Dodaj do ulubionych

Budowa przy ul. 26 Czerwca

29.12.09, 22:03

Dawno nie byłem w Radomiu ( kiedyś tu uczyłem sie w elektroniku i na WSI/PR ). W drugi dzien Świat Bożego Narodzenia przejeżdzałem ul. 26 Czerwca i widziałem że w miejscu gdzie kiedyś była SP, a za nią warsztaty elektronika trwa budowa. Co to za obiekt?
pozdrawiam Radom
Obserwuj wątek
    • lunemee Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca 29.12.09, 22:25
      Nie ma ulicy 26 czerwca...
    • Gość: bety Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.09, 22:38
      Jeśli Cię to interesuje, to będzie szkoła muzyczna z salą koncertową.
    • Gość: KY Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.09, 23:18
      Budowany jest ten obiekt: www.inwestycje.radom.pl/z_0056.php
      A ulica ma nazwę 25 Czerwca :)
    • ketjowant Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca 29.12.09, 23:59
      wzw1 napisał
      Dawno nie byłem w Radomiu ( kiedyś tu uczyłem sie w elektroniku i na WSI/PR W
      drugi dzien Świat Bożego Narodzenia przejeżdzałem ul. 26 Czerwca i widziałem że
      w miejscu gdzie kiedyś była SP, a za nią warsztaty elektronika trwa budowa. Co
      to za obiekt?
      Nie dość że pomyliłeś nazwę ulicy (przypomnę że prawdziwa nazwa to 25 Czerwca)to
      dodatkowo pomyliłeś nazwę szkoły. Na ul. 1-go Maja szkoła nosiła nazwę
      Technikum i Zasadnicza szkoła Telekomunikacyjna a nie "Elektronik". O ile
      pamiętam to nazwa "Elektronik" była nazwana już w nowym budynku "Nad Potokiem"
      - jeżeli się nie mylę był to rok 1976. Wiem, bo jestem absolwentem tej szkoły.
      Pozdrawiam
      radomianin
      • Gość: jarecki Re: Budowa przy ul. 25 Czerwca IP: *.radom.vectranet.pl 30.12.09, 00:12
        Potem tam było po kolei kilka innych szkół m.in. Studium Przedszkolanek, Szkoła
        Podstawowa nr 16 i Zespół Szkół Plastycznych. Kiedy wyrzucono stamtąd Plastyka
        budynki zburzono w pośpiechu, kończyła się kadencja SLD i nie zdążono działki
        sprzedać, ale przy wyburzaniu zginął człowiek. Już wtedy związany z Muzykiem
        wiceprezydent Janusz Zych chciał budować Zespół Szkół Artystycznych
        (Plastyk+Muzyk), ale go się pozbyli.Teraz dzięki byłej poseł Lucynie
        Wiśniewskiej inwestycja dobiega końca.
        • ketjowant Re: Budowa przy ul. 25 Czerwca 30.12.09, 11:23
          Nie chcę wchodzić w politykę lokalną ale pisać, że pani lucyna Wiśniewska coś
          zrobiła w tym kierunku to duża przesada. Ja tylko tą panią pamiętam jak przeszła
          razem z panią Wróbel do partii kanapowej Marka Jurka i tak zakończyła
          posłowanie. Pani Wróbel w ostatniej chwili się wycofała a teraz w mediach
          zrobiło się głośno o niej dzięki komisji śledczej.
          • mlodyradomianin Re: Budowa przy ul. 25 Czerwca 30.12.09, 11:44
            Lucyna Wiśniewska to kompromitacja radomskiej polityki.Tej Pani ze Skaryszewa
            już dziękujemy w dwa lata posłowania nic dla Radomia nie zrobiła.Najpierw
            dostała 10 tys. głosów z 2 miejsca PiS do Sejmu a potem porzuciła PiS dla jakiś
            swoich pseudoideałów dla fanatyka religijnego Marka Jurka co założył z 6 posłami
            Prawice Rzeczypospolitej.

A kasę na budowę Szkoły Muzycznej I i II stopnia dostaliśmy w 2008r. za rządów
            Platformy Obywatelskiej.Szkoła się buduje od stycznia 2009r. do 30 sierpnia
            2010r.To obok basenów 2 w Radomiu,remontów dróg,orlików,remontu deptaka
            standardowa inwestycja Prezydent Kosztowniaka w tej kadencji.

Radze na głosować na ludzi pokroju Pani Wiśniewskiej ze Skaryszewa zawiodła w
            Radomiu na całej linii.
            • Gość: h44444 Re: Budowa przy ul. 25 Czerwca IP: *.radom.vectranet.pl 30.12.09, 20:59
              Głupi bo młody, młody bo głupi. Dla niego ważne gdzie się ktoś urodził i dlatego
              jest głupi. Pani dr Lucyna załatwiła fundusze na budowę Straży Pożarnej i Szkoły
              Muzycznej , a głupi mówi, że nie. Wystąpiła z PiSu, bo nie chciała chodzić w
              stadzie baranów, ma swoje zdanie i go nie zmienia jak ta druga posłanka, która
              chciałaby i boi się.Młody drogi i deptak to nam wybudowały Wodociągi przy okazji
              wymiany sieci i pan prezydent nie ma z tym nic wspólnego. Orliki jak wiadomo
              buduje premier Tusk bo lubi kopać. A ty młody gdzie się urodziłeć? Bo coś mi
              wiochą zalatujesz...
      • phodopus Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca 30.12.09, 12:19
        > dodatkowo pomyliłeś nazwę szkoły.

Nie wiem gdzie znalazłeś tę pomyłkę :)
        Pytający napisał, że była tam SP (a była przez pewien czas) i warsztaty "Elektronika" - zajęcia odbywały się w stojących z tyłu barakach jeszcze przez kilkanaście lat po przeniesieniu szkoły na Sadkowską.
        • ketjowant Re: Budowa przy ul. 26 Czerwca 30.12.09, 20:48
          phodopus napisał:
          dodatkowo pomyliłeś nazwę szkoły.
          Nie wiem gdzie znalazłeś tę pomyłkę :)
          Pytający napisał, że była tam SP (a była przez pewien czas) i
          warsztaty "Elektronika" - zajęcia odbywały się w stojących z tyłu
          barakach jeszcze przez kilkanaście lat po przeniesieniu szkoły na
          Sadkowską.
          Odpowiadam
          Ja nie pisałem o warsztach, które faktycznie jeszcze kilka lat
          istniały mimo, że szkoła została przeniesiona na Sadkowską i
          zmieniła nazwę chyba na Technikum Elektroniczne. Ja pisałem
          wcześniej, że jestem absowentem tej szkoły ale z ul. 1-go Maja i ta
          Szkoła się nazywała Technikum i Zasadnicza Szkoła Telekomunikacyjna.
          Aby potwierdzić, że to co napisałem jest prawda wystarczy wejść na
          oficjalna strone tej szkoły i wejść na zakładke historia.

radomianin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka