Dodaj do ulubionych

Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów

19.06.09, 08:39
Troche bez pomyslenia to zachowanie Hoopa. Mieli doskonala wode, a jada od
zera z marketingiem jakiegos Arctica ktory absolutnie niczym sie nie wyroznia.
Mogli z Grodziskiej zrobic naszego lokalnego Perriera, przynajmniej w skali
krajowej... Oni zarabialiby wiecej, a Grodziska zostalaby na rynku. Arctic
mialby nizsza polke, Grodziska wyzsza po prostu. Tak przynajmniej podpowiada
rozsadek...
Obserwuj wątek
    • wojtekspychala Bojkot Hoop Polska 19.06.09, 09:00
      Ogłaszam Bojkot !!! Zakaz Picia wszystkich produktów firmy Hoop Polska a
      zwłaszcza wody Arctic !!! Niech łby z Warszawy zobaczą jaka potęga jest Marka
      Lokalna i siła przywiązania Wielkopolan do swoich regionalnych produktów. Woda
      Grodziska to jest relikt PRL ale duzo nie trzeba aby wprowadzic ja na rynek z
      sukcesem !!!!
      • Gość: zenek Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłakać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 13:48
        Firmami rządzi rachunek ekonomiczny a nie sentymenty.
        Chyba że pracownicy i dostawcy zechcą przyjmować w rozliczeniu wspomnienia,
        dobre wrażenie i ciepłe słowo.
        Jeśli marka była by coś warta - to by ją nadal produkowali, albo też zgłosiłby
        się na nią kupiec.
        A jak ze śfagrem nie kupicie Arctica... mój Boże, chyba od razu zbankrutują...
        • dobrusia_to_ja Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak 19.06.09, 15:37
          A jak według Ciebie można było kupić tę wodę, skoro nie było jej w sklepach??
          Wystarczy dobra promocja. To doskonale widać po napojach, które są obrzydliwe w
          smaku, a jednak się sprzedają, bo mają świetną reklamę.
          • ajmax Arctic bardziej nadaje się do promocji niż Woda G. 20.06.09, 10:43
            Woda Grodziska, w sensie promocji, przegrywa ze wszystkimi wodami
            górskimi, źródlanymi, kryształkami. Ja bardzo lubiłem WG (innej
            zresztą nie było), ale jakbym miał wyłożyć kasę, to wyłożyłbym na
            coś bardziej "czystego" (lodowce, potoki górskie, lasy, etc).
          • vipunia Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak 20.06.09, 15:34
            Dokładnie, wystarczy spojrzeć na obrzydliwe hoop cole, fuj.. lub te ich inne
            smakowe paskudztwa. Raz tylko miałam i wyplułam.
            Do wody Arctic nic nie mam - woda jak woda.
          • Gość: Koval Heh... dokładnie. Ja nie wiedziałem, że ją jeszcze IP: 94.254.175.* 20.06.09, 23:55
            produkują. Super woda, nie to co teraźniejsze dziadostwo.
          • Gość: michalng Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak IP: *.acn.waw.pl 21.06.09, 09:21
            Swoja droga ludzie są dziwni. Nagle robi się wielki raban ze Grodziska znika, za
            Arctic to gó... itp. Przecież woda jest ta sama. Rożni się tylko butelka i
            etykietka. Kupowaliście produkt który wam odpowiadał dlatego ze teraz opakowanie
            będzie inne to robicie bojkot ? :) Bojkot który polega na nie kupowaniu produktu
            który lubicie ? Przecież to jest kompletna paranoja.
            • ajmax Odpowiedź jest trochę inna. 21.06.09, 10:10
              To teraz kupuje się wodę i pije ile dusza zapragnie. Kiedyś
              się ją zdobywało. Trzeba było trafić, odstać swoje i można
              było się delektować. I nie zdarzało się to codziennie. Dlatego,
              mimo, że to jest wiciąż ta sama woda, kiedyś inaczej smakowała.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu jeśli marka jest coś warta, to ktoś będzie chciał IP: *.icpnet.pl 21.06.09, 23:45
            ją kupić. Zobaczcie co było z Princessą. Nestle się znudziła, to teraz inny
            właściciel ją kontynuuje. A czy Grodziska będzie robiona w Grodzisku? Jeśli
            miałaby być marką wyższą to musiałaby być.
        • Gość: pm Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 20:21
          odpowiedź typowa dla absolwenta 'globalnego marketingu' z jakiejś podrzędnej
          śmiesznej uczelni od wszystkiego

gdybym mógł kupić grodziską w szklanej butelce (mieszkam w Poznaniu), to bym ją
          kupował. Wody Arctic nigdy dotąd nie kupiłem (mimo, że nie miałem pojęcia kto ją
          produkował) i nigdy nie zamierzam, niezależnie od ich akcji marketingowych

proponuje, zamiast powielania wyuczonych bzdur, rodem z bankrutującego USA,
          porozmawiać z 'miejscowymi' klientami, to może się oczka w końcu otworzą
          • Gość: kisia Popieram przedmówcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 23:44
            A niby dlaczego warto promować markę Arctic a nie Grodziską? Chyba na siłę.
            Akurat mi Arctic źle się kojarzy, i miliony przeznaczone na reklamę tego nie
            zmienią. Jak będę pił wodę, to Staropolanki, Nałęczowianki, Cisowianki i jeszcze
            ewentualnie inne, które leżą na hipermarketowych półkach.
            Coś spece od reklamy w Hoop nie przemyśleli decyzji
            • ojojoj1 --- 20.06.09, 00:37
              Tak to jest w przyrodzie, że jedne gatunki wymierają, a inne ewoluują. Tworzenie
              jakichś czerwonych, czarnych, czy różowych ksiąg tylko przedłuża ich agonię.
          • janek344 Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak 20.06.09, 13:10
            Od lat nie mieszkam juz w Wielkopolsce ale smak wody grodziskiej p amiętam.Czy
            firma nie mogłaby zamiast likwidować rozpocząć sprzedawanie tej wody w całym
            kraju i na eksport ?
        • krecik_dewastator Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak 22.06.09, 08:43
          Gdyby Hoop spojrzal na problem perspektywicznie, w kategoriach dlugoterminowego
          rozwoju to wykreowalby "grodziską" na marke premium, bo wlasnie rachunek
          ekonomiczny pokazuje ze na tym czesze sie najlepsza marze.

Tak pewnie zrobilyby firmy o mentalnosci Nestle, Krafta czy nasz krajowy Maspex.
          Ale Hoop woli zakorkowac zrodelko i w miejsce grodziskiej sprzedawac plastikowe
          butelki z napisem Arctic. Nie sprzedaje sie mimo dobrej znajomosci marki przez
          konsumentow? To zakorkowac! I problem z czapy.
        • pyruszka Re: Możesz jeszcze potupać albo się nawet rozpłak 05.07.09, 01:37
          Gość portalu: zenek napisał(a):

> Firmami rządzi rachunek ekonomiczny a nie sentymenty.
          > Chyba że pracownicy i dostawcy zechcą przyjmować w rozliczeniu wspomnienia,
          > dobre wrażenie i ciepłe słowo.
          > Jeśli marka była by coś warta - to by ją nadal produkowali, albo też zgłosiłby
          > się na nią kupiec.
          > A jak ze śfagrem nie kupicie Arctica... mój Boże, chyba od razu zbankrutują...

w rachunku ekonomicznym zwraca się uwagę na przywiązanie klienta do znanej już
          marki, i wiele firm przekonało się już, że czasem opłaca się jedynie odświeżyć
          znany od dawna produkt, zareklamować go, aby pokazać klientowi, że produkt jest
          wciąż dostępny (ja np chętnie kupowałabym Grodziską taką jak kiedyś)

