lucyferciu 06.11.07, 22:16 Pani Magdo W. trzymam kciuki za powodzenie inwestycji. Poznaniacy już nogami przebierają kiedy będą mogli pomoczyć sobie stopy w basenach;) Nie można ich zawieść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cia Najłatwiej rozdawać nie swoje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:25 Wystarczy być nieporadnym "prezydentem" a RM bez problemu pokryje efekty jego beznadziejności. W 2002 roku obecny "prezydent" w kampani wyborczej obiecywał wybudowanie basenu i lodowiska. Na dzisiaj jeszcze nie rozliczył sie z 1,5 mln zł na lodowisko a radni już daja następne pieniądze. Taniej jest zmienić prezydenta. miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,1746162.html Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Obietnice budowy term slysze od zawsze 07.11.07, 12:13 od kiedy siegam pamiecia miasto wraz z milosciwie nam panujacym Prezydentem 'dwoi sie i troi' aby wybudowac termy. Od dobrych 15 lat. Tymczasem w Poznaniu nie ma ZADNEGO aquaparku ANI NAWET PORZADNEJ duzej PLYWALNI! Na plywalnie jezdzimy do pobliskich miejscowosci - Szamotul, Kozich Glow itp. Wstyd i hanba, wladze Poznania. Nota bene - o ile sie nie myle, pan wiceprezydent Kruszynski za prowadzenie spraw term dostal na koniec ubieglego roku duza premie. O ironio! ZAMIAST plywalni byla premie. A jak w/wym prowadzi sprawe plywalni - widac. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Wybacz Antidotumm 07.11.07, 12:21 antidotumm napisała: > Na plywalnie jezdzimy do pobliskich miejscowosci - Szamotul, Kozich > Glow itp. Nie "Kozich Głów", ale "Koziegłów", ponieważ to są Koziegłowy. Jeśli chodzi o resztę Twojej wypowiedzi, to zgadzam się całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Wybacz Antidotumm 07.11.07, 14:36 dobrusia_to_ja napisała: > Nie "Kozich Głów", ale "Koziegłów", ponieważ to są Koziegłowy. --- Nie chcem ale bendem musiał zrobić wykład polszczyzny w materii odmany nazw złożonych. Podpoznańska miejscowość istotnie nazywa się Koziegłowy. Nazwa pisana razem ale złożona z dwóch słów. W języku polskim do czasów prezydenta Wałęsy odmienialiśmy oddzielnie każdy składnik takiej złożonej nazwy. Nikt nie mówił: jadę do Białystoku czy jestem prezydentem Rzeczpospolitej. Jeździło sie do Białegostoku a prezydent cieszył sie Rzeczypospolitej władaniem. No i efekcie władania Rzecząpospolitą przez człowieka z trudem władającego językiem polskim- nawet Dobrusia ma problem. Oczywiście pływalnia jest w Kozichgłowach. I mam nadzieję że w Białymstoku też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Wybacz Antidotumm 07.11.07, 17:55 Były na ten temat wykłady w telewizji (prof. Miodek), w czasopismach, ale w tej chwili podam inne źródło: so.pwn.pl/lista.php?od=47347 Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Wybacz Antidotumm 12.11.07, 10:39 kiks4 napisał: > [...] nawet Dobrusia ma problem. [...] Dobrusia ma problem jedynie z zaimkami i to tylko wtedy, gdy pisze do Rene. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Wybacz Antidotumm 12.11.07, 11:22 Od początku wiedziałam, że Tobie chodziło o mnie. Zastanawiałam się, kiedy to wreszcie napiszesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Obietnice budowy term slysze od zawsze 12.11.07, 10:33 antidotumm napisała: > od kiedy siegam pamiecia miasto wraz z milosciwie nam panujacym > Prezydentem 'dwoi sie i troi' aby wybudowac termy. Od dobrych 15 lat. > Tymczasem w Poznaniu nie ma ZADNEGO aquaparku ANI NAWET PORZADNEJ > duzej PLYWALNI! NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Dodatkowe pieniądze na Termy IP: *.icpnet.pl 13.11.07, 21:59 A skąd te pieniążki? Czy czasem nie z naszej kieszeni A gdyby ta decyzja została podjęta w roku ubiegłym przez pana prezydenta to 100 mln zostało by w naszych portfelach!!!!Tak to jest kiedy ani radni ani prezydent Grobelny za nic nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś