Gość: aaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:53 czy pracujac w TESco mozna sie nauczyc angielskiego? ja po to wlasnie tam jade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boze Re: jezyk IP: *.sotn.cable.ntl.com 13.04.07, 13:05 kolejny bezmozg jedzie do tesco jak oni rekrutuja w tym krakowie, przyjezdzaja tacy do anglii, a potem anglicy mowia, ze przyjezdzaja same tempaki z ktorymi maja ciagle problemy bo nic nierozumia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmmmmmmmmmmm Re: jezyk IP: *.popl.cable.ntl.com 13.04.07, 13:07 to z włąsnego doświadczenia?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morderca Re: jezyk IP: 81.102.15.* 18.04.07, 17:25 sam jestes bezmozg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polglowku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: jezyk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.04.07, 17:27 Nie martw sie. Ja przyjechalam tu prawie dwa lata temu i nic praktycznie nie umialam. Jak cos do mnie mowili to sie usmiechalam i mowilam ciagle What? albo OK. Teraz radze sobie moze nie swietnie ale bardzo dobrze. Rozumie co do mnie mowia i staram sie odpowiadac. Ja trafilam na ludzi ktorzy mi w tym pomagaja i poprawiaja mnie. Takze sie nie martw. Dasz sobie rade. Zreszta zawsze mozesz isc do collegu-ja chodze-raz lub dwa razy w tygodniu. Pomaga. A co do mojego poprzednika to sam jestes bezmozgowcem :)-nie umiesz poprostu odpowiedziec na pytanie. No chyba ze sam nie mowisz po angielsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xor333 Re: jezyk IP: *.range86-141.btcentralplus.com 13.04.07, 17:33 osobiscie odradzam mowienie "what?", to po angielsku niegrzeczne i oznacza brak szacunku do rozmowcy. natomiast czeste powtarzanie "ok" jest... OK :) natomiast tak naprawde w samej pracy w tesco nie wiele sie nauczysz angielskiego. po prostu nie ma na to czasu i mozliwosci, no chyba ze pracujesz z anglikiem na dziale, ale nawet wtedy ciezko ciagle zagadywac. ja sie od czasu do czasu pytam o wymowe jakiegos wyrazu z opakowan i to wlasciwie wszystko co w pracy mozna podszkolic. po przyjezdzie zapisz sie do szkoly jezykowej dla obcokrajowcow. dla mieszkancow EU jest bezplatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xars Re: jezyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:46 a gdzie mozna znalesc taka szkole? Odpowiedz Link Zgłoś