i w takiej sytuacji firma ma ułatwione zadanie, ponieważ ludzie znają już
          produkt, a reklama jest wówczas głównie po to, aby informować, że produkt jest
          wciąż dostępny..
      • Gość: majkel Re: Bojkot Hoop Polska IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 19.06.09, 20:40
        osobiscie wolalem staropolanke ale grodziska to classic
    • Gość: autor autor Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.pila.vectranet.pl 19.06.09, 09:29
      Grodziska malinowa? Żurawinowa? Toż to jakaś profanacja! Z dzieciństwa pamiętam jedynie Grodziską czystą (z bąbelkami), cytrynową, pomarańczową (moja ulubiona) i wieloowocową. Potem pojawiła się jeszcze chyba jakaś brzoskwiniowa czy podobna. Ale malina i żurawina to jakieś współczesne wynalazki. Wiadomo, że do "gazowania" nadają się wyłącznie cytrusy. A Grodziskiej szkoda. Chociaż na północy Wlkp. zniknęła już parę lat temu.
      • Gość: :( Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 09:55
        o nie!!! od dzis bojkotuje hoop i artic!
        • Gość: me Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: 194.114.146.* 19.06.09, 10:05
          Szkoda, że nikt nie pomyślał, aby z Grodziskiej zrobić markę eksluzywną jak
          Ostormecko. Ale fakt, lepiej promować taką słabiznę jak Arctic. Coż, widocznie
          ludzie Hoop są dokładnie tacy jak nazwa firmy.. Włączam się do bojkotu!
          • Gość: Ben A ja myślałem że juz od dawna jej nie ma IP: 81.219.116.* 19.06.09, 10:12
            Ale skąd autor wytrzasnął tę malinę i żurawinę, jak pamiętam była
            cytryna, pomarańcza i bezbarwna. Żadne wesele bez tego się nie mogło
            obyć czy też inna impreza. Ktoś w firmie zawalił chyba z
            marketingiem. Mała sprzedaż, a jaka miała być jeśli ostatnimi laty w
            sklepach w ogóle jej nie widziałem. Sam chętnie bym ją kupował tylko
            jakoś nie było gdzie.
            • dobrusia_to_ja Re: A ja myślałem że juz od dawna jej nie ma 19.06.09, 10:27
              Też tak myślałam. Już nie pamiętam, kiedy widziałam ją w sklepach po raz ostatni.
              • Gość: vii Re: A ja myślałem że juz od dawna jej nie ma IP: *.centuria.pl 19.06.09, 14:40
                też ostatnio przypomniałem sobie o tej wodzie i sobie pomyślałem "ale bym się
                napił grodziskiej, ale chyba już nie produkują bo jej nigdzie nie ma..." ...no i
                wykrakałem... ehh, ehh...

GRODZISKA WRÓĆ!
                • wymiatator1 Re: A ja myślałem że juz od dawna jej nie ma 19.06.09, 16:41
                  Jeszcze jakies 2-3 lata temu można było ją nabyć w sklepie spożywczym
                  naprzeciwko rektoratu POlitechniki Poznańskiej. Sam byłem niebywale zaskoczony
                  gdy na półce dostrzegłem znaną mi z dzieciństwa butelkę.
                  • ralkom Re: A ja myślałem że juz od dawna jej nie ma 19.06.09, 19:37
                    Jakież było moje zdziwienie, kiedy jakieś 2 - 3 lata temu znalazłem Grodziską w
                    osiedlowym sklepiku na Winogradach, niedaleko Cytadeli - oczywiście od razu kupiłem.
                    Myślę że firma z Grodziska nawaliła na całej linii z zaopatrzeniem sklepów. Na
                    reklamę, marketing nie trzeba by było dużych środków, każdy z dzisiejszych
                    dwudziesto- trzydziestolatków ma duży sentyment do tego produktu - a to
                    strasznie duży kapitał.
      • Gość: m Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 23:59
        A pamiętasz miętową? Była tak w połowie lat 80-tych.
    • dobrusia_to_ja Decyzja pozbawiona sensu, jak już zauważyli 19.06.09, 10:26
      przedmówcy.
      W sklepach brakuje dobrej, polskiej wody rozlewanej do szklanych(!) butelek,
      która nie kosztowałaby tak dużo, jak choćby francuskie produkty. Chętnych na
      pewno by nie brakowało.
      • Gość: Ting Re: Decyzja pozbawiona sensu, jak już zauważyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 10:40
        Pewnie, potrzebna jest woda w szkle - to juz ma posmak ekskluzywnosci.
        Nie samym Perrierem czy Sanpellegrino czlowiek zyje.
        Nalezy postawic na lokalne produkty, moze Alma i Piotr i Pawel by sie
        zainteresowaly tym, trzeba uderzyc do bogatych Poznaniakow i sprawic by
        Grodziska stala sie modna!
      • dziodu Re: Decyzja pozbawiona sensu, jak już zauważyli 19.06.09, 14:05
        i dodam, że na kaca była rewelacyjna :)
      • Gość: ryzy szarlatan Re: .. obce agentury (Tusek i POstkomuchy) "rzadz IP: *.fwgc.dot.ca.gov 19.06.09, 21:14
        a" tym nieszczesnym krajem. Glowna misja obecnego nierzadu jest
        obrona interesow zagranicznego kapitalu. Gonic to talatajstwo do
        kolochozniczej Brukseli i zamknac granice.
      • Gość: gosc Re: Decyzja pozbawiona sensu, jak już zauważyli IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 10:50
        Szklane butelki sa drogie! Dlatego tak malo wody w szkle na sklepowych polkach.
        I do tego wiekszosc w takich samych opakowaniach ;)- jak wspomnialem koszt
        gotowej standardowej butelki w hucie 330 ml to jakies 0,27 - 0,39 pln w
        zaleznosci od koloru.
        Ale powoli znajduja sie chetni na promowanie takiego "ekskluzywnego" produktu.
        Sa to male firmy bez olbrzymich pieniedzy na reklame wiec tylko od kupujacych
        zalezy czy dostrzeze nowy produkt na rynku.
        PS. Nie jestem producentem zadnego napoju.
      • vipunia Re: Decyzja pozbawiona sensu, jak już zauważyli 20.06.09, 15:40
        Tylko wiesz... problem polega na tym, że to nie Dobrusia czy VIPunia lub inne
        sympatyczne ludki mają pieniądze i zrobiliby super produkt. Tylko ma ktoś inny,
        komu widocznie opłacało się przejąć ten produkt, aby go ostatecznie pogrzebać.
        Czasami po to się przejmuje mniejsze firmy, aby nie miały z czego się wybić.

W każdym razie... fakt faktem.
        Dobrej, polskiej butelkowanej wody brakuje - chodzi o opakowanie, bo woda
        grodziska jest dobra. Tylko te butelki i etykietki po 20 latach można byłoby już
        zmienić :P
        W sumie to jeszcze brakuje mi lodów bambino takich prawdziwych z dziurkami w
        środku :) To była prawdziwa rewelacja :)
    • Gość: wodnik Niby zawartość butelki jest ta sama... IP: 92.55.230.* 19.06.09, 10:42
      Niby zawartość butelki jest ta sama ...ale zdecydowanie wolę napis "Grodziska" niż "Arctic".
      Myślę, że jeszcze z 10-15 lat potrzeba, żeby przemineło to pokolenie gęsi, dla których obcy język jest lepszy niż własny.
      • elagresto Re: Niby zawartość butelki jest ta sama... 19.06.09, 10:53
        jakby grodziska była szerzej dostępna to na bank ludzie by ją kupowali, tym
        bardziej jeśli butelki byłyby zwrotne jak kiedyś.

ale ostatnimi czasy grodziska na półce to była egzotyka, była ewidentnie
        marginalizowana. A wystarczyło nie pozwolić ludziom zapomnieć o tej marce...
    • jjawor Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 10:50
      Mieszkam w Niemczech, tam wody w szklanych butelkach są bardzo popularne i bynajmniej nie uchodzą za eksluzywne... Artic to dla mnie kranówa, Grodziska szczególnie gazowana (lekko) miałą smak wody mineralnej, pamiętam z dzieciństwa pomarańczową...pycha. Ech, skoro wszyscu tak patrzą się na zachód, może wezmą właściwe wzorce: szklane opakowania są ekologiczne (w markecie doliczana jest do nich kaucja 0.15€ oczywiście do zwrotu), co więcej istnieją plastikowe butelki, które też mają kaucję, zachęca to ludzi do oddawania ich do sklepu-idą do ponownego wykorzystania a my nie musimy się martwić,że śmietniki tak szybko się nam zapełniają (no bo butelki, nawet zgniecione trochę miejsca zajmują).
      • Gość: Gerwazy Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.09, 11:37
        Ale w Niemczech to jest w Niemczech a w Polsce to w Polsce. Od lat
        kupuje napoje w butelkach pastikowych a piwo w puszce, zuzyte
        wyrzycam do śmietnika. Przecież nie będę zwracał, skoro żaden sklep
        tego nie przyjmuje. A tak przyjmuje ale tylko na wymianę.
        Artic już odkąd jest na rynku, wszyscy się pasjonowali. Naglę
        bojkotują.
      • Gość: Poznaniak Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.09, 14:35
        Szkoda!Przeciez mozna by zrobic z marki lokalnej ogolnopolska lub
        miedzynarodowa.I nazwa oczywiscie angielska.Zalosne.
      • Gość: autor autor Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.pila.vectranet.pl 19.06.09, 14:43
        Swego czasu w Polsce była dostępna Coca-Cola w zwrotnych, plastikowych butelkach 1,5 l. Na rynku była krótko, coś koło roku, może dwa lata, jakoś w połowie lat 90-tych. Potem zniknęła. Aż tu nagle wchodzę kiedyś do Piotra i Pawła, a tam na półce z produktami importowanymi głównie z Niemiec widzę Vanilla Coke (smaczna, trochę w smaku przypomina starą Polo-Coctę) w... tych samych 1,5-litrowych, zwrotnych butelkach. W Niemczech się faktycznie daje to robić, u nas niekoniecznie.
        • ywwy Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 15:06
          regularnie kupujemy grodziską ale ... w plastikowej 5 litrowej
          butelce. Szkoda, że znika, żal...
          • Gość: grodziszczanin Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: 217.8.167.* 19.06.09, 15:19
            Hoop postawił na wodę Arctic i na jej promocje wydał miliony, a Wody
            Grodziskiej w ogóle nie reklamował.Władze Grodziska również nie
            troszczą się o promocję produktów lokalnych, a teraz udają
            zmartwione.
        • Gość: d. Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 20:49
          > Aż tu nagle wchodzę kiedyś do Piotra i Pawła, a tam
          > na półce z produktami importowanymi głównie z Niemiec widzę Vanilla Coke (smacz
          > na, trochę w smaku przypomina starą Polo-Coctę) w... tych samych 1,5-litrowych,
          > zwrotnych butelkach. W Niemczech się faktycznie daje to robić, u nas niekoniec
          > znie.

Miałeś jakieś zwidy. W Niemczech Coca-Cola (także w odmianach smakowych typu
          vanilla itp.) jest w butelkach zwrotnych, ale plastikowych.
          • Gość: hella Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.icpnet.pl 19.06.09, 22:25
            no i autor autor pisze o butelkach plastikowych... :P
          • Gość: s Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.echostar.pl 20.06.09, 20:28
            Vanilla Coke pilem kilka razy w Niemczech ale mnie nie powalila,
            zdecydowanie lepsza byla Cherry Coke, a w szklanych tez byly ,
            zwlaszcza w sklepach Kaufland
      • xnw4 Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 20:53
        Moglaby sie nazywac "Arktyczna"
        z rysunkiem bialego niedzwiedzia
        na krze ....
    • Gość: mmm Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.ists.pl 19.06.09, 20:53
      nie wiem co jest bez sensu. pompuja kase w reklame arctica juz od lat,
      zatrudniaja do tego Cindy Crawford itd. po co maja jeszcze utrzymywac
      konkurencyjny produkt. ja nigdy o zadnej grodziskiej nie slyszalem, moze gdzies
      w jakiejs pipiduwie to pija.
      • Gość: Antoni Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.chello.pl 19.06.09, 21:01
        A co to jest ten aRctic? jakaś kranówa? jak to polewają? z węża
        strażackiego?
    • Gość: masster Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 20:57
      Niektórzy piszą w komentarzach że już dawno nie widzieli jej w sklepach i to
      prawda bo myślicie o szklanych butelkach a te przestano produkować jakieś 4 lata
      temu a artykuł jest o wodzie mineralnej czystej w plastikowych
      butelkach...pracuje w hoopie i przyznam ze grodziska wraz z cola sa najlepszymi
      wyrobami jaki robimy
    • silk67 Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 20:58
      znam tę wode , jest SWIETNA, otwieram komitet obrony wody
      grodziskiej
    • Gość: Tomek Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.chello.pl 19.06.09, 21:10
      Szkoda - to była naprawdę dobra woda. Brakuje takich regionalnych
      produktów w ogólnopolskiej dystrybucji, a wszystkie "korpowody"
      smakują dla mnie tak samo, bez wyrazu.

A tak swoją drogą, kilka razy chciałem już spróbować waniliowej
      coli. Czy ktoś wie, gdzie można ją teraz kupić - w Katowicach lub
      Warszawie?
      • Gość: ccv Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 21:30
        wojtekspychala 19.06.09, 09:00 Odpowiedz
        Ogłaszam Bojkot !!! Zakaz Picia wszystkich produktów firmy Hoop Polska a
        zwłaszcza wody Arctic !!! Niech łby z Warszawy zobaczą jaka potęga jest Marka
        Lokalna i siła przywiązania Wielkopolan do swoich regionalnych produktów. Woda
        Grodziska to jest relikt PRL ale duzo nie trzeba aby wprowadzic ja na rynek z
        sukcesem !!!!

POPIERAM
        TYCH SZCZOCHOW ARTIC DO UST NIE WEZME !!!
      • Gość: hella Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.icpnet.pl 19.06.09, 22:26
        w poznaniu można ją dostać w piotrze i pawle, więc szukaj w tej sieci (w wawie mają sklep, nie wiem jak w katowicach)
      • Gość: o_O Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.chello.pl 21.06.09, 03:32
        > A tak swoją drogą, kilka razy chciałem już spróbować waniliowej
        > coli. Czy ktoś wie, gdzie można ją teraz kupić - w Katowicach lub
        > Warszawie?

bomi, delima, piotr i pawel oraz inne supermarkety z wiekszym wyborem marek roznych artykulow
    • sool Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 21:37
      Arctic gdyby był wycofany nie byłoby co żałować.
      Grodziską piłbym do końca swoich dni tylko dlaczego nie widziałem jej w sklepach?
    • beejay02 Hoopa do klopa 19.06.09, 21:51
      Przypomniało mi się hasło powstałe co prawda przy innej okazji, ale tu pasuje
      jak ulał. Jakoś Grodziskiej specjalnie nie pijałem, raczej Mazowszankę, ale cóż
      szkoda zawsze kultowych produktów. A polityka Hoopa w dobie de-globalizacji,
      jako skutku kryzysu, nie przyszłościowa. :)
    • belotto Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 21:56
      Mam nadzieję, że zmienią zdanie. Nadal kupowałbym Grodziską, gdyby było ją gdzie
      kupić... Likwidacja tej marki przez Hoop to strzał w stopę. Szkoda.
    • Gość: wlkp Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: 80.51.91.* 19.06.09, 22:05
      Grodziska to była klasa sama w sobie, a dzisiejsze wody butelkowane to prawie pomyje! Jak można likidować markę, która tak dobrze jest rozpoznawana?!
      • ichmordy Napiszcie E-mail do firmy Hoop o bojkocie ;) 19.06.09, 22:22
        Mnie też ciągle męczy ciągła zmiana asortymentu i wycofywanie produków które mi smakują. Nie wiem dlaczego przecież dobrze się sprzedawały bo często ich nie było. Może to problemy w sklepach że nie chce sie pracownikom wystawiać produktów na półki i stoją puste.
        Wiele firm produkuje dobre produkty ale nie ma ich w sklepach bo firmy muszą zapłacić za półkę w supermarkecie 10-20 tys. zł miesięcznie.

kontakty

Hoop Polska Sp. z o.o.
        ul. Jana Olbrachta 94
        01-102 Warszawa
        Polska

Tel: 0048 22 338 18 18
        Fax: 0048 22 338 18 28
        e-mail: info@hoop.pl
      • balajanek Piszecie na próżno... 19.06.09, 22:29
        ...Ci z hoopa przeczytają Wasze posty i potem i tak zrobią swoje czyli
        zlikwidują produkcję.Nawet nie przyjdzie im do głowy,żeby sprzedać markę.A z
        kolei gdyby zjawił się kupiec to wystawią cenę zaporową.
        Od lat obserwuję poczynania hoopa i widzę,że firma schodzi na psy-ma szansę nie
        przeżyć kryzysu.
    • Gość: wtf Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: 94.78.156.* 19.06.09, 22:16
      Mi rozsadek podpowiada, ze chodzi o jakis cwany skok na kase. Wszak wypromowanie
      marki trudno jest oszacowac wiec mozna pozawyzac koszty, a przy okazji
      zdefraudowac troche kasy. Grodziska to w wielkopolsce byl synonim na okreslenie
      czystej wody gazowanej. Wystarczylo to rozreklamowac na caly kraj. Podobnie
      zreszta zrobil obecny Orlen z marka CPN. Starsi ludzie do teraz na stacje
      benzynowe mowia CPN. A "spece" z Orlenu ot tak sobie zlikwidowali marke.
      • nessie-jp Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 22:25
        >Grodziska to w wielkopolsce byl synonim na okreslenie
        > czystej wody gazowanej. Wystarczylo to rozreklamowac na caly kraj.

Ale PO CO firma ma wydawać pieniądze na rozreklamowanie na cały kraj zupełnie
        nieznanej wody z jakiegoś lokalnego zaścianka? Przecież oni już reklamują marki
        ogólnopolskie.

W życiu o żadnej Grodziskiej nie słyszałam. I skoro mówicie, że to smaczna woda,
        to bardzo bym się cieszyła, gdyby rzeczywiście zaczęto ją sprzedawać w całej
        Polsce jako Arctic. Bo Arctic kupię w każdym sklepie czy kiosku
        • Gość: fhu Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 23:32
          Arctic, a co to jest?
        • Gość: Mateusz Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.chello.pl 20.06.09, 01:46
          > >Grodziska to w wielkopolsce byl synonim na okreslenie
          > > czystej wody gazowanej. Wystarczylo to rozreklamowac na caly kraj.
          >
          > Ale PO CO firma ma wydawać pieniądze na rozreklamowanie na cały kraj zupełnie
          > nieznanej wody z jakiegoś lokalnego zaścianka? Przecież oni już reklamują marki
          > ogólnopolskie.

Pamiętam, że do końca lat 90, bezproblemów mogłem dostać Grodziską w co drugim
          sklepie w Malborku. Lokalny zaścianek? Nie do końca. Może u Ciebie nie było
          tradycji picia tej wody, po prostu :)
          Ostatnie dwa lata sobie przypomniałem o tej wodzie, ale bezskutecznie - nigdzie
          w sklepach jej nie wypatrzyłem już :/

A zdaje się, że pośrednio nawet pracownik hoopa, który się tutaj wypowiadał,
          przyznał, że Arctica rozlewają inaczej niż grodziską.
          Szkoda, wielka szkoda. Może uda się zmontować jakąś petycję do Hoopa.
          Pomarańczowa Grodziska tak, jak dzisiejsze piwa niepasteryzowane, biła na głowę
          konkurencję w postaci Fant, Mirind i innych cytro-wynalazków z "witaminami z
          grupy E"...
          • nessie-jp Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 20.06.09, 21:34
            > Może u Ciebie nie było
            > tradycji picia tej wody, po prostu :)

Nie, u mnie zawsze piło się "Mazowszankę". O żadnej Grodziskiej nikt nie słyszał.

Nie dziwicie się więc, że marka popadła w zapomnienie, skoro w Polsce była
            raczej nieznana (poza kilkoma miejscowościami).
    • nessie-jp Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 22:21
      krecik_dewastator napisał:

> Troche bez pomyslenia to zachowanie Hoopa. Mieli doskonala wode, a jada od
      > zera z marketingiem jakiegos Arctica ktory absolutnie niczym sie nie wyroznia.

Poza tym, że o Grodziskiej słyszę pierwszy raz w życiu, a marka Arctic jest mi
      doskonale znana... Tak jak zresztą chyba całej Polsce.

Ja rozumiem, że dla lokalnych fanów to wielka zmiana. Ale dla innych ludzi, z
      innych miast, zapakowanie tej samej wody w butelki Arctic to właśnei szansa na
      napicie się dobrej wody mineralnej.

Co za różnica w końcu, czy się będzie nazywała Grodziska, czy Arctic, czy
      Fiu-Bździu?
    • absurdello Ja was zupełnie nie rozumiem, przecież Arctic to 19.06.09, 22:21
      typowa nazwa polska wraz z typowo polską pisownia, a nie jakaś tam
      Grodżyska, Grobrzys ... twu, jakieś słowo trudne do wymówienia !

Hmm, dziwne ale nigdy jeszcze nie piłem, żadnych wyrobów Hoopa mimo,
      że widziałem jakieś tam reklamy, czyżby były nieskuteczne ???? ;))

Swoją drogą to kolejna dziwna decyzja eliminowania dobrej i
      rozpoznawalnej polskiej marki na rzecz jakiej niesprecyzowanej nazwy
      nie kojarzącej się z niczym ...
    • inny.obserwator Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 22:52
      Nie znam tej wody.

siłownia fordon
    • yan-mar Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 19.06.09, 22:59
      a co ma guma Donald do hitów PRL-u? w przeciwieństwie do Wody Grodziskiej i lodów Bambino, była holenderska...
      ale tego durna dziennikarzyna już nie wie, bo skąd...
      • Gość: it Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: 213.25.141.* 19.06.09, 23:43
        czemu zaraz durna?? troche powściągliwości w ocenie...
      • ichmordy Chcieliście drugą Irlandię to macie 19.06.09, 23:50
        wielebnyjedi.blox.pl/resource/2_1.jpg
        Patrioci i niezadowoleni z władzy wyglądają własnie tak.
        Teraz czekają nas 2 lata ciężkiego kryzysu. Są pierwsze oznaki.
        Módlcie się żeby mieć chociaż wode z kałuży do picia jak zacznie sie.
    • Gość: Mani Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.centertel.pl 19.06.09, 23:27
      W Szczecinie dwóch "fachowców" chciało zmienić nazwę Drobimex na
      Wissenhoff , bo to takie "europejskie".... i popłynęli gamonie od
      marketingu. Polskie marki to siłą ( Ludwik, Winiary, Atlas...).
      Życżę tym od HOOP tego samego. Serdecznie. Tak jak wszystkim, którym
      w rozumie Chicken popier.... się z kurczakiem!!!
      • Gość: Beno Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 07:53
        Być może eksportowali swoje produkty na rynek niemiecki, wtedy miałoby to sens.
        Po polsku ta nazwa i tak brzmi paskudnie, więc strata niewielka. Co to w ogóle
        za firma - importują drób z Meksyku czy coś? Połowa polskich firm to jakieś -exy
        lub -impexy, dowartościowują się pseudoangielską nazwą jak Rolimpex albo
        Drobimex. Dziwne, że jeszcze nie ma Kiełbasimeksu ani Węglimpeksu.
    • v.i.k.k.a a ja wiem, a ja wiem gdzie jest:) 20.06.09, 02:13
      w sklepie przy Biskupinskiej, na wysokosci starego strzeszyna:)) Tzn nie wiem
      czy jest teraz, byla tamtego lata.
    • burek_polny Grodziska lokalna marka? Podobnie Zywiec. 20.06.09, 02:32
      "To decyzja biznesowa. Skupiamy się na markach ogólnopolskich, a
      Grodziska była marką lokalną - tłumaczą przedstawiciele firmy Hoop
      Polska"

Cos kiepscy biznesowo sa ci przedstawiciele. Zywiec, Tyskie,
      pierniki torunskie i paluszki lajkonik to tez byly marki lokalne, do
      czasu, gdy nie zrobilo sie o nich glosno w calej Polsce...
    • mfolga Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 20.06.09, 05:13
      jak ktos powyzej slusznie zauwazyl chodzi chyba o stworzenie kosztow i zeby
      ktos sobie zarobil tak jak to w przypadku zamiany cpn na orlen bylo
      • Gość: dzekson2 Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 06:18
        myślę ze MAZOWSZANKA była za PRL-u bardziej znana i pewnie lepsza a do tej pory
        można ją kupić i z tego co wiem firma ma się dobrze co prawda skończyli rozlewać
        oranżadę i napoje w 1,5L petach i wogóle jakiekolwiek napoje w szkle czy w
        plastikach ale woda w 0,33L i w 1L butelkach w szkle dobrze się sprzedaje tyle
        tylko że w lato każdy by chciał kupić a moce przerobowe są słabe ale woda jest
        zajebista s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376
        • fizykoterapeuta Re: Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów 20.06.09, 11:38
          Człowieku!
          Słyszałeś kiedykolwiek o przecinkach?
    • Gość: Gall Anonim Woda Grodziska po 30 latach znika ze sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 07:22
      Grodzisk to w ogóle ma pecha. Teraz znika woda grodziska, piętnaście lat wcześniej Kulczyk rozłożył piwo grodziskie, mimo że to miało tradycję od 1301 roku i w Europie był właśnie renesans białych piw. A piwa nie położyły ani rozbiory, ani okupacja, ani władza ludowa, zrobił to dopiero Jan Kulczyk. Jako ciekawostka - przed wojną Grodzisk był stolicą polskiego piwowarstwa (tu m.in. odbywały się egzaminy dopuszczające do zawodu).

A teraz bęc, ani piwa ani wody. Żal.
    • Gość: Krociech Markę kojarzy 3/4 Polski IP: *.sm-rozstaje.pl 20.06.09, 07:59
      a oni ją likwidują, zastępując marką, której nie kojarzy prawie nikt.
      Bałwany, nie marketingowcy.
      • godgod Re: Markę kojarzy 3/4 Polski 20.06.09, 13:12
        3/4 ? Chyba kpisz...pierwsze słyszę o Wodzie Grodziskiej. Ta woda jest znana może w promieniu 100 km od rozlewni. To, że ma 0,1% rynku świadczy o jej 'popularności'.

Gość portalu: Krociech napisał(a):

> a oni ją likwidują, zastępując marką, której nie kojarzy prawie nikt.
        > Bałwany, nie marketingowcy.
      • Gość: T Re: Markę kojarzy 3/4 Polski IP: *.bredband.comhem.se 20.06.09, 17:26
        To należę do 1/4.
        Ja za komuny piłem tylko Mazowszankę, obecnie pod nazwą Nestle
        Aquarel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka