Dodaj do ulubionych

Jak to jest z nadawcami postów?

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:51
Kiedyś cztałam dyskusję na forum Gdańskim o identyfikacji nadawców postów
(miasto/instytucja).Podobno podobna dyskusja była kiedyś u Was. Szczególnie
wyjaśnieniami zaimponował mi "lol".Jednak wiele z tego nie zrozumiałam.
Pytanie - jak zidentyfikować m-ce nadania postu po ciągu cyfr ew. dziwnych
nazwach, które nie są nazwą miasta.
Obserwuj wątek
    • cmd26 Re: Jak to jest z nadawcami postów? 08.08.01, 00:19
      Gość portalu: Anita napisał(a):

> Kiedyś cztałam dyskusję na forum Gdańskim o identyfikacji nadawców postów
      > (miasto/instytucja).Podobno podobna dyskusja była kiedyś u Was. Szczególnie
      > wyjaśnieniami zaimponował mi "lol".Jednak wiele z tego nie zrozumiałam.
      > Pytanie - jak zidentyfikować m-ce nadania postu po ciągu cyfr ew. dziwnych
      > nazwach, które nie są nazwą miasta.

przeskanowac cala klase, jezeli jest jakas gwiazdka. Jezeli sa cztery gwiazdki to
      trzeba byc adminem tego portalu i zerknac w logi :)
      A poza tym ja sie na tym nie znam - poczekaj na wypowiedz kogos madrego :)
      • Gość: KAM Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: 195.205.37.* 08.08.01, 09:17
        Licze na lol. On ma zdolnosci dydaktyczne. Jak sie skanuje te klasy? Potrzebny
        jest do tego jakis programik?
        • cmd26 Re: Jak to jest z nadawcami postów? 08.08.01, 12:45
          Gość portalu: KAM napisał(a):

> Licze na lol. On ma zdolnosci dydaktyczne. Jak sie skanuje te klasy? Potrzebny
          > jest do tego jakis programik?

czytaj dokladnie forum gdanskie - bedziesz wiedzial :))))
          • Gość: KAM Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: 195.205.37.* 08.08.01, 12:51
            Czytalem, ale cos nie kumam z tych jego wyjasnien. Teraz zobaczylem ta strone
            www.ripe.net i wreszcie kumam o co mu chodzilo :)
            • cmd26 Re: Jak to jest z nadawcami postów? 08.08.01, 15:22
              Gość portalu: KAM napisał(a):

> Czytalem, ale cos nie kumam z tych jego wyjasnien. Teraz zobaczylem ta strone
              > www.ripe.net i wreszcie kumam o co mu chodzilo :)

KAM wracaj na forum gdanskie bo Lodz juz powoli szykuje sie do ataku
    • Gość: Dzidka Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: 195.94.212.* 08.08.01, 10:00
      W przypadku "ciągu cyfr" najprościej skorzystać ze strony www.ripe.net, kliknąć whois_db i
      wprowadzić adres. Można znaleźć nadawcę czasem z dokładnościa do... numeru ulicy. :-)))))
      • Gość: non Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 08.08.01, 10:39
        fakt, ten sposób działa
        • Gość: canemuto Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: *.icpnet.pl 08.08.01, 22:55
          Gość portalu: non napisał(a):

> fakt, ten sposób działa

chyba, ze delikwent ceni sobie prywatnosc i przeskoczyl przez (najlepiej kilka)
          serwerow proxy - wtedy szukaj wiatru w polu:)
    • Gość: lol Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 17:37

Hhehehe, łechtacie moją próżność :))) Dzięki anyway!
      • Gość: Anita Re: Jak to jest z nadawcami postów? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:34
        Rozumiem, że są programy do "odkodowywania" znaczenia poszczególnych cyfr. Tak?
        A co z gwiazdkami i nazwami? Co oznaczają np. takie adresy?
        *.chello.pl (?)
        213.76.182.* (?)
        **** (?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka