l.george.l 27.07.09, 13:56 www.sfora.pl/Beda-leczyc-raka-sokiem-pomidorowym-a9556 Czy wiadomo coś więcej, ile w tym cudownym soku jest medycyny, a ile znachorstwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drhuckenbush Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 07:38 Nie wiem ile w tym medycyny, ale juz wielokrotnie slyszalem o leczniczym dzialaniu soku z pomidorow - zwlaszcza w kwestii serca, nowotworow i kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 10:07 szczególnie na kaca jest OK. Przetestowałem. Mówię o soku z pomidorów. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 11:12 Na kaca podobno najlepsza jest łyżka miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 11:27 Ja srednio lubie pomidory. Wlasciwie w ogole nie lubie. Dlatego na kaca stosuje mleko. W duzych ilosciach. Lub jesli okolicznosci pozwalaja, to piwo z rana jak smietana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.es Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:52 Tyle, ile w lekach torfowych. Likopen znajduje się w każdym produkcie z pomidorów, który poddamy obróbce cieplnej. To tylko marketing. Ziołem roku 2009 został ostopest. Możesz od lat go kupić jako Sylimarol. Można się spodziewać wysypu cudownych leków z tym składnikiem w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 10:08 Dawno, dawno temu w latach mojej młodości pomidory, zwłaszcza niedojrzałe były silnie rakotwórcze. A dzis są lekiem na raka. Ciekawe jak będą pomidory działać za kolejne 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 10:13 Gość portalu: baba napisał(a): > Ciekawe jak będą pomidory działać za kolejne 20 lat? Już wiadomo. Jak z poniższego tekstu wynika: www.melisamed.pl/licopen-likopen-miazdzyca-nowotwory-impotencja-p-986.html Likopen z pomidorów doskonali męska sprawność ale licytacja trwa. Czy macie jakieś dalsze wiadomości na temat działania pomidorów? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 11:26 Pol kilo surowych pomidorow czy papryki zawiera tyle nikotyny, co jeden papieros. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka 28.07.09, 11:58 drhuckenbush napisał: > Pol kilo surowych pomidorow czy papryki zawiera tyle nikotyny, co jeden papieros. Spróbuj wdychać pomidory lub paprykę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Sok z Pobiedzisk lekiem na siusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:15 Może i zawiera, ale spróbuj zjeść 10 kg pomidorów w jeden dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Gdyby dodać do soku krew menstruacyjną... 28.07.09, 12:07 i podać pijakowi, to przestanie pić www.efakt.pl/Bylismy-u-czarownicy,artykuly,48664,1.html Odpowiedz Link Zgłoś