Dodaj do ulubionych

Artbud-Developer

IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 19:58
Cześć,
Jestem zainteresowany ofertą firmy Artbud-developer (www.artbud-developer.pl/). Wiem, że są dwie firmy o podobnych nazwach (mi chodzi o tę z siedzibą na Dąbrowskiego, ten drugi ART-BUD sp. z o.o. mieści się w 'Kupcu Poznańskim'), ale nie wiem czy to to samo.
Oferują (a raczej będą oferować) mieszkania na Wildzie po dość niskich cenach, ale nic o nich nie wiem.
Podobno realizowali wcześniej jakieś inwestycje, ale to pojedyncze domki.
Czy ktoś coś o nich słyszał? Można uzyskać o nich jakieś info?
Dzięki za wszystkie opinie
Obserwuj wątek
    • izalisek Re: Artbud-Developer 27.07.07, 15:50
      my też chcielibyśmy się czegoś na temat tego dewelopera dowiedzieć, bardzo
      niskie ceny!!!! zarezerowaliśmy juz mieszkanie (bezpłatnie), trzymajmy się
      razem, pozdrowienia
      • Gość: xis Re: Artbud-Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:34
        Hej,
        Fajnie, że ktoś jeszcze się interesuje tą inwestycją. Osobiście trzymam kciuki za Artbud-developer, bo ta oferta jest naprawdę ciekawa (głównie cenowo, ale projekty mieszkań są też niczego sobie). Nie ukrywam jednak, że podchodzę do całego przedsięwzięcia z niejakim sceptycyzmem ;)
        Pozdrawiam!
        • izalisek Re: Artbud-Developer 07.08.07, 00:00
          Hej, my też cieszymy się, ze oprócz nas ktoś o tym art-budzie
          słyszał, bo juz pomyslelismu, że to była inna rzeczywistość;
          rozpoczęliśmy już poszukiwania w celu ustalenia wiarygodności tej
          firmy, może wkrótce się czegoś dowiemy, właśnie wybieramy się do
          urzędu gminy, no i zobaczymy; oferty rzeczywiście są niezłe, tylko
          jakoś ceny nie przystaja do obecnych cen rynkowych, nie zebysmy
          chcieli kupić za więcej, ale to budzi pewne wątpliwości, że taka
          lokalizacja itd. itd.; jak się czegoś dowiemy, to damy znać, liczymy
          na wzajemne informowanie się na ten temat, pozdrowionka
          • Gość: xis Re: Artbud-Developer IP: *.icpnet.pl 07.08.07, 07:04
            Hej,
            O, świetny pomysł z tym urzędem gminy :) Ja, póki co, ograniczyłem się tylko do kopania w internecie (tu raczej pusto). Dajcie koniecznie znać jeśli się czegoś dowiecie. Oczywiście ja też dam, jak coś znajdę :)
      • Gość: kiki Re: Artbud-Developer IP: 192.193.245.* 08.08.07, 15:40
        czesc...co ztym urzedem gminy? ja tez zarezerwowalam mieszkanie i
        sie zatsanawiam nad wiarygodnoscia firmy...
    • Gość: Phantom Re: Artbud-Developer IP: 83.238.212.* 08.08.07, 15:59
      Wizualka frontu
      images24.fotosik.pl/51/ee5b2ebfdf3d85f1.jpg
      • Gość: xis Re: Artbud-Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:09
        Jest też druga wizualka: artbud-developer.pl/index.php?menu=foto :)
    • Gość: goś Re: Artbud-Developer IP: *.icpnet.pl 21.08.07, 20:38
      my też zarezerwowaliśmy. właściciel sam ponoć tam kupuje mieszkanie, więc może
      zechce blok zakończyć ;)
      oby.
      jakieś inne słuchy?
      • Gość: xis Re: Artbud-Developer IP: *.icpnet.pl 21.08.07, 21:27
        Hmm, takie hasło, że "właściciel sam tam kupuje mieszkanie" to chyba jakiś standard (niedawno byłem na rozmowie z innym deweloperem i słyszałem to samo, a żeby było zabawniej to babka z doradztwa finansowego też mówiła, że tam kupuje ;) ).
        Wiem, że wzmianka o 'naszej' inwestycji pojawiła się w sierpniowym "Inwestorze" ( gazetainwestor.pl/ , gazetainwestor.pl/archiwum/07_07.pdf ). Poza tym cisza. Czekam na obiecany sygnał we wrześniu, gdy Artbud-developer otrzyma pozwolenie na budowę i ruszy z pracami.
        Pozdrowienia
        • Gość: goś Re: Artbud-Developer IP: *.icpnet.pl 23.08.07, 13:02
          no tak. był czas że np. agrobexowskie mieszkania były wykupywane w duuuużej
          części przez pracowników na sprzedaz, pod wynajem. mozna bylo oszalec. ale ten
          ponoc chce tam mieszkac. no ale racja.....nigdy nie wiadomo.
          • izalisek Re: Artbud-Developer 29.08.07, 18:16
            hej, mamy nowe wiadomosci w sprawie 'naszego dewelopera':)
            dostalismy odpowiedz z Urzedu Architektury i Urbanistyki Poznan i
            podobno rzeczywiscie ta firma zlozyla wniosek o pozwolenie na budowe
            na ul. Roboczej, tylko troche jakos niedawno, bo w lipcu tego roku,
            zatem czekajmy cierpliwie, pozdrawiamy:)
            • Gość: gość Re: Artbud-Developer IP: *.icpnet.pl 17.09.07, 15:51
              możecie już sprawdzić Artbud. nasz prawnik sprawdził i jest ok, mają wszystkie
              pozwolenia itd.
              • Gość: xis Re: Artbud-Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:59
                Rzeczywiście, wszystko zgodnie z planem - dziś dzwonili i pytali czy rezerwacja jest wciąż aktualna. Ja się raczej wycofam, bo szukamy jednak większego lokum (trochę się poprawiło finansowo), ale wszystkim 'Artbudowcom' życzę powodzenia ;)
                Pozdrawiam
                • Gość: gość zmieniają plany IP: *.icpnet.pl 06.11.07, 19:28
                  ArtBud zmienia plany, chyba chcą odsprzedać inwestycję czy sami nie wiedzą co.
                  znacie jakieś szczegóły?
                  • Gość: gośść tak, ponoć odsprzedają IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 18:42
                    albo już odsprzedali. wiem, że taki był plan.
                    • Gość: Staszek Re: tak, ponoć odsprzedają IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 19:44
                      Ich inwestycję kupili Family House, o których było ostatnio dość głośno (można poszukać tutaj na forum, albo na rankingdeweloperow.pl). Z tego co widziałem na reklamach to nic nie zmienili poza wizualicjami (dokleili kilka ludzików ;) ) i ...ceną. 7.5k/m2 - życzę im powodzenia, bo będzie potrzebne. Mieszkania są już w sprzedaży (chyba na gratce).
    • m-agdam Artbud z Bydgoszczy 18.08.13, 13:54
      Aby uniknąć nieporozumienia napiszę tylko jedną rzecz. PW Artbud z Bydgoszczy z siedzibą przy ul. Towarowej nie ma absolutnie nic wspólnego z tym Artbudem. Widzę, że ten zbiera jakieś paskudne opinie i szkodzi marce. A bydgoski Artbud swój budynek wielorodzinny buduje z pieczołowitością i starannością. W dodatku w świetnej, zacisznej lokalizacji pod lasem i z wygodnym zagospodarowaniem terenu. Te dwie firmy oprócz nazwy nie łączy nic. Przy okazji internautów z Bydgoszczy i okolic, którzy rozglądają się za lokum w zacisznym miejscu i jednocześnie w miarę blisko centrum zachęcam do zapoznania się z ciekawą ofertą tej firmy:
      Bursztynowa Rezydencja strona inwestycji
      Bursztynowa Rezydencja oferty mieszkań

Pozdrawiam :)
    • raul320 Re: Artbud-Developer 26.01.20, 16:21
      Rodzice kupili jedno z mieszkań w inwestycji art-bud we wrześni. Półroczne opóźnienie nieszczególnie nam przeszkadzało - mieliśmy nadzieje ze dopracowują temat itp.. no ale po odbiorze czar prysł. Wszystko zrobione bylejak, szpary, krzywe ściany, zacieki na suficie na najwyzszej kondygnacji, niedomalowania. domofon made in china uszkodził sie przy pierwszym użyciu. an nienajlepsze to ze, aby nie uszkodzic windy wyłaczyli ją na czas wykończeń. i w ten oto sposób trzeba wnosic na 5 pietro surowce remontowe po schodach. Ja zdecydowanie nie polecam art-bud

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka