Dodaj do ulubionych

Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie!

09.01.10, 09:32
zima znowu górą, chodniki miejskie zasypane, głównie należące do miasta lub
miejskich instytucji!!! kto wystawi mandat?
Teatr, Szpital, Szkoły, Place, skwery, parkingi...
A straż miejska czepia się jak zwykle właścicieli posesji, którzy w większości
zdążyli, znowu udowadniając wyższość kapitalizmu nad socjalizmam!
Kasa miejska pusta więc trzeba zdzierać z obywateli - RADOM PRZYJAZNE MIASTO -
TU CHCĘ MIESZKAĆ.
Obserwuj wątek
    • pitagor Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! 09.01.10, 09:51
      > chodniki miejskie zasypane

...i DDR
      bractworowerowe.blox.pl/2010/01/FOTO-Gdzie-sens-Gdzie-logika.html

• Gość: Górol Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 10:40
        Światełka świecą na żeromie. To jest najważniejsze ! Zasypane
        chodniki to pryszcz. Przyjdzie wiosna i po ptokach jak mówią górale.
        Dziś Prezydent odpoczywa. Pod wieczór pokaże się z Owsiakiem.
    • Gość: ferdzio Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 10:45
      a może winien jest Stacho z Rajca co ma 2 j...ca jemu daj mandat zas...cu.
      • patrol_obywatelski Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! 09.01.10, 12:25
        psiorki, tu nie chodzi tylko o śnieg czy czyjąś indolencję, czy o wasze ambicje
        , Tu chodzi o "Radom Przyjazne Miasto", które obywateli traktuje jak dojną
        krowę, straszy mandatami, ustala strefy parkowania, kolejne podatki np od
        deszczówki etc. Miasto które kupuje lampki choinkowe i wiesza na lipach,
        strzela fajerwerki, urządza stypy uliczne dla gawiedzi, zamiast kupić jeszcze
        dwie maszyny do odśnieżania chodników
    • vater1958 za co mandat? Prezydent potrafi zadbać 09.01.10, 12:53
      gdy rano w poświąteczny poniedziałek wszystkie ul;ice były zaśnieżone i potwornie śliskie, na ul. Kilińskiego przed Urzędem mały, elegancki traktorek pracowicie uprzątał chodniki i podjazdy, pewnie i dzisiaj jest tam porządek :-)
      Nasz Prezydent potrafi zadbać... o siebie
    • bhjs Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! 09.01.10, 16:53
      byłem świadkiem jak w czwartek , na ul. Żeromskiego przy fontannach , na
      nieodsieżonych śliskich marmurach , pośliznęła sie starsza kobieta .
      upadając uderzyła głową w kant schodka , prawdopodobnie miała wstrząs
      mózgu bo zwracała i miała zawroty głowy , nie mogła stać na nogach .do
      czasu przyjechania karetki siedziała . karetka zabrała ją do szpitala .
      na jej miejscu zarządał bym dużego odszkodowania od Prez. Kosztowniaka .
      ---------------------------------------------------------------
    • Gość: radomianka Nie mandatowi dla prezydenta podczas wyborów! IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 17:00
      Możemy zrobić wszystko żeby nie dać mandatu panu prezydentowi i jego
      kolegom podczas wyborów!!!!!!!!!!!
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 09.01.10, 17:20
      Od kilkunastu dni, dokładnie z takim samym problemem borykają się
      mieszkańcy wielu miast Wysp Brytyjskich. Tu dodatkowo trzeba
      zmierzyć się z brakiem piachu bądź innego środka przeciwpoślizgowego
      na głównych chodnikach miasta bądź jego centrum i wszechogarniającej
      panice, dzięki której już przy minus 5-ciostopniowej temp. szkoły są
      zamykane, zaczyna brakować gazu (!), itp.
      I jakoś nikt nie pomyśli, by tę 'lukę' w sile roboczej (która
      mogłaby przecież ręcznie odśnieżać chodniki) zapełnić bezrobotnymi,
      którzy obecnie przebywają na zasiłkach, tak szumnie w ogólnokrajowej
      prasie wytykanym głównie obcokrajowcom - obywatelom krajów
      nowoprzyjętych do Unii po 2004 roku...
    • Gość: Radom- dziura Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 19:29
      Wszędzie pełno śniegu, nieodśnieżone chodniki i ulice. Piątek tragedia, ale
      drogi powiatowe Starosta odśnieżył, Prezydent nie umiał tego zrobić. Radom
      dziura, na wsiach lepiej drogi są odśnieżane niż w Radomiu
      • Gość: nostradam Re: sos..... IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 20:57
        Ale tragedia w Radomiu,SOS,SOS,SOS,,ratujcie nasze miasto ,kataklizm jakiego nie było od wieków,czuję że nie przetrwamy ,tacy jak ty ty Gość portalu: Radom- dziura uratują przed tą zagładą co jeszcze może być.Nie doczekamy chyba roku 2012.....
        • Gość: Zdrowy Re: sos..... IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 21:16
          Zima pokonała świńską grypę i PO razem z minister Kopacz górą.
          Wolę blocko niż chorobę
          • Gość: ef Re: sos..... IP: *.radom.vectranet.pl 09.01.10, 23:36
            Co wolisz chory?
            • Gość: PaulinaM Re: sos..... IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 01:01
              Jeszcze się nie przyzwyczailiście?
    • Gość: PaulinaM Proszę odpowiedź Wywiad z dyrektorem MZDiK IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 01:34
      Wywiad z dyrektorem MZDiK Radom

Red: Dzień dobry panie dyrektorze, czy zgodzi się Pan na kilka słów wywiadu dla naszej redakcji.

Dyrektor: Dzień dobry. Jestem szalenie zajęty, jak pani widzi aktualnie studiuję prasę codzienną (najnowszy numer Anonsów) oraz literaturę fachową (Twój Weekend)

Red: Może jednak kilka słów dla naszej redakcji?

Dyrektor: Dobrze, proszę bardzo.

Red: Panie Prezesie, do naszej redakcji wpłynęło po minionym weekendzie mnóstwo zapytań, dotyczących przyczyn braku odśnieżania oraz posypywania piaskiem ulic miejskich przez MZDiK, mimo obfitych opadów marznącego deszczu a wcześniej śniegu. Czy to celowe działanie?

Dyrektor: Tak, pani redaktor, widzę, że jest Pani inteligentną osobą. Było to działanie jak najbardziej celowe.

Red: Czy można prosić o szczegóły?

Dyrektor: Oczywiście. Wspólne z prężnymi władzami Radomia wpadliśmy na pomysł uatrakcyjnienia życia naszym mieszkańcom. Tak nudne poruszanie się po naszych ulicach postanowiliśmy przyprawić szczyptą emocji, których jak mam nadzieję nie brakowało wśród kierowców użytkujących nasze drogi w weekend a szczególnie w sobotę. Wraz z naczelnymi władzami Radomia zabroniliśmy odśnieżania i posypywania piaskiem i solą ulic miejskich. Szczególną dbałością potraktowaliśmy ronda miejskie, na których kategorycznie zabroniłem stosowania środków chemicznych rozpuszczających marznący deszcz. Dzięki temu kierowcy na prawie wszystkich ulicach miasta mogli doświadczyć, przy odrobinie zaangażowania oczywiście, iście rajdowych niezapomnianych emocji podczas niezamierzonego wpadania w poślizg, wygrzebywania się z zasp po wpadnięciu w nie czy też niekontrolowanego driftu na dowolnie wybranym rondzie. Z radością obserwowałem jak społeczeństwo bawi się dzięki mojej inicjatywie.

Red: Wspaniały pomysł Panie Dyrektorze. Czy mamy może już jakieś mierzalne efekty Pańskiej inicjatywy?

Dyrektor: Naturalnie że tak. Na ulicach obserwowaliśmy jak wspaniale bawi się zmotoryzowana społeczność Radomia. Te mistrzowskie poślizgi, nawiązywanie nowych znajomości podczas wyciągania z zaspy, przyjacielskie gesty kierowców usiłujących wjechać na oblodzone ronda – coś pięknego. Idźmy dalej – te niezliczone ilości uszkodzonych aut po wpadnięciu w poślizg – przecież to napędza nasz rynek usług w warsztatach blacharskich.

Red: Takie działania według mojej wiedzy przyniosły też oszczędności kasie budżetu miasta oraz MZDiK, nie mylę się prawda?

Dyrektor: Nie myli się Pani. Oczywiście, że tak jest. Są to kolosalne sumy środków finansowych.

Red: Jak więc MZDiK zamierza wydać zaoszczędzone środki? Będą to inwestycje w sprzęt? Budowa nowych dróg? Poprawa infrastruktury komunikacyjnej miasta?

Dyrektor: Pani redaktor, nic z tych rzeczy. Uważam, że nasze miasto jest świetnie rozwinięte jeśli chodzi o infrastrukturę komunikacyjną. Nie widzę potrzeb realizowania dalszych inwestycji drogowych. Te które już rozpoczęliśmy lub zrealizowaliśmy – wystarczą. Pozwolę sobie tu przypomnieć – wspaniale działająca sygnalizacja świetlna na rondzie zbiegu ulic: Limanowskiego, Okulickiego, Mireckiego, Reja; rozpoczęta z rozmachem i z czystym rozmysłem przed zimą przebudowa ulicy 1905r. Zaoszczędzone środki, o których Pani była uprzejma wspomnieć zagospodarujemy w inny sposób. Planujemy mianowicie z władzami Radomia zwiększyć zatrudnienie w sektorze urzędniczym naszych instytucji. Dzięki oszczędnościom związanym z zimowym utrzymaniem sieci dróg miejskich uda się stworzyć kilkadziesiąt nowych miejsc pracy w urzędzie. To znaczący postęp w aktywizowaniu bezrobotnych naszego miasta.

Red: Wspaniała inicjatywa Panie dyrektorze. Dziękuję za wywiad.

Dyrektor: Było mi bardzo miło. Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się znaleźć więcej czasu wśród nawału obowiązków.
    • Gość: PaulinaM Wywiad z dyrektorem MZDiK IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 01:37
      Wywiad z dyrektorem MZDiK Radom

Red: Dzień dobry panie dyrektorze, czy zgodzi się Pan na kilka słów wywiadu dla naszej redakcji.

Dyrektor: Dzień dobry. Jestem szalenie zajęty, jak pani widzi aktualnie studiuję prasę codzienną (najnowszy numer Anonsów) oraz literaturę fachową (Twój Weekend)

Red: Może jednak kilka słów dla naszej redakcji?

Dyrektor: Dobrze, proszę bardzo.

Red: Panie Prezesie, do naszej redakcji wpłynęło po minionym weekendzie mnóstwo zapytań, dotyczących przyczyn braku odśnieżania oraz posypywania piaskiem ulic miejskich przez MZDiK, mimo obfitych opadów marznącego deszczu a wcześniej śniegu. Czy to celowe działanie?

Dyrektor: Tak, pani redaktor, widzę, że jest Pani inteligentną osobą. Było to działanie jak najbardziej celowe.

Red: Czy można prosić o szczegóły?

Dyrektor: Oczywiście. Wspólne z prężnymi władzami Radomia wpadliśmy na pomysł uatrakcyjnienia życia naszym mieszkańcom. Tak nudne poruszanie się po naszych ulicach postanowiliśmy przyprawić szczyptą emocji, których jak mam nadzieję nie brakowało wśród kierowców użytkujących nasze drogi w weekend a szczególnie w sobotę. Wraz z naczelnymi władzami Radomia zabroniliśmy odśnieżania i posypywania piaskiem i solą ulic miejskich. Szczególną dbałością potraktowaliśmy ronda miejskie, na których kategorycznie zabroniłem stosowania środków chemicznych rozpuszczających marznący deszcz. Dzięki temu kierowcy na prawie wszystkich ulicach miasta mogli doświadczyć, przy odrobinie zaangażowania oczywiście, iście rajdowych niezapomnianych emocji podczas niezamierzonego wpadania w poślizg, wygrzebywania się z zasp po wpadnięciu w nie czy też niekontrolowanego driftu na dowolnie wybranym rondzie. Z radością obserwowałem jak społeczeństwo bawi się dzięki mojej inicjatywie.

Red: Wspaniały pomysł Panie Dyrektorze. Czy mamy może już jakieś mierzalne efekty Pańskiej inicjatywy?

Dyrektor: Naturalnie że tak. Na ulicach obserwowaliśmy jak wspaniale bawi się zmotoryzowana społeczność Radomia. Te mistrzowskie poślizgi, nawiązywanie nowych znajomości podczas wyciągania z zaspy, przyjacielskie gesty kierowców usiłujących wjechać na oblodzone ronda – coś pięknego. Idźmy dalej – te niezliczone ilości uszkodzonych aut po wpadnięciu w poślizg – przecież to napędza nasz rynek usług w warsztatach blacharskich.

Red: Takie działania według mojej wiedzy przyniosły też oszczędności kasie budżetu miasta oraz MZDiK, nie mylę się prawda?

Dyrektor: Nie myli się Pani. Oczywiście, że tak jest. Są to kolosalne sumy środków finansowych.

Red: Jak więc MZDiK zamierza wydać zaoszczędzone środki? Będą to inwestycje w sprzęt? Budowa nowych dróg? Poprawa infrastruktury komunikacyjnej miasta?

Dyrektor: Pani redaktor, nic z tych rzeczy. Uważam, że nasze miasto jest świetnie rozwinięte jeśli chodzi o infrastrukturę komunikacyjną. Nie widzę potrzeb realizowania dalszych inwestycji drogowych. Te które już rozpoczęliśmy lub zrealizowaliśmy – wystarczą. Pozwolę sobie tu przypomnieć – wspaniale działająca sygnalizacja świetlna na rondzie zbiegu ulic: Limanowskiego, Okulickiego, Mireckiego, Reja; rozpoczęta z rozmachem i z czystym rozmysłem przed zimą przebudowa ulicy 1905r. Zaoszczędzone środki, o których Pani była uprzejma wspomnieć zagospodarujemy w inny sposób. Planujemy mianowicie z władzami Radomia zwiększyć zatrudnienie w sektorze urzędniczym naszych instytucji. Dzięki oszczędnościom związanym z zimowym utrzymaniem sieci dróg miejskich uda się stworzyć kilkadziesiąt nowych miejsc pracy w urzędzie. To znaczący postęp w aktywizowaniu bezrobotnych naszego miasta.

Red: Wspaniała inicjatywa Panie dyrektorze. Dziękuję za wywiad.

Dyrektor: Było mi bardzo miło. Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się znaleźć więcej czasu wśród nawału obowiązków.
    • Gość: nikt Re: Mandat dla Prezydenta...gdzie odśnieżanie! IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 11:43
      Wygląd miasta zimą świadczy o działalności naszych Ojców Miasta ,ciekawe czy tacy są w naszym mieście.
    • Gość: były sympatyk Drgnęło...dzisiaj już lepij... IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 13:22
      niedziela rano, wygląda że po kilkunastu godzinach bez opadów jakoś już to
      wygląda, da się przejść przez miasto
      • Gość: Semafor Re: Drgnęło...dzisiaj już lepij... IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.01.10, 14:38
        U mnie na osiedlu Nad Potokiem ktoś rozwalił przystanek autobusowy.Uważam że to
        też jest wina Kosztowniaka.
      • Gość: spacerowicz Re: Drgnęło...dzisiaj już lepij... IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 14:39
        Co ty pleciesz, chyba koło Urzędu chodziłeś. Całe miasto nieodśnieżone,
        szczególnie tragicznie jest na chodnikach, śnieg po kolana a pod nim lód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka