Dodaj do ulubionych

Koziołki przerwały strajk

06.03.07, 17:31
to oznacza że jak Stefan Krajewski pojedzie na urlop to koziołki "zdechną" ?

trzeba mechanizm zmodernizowac i przeszkolic kogoś z Ratusza w naprawie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Krajewski Re: Koziołki przerwały strajk IP: *.icpnet.pl 07.03.07, 11:30
      Szanowny Adrianie,
      Dziękuję za troskę o "trwanie" koziołków oraz za związane z tym rzeczowe rady.
      Pragnę wyjaśnić, że wywoławcza informacja (o przerwanym strajku koziołków)jest
      skrótowa i nie obejmuje pełnej prawdy. Awaria była na tyle poważna, że sam, bez
      pomocników nie usunąłbym jej w panującej tam ciasnocie i ciężarze uszkodzonego
      mechanizmu. Istotnej pomocy udzielili mi ludzie o ponad 20 lat młodsi ode mnie,
      a mianowicie: mój syn mgr inż. Andrzej Krajewski oraz kierownik administracyjny
      ratusza p. Henryk Sieg. Obaj wymienieni już niejednokrotnie mi skutecznie pomo-
      gli i osiągnęli znaczny stopień wtajemniczenia w temacie mechanizmu kozioł-
      ków. Ponadto w ub. roku Muzeum Historii M. Poznania któremu podlega ratusz,
      wyasygnowało w ub. roku pewną kwotę na wymianę przestarzałego okablowania w
      układzie sterowania elektrycznego, zlecając to zadanie specjalistycznej firmie
      Ster-Projekt w Poznaniu, co stworzyło trzem młodym pracownikom tej fimy, z jej
      właścicielem i uznanym specjalistą mgr inż. Maciejem Pijanowskim na czele,
      okazję dokładnego poznania "systemu nerwowego" koziołków. Gdy podczas tej
      naprawy pojawił się problem z sygnałem sterowniczym cała trójka elektryków
      zjawiła się w ratuszu mimo zaawansowanej poobiedniej godziny i bezinteresownie.
      Jest więc nadzieja, że koziołki będą działały bez względu na moją czasową czy
      trwałą nieobecność. Przepraszam za ten długi wywód, ala złożonej prawdy nie
      można wyjaśnić jednym zdaniem. Myślę, że ograniczyłem tym wyjaśnieniem Pana
      troskę o koziołki, za którą jeszcze raz dziękuję załączając pozrowienia i
      wyrazy sympatii. Z poważaniem S. Krajewski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka