Dodaj do ulubionych

Parada św Marcina -wrażenia

11.11.08, 20:32
Jednym słowem syf.Po pierwsze nędzna parada,chodzi o początek w
stylu festiwalu przebieranców z muzyka w brazylijska ,co nijak się
miało do świeta patriotycznego.Po drugie nic nie było widać jezeli
chodzi o scenę ponieważ budki z pierdołami wszystko
zasłaniały.Nagłosnienie ze sceny bardzo słabe.I co ważne przy takiej
imprezie masowej brak toalet.

Obserwuj wątek
    • Gość: pyrka Re: Parada św Marcina -wrażenia IP: *.icpnet.pl 11.11.08, 20:38
      potwierdzam co wyżej. Dodam jeszcze tłok wśród tych budek taki, że nie można się
      było wydostać. Po drugie - skandal - nigdzie nie można było kupić flagi - takiej
      małej - w końcu to 11 listopada.
      • Gość: patriota Re: Parada św Marcina -wrażenia IP: 212.67.152.* 11.11.08, 21:35
        pelno flag bylo mozna kupic na starym Rynku
        • michalkowa1 Re: Parada św Marcina -wrażenia 13.11.08, 04:33
          Gość portalu: patriota napisał(a):

> pelno flag bylo mozna kupic na starym Rynku

Nie byłam na paradzie marcińśkiej, ale na imprezach patriotycznych na Starym
          Rynku. Obeszliśmy cały rynek zaraz po zakończeniu uroczystości i szukaliśmy
          takiej małej flagi dla dziecka. Nikt nie miał ani jednej takiej flagi na
          sprzedaż. Ponoć się wyprzedały. Można było kupić dużą flagę do powieszenia na
          budynku i w jednym miejscu były dwie ostatnie flagi do zamocowania na
          samochodzie. No i nasz Michałek nie dostał swojej flagi, choć bardzo nam na tym
          zależało.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Parada św Marcina -wrażenia 11.11.08, 20:49
      mam takie same odczucia, na dodatek tłumy ludzi nic nie widać korkizłe naglośnienie..strata czasu
      • Gość: kamil Re: Lepiej paradować z najsłynniejszym torunianine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:01
        images.wikia.com/nonsensopedia/images/0/0d/Maybachrydzyk.jpg
        • Gość: yy Re: Lepiej paradować z najsłynniejszym torunianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:57
          www.wsksim.edu.pl/foto.php?id=20081029
    • ecicha-3 Re: Parada św Marcina -wrażenia 11.11.08, 22:27
      Muzyka,to byl koszmar,nijak nie powiazana z tematyka swieta.A wogole
      masakra.Ale ktos za to skasowal kase, i to pewnie niemala.
    • drhuckenbush organizacja - zero 11.11.08, 23:01
      Bardzo popieram zaproszenie T-Love - koncert swietny. I na tym koniec.
      Dlaczego nikt nie pomysli, zeby budki z pie...mi wypier***ic na druga strone
      ulicy?? Od sceny do budek zaledwie kilkadziesiat metrow i nie ma gdzie sie
      zmiescic. Jak sie stoi z tylu, to wali dymem, parowami i orzechami. No zenada.
    • funkenschlag Re: Parada św Marcina -wrażenia 12.11.08, 15:53
      Oglądałem tylko w kilku programach TV, ale faktycznie nic nowego, porównując do ost. atnich lat.
      Poza tym nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem dot. "przebieranców z muzyka w brazylijska ,co nijak się miało do świeta patriotycznego". Św. Marcin nie jest świętem patriotycznym, to lokalne święto i muzyka jest obojętna, byle była "fajna".
    • Gość: Gall Anonim Re: Parada św Marcina -wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:01
      Rzeczywiście, było wyjątkowo słabo, co dziwi tym bardziej że to impreza cykliczna, a jej termin zazwyczaj wypada w okolicy połowy listopada.
      Chyba jesteśmy świadkami narodzenia się nowej tradycji coś a la "zima zaskoczyła drogowców". Św. Marcin zaś zaskoczył włodarzy naszego miasta - co innego gdyby było to w lipcu, ale w listopadzie? Kto słyszał o tradycji świętomarcińskiej w listopadzie?
    • v.i.k.k.a wrazen brak 12.11.08, 19:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka