IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:53
czy pracujac w TESco mozna sie nauczyc angielskiego? ja po to wlasnie tam jade
Obserwuj wątek
    • Gość: boze Re: jezyk IP: *.sotn.cable.ntl.com 13.04.07, 13:05
      kolejny bezmozg jedzie do tesco jak oni rekrutuja w tym krakowie, przyjezdzaja
      tacy do anglii, a potem anglicy mowia, ze przyjezdzaja same tempaki z ktorymi
      maja ciagle problemy bo nic nierozumia
      • Gość: mmmmmmmmmmmmmmmmm Re: jezyk IP: *.popl.cable.ntl.com 13.04.07, 13:07
        to z włąsnego doświadczenia??????????
      • Gość: morderca Re: jezyk IP: 81.102.15.* 18.04.07, 17:25
        sam jestes
        bezmozg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        polglowku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Aneta Re: jezyk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.04.07, 17:27
      Nie martw sie. Ja przyjechalam tu prawie dwa lata temu i nic praktycznie nie
      umialam. Jak cos do mnie mowili to sie usmiechalam i mowilam ciagle What? albo
      OK. Teraz radze sobie moze nie swietnie ale bardzo dobrze. Rozumie co do mnie
      mowia i staram sie odpowiadac. Ja trafilam na ludzi ktorzy mi w tym pomagaja i
      poprawiaja mnie. Takze sie nie martw. Dasz sobie rade. Zreszta zawsze mozesz
      isc do collegu-ja chodze-raz lub dwa razy w tygodniu. Pomaga.

A co do mojego poprzednika to sam jestes bezmozgowcem :)-nie umiesz poprostu
      odpowiedziec na pytanie. No chyba ze sam nie mowisz po angielsku :)
      • Gość: xor333 Re: jezyk IP: *.range86-141.btcentralplus.com 13.04.07, 17:33
        osobiscie odradzam mowienie "what?", to po angielsku niegrzeczne i oznacza brak
        szacunku do rozmowcy. natomiast czeste powtarzanie "ok" jest... OK :)

natomiast tak naprawde w samej pracy w tesco nie wiele sie nauczysz
        angielskiego. po prostu nie ma na to czasu i mozliwosci, no chyba ze pracujesz z
        anglikiem na dziale, ale nawet wtedy ciezko ciagle zagadywac. ja sie od czasu do
        czasu pytam o wymowe jakiegos wyrazu z opakowan i to wlasciwie wszystko co w
        pracy mozna podszkolic.

po przyjezdzie zapisz sie do szkoly jezykowej dla obcokrajowcow. dla mieszkancow
        EU jest bezplatna.
        • Gość: xars Re: jezyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:46
          a gdzie mozna znalesc taka szkole?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka