gowll 10.06.08, 15:54 Witam wszystkich. Bardzo prosze te osoby, które miały przeprowadzoną operację kręgosłupa (dyskopatię w odcinku lędzwiowym) przez doktora J. Janickiego. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maczor Re: Dr Jacek Janicki IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 20:21 Witam, 18 czerwca miałem robioną taką operację przez dr. Janickiego. Robiliśmy odcinek L4/L5 metodą endoskopową. Czuję się dobrze, wszystkie bóle i dolegliwości ustąpiły. Mogę normalnie chodzić i leżeć, gorzej z siedzeniem. Dr. Janicki uprzedził mnie przed operacją, że będę musiał unikać siedzenia. Jeśli coś Cię trapi, pytaj, chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
opelomega2 Re: Dr Jacek Janicki 02.11.08, 22:46 witam , jaka cena jest takiej operacji endoskopowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emalia Re: Dr Jacek Janicki IP: *.stargard.mm.pl 28.07.09, 23:22 witam, chciałabym telefon lub namiary na doktora, bo w rodzinie mam to samo schorzenie. Jaki jest koszt tej operacji i czy długo się na nią czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorian Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 23:29 pytanie ? jestem po operacji 2 tyg. temu jak sie obecnie czujesz. Ja obecnie siedzac dluzej niz 30 minut mam delikatny ucisk czy to minie mozesz teraz swobodniwe siedziec ?? prosze o kontakt rambos2000@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Dr Jacek Janicki IP: *.25.199.39.ipv4.supernova.orange.pl 18.04.23, 18:34 Witam ile kosztuje taka operacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:58 Witam . Półtora roku temu dr. Janicki przeprowadził u mnie operacje na odcinku L4 L5 metodą endoskopową . Na dzień dzisiejszy czuje sie bardzo dobrze , żałuje tylko ze tak długo zwlekałem z decyzją poddania sie operacji . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
jachyc Re: Dr Jacek Janicki 15.07.08, 17:08 Witam. Chcialem sie dowiedziec ile dni przebywa sie w szpitalu po takim zabiegu i jak dluga jest rehabilitacja? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczor Re: Dr Jacek Janicki IP: *.icpnet.pl 26.07.08, 21:56 Rehabilitację można rozpocząć dopiero po trzech miesiącach od zabiegu. Ja jestem dwa miesiące po, więc jeszcze nie byłem na żadnych ćwiczeniach. I myślę, że nawet nie będą one konieczne. Warto jednak zadbać o mięśnie kręgosłupa, np. chodząc na pływalnię. Do szpitala stawiłem się w poniedziałek. Operację miałem w środę po południu, a do domu wypuścili mnie w piątek rano. Więc pobyt w szpitalu jest bardzo krótki. Po powrocie do domu trzeba przez 5 dni unikać siedzenia, najlepiej leżeć i chodzić. Rana jest niewielka i bardzo szybko się goi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Dr Jacek Janicki IP: *.chello.pl 09.08.08, 00:40 A słyszeliscie o Przezskórna laserowa dekompresja dysku (PLDD) ? Co o tym myslicie? Bo nie wiem jakiej operacji sie poddac. Dr Janicki ,prywatnie koszt takiej operacji okolo 3000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczor Re: Dr Jacek Janicki IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 21:04 Mój znajomy miał robioną laserową operację i po pół roku ból wrócił i musiał robić endoskop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:46 Miałam zabieg PLDD L4/L5 i L5/S1 już prawie dwa lata temu. Czuję się świetnie. Jakby nigdy mi nic nie było. Już po miesiącu od zabiegu było OK. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorian Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 23:33 po jakim czasie jak siedzialas minal Ci bol ucisk czy nadal jak siedzisz czujesz cos ?? rambos2000@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat. Re: Dr Jacek Janicki IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.08, 10:28 Mam mieć przeprowadzoną opreację kręgosłupa odcinek L4 - L5 metodą endoskopową przez dr Janickiego, czy mogłaby z kimś porozmawiać przez pocztę mailową lub na gg. Mój adres: matija@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Dr Jacek Janicki IP: *.lutn.cable.ntl.com 25.11.08, 22:27 poproszę u numer tel. do dr. Jacka Janickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opelomega2 Re: Dr Jacek Janicki IP: *.centertel.pl 25.11.08, 22:58 witam oto DR.strona www.dyskopatia-leczenie.pl/index.php?id=oe jesli mogę wczyms pomóc to chętnie pomogę pozdrawiam moje gg.790563 Odpowiedz Link Zgłoś
zib1981 Re: Dr Jacek Janicki 14.12.08, 21:59 Witam! Proszę wszystkich, którzy mieli operacje endoskopową odcinka lędzwiowego (L5-S1) u dr Janickiego o opinię na temat tej metody. Jak się czujecie po operacji,jaki jest koszt tej operacji oraz jaki jest czas rekonwalescencji? Proszę pisać na zib1981@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxof Re: Dr Jacek Janicki IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 03:01 jestem po takim zabiegu ok miesiac temu moge odpowiedziec na pytania, foxof(maupa)tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Dr Jacek Janicki IP: *.chello.pl 08.03.09, 14:36 Witam wioana 2008 odcinek L5-s1, endoskopowo. Już praktycznie niechodziłem, o siedzeniu mogłem zapomnieć, miałem już iść pod noż, ból był nie do zniesienia. Dr. Janicki powiedział ,że zaczniemy endoskopem , ale nie ma pewności czy nie trzeba będzie kończyć tradycyjnie taka była przepuklina. Udało się endoskopem chodzę biegam pływam. Byle nie siedzieć, Pozdrawiam wszystkich cierpiących. Nie ma na co czekać. Wyślijcie badania do Dr. umówcie się na spotkanie, naprawdę warto. Jeśli ktoś ma więcej pytań chętnie służę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dr Jacek Janicki IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.09, 20:55 witam mam to samo l5-s1 nie chodzę tylko leże na poniedziałek jestem umówiony z doktorem .paweł daj namiar na siebie lub zadzwoń 0602639752 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Dr Jacek Janicki IP: *.chello.pl 08.03.09, 14:38 Kończąc wątek. Chętnie służę info Skype: pawel_siwko Odpowiedz Link Zgłoś
natalas82 Re: Dr Jacek Janicki 25.04.09, 14:14 Witam.Mój tata cierpiał na bóle kręgosłupa od 10 lat.Każdy lekarz miał różne opinie na temat leczenia,ale żaden nie chciał podjąć ostatecznej decyzji.Trafiliśmy do doktora Jacka Janickiego,który okazał się lekarzem konkretnym.Okazało się,że uporczywy ból był spowodowany wypadnięciem jądra miażdżystego L4/L5. Doktor zdecydował się na zabieg polegającym na dekompresji laserowej krążka L4/L5. EFEKT-w przypadku mojego taty zabieg przebiegł pomyślnie,a co najważniejsze ból zmniejszył się o 70% :))Z czystym sumieniem polecam doktora Jacka Janickiego. Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dr Jacek Janicki IP: *.tktelekom.pl 25.04.09, 16:55 Witam! Właśnie wróciłam ze szpitala po zabiegu laserowej dekompresji dysku, wykonanym przez dr Jacka Janickiego. Czuję się świetnie! Jakbym w ogóle w szpitalu nie była! Na plecach ślady jak po wenflonie, chodzę bez problemu. Po roku bólu i starań, żeby jakoś się z nim uporać, trafiłam do wspaniałego i kompetentnego lekarza, który w 30 minut rozprawił się z problemem! Wszystkim szczerze polecam leczenie u dr Janickiego! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
k512 Re: Dr Jacek Janicki 05.06.09, 21:49 Witam!!!Bóle kręgosłupa złapały mnie pod koniec roku 2008.Odwiedziłem kilkunastu lekarzy szukając pomocy aż oznajmili mi że czeka mnie operacja.Nie mogłem się pogodzić z tą myślą do chwili gdy dowiedziałem się o metodzie endoskopowej na stronie dr Janickiego.Natychmiast się skonsultowałem i podiołem decyzję.Teraz gdy jestem po operacji L/5 S/1 czuje się lepiej.Dr Janicki jest świetnym lekarzem.Można mu zaufać. Daniel POZDRAWIAM ROBERTA Z SALI!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MRatusznik Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:51 Chciałbym wyrazić moją ogromną wdzięczność Panu Doktorowi Jackowi Janickiemu z Poznania, najwybitniejszemu lekarzowi z jakim się spotkałem w całym moim dość długim życiu. Z pomocą nowoczesnej techniki w 5 min pozbawił mnie nękającego przez 6 lat potwornego bólu. Uważam, że jest zastępcą Boga tu na Ziemi, bo dał mi przyszłość pozbawioną cierpienia. Nie znajduję właściwych słów dla oddania hołdu temu człowiekowi. Maciej Ratusznik Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morenojr Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:55 Witam tez mam dylemat poddać sie operacji czy nie , wszyscy mowią zeby walczyć do konca i dopiero w ostateczności sie polożyć na stoł op. Tutaj dużo osob sobie chwali zabieg. Ciekawi mnie to jak będą mowić za pare lat? czy dolegliwości nie wrocą( oby nie) ale mnie wszyscy straszą ze zawsze wracają albo w tym samym miesjcu albo poziom wyżej. Dlatego tak sceptycznie do tego podchodze. Jesli jestem w błędzie to prosze o odpowiedz w czym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re:znanylekarz rankingi ostrożne IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.04.09, 12:13 Już sam fakt, że w rankingu znanylekarz.pl nie jest Doktór w czołówce, to już dobrze swiadczy. Niestety wyglada na to, że liderzy rankingu ostro nabijaja sobie pozytywne wpisy. W niektórych przypadkach Moderator to wykazał, bo było to nazbyt bardzo czytelne. Wykazał to w seksuologi, urologi w Poznaniu. Ja słyszałam od lekarza domowego pozytywną opinię o Panu Dr Janickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zborowska Re: Dr Jacek Janicki IP: 68.232.90.* 19.08.09, 22:39 Wlasnie dzis dowiedzialam sie o dr. Janickim i oczywiscie jestem zainteresowana jak czuja sie ludzie po operacji, Kazda inf. bedzie dla mnie wazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sk Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 21:44 Ja maiłem ten zabieg niecały rok temu. Pomogło ale niestety nie w 100% Ból nie jest aż tak silny ale niestety pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
morenojr Re: Dr Jacek Janicki 03.11.09, 17:01 Gość portalu: Sk napisał(a): > Ja maiłem ten zabieg niecały rok temu. Pomogło ale niestety nie w > 100% Ból nie jest aż tak silny ale niestety pozostał. A jaką metoda miałes robiony zabieg? I jak duża była przepuklina przed op? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Re: Dr Jacek Janicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.09, 11:26 Metoda PLDD. Przepuklina nie była duża. Z perspektywy czasu polecam ten zabig. Są tygodnie, że nie czuję bólu. Jak sie pojawi to taki, że nie wymaga brania leków przeciwbólowych. Dla mnie sam zabieg był ok. Nic zupełnie nie bolało jedyny duży stres przed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: Dr Jacek Janicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 18:19 witam wszystkich chcalabym sie do wiedziec jaki jest koszt takiego zabiegu to znaczy mam schorzenie dyskopati L2-S1 oraz L4/L5 i po jakim czasie wruciliscie do pracy w przypadku mnie do fizycznej i czy wogule jest to mozliwe tj. schylanie sie i dzwiganie bo mam skierowanie na operacje oraz sugeruja mi zmiane pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dr Jacek Janicki IP: 80.48.211.* 14.02.10, 12:38 Ja miałem przeprowadzaną operację PLDD pare dni temu w prywatnej klinice Med Polonia całkowity koszt wyniósł mnie ok. 5000zł ale warto, na chwile obecną czuje się znakomicie, stosuje sie do zalecen i mam nadzieje, że bedzie ok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolakarta Re: Dr Jacek Janicki 18.04.10, 21:14 orientujecie sie ile czeka sie na zabieg PLDD przez NFZ? (uwzgledniajac prywatna wizyte u Dra) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lga Re: Dr Jacek Janicki IP: *.legnica.vectranet.pl 23.01.16, 10:02 Miałem robioną u niego endoskopie odcinka l-4 l5 i l5 s1 no i cieszyłem się tylko dwa tygodnie po operacji,po tym czasie ból wrócił powoli ze zdwojona siłą,przepisał mi sterydy bo twierdził że to obrzęk i żeby nie panikować a po wykonanym prze zemnie rezonansie okazało się że przepuklina wlała mi się do kanału kręgosłupa no i kolejna operacja ale tym razem mikrodiscektomia - żałuje że dałem się się namówić na zabieg u niego,straciłem zdrowie,kasę i czas. Odpowiedz Link Zgłoś
operatka Re: Dr Jacek Janicki 10.11.16, 12:04 Cze Iga jestem przed decyzja o endoskopii stenozy kanału kregowego u dr Janickiego, chetnie bym o tym z Toba pogadał. Moj email slezak@wp.pl pozdro Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
karolczekan Re: Dr Jacek Janicki 20.11.18, 07:59 Witam. szukam aktualnych opinii po operacjach endoskopowych u dr Janickiego. Mam dużą przepuklinę dysku L5/S1. Wziąłem od 3 miesięcy prawie czterdzieści zastrzyków a po rehabilitacji jest jeszcze gorzej. Lekarze mówią że nie obejdzie się bez zabiegu. Tak twierdzi nawet mój znajomy ortopeda. Myślę o operacji endoskopowej. Większość opinii tutaj jest trochę nieaktualna. czy ktoś był ostatnio operowany przez dr janickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oviedo Re: Dr Jacek Janicki IP: *.kol-net.pl 15.07.22, 06:49 Czy ktoś może podzielić się aktualną opinią? Jestem w podobnej sytuacji - dylemat czy zrobić zabieg priv czy czekać na NFZ, wybór metody, jakie świadczenia po zabiegu w prywatnej klinice np. rehabilitacja, jak oceniacie wykonanie zabiegu przez dr etc.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusin Re: Dr Jacek Janicki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.22, 06:24 Hej. Miałam operację w lutym. Od dnia operacji nie wzięłam żadnej tabletki, bo nie było bólu, po 6 tygodniach wróciłam do pracy. Na początku odczuwałam ciasnosc w plecach, ale nie był to ból. Bałam się jak cholera, ale nie żałuję. Raz w miesiącu chodze na masaż całego kragoslupa, jeżdżę rowerem i duzo chodzę. Krążki żyją ruchem. 😉😉Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś