Dodaj do ulubionych

*****kalinowe kalbud

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:58
witam kto kupil i czytal umowe przedwstepna z os. kalinowego w
rokietnicy -KALBUD??
Obserwuj wątek
    • Gość: mandrop Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 27.08.07, 21:15
      agusiakq a ty nie kupilas tam przypadkiem???
      • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:13
        cześć, ja jutro właśnie idę podpisać umowę przedwstępną, blok nr 5,
        parter:)
        • Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 18.09.07, 17:25
          witam

Ja też jestem zainteresowanmieszkaniem w Rokietnicy, ale mam pytanie
          czy do ceny 3800 żł netto/m2 należy doliczyć jakiś ewentualne
          podwyżki. Czy w umowie przedwstępnej jest coś na ten temat?
          • Gość: Lex Re: *****kalinowe kalbud IP: *.easynet.co.uk 18.09.07, 22:42
            3.8k PLN netto za mieszkanie w Rokietnicy? To juz jkaies nieporozumienie chyba.
          • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 00:53
            Hej, ja płacę 3950 brutto za mieszk. na parterze i jest to cena
            ostateczna.
            • Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 19.09.07, 18:14
              Dzięki za odpowiedź. A orientujecie się jaki czynszx się tam
              zapowiada. Słyszałam, że ma być 1 zł za m2, bardzo niski nie
              uważacie??
              • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:35
                1,3 za metr, niski, to prawda, już nie pamiętam co ale nawet sporo
                rzeczy wymieniono w tej kwocie...
                • Gość: kalbudzik tak czy Re: *****kalinowe kalbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:01
                  no słuchajcie w końcu jaka jest ta cena bo w biurze podali za
                  parter3700 z vatem a za wyzsze pietra 3800 z vatem-poza tym ktoś ma
                  informacje moze zdjecia jak tam na budowie???pozdrawiam przyszłych
                  sasiadów:)
                  • Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 20.09.07, 17:33
                    3959zł za parter z Vatem a 4066zł za piętro. Ma być wspólnota
                    mieszkaniowa, ogrzewanie gazowe(piec dwufunkcyjny czy jakoś tak,
                    podobno opłacalne)I WODA TEŻ MA BYĆ OGRZEWANA NA GAZ. W mieszkaniu
                    nie będzie możliwości założenia jednak kuchenki gazowej tylko na
                    prąd, ale w Rokietnicy chyba obowiązują stawki wiejskie także nie
                    powinno być źle. Chyba się zdecyduje na mieszkanie. Mam jeszce
                    pytanie czy przy podpisaniu umowy trzeba coś wpałcić??
                    • Gość: anita Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 20.09.07, 19:27
                      My podpisywaliśmy umowę pod koniec sierpnia w formie aktu
                      notarialnego- wpłata 5% wartości mieszkania w ciągu dwóch dni od
                      podpisania umowy ale byc może od tego czasu coś się zmieniło.
                    • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 20:00
                      zgadza się, my wzieliśmy mieszkanie na parterze, blok nr 5.
                      wpłacalismy 5% wartości mieszkania, ponad 10tys.zł.. trochę się
                      obawialiśmy mało znanego dewelopera bez wpisu do KRS ale bank nas
                      uspokił tym,że nie przelewa im kolejnych transz gdy nie ma postępu w
                      budowie tak więc nie ma obawy ,że zwiną interes, nic nie wybudują i
                      znikną z naszymi pieniążkami...;) no i Hochtief też budzi
                      zaufanie...
                      • pietropierwsze Re: *****kalinowe kalbud 24.09.07, 14:51
                        My będziemy też mieszkać w bloku nr 5 :) na pierwszym piętrze.
                        Pozdrawiamy :)
                        • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:48
                          my w klatce B:)
                          pozdrawiamy:))
                          • Gość: pierwszepietro Re: *****kalinowe kalbud IP: 195.215.5.* 25.09.07, 10:59
                            No to pozdrawiam sąsiadów z parteru :) - też mamy klatkę B:) do
                            zobaczenia na naszej klatce oby jak najszybciej :)
                            • Gość: marcin Re: *****kalinowe kalbud IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.07, 15:43
                              blok nr. 3, I pietro. Juz sie ciesze. Pozdrawiam sasiadow.
        • Gość: monia Re: *****kalinowe kalbud IP: 193.142.112.* 22.02.08, 11:52
          hej, a jak mam blok 5 pierwsze piętro:)
          • Gość: Ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:39
            witam, ja też piątka, parter:)
            Pozdrawiam
    • Gość: Marta blok nr 8 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:46
      Hej! My tez kupiliśmy mieszkanie w bloku nr 8 :)Pozdrawiam
      wszystkich przyszlych sasiadów:)
      • oleandii Re: blok nr 8 :) 25.10.07, 18:32
        witajcie wszyscy przyszli sąsiedzi!!!
        my zakupiliśmy parter w bloku nr 8
        tzn jesteśmy na etapie walki z bankiem, który 4 dni przed wpłatą 1
        transzy stwierdził że nie skredytuje 100% wartości nieruchomości
        tylko 80%... zatem ciułamy ponad 40 tyś, a termin wpłaty mija
        dzisiaj... zamiast radości z kupowania chaty - kupa stresu:(
        • Gość: Karolina Re: blok nr 8 :) IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:56
          Witam przyszłych sąsiadów! Mieliśmy podobne przeboje z tym kredytem,
          30 tyś musieliśmy załatwić. Ale udało się, kupiliśmy na piętrze w
          7 :) Pozdrawiamy :)
      • oleandii Re: blok nr 8 :) 25.10.07, 18:35
        acha! co bardzo ważne i niezwykle niepokojące: stwierdzono w banku,
        że kalbud jest mało zaufanym deweloperem (bo młody właściciel,
        prawie bez doświadczenia w budownictwie). stąd ich decyzja. jesteśmy
        lekko sfrustrowani tym wszystkim aczkolwiek mocno wierzymy w happy
        end:)
        • Gość: ola Re: blok nr 8 :) IP: *.lanet.net.pl 03.11.07, 18:57
          cześć, nam jeden bank też dał podobną odpowiedź(Nordea) ale za to dwa inne dały
          dodatkowo 50 tys. na wykończenie więc chyba nie jest aż tak źle. Zresztą zanim
          deweloper dostanie od banku transzę to bank najpierw sprawdza jak prace
          postępują i jeżeli stwierdza,że wszystko jest o.k. to dopiero przelewają
          pieniążki więc raczej spoko. Jest to stosunkowo "młody" deweloper, też się tym
          martwiłam ale jednak kupiliśmy. Blok nr 5, parter:)Pozdrawiam.
          • Gość: empe Re: blok nr 8 :) IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 11:13
            A propos wieku i doświadczenia. Każdy kiedyś zaczynał... nawet najwięksi musieli
            stawić pierwszy krok... Byle do przodu :)
            Witam Wszystkich ja będę szczęśliwym mieszkańcem bloku nr 7
            Pozdrawiam
            Co do kredytów to przebrnęliśmy z żoną kilka banków i Expandera. W końcu na
            gorąco udało się
            • Gość: Karolina Re: blok nr 8 :) IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:59
              Witam przyszłych sąsiadów :) My kupiliśmy mieszkanko w 7 w klatce b
              na pierwszym piętrze :) Pozdrawiam
          • Gość: sopel23 Re: blok nr 8 :) IP: 83.238.246.* 08.02.08, 14:16
            cześć:)
            w jakim banku jak można wiedzieć braliście kredyt z górką 50 tys. bo
            też tak potrzebujemy:)
            z góry dzieki za odp.
            Pozdro

Tomasz
            • Gość: empe Re: blok nr 8 :) IP: *.icpnet.pl 14.02.08, 07:57
              ...w Polbanku. Polecam obsługę w placówce koło Castoramy w blokach TBS
            • Gość: ola Re: blok nr 8 :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:40
              multibank:) pozdrawiam
        • kreizel Re: blok nr 8 :) 05.12.07, 00:15
          Młody właściciel (?!) czy młody developer? Co to za bzdura. Skąd wziął niby
          pieniądze na całą inwestycję? Jak to zorganizował? Widocznie musi być łebski i
          obrotny bardziej niż Ci w banku na szczeblu zapewne dyrektora generalnego albo
          Bóg wie kogo.

Takie osiedle...a kto mu wydał pozwolenia? A finansowanie? Musiał zaciągnąć
          jakieś kredyty. Jak oceniono wtedy jego wiarygodność? No chyba, że ktoś duży
          stoi za nim.

Tak czy siak totalna bzdura. Na podstawie tego, że młody właściciel. W całej
          gamie kolorów tego stwierdzenia, od A do Z - dawno takiej bzdury nie słyszałem.
          Upewnij się czy ktoś podający taką informację nie był naćpany.
    • oleandii Re: *****kalinowe kalbud 17.11.07, 23:46
      a ktoś z Was był na budowie ostatnio i widział jak tam idzie robota?
      a tak w ogóle to powinniśmy częściej się kontaktować za pomocą tego wątku:) chętnie poznam przyszłych sąsiadów:) na początek wirtualnie.
      pozdrawiam!!!
      • Gość: Lex Re: *****kalinowe kalbud IP: *.easynet.co.uk 18.11.07, 14:46
        Czy wiecie w jakiej odleglosci od budowanej zachodniej obwodnic poznania znajduje sie osiedle? Wedlug tej mapki to jakies 500m, moze yc szumno i glosno :)

www.poznan.uw.gov.pl/wuw-portlet/content/MjAyNDg%3D/Załacznik_2.pdf
    • kreizel Re: *****kalinowe kalbud 04.12.07, 14:47
      Nie odstrasza was dojazd? Ja chciałem tam kupić ale straszny dojazd. Całe auto w
      błocie i dziury. Ok rozumiem, że jest budowa i ciężarówki robią sajgon ale...czy
      to będzie droga normalna po budowie? Jak w okresach deszczowych będzie? Chyba
      kiepsko.

Dzwoniłem do developera to powiedział, że to sprawa gminy. Dzwonie do gminy i
      pytam o dojazd. Jeśli dobrze mnie zrozumiał o którą drogę chodzi to powiedział,
      że żaden przetarg na zrobienie tej drogi nie ma a to prawdopodobnie będzie
      sprawa mieszkańców - trzeba będzie się zrzucić a niech paru nie zechce i sprawa
      stanie. Mówił, że to może ciągnąć się latami. O ile myśleliśmy o tej samej
      drodze. Nie wiem czy są dwie dojazdowe czy jedna ale ja miałem na myśli Trakt
      Napoleoński.

Kierownik budowy za to powiedział, że dostali fundusze z UE na ten Trakt
      Napoleoński ale...nie wiadomo właśnie ile zajmie szukanie wykonawcy itd. itd.
      • Gość: Ostrozny Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:00
        Ja slyszalem, ze KALBUD podpisal jedna umowe na realizacje
        wszystkich blokow z Hochtiefem, sprzedaz mieszkan stanela, a
        deweloper martwi sie, czym zaplaci generalnemu wykonawcy
        (Hochtiefowi)za wybudowane mieszkń, gdy klienci nie kupuja tak jak
        mieli. Mialem zamiar tez u nich kupic bo cena jest atrakcyjna, ale
        przeraza mnie wizja niedokonczonej budowy i ciagania sie po sadach,
        gdy developer zbankrutuje.
        • kreizel Re: *****kalinowe kalbud 04.12.07, 18:07
          No os. Kalinowe to dość duży kompleks budynków i sporo mieszkań. Jednak powstaje
          tez trochę dalej os. Parkowe i 3 developerów tam stawia budynki. Słyszałeś może
          coś o inwestycji Forbudu przy ul. Cyprysowej?

Tam nie jest tak wielki rozmach jak na os. Kalinowym i jest budowane po kilka
          budynków. Mało tego. Ludzie prawie wszystkie wykupili a to oznacza, że developer
          (co najczęściej bywa) będzie kończył z pieniędzy nabywców-gorzej jak budowa
          kończona jest a jest dużo pustych mieszkań - wtedy taki inwestor musi brać
          kredyt....albo staje przed wielkim problemem...
          • Gość: Raf Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 02.04.08, 19:31
            ludzie jak wrazenia z osiedla kalinowego
            wiem ze ku koncowi zbliza sie 1 etap inwestycji
            poprosze o jakies komentarze ...
            • Gość: Ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:30
              a co Ty sądzisz? jabyłam tam niedawno i bloki prezentują się o.k.... mam
              nadzieję,że wszystko skończy się w terminie
              • Gość: Raf Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 10.04.08, 20:43
                w terminie raczej sie nie skonczy ale bloki prezentuja sie wg ladnie
              • Gość: oleandii Re: *****kalinowe kalbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 17:25
                nasz blok czyli nr 8 ma opóżnienie ok miesiąca. z tego co dobrze
                pamiętam to 5 pierwszych ma być oddanych w terminie. my czekamy...
                niestety:( wybieramy się na budowę więc damy cynk co i jak.
                pzdr:)
                • Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:37
                  byłoby super bo ja mam chatkę właśnie w 5-tce...Pozdrawiam i czekam na info:)
                  • Gość: wasabi Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 19.04.08, 12:43
                    Witam!

Mieszkam w Rokietnicy od urodzenia i miło mi będzie powitać nowe osoby. Może
                    wreszcie coś się ruszy w tej Rokietnicy, bo nie ukrywam mają dużo do zrobienia.
                    Halę sportową z basenem, którą olali i teraz stoi pusta do wyburzenia.
                    Kiedy pierwsze mieszkania są do oddania?
                • Gość: Karolina Re: *****kalinowe kalbud IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:51
                  Witam,
                  Tzn. że 7 też się opóźni :) Ale i tak wszystko idzie ku końcowi:)
                  Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                  • Gość: empe Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 16:57
                    Witam,
                    Z tego co mi powiedziano odbiór 7 do 30 maja. A co do hali gdzieś czytałem że
                    nowy przetarg na firmę do jej zrobienia ruszył 2 miesiące temu, ale przeczytałem
                    o tym mimochodem.

Pozdrawiam,

PS. Przyszła 7ka
    • Gość: Karolina BLOK 7 IP: 213.172.177.* 02.05.08, 23:08
      Witam, czy ktoś kupił mieszkanko w bloku 7?
      • Gość: empe Re: BLOK 7 IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 17:01
        Witaj Karolino,

My, za pomocą banku staniemy się mieszkańcami bloku nr 7. Dziś byłem na budowie
        i widziałem jak prace posuwają się do przodu. będąc dobrej myśli odbiór
        protokolarny pod koniec maja i może na jesień kawka po sąsiedzku.
        Pozdrawiam,
        Michał
        • Gość: Ewka Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 08.05.08, 23:25
          Ja dzisiaj zdecydowałam się kupić tam mieszkanko. Jak powstaną nowe
          osiedla to napewno coś się ruszy w Rokietnicy, gmina zadba o to,
          żeby cena działek do kolejnych inwestycji, poszła w górę.
          Blok 1 albo 2.
          • Gość: Mena Re: Też kupuję :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:52
            Ja też się zdecydowałam blok 1, Ewka czy możesz podac do siebie
            kontakt. Napisz czy już podisałaś umowe i jeśli tak to jaką
            notarialną czy cywilno prawną. Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę.
            • Gość: empe Re: Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 22:47
              Witam,

Jeżeli chodzi o przydatne informacje to znajdziesz je na forum:
              kalinowe.2pi.plPozdrawiam,
              empe
              • Gość: empe Re: Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 22:48
                Sorki,

kalinowe.2pi.pl
                Pozdrawiam,
                empe
          • aira85 Re: Też kupuję :) 28.05.08, 13:39
            My też kupiliśmy mieszkanko w bloku nr 2B na parterze. Czeka nas
            jeszcze odbiór techniczny i podposanie umowy. Pozdrawiam przyszych
            sąsiadów :)
    • Gość: FORUM KALINOWE forum kalinowe <a href="http://www.kalinowe.fora.pl/" target="_bl IP: *.office.allegro.pl 11.07.08, 09:55
      zapraszamy wszystkich zainteresowanych na: www.kalinowe.fora.pl/
      • Gość: kalia poszukajcie na Naszej-Klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:54
        obejrzyjcie wypindrzoną rodzinke Kalbudu-epatująca swoim bogactwem
        na waczasach zagranicznych,w markowej odzieży,bo niby czym innym?
        przecież nie inteligencją,zobaczycie na co idą wasze pieniądze
        hahahahhahahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka