Dodaj do ulubionych

Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi

IP: *.reverse.qsc.de 17.12.03, 19:24
Jestem za nowymi inwestycjami..., ale ta ZENUJACA wycene terenu
przez "BIEGLYCH" Pana Jana to se darujmy :))))
Lepiej nic nie mowic niz przekonywac radnych do bzdur, bowiem pozniej malo
kto moze wierzyc w owe 500mln PLN inwestycji i 7 tys. miejsc pracy

Sebar
sebar_rysiu@yahoo.co.uk
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Anonim Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 19:32
      A wedlug mnie nazwa jest adekwatna. Biegli Jana Kulczyka bo nic tylko biegaja w interesach (nie rzec za interesem :-)) Jana Kulczyka... Pozdrawiam wszystkich pieknie.
      • bulldog3 Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 17.12.03, 19:54
        i mamy na nowo ,nomenklature !! Kulczyk rzadzi Poznaniem !! a reszta siedzi w
        jego kieszeni i tanczy jak on chce,ministrowie lataja jego prywatnym samolotem
        itp. Powstala nowa dynastia i elita von Kulczyk und familien !!
      • Gość: Sebar Czy Pani Karolina Sikorska sie zakochala IP: *.reverse.qsc.de 18.12.03, 13:44
        w doktorze Janie, ze tyle zdjec zrobila?

Sebar
    • Gość: Rozsądny Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 20:40
      Znowu bezinteresowna zawiść.Mowiąc po poznańsku to co opiniujący wygadują i wy-
      pisują to pierdoły, a po polsku, to duby smalone ,androny i banja luki. Na tym
      terenie owszem t.zw. developerzy mogą wybudować nawet wyrzutnię rakietowa z
      korej będa wystrzeliwać rakiety z takimi mutantantami co wypisuą takie androny.
      Proponuje iść w kierunku podanym przez Lejzorka Rojtszwanca, przeznaczyć park
      na założeniu hodowli królików polarnych ! Czy wiecie ile można piniędzorów
      zarobić.HA, HA, HA !
    • Gość: k Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 21:16
      A co z pieniędzmi Dantera- obecnie Stary Browar.
      Pare firm zbankrudowało, pare nie dostało pieniędzy. Inwestorzy zostali
      oszukani. Gramy dalej.
      Może cos na ten temat powie pani Grażyna - członek Rady Nadzorczej Dantera
    • Gość: P.B Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 21:37
      Ja jestem za Kulczykiem :))
      • Gość: don Re: Za Kulczykiem IP: *.hstl3.put.poznan.pl 17.12.03, 23:53
        Ja tez jestem za Kulczykiem ! Libicki daj sobie spokój dziadku !!!
        • Gość: bzdyl Re: Za Kulczykiem IP: *.net.szczecin.pl 18.12.03, 10:15
          don, Ty możesz się nawet kochać z Kulczykiem. Nikogo twój
          stosunek do niego nie interesuje.
          • the_dzidka Re: Za Kulczykiem 18.12.03, 14:43
            Gość portalu: bzdyl napisał(a):

> don, Ty możesz się nawet kochać z Kulczykiem. Nikogo twój
            > stosunek do niego nie interesuje.

Ale stosunek tych, którzy są przeciwko Kulczykowi, ma wszystkich interesować,
            tak?
    • Gość: liberał Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.12.03, 23:59
      Kulczyk nie musi się wstydzić swoich inwestycji, bo były zgodne z prawem i nie
      ma żadnych dowodów, ba - żadnych poszlak, że coś mogło się odbyć nie tak.
      Miasto też nie musi się wstydzić, bo zrobiło interes najlepszy z możliwych.
      Najprostsza zasada ekonomii: wszystko jest warte tyle, ile ktoś chce za to
      zapłacić. Drożej ziemi kulczykowej nie dało się sprzedać.

Pamiętaj też, że SB to inwestycja która nie ma prawa się zwrócić, więc
      Kulczykowie naprawdę działają w interesie miasta i jego zawistnych jak się
      okazuje mieszkańców.

ycapoland@yahoo.it
      • Gość: ks Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 08:38
        nie pij mleka bo Tobie wyraźnie szkodzi.
      • Gość: kurdebalans Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.net.szczecin.pl 18.12.03, 10:10
        liberał (z Poznania), twoje poglądy możesz wsadzić w d..ę. Z
        takimi poglądami popierasz korupcję, która (bez dwóch zdań)
        miała miejsce w czasie tej transakcji. To właśnie w czasie
        rządów Bieleckiego - liberała w Polsce dokonano najwięcej
        przekrętów, a wasz krajan Lewandowski miał w tym swój ogromny
        udział. Na wyliczeniach Kulczyków można polegać jak na
        zeszłorocznym śniegu.
    • Gość: ala Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 00:13
      hej,
      ludzie, co wy wypisujecie! że Kulczyk robi coś dla dobra miasta?!

przypomina mi się stary kawał Jacka Fedorowicza o producentach pasty do zębów,
      pamiętacie? Dlaczego kapitalista produkuje pastę do zębów? - żeby na tym
      zarobić. A w państwie socjalistycznym - idzie sobie ulicą przedsiębiorca,
      spogląda na przechodniów i myśli: ojoj ludzie takie brzydkie zęby mają, ech
      zacznę dla nich produkować pastę...
      pozdrawiam
      • Gość: jack Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 00:29
        jakos nie przeszkadzalo ci ze miejsce to przez 40 lat wygladalo okropnie,
        wiesz ile kosztowala budowa SB?kiedy sie zwroci? olewam to czy teren byl wart
        5,6,12 czy 15mln, oprocz ceny za grunt trzeba zastanowic sie rowniez kogo stac
        na wykonanie tej inwestycji (vide teren kina baltyk oraz wechty przy globisie)
        wybudowal jan piekny obiekt i zapewnil wiele miejsc pracy i za to respect! to
        miasto musi byc chore nie widzac korzysci z inwestycji jana, chcesz aby wybral
        np wroclaw jak BZ WBK, gdzie lobby nacisnelo na AIB pomimo faktu ze BZ byl na
        krawedzi upadku a panowie z poznania siedzieli z otwartymi gebami jak centrale
        dochodowego banku przenosi sie do wroclawia?dobro miasta to bogaci ludzie i
        firmy zapewniam cie.
        pozdrawiam
        • Gość: kyczluk Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.net.szczecin.pl 18.12.03, 10:04
          jacku drogi, przygłupku, albo przygłupka grający człeczku.
          Kulczyk przyzwyczaił się rozdawać karty we wszystkich grach, w
          których bierze udział. Przyzwyczaił się, że kupić można każdego.
          Twoje argumenty, to zwykła pozoracja. Ale tacy jak ty, zawsze
          mieszają pojęcia nie mając o meritum.
    • nowy_zorro Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 00:20
      Moi drodzy radni. Mam nadzieję, że nie jesteście kompletnie
      oderwani od (szarej)rzeczywistości oraz, że wiecie o tym, że
      choć demokracja po polsku tak nas rozczarowała, to ma jedną
      ogromną zaletę: pozwala na wyeliminowanie z życia publicznego
      tych, którzy sprzeniewierzają się obowiązkom radnego wobec
      wyborców. Jeżeli ulegniecie urokom (kieszeni)doktora JK,
      zapomnijcie o następnej kadencji.
      • Gość: M.... Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: 81.15.212.* 18.12.03, 00:42
        zmień sobie nick na nowy_kretyn, będzie ładniej i lepiej pasuje.Pozdr.
        • nowy_zorro Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 00:55
          Dziękuję za komplement. A tak na marginesie...jakie masz , kotku, merytoryczne
          argumenty?
      • Gość: greg Ludzie, brońmy KULCZYKÓW! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 12:43
        Szanowni Państwo!
        Myślę, że nadszedł już czas, aby publicznie podnieśc w tej sprawie glos i
        skrytykowac Gazete Wyborcza za jej nieuczciwosc, stronniczosc, lapowkarstwo,
        niesumiennosc i nierzetelnosc.
        Od kilku tygodni obserwujemy nagonke, jaka GW prowadzi przeciwko rodzinie
        Kulczykow. Kazdy kto uwaznie przeczyta zamieszczane przez GW artykuly
        stwierdzi, iz nie przedstawia ona zadnych konkretnych faktow, popartych
        prawdziwymi dowodami i argumentami, lecz w sposob bardzo rozmyslny
        interpretuje kazde slowa wypowiedziane w temacie "Kulczykparku" (swoja droga
        mozna wytoczyc tu proces o znieslawienie), przeciwko rodzinie Kulczykow.
        Niestety wieloma ludzmi w Poznaniu kieruje zawisc i nie moga oni pogodzic sie
        z tym, ze takiemu czlowiekowi jak Kulczyk udalo sie w zyciu osiagnac sukces.
        Niech jednak pamietaja oni, ze bez jego obecnosci w naszym miescie, bylibysmy
        prowincja, ktora jest na szarym koncu, za miastami takimi jak Krakow, Wroclaw,
        Gdansk itd., a nawet Bydgoszcz czy Torun. Kto wspieralby poznanska kulture,
        nauke, dawal taka liczbe miejsc pracy, stawial poznanskie fabryki w
        europejskiej czolowce? (KP, VW). Sluchanie bzdur o tym, ze firmy Kulczyka
        placa podatki w Holandii, staje sie meczace i zenujace.
        Ludzie nie sa obiektywni i nigdy nie beda. Ale prasa byc powinna! Szczegolnie
        taka szanujaca sie dotychczas gazeta, jak GW. Od Was Panie i Panowie
        redaktorzy wymagac mozna wiecej, ale jak widac nie potraficie stanac na
        wysokosci zadania.
        Dzisiejszy takst, ktory w sposob dobitny pokazuje, jak bardzo stronniczy i
        przekupni jestescie kompromituje Was w oczach moich i wielu Poznaniakow, a
        szczegolnie tych, ktorzy mieli okazje wysluchac dzisiejszej debaty w Radzie
        Miasta.
        Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz dziennikarzyna
        pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka podpowiedza (czy nie jest to ktos
        powiazany z gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).
        Mam nadziej, ze moj post da Panstwu, czytelnika jasnosc obecnej sytuacji, a
        szanowna redakcje, zmusi do chwili refleksji i zastanowienia sie nad tym, czy
        nie zblizacie sie swym poziomem do "Faktu" lub :Super Expressu".
        Pozdrawiam
        Baczny obserwator sytuacji

ps. NIe pracuje u Kulczyka, nie znam go, nikt mi za jego obrone nie placi.
        Poprostu twardo stapam po ziemi i mysle!

A kiedy slucham co niektorych argumentow, opartych na dziennikarskich, to mi
        rece opadaja. Jak niektorzy moga zabierac glos w sprawach, ktore znaja tylko z
        plotek!?? Gdzie tu rzeczowa dyskusja!!???
        • redakcja Re: Ludzie, brońmy KULCZYKÓW! 18.12.03, 13:12
          Gość portalu: greg napisał(a):

> Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz dziennikarzyna
          > pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka podpowiedza (czy nie jest to ktos
          > powiazany z gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).

Autorka tekstu jakoś nie może znaleźć tej butelki. Pieniędzy też.
          W ”Poznaniaku” nie pracowała.

pozdrawiam
          Błażej Wandtke
          • Gość: greg Re: Ludzie, brońmy KULCZYKÓW! IP: 195.205.111.* 18.12.03, 15:41
            redakcja napisała:

> Gość portalu: greg napisał(a):
            >
            > > Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz dziennikarzy
            > na
            > > pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka podpowiedza (czy nie jest to ktos
            > > powiazany z gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).
            >
            > Autorka tekstu jakoś nie może znaleźć tej butelki. Pieniędzy też.
            > W ”Poznaniaku” nie pracowała.
            >
            >
            > pozdrawiam
            > Błażej Wandtke

Pieniadze juz pewnie wydala, a butelke dala w prezencie.
            A jesli chodzi o porownanie do "Poznaniaka" to jestescie slabo kojarzacy:
            chodzi tu o osobe, ktora "kupila" w GW te artykoly, a nie o osobe piszaca,
            choc poziom, jaki ta pani prezentuje, nadaje sie wlasnie do "Poznaniaka".
            Naprawde nie wiecie, kto jest wlascicielem "Poznaniaka"?
            Widac zabolal Was moj post i czegos sie przestraszylisccie, jesli
            odpisujecie...
          • Gość: pchełka Nie wierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 06:09
            Nie wierzę aby szanowna redakcja uderzyła w dra Kulczyka bez akceptacji
            Michnika.
            Oczywiście, że Michnik nie uruchomił tej akcji na zebraniu redakcyjnym. Zrobił
            to w typowy dla Michnika sposób; sprytnie i po cichu. Tak to ten skryty
            Michnik , świetnie posługujący się magnetofonem, będący w państwie prawa
            zdolnym do wieczornego telefonu do Premiera i zmianę porządku obrad Rady
            Ministrów. Przecież Kulczyk to Sponsor i ulubieniec Kwaśniewskiego , a Adam
            Michnik też. Chociaż szczegóły Michnik-Kwaśniewski są mało znane z uwagi
            na .......tajemnicę dziennikarską, oczywiście.
            Zdaniem redakcji : Kapitalizm tak ale w Ameryce, w Polsce socjalizm i
            wszytssko co w mediach cenne oddać Agorze SA. Jak za komuny rozgrywki na
            tzw "dworze" wykonywane rękami pismaków.
        • Gość: czytelnik Re: Ludzie, brońmy KULCZYKÓW! IP: *.tele2.pl 18.12.03, 20:46
          Jak można obrażać rzeczoznawcę, mówąc że jest niekompetentny i
          wycena jest totalnie zła. Rzeczoznawca wiedzę swą opiera na
          kilkuletniej nauce, wieloletniej praktyce i egzaminie
          państwowym. Pan dr. takich egzaminów nie zdawał. Operat musi być
          oparty na podstawach prawnych i standardach. Jak sądzę wycena
          była sporządzona prawidłowo. "Jeszcze się taki nie urodził co by
          wszystkim dogodził". To tak jak w sądzie, gdy nie jest
          zadowolona żadna ze stron biegły "dostaje od wszystkich"
    • mr.elwood Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 00:58

Tymze artykulem GW pokazala jak bardzo jest stronnicza i jak bardzo nie lubi
      Jana Kulczyka. Brzydze sie tego typu machinacjami.
      BYLEM DZISIAJ NA POSIEDZENIU KOMISJI i slyszalem co mowil Jan Kulczyk.
      I to co napisala Wyborcza - to owszem jest czescia wypowiedzi Jana Kulczyka -
      ale kompletnie wyjeta z kontekstu.
      Jestem calkowicie zdumiony ze GW jako gazeta badz co badz prawicowa, o
      pogladach demokratycznych, posluguje sie takimi metodami. Kompletnie mnie to
      zadziwilo.
      Wypowiedzi dra Jana Kulczyka calkowicie zaspokoily moja ciekawosc na temat
      kilku domniemanych nieprawidlowosci, a przede wszystkim utwierdzilo w
      przekonaniu ze ten czlowiek jest niebywale wazna osoba w Wielkopolsce.
      Dlaczego GW nie napisala o przemowieniu Jana Kulczyka na temat inwestycji ?
      Dlaczego nie napisala o podatkach ktore firmy Kulczyka placa ? Dlaczego nie
      napisala o inwestycyjnych planach dra ? Dlaczego w koncu nie napisala o
      nastawieniu Jana Kulczyka do Poznania i Poznaniakow ?
      O tym wszystkim byla mowa na dzisiejszym posiedzeniu komisji. I jestem PEWIEN
      iz kazdy poznaniak slyszac takie slowa jakie wypowiadal Jan Kulczyk, poparte
      bardzo konkretnymi argumentami poczulby ze jego osoba jest zasluzona dla
      naszego miasta i wojewodztwa. A tymczasem czytamy znow o niedomowieniach,
      nieczytelnych tlumaczeniach LDrogi Sebarze !

Jako czlowiek myslacy - co wykazales w wielu postach powinienes byc
      czlowiekiem wspierajacym inwestorow. A tu patrze - odnosisz sie do zupelnie
      niezrozumialego dla mnie artykulu GW.
      Tymze artykulem GW pokazala jak bardzo jest stronnicza i jak bardzo nie lubi
      Jana Kulczyka. Brzydze sie tego typu machinacjami.
      BYLEM DZISIAJ NA POSIEDZENIU KOMISJI i slyszalem co mowil Jan Kulczyk.
      I to co napisala Wyborcza - to owszem jest czescia wypowiedzi Jana Kulczyka -
      ale kompletnie wyjeta z kontekstu.
      Jestem calkowicie zdumiony ze GW jako gazeta badz co badz prawicowa, o
      pogladach demokratycznych, posluguje sie takimi metodami. Kompletnie mnie to
      zadziwilo.
      Wypowiedzi dra Jana Kulczyka calkowicie zaspokoily moja ciekawosc na temat
      kilku domniemanych nieprawidlowosci, a przede wszystkim utwierdzilo w
      przekonaniu ze ten czlowiek jest niebywale wazna osoba w Wielkopolsce.
      Dlaczego GW nie napisala o przemowieniu Jana Kulczyka na temat inwestycji ?
      Dlaczego nie napisala o podatkach ktore firmy Kulczyka placa ? Dlaczego nie
      napisala o inwestycyjnych planach dra ? Dlaczego w koncu nie napisala o
      nastawieniu Jana Kulczyka do Poznania i Poznaniakow ?
      O tym wszystkim byla mowa na dzisiejszym posiedzeniu komisji. I jestem PEWIEN
      iz kazdy poznaniak slyszac takie slowa jakie wypowiadal Jan Kulczyk, poparte
      bardzo konkretnymi argumentami poczulby ze jego osoba jest zasluzona dla
      naszego miasta i wojewodztwa. A tymczasem slyszymy o niedomowieniach,
      nieczytelnych wypowiedziach dra Jana Kulczyka.
      Artykul jest nierzetelny, stronniczy i stawiajacy ponownie w zlym swietle Jana
      Kulczyka mimo ze ten w sposob absolutnie wyczerpujacy, doglebny przedstawil
      swoje stanowisko, swoje racje ktore rzucaja zupelnie inne swiatlo na sprawe
      przedstawiana od jakiegos czasu przez media.

Zawsze bronilem GW ale tym razem jest to mocna przesada i nie ulega
      watpliwosci ze ta sprawa powinny zajac sie osoby wyzej postawione w hierarchi
      GW.

Pozdrawiam
      • kome Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 01:22
        mr.elwood napisał:

>
        > Tymze artykulem GW pokazala jak bardzo jest stronnicza i jak bardzo nie lubi
        > Jana Kulczyka. Brzydze sie tego typu machinacjami.
        > BYLEM DZISIAJ NA POSIEDZENIU KOMISJI i slyszalem co mowil Jan Kulczyk.
        > I to co napisala Wyborcza - to owszem jest czescia wypowiedzi Jana Kulczyka -
        > ale kompletnie wyjeta z kontekstu.
        > Jestem calkowicie zdumiony ze GW jako gazeta badz co badz prawicowa, o
        > pogladach demokratycznych, posluguje sie takimi metodami. Kompletnie mnie to
        > zadziwilo.
        > Wypowiedzi dra Jana Kulczyka calkowicie zaspokoily moja ciekawosc na temat
        > kilku domniemanych nieprawidlowosci, a przede wszystkim utwierdzilo w
        > przekonaniu ze ten czlowiek jest niebywale wazna osoba w Wielkopolsce.
        > Dlaczego GW nie napisala o przemowieniu Jana Kulczyka na temat inwestycji ?
        > Dlaczego nie napisala o podatkach ktore firmy Kulczyka placa ? Dlaczego nie
        > napisala o inwestycyjnych planach dra ? Dlaczego w koncu nie napisala o
        > nastawieniu Jana Kulczyka do Poznania i Poznaniakow ?
        > O tym wszystkim byla mowa na dzisiejszym posiedzeniu komisji. I jestem PEWIEN
        > iz kazdy poznaniak slyszac takie slowa jakie wypowiadal Jan Kulczyk, poparte
        > bardzo konkretnymi argumentami poczulby ze jego osoba jest zasluzona dla
        > naszego miasta i wojewodztwa. A tymczasem czytamy znow o niedomowieniach,
        > nieczytelnych tlumaczeniach LDrogi Sebarze !
        >
        > Jako czlowiek myslacy - co wykazales w wielu postach powinienes byc
        > czlowiekiem wspierajacym inwestorow. A tu patrze - odnosisz sie do zupelnie
        > niezrozumialego dla mnie artykulu GW.
        > Tymze artykulem GW pokazala jak bardzo jest stronnicza i jak bardzo nie lubi
        > Jana Kulczyka. Brzydze sie tego typu machinacjami.
        > BYLEM DZISIAJ NA POSIEDZENIU KOMISJI i slyszalem co mowil Jan Kulczyk.
        > I to co napisala Wyborcza - to owszem jest czescia wypowiedzi Jana Kulczyka -
        > ale kompletnie wyjeta z kontekstu.
        > Jestem calkowicie zdumiony ze GW jako gazeta badz co badz prawicowa, o
        > pogladach demokratycznych, posluguje sie takimi metodami. Kompletnie mnie to
        > zadziwilo.
        > Wypowiedzi dra Jana Kulczyka calkowicie zaspokoily moja ciekawosc na temat
        > kilku domniemanych nieprawidlowosci, a przede wszystkim utwierdzilo w
        > przekonaniu ze ten czlowiek jest niebywale wazna osoba w Wielkopolsce.
        > O tym wszystkim byla mowa na dzisiejszym posiedzeniu komisji. I jestem PEWIEN
        > iz kazdy poznaniak slyszac takie slowa jakie wypowiadal Jan Kulczyk, poparte
        > bardzo konkretnymi argumentami poczulby ze jego osoba jest zasluzona dla
        > naszego miasta i wojewodztwa. A tymczasem slyszymy o niedomowieniach,
        > nieczytelnych wypowiedziach dra Jana Kulczyka.
        > Artykul jest nierzetelny, stronniczy i stawiajacy ponownie w zlym swietle
        Jana
        > Kulczyka mimo ze ten w sposob absolutnie wyczerpujacy, doglebny przedstawil
        > swoje stanowisko, swoje racje ktore rzucaja zupelnie inne swiatlo na sprawe
        > przedstawiana od jakiegos czasu przez media.
        >
        > Zawsze bronilem GW ale tym razem jest to mocna przesada i nie ulega
        > watpliwosci ze ta sprawa powinny zajac sie osoby wyzej postawione w hierarchi
        > GW.
        >
        > Pozdrawiam

mr. elwood, proszę napisz coś więcej jeśli byłeś tam.
        Jeśli było faktycznie tak jak piszesz, to po prostu brak mi słów!.
        Ale mówiąc szczerze, nie jest takim stanem rzeczy jakoś mocno zaskoczony.
        Nagonka na Kulczyków trwa już od dłuższego czasu, a ilość, jakość, artykułów,
        zdjęć i złośłiwych komentarzy pod ich adresem jest zatrważająca.

Z góry dziękuje Tobie.

Mowa w artykułu jest o kwocie 0.5 mld zł! Brakuje już mi o tak póznej
        godzinie ;) szarych komórek, by przeliczyć to np na zielone czy euro;
        nawet niech to będzie połowa tej kwoty :), to i tak jest ona prawdziwie
        zawrotna!

PS
        mr.elwood, nie wiem czy Ty też, ale ciekaw jestem co Panowie i Panie red. z ul.
        Kościuszki szykują już na swięta?

• Gość: Jerzy Bak Re: Jan Kulczyk spotka3 się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 02:37
          Drodzy Mieszkancy Poznania,
          nie przypominajac listy interesow Panstwa Kulczykow
          bo pisze sie o tym stale, wystarczy przez chwile wyobrazic sobie, ze mieszkaja
          gdzies indziej:
          ? Poznan nie ma problemow.

Gazeta nie musi tracic cennego miejsca na sazniste artykuly - moze zajac sie
          promocja POSEN, wysylac redaktorow, Pana Wiceprezydenta z flaga, fundowac
          pomniki w kartofliskach i snuc marzenia o inwestycjach Polonusow w rodzimej
          PYRLANDII.

A moze by tak Gazeta uniosla sie troche powyzej kartoflanych bruzd, zeby nie
          powiedziec, bruku
          i podjela powazna debate nad prognoza rozwoju Poznania, miasta lezacego miedzy
          Berlinem i Warszawa, bez przemyslu, majacego apiracje do Miasta Nauki i Sztuki,
          tylko z jakich pieniedzy?

Dlaczego takiej debaty nie prowadza srodowiska Nauki, gdzie sa szacowni
          Profesorowie ? ekonomisci,
          urbanisci, specjalisci od komunikacji, architekci, od projektowania przestrzeni
          miejskiej, zagadnien zieleni, malej architektury.

Czy ktos zastanawia sie nad jakoscia wizualna tego wszystkiego co nas otacza,
          urody i plastyki Sto?ecznego Miasta Poznania?
          Jerzy Bak
          • Gość: jajcarz Re: Jan Kulczyk spotka3 się z poznańskimi radnymi IP: *.net.szczecin.pl 18.12.03, 10:25
            Jerzy Bak, o co ci chodzi gostku. Powiedz wprost rozkradanie
            majątku państwowego (nieważne w jaki sposób), to dla ciebie
            sprawa drugorzędna. Najważniejsze, by ochłapy z pańskiego stołu
            dostały się gawiedzi.
          • Gość: mm Re: Jan Kulczyk spotka3 się z poznańskimi radnymi IP: *.epsa.pl 18.12.03, 10:37
            ta gezeta nie uniesie się już wyżej, jej poziom jest taki jakich dziennikarzy
            zatrudnia, znam jedego z nich który tam pracował przez kilka lat i wystarczyło
            na nich wszystkich spojrzeć by stwierdzić, że to banda nidouczonych
            licealistów z papierami licencjata po 1 rocznym studium kierunku rehabilitacji
            osób sprawnych inaczej. No i czego można od nich wymagać. Jakie oni mają
            pojęcie o co w ogóle chodzi w temacie "Kulczyk".
      • Gość: ks Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 08:45
        zdecyduj się - czy prawicowa czy demokratyczna. I oczywiście przed Kulczykiem
        na kolana i całuj połapkach. Kulczyk na posiedzeniu bronił Rysia; i taka jest
        prawda.
      • redakcja Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 12:57
        mr.elwood napisał:

Ależ napisała o inwestycjach Jana Kulczyka w Poznaniu
        twojemiasto.gazeta.pl/poznan/1,36037,1830091.html
        Ależ napisała o inwestycyjnych planach (w tym samym miejscu, do którego link
        umieściłem powyżej). Napisaliśmy także o jego deklaracji rozwiązania problemu
        Biblioteki Raczyńskich
        twojemiasto.gazeta.pl/poznan/1,36037,1830098.html
        pozdrawiam
        Błażej Wandtke
        • Gość: zenek Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: 195.205.111.* 18.12.03, 15:56
          Bo Gazeta jest stronnicza i przekupiona!!!!
    • Gość: ixi Gazeto Wyborcza- jesteś żenująca IP: 195.205.111.* 18.12.03, 03:45
      Szanowni Państwo!
      Myślę, że nadszedł już czas, aby publicznie podnieśc w tej
      sprawie glos i skrytykowac Gazete Wyborcza za jej nieuczciwosc,
      stronniczosc, lapowkarstwo, niesumiennosc i nierzetelnosc.
      Od kilku tygodni obserwujemy nagonke, jaka GW prowadzi
      przeciwko rodzinie Kulczykow. Kazdy kto uwaznie przeczyta
      zamieszczane przez GW artykuly stwierdzi, iz nie przedstawia
      ona zadnych konkretnych faktow, popartych prawdziwymi dowodami
      i argumentami, lecz w sposob bardzo rozmyslny interpretuje
      kazde slowa wypowiedziane w temacie "Kulczykparku" (swoja droga
      mozna wytoczyc tu proces o znieslawienie), przeciwko rodzinie
      Kulczykow.
      Niestety wieloma ludzmi w Poznaniu kieruje zawisc i nie moga
      oni pogodzic sie z tym, ze takiemu czlowiekowi jak Kulczyk
      udalo sie w zyciu osiagnac sukces. Niech jednak pamietaja oni,
      ze bez jego obecnosci w naszym miescie, bylibysmy prowincja,
      ktora jest na szarym koncu, za miastami takimi jak Krakow,
      Wroclaw, Gdansk itd., a nawet Bydgoszcz czy Torun. Kto
      wspieralby poznanska kulture, nauke, dawal taka liczbe miejsc
      pracy, stawial poznanskie fabryki w europejskiej czolowce? (KP,
      VW). Sluchanie bzdur o tym, ze firmy Kulczyka placa podatki w
      Holandii, staje sie meczace i zenujace.
      Ludzie nie sa obiektywni i nigdy nie beda. Ale prasa byc
      powinna! Szczegolnie taka szanujaca sie dotychczas gazeta, jak
      GW. Od Was Panie i Panowie redaktorzy wymagac mozna wiecej, ale
      jak widac nie potraficie stanac na wysokosci zadania.
      Dzisiejszy takst, ktory w sposob dobitny pokazuje, jak bardzo
      stronniczy i przekupni jestescie kompromituje Was w oczach
      moich i wielu Poznaniakow, a szczegolnie tych, ktorzy mieli
      okazje wysluchac dzisiejszej debaty w Radzie Miasta.
      Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz
      dziennikarzyna pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka
      podpowiedza (czy nie jest to ktos powiazany z
      gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).
      Mam nadziej, ze moj post da Panstwu, czytelnika jasnosc obecnej
      sytuacji, a szanowna redakcje, zmusi do chwili refleksji i
      zastanowienia sie nad tym, czy nie zblizacie sie swym poziomem
      do "Faktu" lub :Super Expressu".
      Pozdrawiam

ps. NIe pracuje u Kulczyka, nie znam go, nikt mi za jego obrone
      nie placi. Poprostu twardo stapam po ziemi i mysle!
      • Gość: GW-AMWAY Gazeta Wyborcza jest jak dawna Trybuna Ludu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 06:54
        Realizuje polityczne i prywatne zamówienia przeciwko ............. .
        Należy się niedługo spodziewać zarzutów karnych wobec Kulczyka gdyz o to tu
        chodzi.
        Niech się lepiej Gazeta zajmie zagadnieniem jak to sie stało, że tytuł prasowy
        będący właśnością Komisji Krajowej Solidarności ( o olbrzymiej wartości)
        przeszedł w prywatne ręce kilku cwaniaczków jak Sewek Blumsztajn , Piotrek
        Niemczycki itp.
      • Gość: popek Re: Gazeto Wyborcza- jesteś żenująca IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 19:28
        Jesteś poprostu zafajdanym poplecznikiem J K .Wiesz co można dać na urodziny
        starej blondynie ? STARY BROWAR
      • Gość: Ol Re: Gazeto Wyborcza- jesteś żenująca IP: *.ipt.aol.com 18.12.03, 21:34
        Popieram w calej rozciaglosci!!! Poznaniacy to dla naszego miasta szansa!!!
    • Gość: Travolta Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.tampabay.rr.com 18.12.03, 05:16
      7000tys osob to mało! A wiesz pacanie ile osob pracowało na 3 zmianach jak
      browar budowali? prawie 1000 dziennie! I tak przez poltora roku! Zastanow sie
      co piszesz!
      • Gość: los Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 06:55
        a wiesz ile fim zbanczylo przez "uczciwosc" kulczykowej???
    • Gość: Nowojorczyk Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.proxy.aol.com 18.12.03, 05:17
      Gdyby Kulczyk robil ten interes w Nowym Jorku, kupujac od miasta plac i
      inwestujac tak olbrzymie pieniadze i tworzac nowe miejsca pracy, nie mowiac o
      kolosalnych podatkach, ktore pozniej jego firma bedzie placila dziesiatki lat,
      to by Mu miasto Nowy Jork sprzedalo ta ziemie za 1 dolara!
      Oj, Poznaniacy - myslalem ze u Was wiecej rozsadku i umiejetnosci liczenia!
      • Gość: małe jasne Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.net.szczecin.pl 18.12.03, 10:18
        Nowojorczyk, ciebie to ta Hameryka zupełnie ogłupiła. Nie wiesz
        fajansie, że Kulczyki w Polsce podatków prawie zupełnie nie
        płacą. A co do miejsc pracy - pewien jestem, że będzie ich dużo
        mniej.
      • Gość: czytelnik Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.tele2.pl 20.12.03, 19:33
        Kupując plac w Nowym Jorku napewno myślałby o dochodzie dla siebie, a dopiero
        potem dla miasta. Napewno musiałby zapłacić cenę rynkową z przetargu ustnego
        (licytacja). Bo nie tylko on na tym placu chciałby zarobić. A tutaj na
        przetargu był tylko on sam?
    • Gość: remef Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.osiedlemlodych.pl / *.osiedlemlodych.pl 18.12.03, 08:01
      Cała sprawa afera z KULCZYKPARK została od samego początku wyreżyserowana.
      Radzę sprawdzić powiążania rzeczoznawcy - Pani Bogdańskiej z p. Kulczykiem.
      ślad jest jednoznaczny - przecież mąż Pani Bogdańskiej jest wysoko postawionym
      pracownikiem AUTOSTRADY WIELKOPOLSKA.
    • Gość: stober Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:07
      Kulczyk - nie szantazuj nas swoimi pieniedzmi. Kazdy w Poznaniu wie, ze Ty nie
      robisz nic charytatywnie, wiec jesli coś przyniesie Ci zysk to te pieniązki
      zainwestujesz i za rok i nawet za 5 lat. Jak mowi przysłowie "nie strasz, nie
      strasz, bo sie z....asz"
    • Gość: STARY MARYCH Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: 212.244.77.* 18.12.03, 08:45
      BRAWO KULCZYK !Radni ze swoimi argumnetami to zupełny absurd. Czy Wy wogóle
      wiecie co to jest inwestor , który daje miastu dodatkowo 500 mil zł. Gdzie
      będziecie szukać takiego Inwestora. Gośc , który ma pieniadze i chce je
      wydawać w Poznaniu to szansa dla miasta. O słabeuszach radnych miejskich powiem
      tak jak śp Marszałek " Kury szczać prowadzać" - to jest horyzont , który
      potrafiliście opanować ... Bez mądrych ludzi nie ma dzisiaj rozwoju...
    • Gość: Janek Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: 195.197.212.* 18.12.03, 08:53
      Poznaniacy cieszcie sie ze cena ziemi w centrum jest niska beda tez niskie
      stawki od wieczystej dzierzawy gruntu. Napewno sie obniza!!!!!
    • Gość: Janek Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: 195.197.212.* 18.12.03, 08:55
      Poznaniacy cieszcie sie ze cena ziemi w centrum jest niska beda tez niskie
      stawki od wieczystej dzierzawy gruntu. Napewno sie obniza!!!!!

Dobra polityka
      dziekujemy dr Kulczykowi
      i pozdrowienia dla Radnych
    • Gość: Wizjoner Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.unifr.ch 18.12.03, 08:59
      Tak, tak pan Kulczyk ma wspaniale palny, nowe miejsca pracy na 7 tys osob (co
      tam powstanie - fabryka recznie malowanych jajek? i dobry teren. Tylko caly
      czas ucieka od pytania co z ta ziemia: legalnie czy nielegalnie, uczciwie czy
      tez nie. Na miejscu radnych podjalbym taka ustawe, zeby ten park istnial
      wedlug projektow i zeby nawet sam Kulczyk nie mogl go ruszyc az do konca
      swiata.
      • Gość: greg Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 12:34
        Generalnie to rozpedz sie, pieprznij glowa w sciane i tak powtarzaj do koca
        tego swojego swiata.
    • Gość: ralf Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 15:04
      "...Nasz burmistrz jest złodziejem
      Słyszę, że źle się tu dzieje
      Wiadomo; niedziela nad ranem
      Czapkujemy im z oddaniem
      Mój świat powiadam jest chory
      Władają nim potwory
      Jest coraz bardziej normalne
      Tylko to co jest bardziej nachalne
      Najlepsze jest to co się sprzeda
      Chujowe to co się sprzedać nie da
      Każdy to widzi; w środku miasta
      Statuła z gówna wyrasta..." - Kazik Staszewski z płyty : Ostateczny krach
      systemu korporacji - ,,ja wiem to"
    • Gość: Czerwony Kapturek Pismactwo powinno się zdecydować......... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.12.03, 18:25
      ......albo p.Kulczyk jest dobrodziejem stolicy podziemnej pomarańczy albo
      aferzystą jakiego Swiat i Ameryka nie widziała.Najpierw wszczynacie awanturę o
      1,5 ha w centrum,radne/bezradne/prowadzą idiotyczne dochodzenia z których bez
      Rokity i Ziobry nic nie wynika.Wynajdujecie jakieś papierzyska z planami,mapami
      itp. na które to dokumenty Pan Prezydent powiada że tak się narysowało na
      okładce jakiemuś urzędasowi jemu podległemu.I co ?>zero, za przeproszeniem
      Ziobry.Wynajdujecie jakowyś ślub udzielony parze Xsiążęcej przez Grobelnego na
      pokładzie samolotu i co?>Ziobro.A nie jest to przypadkiem poświadczenie
      nieprawdy na piśmie?.Zwykły obywatel tego nie sprawdzi ale pismaki mają chyba
      dostęp do ksiąg stanu cywilnego nie ?Parafia ewangelicka opyliła park/były
      cmentarz/za 50 zeta za metr kwadrat i nie przeszkadza Im że na grogach ich
      przodków mają być jakieś Barony Cygańskie itp bajery.Mieszkam za płotem tego
      stołecznego miasta i tu za taki sam metr gleby wołają 150 zet/real 120/Żaden
      tzw pismak śledczy w ramach śledztwa dziennikarskiego nie idzie tym tropem?Dał
      Wam przykład Michnik jak zwyciężac macie.Tylko zaprzestanie czytania i
      kupowania tych badziewiastych wypocin może coś zmienic/za 15 lat oczywiście/.
      Do oglądania jestesmy zmuszeni,skoro spikerka-prezydentowa decyduje co się
      nadaje do przekazania gawiedzi a co się zatrzymuje.Wesołych i spokojnych Swiąt!
      • bulldog3 Re: Pismactwo powinno się zdecydować......... 18.12.03, 18:37
        bardzo dobrze ,bardzo dobrze !! ,czerwony kapturek !!!!! dobra
        ocena,szczegolnie z ta cena na glebe !!! zza oplotkami Poznania !! a co z tym
        samolotem dla ministrow PR ?????
        • Gość: Czerwony Kapturek Re: Pismactwo powinno się zdecydować......... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.12.03, 20:54
          Wcale nie chodzi o uznanie drogi Buldogu.Dla mnie jasne jest że za tą glebe po
          cmentarzu poszło pod suknem 10 razy tyle.Niedobrze też jest jak ten park jest
          bez opieki i wcale nie chcę aby na resztówce stały te obskurne baraki.
          Biega o przejrzystość całego tego kupna/przetargu?/.Bo TEPsa za 3000 m pod
          muzeum żąda właśnie też 6 mln, czyli tyle co miasto głabło za 15.000 m.Czysty
          przypadek że TEPsa też jest własnością p.J.K.
          Dlaczego pismactwo tego nie łaczy do kupy,to jest hamletowski dylemat.Bojaźliwe
          jakieś czy takie tępe?
    • Gość: Szambiarz Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.udn.pl 18.12.03, 19:36
      Kulczykoszambo.
    • Gość: Genia Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.telia.com 18.12.03, 20:48
      KULCZYK TY CHTRY PRZEBIEGLY LISKU SKONCZ SIE WYGLUPIAC I ZAPLAC
      TA ROZNICE KTORA JESTES WINIEN MIASTU POZNAN.NIE GRAJ DUPKA I
      IDIOTY BO TYLKO SIE OSMIESZASZ.OPOWIADASZ O SWOICH INWESTYCJACH
      A DOSKONALE WIESZ ZE INWESTUJAC NIE PLACISZ PODATKU I W TEN
      SPOSOB POWIEKSZASZ SWOJ KAPITAL.NIE MARTW SIE NAGI SIE URODZILES
      I NAGI WROCISZ DO MATKI ZIEMI.
      • Gość: Detektyw Rutkowski Re: NIECH ŻYJĄ KLONY KULCZYKA : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.03, 21:38
        • Ludzie, brońmy KULCZYKÓW! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: greg 18.12.2003 12:43 odpowiedz na list

Szanowni Państwo!
        Myślę, że nadszedł już czas, aby publicznie podnieśc w tej sprawie glos i
        skrytykowac Gazete Wyborcza za jej nieuczciwosc, stronniczosc, lapowkarstwo,
        niesumiennosc i nierzetelnosc.
        Od kilku tygodni obserwujemy nagonke, jaka GW prowadzi przeciwko rodzinie
        Kulczykow. Kazdy kto uwaznie przeczyta zamieszczane przez GW artykuly
        stwierdzi, iz nie przedstawia ona zadnych konkretnych faktow, popartych
        prawdziwymi dowodami i argumentami, lecz w sposob bardzo rozmyslny
        interpretuje kazde slowa wypowiedziane w temacie "Kulczykparku" (swoja droga
        mozna wytoczyc tu proces o znieslawienie), przeciwko rodzinie Kulczykow.
        Niestety wieloma ludzmi w Poznaniu kieruje zawisc i nie moga oni pogodzic sie
        z tym, ze takiemu czlowiekowi jak Kulczyk udalo sie w zyciu osiagnac sukces.
        Niech jednak pamietaja oni, ze bez jego obecnosci w naszym miescie, bylibysmy
        prowincja, ktora jest na szarym koncu, za miastami takimi jak Krakow, Wroclaw,
        Gdansk itd., a nawet Bydgoszcz czy Torun. Kto wspieralby poznanska kulture,
        nauke, dawal taka liczbe miejsc pracy, stawial poznanskie fabryki w
        europejskiej czolowce? (KP, VW). Sluchanie bzdur o tym, ze firmy Kulczyka
        placa podatki w Holandii, staje sie meczace i zenujace.
        Ludzie nie sa obiektywni i nigdy nie beda. Ale prasa byc powinna! Szczegolnie
        taka szanujaca sie dotychczas gazeta, jak GW. Od Was Panie i Panowie
        redaktorzy wymagac mozna wiecej, ale jak widac nie potraficie stanac na
        wysokosci zadania.
        Dzisiejszy takst, ktory w sposob dobitny pokazuje, jak bardzo stronniczy i
        przekupni jestescie kompromituje Was w oczach moich i wielu Poznaniakow, a
        szczegolnie tych, ktorzy mieli okazje wysluchac dzisiejszej debaty w Radzie
        Miasta.
        Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz dziennikarzyna
        pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka podpowiedza (czy nie jest to ktos
        powiazany z gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).
        Mam nadziej, ze moj post da Panstwu, czytelnika jasnosc obecnej sytuacji, a
        szanowna redakcje, zmusi do chwili refleksji i zastanowienia sie nad tym, czy
        nie zblizacie sie swym poziomem do "Faktu" lub :Super Expressu".
        Pozdrawiam

ps. NIe pracuje u Kulczyka, nie znam go, nikt mi za jego obrone nie placi.
        Poprostu twardo stapam po ziemi i mysle!

A kiedy slucham co niektorych argumentow, opartych na dziennikarskich, to mi
        rece opadaja. Jak niektorzy moga zabierac glos w sprawach, ktore znaja tylko z
        plotek!?? Gdzie tu rzeczowa dyskusja!!???

Gazeto Wyborcza- jesteś żenująca IP: 195.205.111.*

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: ixi 18.12.2003 03:45 odpowiedz na list

Szanowni Państwo!
        Myślę, że nadszedł już czas, aby publicznie podnieśc w tej
        sprawie glos i skrytykowac Gazete Wyborcza za jej nieuczciwosc,
        stronniczosc, lapowkarstwo, niesumiennosc i nierzetelnosc.
        Od kilku tygodni obserwujemy nagonke, jaka GW prowadzi
        przeciwko rodzinie Kulczykow. Kazdy kto uwaznie przeczyta
        zamieszczane przez GW artykuly stwierdzi, iz nie przedstawia
        ona zadnych konkretnych faktow, popartych prawdziwymi dowodami
        i argumentami, lecz w sposob bardzo rozmyslny interpretuje
        kazde slowa wypowiedziane w temacie "Kulczykparku" (swoja droga
        mozna wytoczyc tu proces o znieslawienie), przeciwko rodzinie
        Kulczykow.
        Niestety wieloma ludzmi w Poznaniu kieruje zawisc i nie moga
        oni pogodzic sie z tym, ze takiemu czlowiekowi jak Kulczyk
        udalo sie w zyciu osiagnac sukces. Niech jednak pamietaja oni,
        ze bez jego obecnosci w naszym miescie, bylibysmy prowincja,
        ktora jest na szarym koncu, za miastami takimi jak Krakow,
        Wroclaw, Gdansk itd., a nawet Bydgoszcz czy Torun. Kto
        wspieralby poznanska kulture, nauke, dawal taka liczbe miejsc
        pracy, stawial poznanskie fabryki w europejskiej czolowce? (KP,
        VW). Sluchanie bzdur o tym, ze firmy Kulczyka placa podatki w
        Holandii, staje sie meczace i zenujace.
        Ludzie nie sa obiektywni i nigdy nie beda. Ale prasa byc
        powinna! Szczegolnie taka szanujaca sie dotychczas gazeta, jak
        GW. Od Was Panie i Panowie redaktorzy wymagac mozna wiecej, ale
        jak widac nie potraficie stanac na wysokosci zadania.
        Dzisiejszy takst, ktory w sposob dobitny pokazuje, jak bardzo
        stronniczy i przekupni jestescie kompromituje Was w oczach
        moich i wielu Poznaniakow, a szczegolnie tych, ktorzy mieli
        okazje wysluchac dzisiejszej debaty w Radzie Miasta.
        Jak sie okazuje wystarczy 1000PLN, dobra butelka whisky i juz
        dziennikarzyna pisze to, co mu przeciwnicy dr Kulczyka
        podpowiedza (czy nie jest to ktos powiazany z
        gazeta "Poznaniak"- reszte prosze sobie dopowiedziec samemu).
        Mam nadziej, ze moj post da Panstwu, czytelnika jasnosc obecnej
        sytuacji, a szanowna redakcje, zmusi do chwili refleksji i
        zastanowienia sie nad tym, czy nie zblizacie sie swym poziomem
        do "Faktu" lub :Super Expressu".
        Pozdrawiam

ps. NIe pracuje u Kulczyka, nie znam go, nikt mi za jego obrone
        nie placi. Poprostu twardo stapam po ziemi i mysle!

Ten sam sługus Kulczykowy. Ten sam tekst! Dla zmyłki napisał z dwóch różnych
        adresów, pod dwoma różnymi nickami. Kulczykowy przydupas myślał pewnie, że
        wszyscy czytający forum to idioci!
      • piastb Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 22:19
        Czy Poznań jest taką metropolią o światowym znaczeniu, że internauci z takich
        wspaniałych metropolii jak Szczecin i Wrocław zajmują sie tu sprawami, które
        zdają się ich nie dotyczyć???
        A tak w ogóle to;
        Jachu dopłać te 10 baniek - masz 500 na inwestycję to czemu robisz cyrki dla 10
        baniek?
        Sebek - weź od ojca następne 10 baniek i rzuć na Lecha (w sam raz starczy na
        spłatę dlugów i ratunek przed bankructwem)- narobiliścire szumu, ludzie
        uwierzyli w pyrlandzką Chelsea a teraz nic? - dajcie dychę a i tak wszyscy
        niebiesklo-biali będą Was nosić na rękach!
        Grażyna - znajdź prawdziwego milionowego i daj mu 10 - tych starych - baniek, a
        potem przeproś za wygłup z Panią a minister!
        Jak to wszystko zrobicie to 99% poznaniaków jest z Wami! A buraki pokroju
        Świtalskiego i Bąkowskiego won z Poznania!!!
        • kome Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 22:34
          piastb napisał:

> Czy Poznań jest taką metropolią o światowym znaczeniu, że internauci z takich
          > wspaniałych metropolii jak Szczecin i Wrocław zajmują sie tu sprawami, które
          > zdają się ich nie dotyczyć???
          > A tak w ogóle to;
          > Jachu dopłać te 10 baniek - masz 500 na inwestycję to czemu robisz cyrki dla
          10
          >
          > baniek?
          > Sebek - weź od ojca następne 10 baniek i rzuć na Lecha (w sam raz starczy na
          > spłatę dlugów i ratunek przed bankructwem)- narobiliścire szumu, ludzie
          > uwierzyli w pyrlandzką Chelsea a teraz nic? - dajcie dychę a i tak wszyscy
          > niebiesklo-biali będą Was nosić na rękach!
          > Grażyna - znajdź prawdziwego milionowego i daj mu 10 - tych starych - baniek,
          a
          >
          > potem przeproś za wygłup z Panią a minister!
          > Jak to wszystko zrobicie to 99% poznaniaków jest z Wami! A buraki pokroju
          > Świtalskiego i Bąkowskiego won z Poznania!!!

Tak, jak brakuje argumentow, to trzeba pisac tak jak szambiarz, genia, i
          zakompleksiony rutkowski.

piastb, Bykowskiego chyba chciales napisac, nie :). Chyba ... :)

Po raz enty wyrazy szacunku dla Redakcji: na prawde nie musicie tak ukradkiem
          dokonywac zmian w specjalnym dziale pt Kulczykpark, zmieniac zdjec, zonglowac
          artykulami itd. Liczy sie to co bylo za pierwszym razem.
          Pozdrawiam

• redakcja Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 18.12.03, 23:00
            Jak to "ukradkiem", skoro wszyscy mogli to zauważyć? Poprzednie zdjęcie
            pochodziło sprzed paru lat i pochodziło z konferencji poświęconej autostradzie.
            Wymieniłem je na bardziej aktualne.

pozdrawiam
            Błażej Wandtke
            • kome Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi 19.12.03, 00:04
              redakcja napisała:

> Jak to "ukradkiem", skoro wszyscy mogli to zauważyć? Poprzednie zdjęcie
              > pochodziło sprzed paru lat i pochodziło z konferencji poświęconej
              autostradzie.
              >
              > Wymieniłem je na bardziej aktualne.
              >
              > pozdrawiam
              > Błażej Wandtke

Mam na mysli zdjecie, ktore bylo umieszczone w "kulczykparku". Widnial na nim
              Kulczyk, teraz jest Grobelny. Menu chyba tez wczesniej inaczej wygladalo, ale
              tu nie mam pewnosci, wiec nie chce sie spierac.
              Jesli myslimy o tym samym, zreszta obojetnie juz teraz o ktorym ;), to dlaczego
              Redakcja umieszcza stare zdjecia, sprzed lat?
              Czyz nie mozna od razu wrzucic prawidlowego?
              Chyba jednak nie, bo to juz nie pierwszy raz sa wrzucane zdjecia byle jakie.
              I nie mam na mysli tu tylko e-wydania. Gdzie jeszcze, haha, to nie ja jestem
              redaktorem tutaj. :)
              Taka polityka firmy? Moze, czemu nie.
              (Jak juz o zdjeciach mowa, to fotka Grobelnego z nosem w mapach geodezyjnych i
              innych opracowaniach byla "przednia".)
              Wszyscy? To zalezy co mamy obaj na mysli, wszyscy w internecie, ktorzy tylko i
              wylacznie czytaja e-wydanie, wszyscy ktorzy sa tu przelotem, ?

Panie red.,
              nie to jest istota tematu, zaczynamy sie czepiac slowek, a nie o to tutaj
              chodzi.
              Obnizacie loty, i to bardzo mocno. Opluwacie Kulczyka i jego rodzine.
              Piszecie nie tak, jak bylo faktycznie, co udowodnil mr.e, ale tak by bylo
              glosno, kolorowo, magnesowo.

Pozdrawiam

*Mnie tez nie jest wszystko jedno*
    • Gość: bula Re: Jan Kulczyk spotkał się z poznańskimi radnymi IP: *.icpnet.pl 23.12.03, 01:02
      Kolega ze Szczecina dostaje białej gorączki, że to nie w jego ukochanym mieście
      Kulczyk kupił ten teren.
      Ludzie !
      Pokażcie mi drugiego takiego człowieka w Polsce, który jest w stanie uczynić z
      naszego miasta prawdziwą europejską metropolię!!!
      Za jego inwestycje powinniśmy go po rękach całować.
      Popatrzcie na taki Szczecin!
      Przecież tam nic nie ma!!!
      Czy jak kupujecie 10 kg proszku do prania to płacicie mniej za kilogram niż
      gdybyście kupili 3 kg???
      Tak!!!
      To potraktujcie transakcję Kulczyka w ten właśnie sposób.
      Zapłacił mniej, bo wsadzi tam kolejne 500 milionów zł!!!!
      Dodajcie do tego to co już wybudował (66 milionów$=250 milionów złotych) i
      wychodzi jak w ryj 750 milionów zł.
      Takiego szmalu na inwestycje to taki Szczecin jeszcze przez 10 lat nie będzie
      widział!!!!!!!!
      I to jest prawdziwy powód szkalowania Kulczyka przez "wycieczkowicza" ze
      Szczecina.
      Po prostu ZAZDROŚĆ!!!!!
      Ludzie zmądrzejcie, bo niedługo Kulczyk na dobre wyniesie się z Poznania do
      Wszawki i będziecie ryczeć.
      A jest jeszcze czas, aby znane przysłowie (w tym przypadku mądry Polak-
      poznaniak po szkodzie) nie stało się po raz kolejny faktem.
      Pozdro dla trzeźwo myślących normalsów.
      bula
      P.S. I nie wyjeżdżaj mi tu paprykarzu, że liżę dupę Kulczykowi.
      Bo gdyby taki Kulczyk był w Szczecinie to też byś mu lizał.
      • 44czterycztery Re: dr Kulczyk spotkał się z radnymi 23.12.03, 18:01
        Jak czytam to w Pyrlandii 'nie są zadowoleni ze swojego Pana'.
        To ja od razu zapraszam Go na Kaszuby, na początek do wypoczynku, na jedną z
        najładniejszych części Europy- jeziora, lasy widoki, morze blisko. Ot, poletko
        Pana B. A potem jak pozna życzliwych miejscowych Kaszubów, to może i kasę
        zainwestuje, bo ci nasi, to coś kiepściutko; trochu w 3miescie i parę kropek
        lokalnych, a można znacznie więcej.
        Jak czytam wasze teksty to na miejscu Państwa Grażyny i Jana Kulczyków -
        już bym się pakował.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka