ciekawydospodu 10.02.10, 19:39 ogladaj program uwaga w tvn o godz.19 dzis tj w srode Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenek Re: prawda o caritas IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.10, 09:07 To jest cała prawda? Chłopie.To jest kropla prawdy.Nie wierzę w żadne caritasy pck i inne organizacje.nawet typu Owsiak.Wiem coś o tych różnych...Dlatego nie daję nic.Daję ale osobiście potrzebującym.Bez lewych pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adf Re: prawda o caritas IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.10, 09:17 Nie oglądałem ale domyślam się co może TVN opowiedzieć o Caritasie.Ta telewizja kłamie, program Teraz MY gdzie było trochę prawdy zostaje właśnie likwidowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sukienkowy bidak A za jaka kasę jedził nasz b. prałat-arcybiskup? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:32 Radom to szczęsliwe miasto dla niektórych naszch braci "ukochanych w Panu....... itd" Zobaczcie . Nasz szanowny pasterz przyjechał do Radomia jako urzędnik-prałat w Rzymie , a wyjechał biedaczysko szybciutko ( może nawet z pustym portfelem i kontem w euro?) jako radomski arcybiskup.To się nazywa powołanie pańskie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvsdf Re: A za jaka kasę jedził nasz b. prałat-arcybisk IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.10, 09:34 Menel zazdrości biskupowi,że został arcybiskupem i pracuje w Watykanie. Nie dla psa kiełbasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedla psa kiełbas Re: A za jaka kasę jedził nasz b. prałat-arcybisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:02 Kochany meneliku nasz bracie . Jemu chyba chodzi o to samo co tobie.Wiedz, że na układy watykanskie nie ma rady.Jemu wydaje się( i słusznie), że Radom to dobre miejsce dla zdobywania praktyk i stażu w tym zawodzie.Chyba tego samego zdania był wówczas, przywożący GO do Radomia , promotor - kardynał.A swoją drogą dlaczego nie ma jeszcze w tym miejscu pomnika czcącego pobyt kardynała przyszłego papieża???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaproszenie Pomagajmy Hospicjum 1% na KRS0000185346 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 10:22 W Radomiu działa społecznie HOSPICJUM KRÓLOWEJ APOSTOŁÓW . Adres Radom ul.Wiejska 2 tel 48 366 81 44 Nic nie stracimy ze swego podatku jeżeli przekażemy jeden procent na rzecz jego działalności. HOSPICJUM i jego wolontariusze idą z pomocą dla naszych bliskich których PAN powołal w ostatnia drogę .Tę droę i my kiedyś odbedziemy i oby ona była godna naszemu człowieczeństwu. Ty tez możesz zostać wolontariuszem. ALE MOŻESZ PRZEKAZYWAC TEŻ DROBNE DATKI na zakup leków ,opatrunków i innych potrzebnych rzeczy . Konto PEKAO S.A.II o/Radom 07 1240 3259 1111 0000 3003 1539 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Pomagajmy Hospicjum 1% na KRS0000185346 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:15 Hospicjum kontra Caritas?Intieriesno..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODPOWIADAM Tu sie wpisuj bo l.al.a bajona zablokowal farum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 20:33 Cwaniak uważa ze jak sie ujawnisz to będziesz mół polemizowac na temat przekretów CARITASU. Dlatego tu sie wpisuj w dyskusję. Powadzenia. Tak się cenzuruje dyskusję na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Tu sie wpisuj bo l.al.a bajona zablokowal far IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.10, 21:32 Jestem ciekawa jak długo ten naród da się tak łupić przez tą czarną zmorę! Podziękujcie Kwaśniewskieu za konkordat!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ketjowant Re: prawda o caritas 13.02.10, 14:09 Gość portalu: adf napisał(a): Nie oglądałem ale domyślam się co może TVN opowiedzieć o Caritasie.Ta telewizja kłamie, program Teraz MY gdzie było trochę prawdy zostaje właśnie likwidowany. Domyślam się że w/g ciebie to jedyna TV, która przekazuje tylko prawdę to pochodzi z Torunia wszystkie inne to kłamią. Dla ciebie nawet program TVN "Teraz My" też przekazuję trochę prawdy. Nie wiem czy ludzi z twoim tokiem myślenia ktokolwiek przekona. Masz prawo żyć w swoim świecie i mieć własne poglądy tylko mam prośbę abyś przetarł oczy. radomianin Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 11.02.10, 11:19 Gość portalu: Zenek napisał(a): nawet typu Owsiak.Wiem coś o tych różnych... A co wiesz? No chyba nie będziesz obwiniał Owsiaka o to, że podarowana któremuś ze szpitali karetka będąca przedmiotem zakupu z licytacji WOŚP, nie dojechała na czas do chorego jak to sobie ubzdurali słuchacze toruńskiego radia... :D Ale! Ale! Oświeć nas. Chętnie posłucham drugiej strony medalu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek Re: Hospicjum Królowej Apostołów IP: 77.255.111.* 20.02.10, 21:56 Miałem możność obserwacji pracy ,wolontariuszy z Hospicjum Królowej Apostołow w Radomiu.Wolontariuszami są tam lekarze i pielęgniarki,co w dzisiejszym świecie wydaje się nieprawdopodobne ,ponieważ nie pobierają wynagrodzenia.Wspomagają ich niemedyczni wolontariusze.Chory i jego rodzina zostają objęci opieką samarytańską.To znaczy bezpłatną opieką medyczną i w miarę możliwości Hospicjum , materialną.Pracuje tam grupa ludzi nie z tego świata.Całkowicie oddanych cierpieniu chorego.Zwracam się z prośbą do tych ,którzy zetknęli się jak ja ,z tymi pięknymi,delikatnymi Samarytanami, o świadectwo o ich oddaniu chorym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja to poczułem Re: Hospicjum Królowej Apostołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 11:00 Dzięki Panu ze jest takie HOSPICJUM w Radomiu. Pomagajmy IM jak możemy. To śą prawdziwi nasi ukochani Radomiania mimo ze przyszli do naszego miasta /niektórzy/ by udzielać pomocy innym. Bogu dzięki. Nie zapominajmy o nich kiedy wypełniamy PITY. Tak trzeba im pomagać bo oni są bogaci Duchem Bozym ale biedni materialnie aby naszym umierajacym bliskim udzielać tak im potrzebnej pomocy medycznej i duchowej ,a nieraz i materialnej. BOG ZAPŁAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyświadek Re: Hospicjum Królowej Apostołów IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.10, 12:18 Nie przeczę, że większość wolontariuszy jest zaangażowanych i poświęca swój prywatny czas. Znam tez takich co poświęcają na to czas opłacany przez NFZ. A to chyba nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: prawda o caritas 21.02.10, 22:19 gdyby kiedyś biskupi sprzedawali akcje cartasu to kupuje w ciemno kazdą ilość -- "...– Księża często nie potrafią sobie poradzić, napotkawszy postawy antyklerykalne – przyznaje psycholog Ewa Kusz, prowadząca terapię osób konsekrowanych i księży. – A przecież każda krytyka wnosi coś pozytywnego, niezależnie od tego, czy jest słuszna. Stanowi szansę na skonfrontowanie się z cudzą opinią, przyjrzenie się, czy coś z tych zarzutów jest prawdą i co można by ewentualnie zmienić. Informacja zwrotna zawsze jest cenna, najgorsza jest obojętność." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 13:44 Zamiast bardzo bogaty CARITAS wspomagajmy to radomskie biedne HOSPICJUM przekazując w PIT 1% z naszego podatku na konto hspicjum .Numer z Krajowego Rejestru Sadowego Hospicjum to KRS 0000185346. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjowant Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra 22.02.10, 18:31 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): Zamiast bardzo bogaty CARITAS wspomagajmy to radomskie biedne HOSPICJUM przekazując w PIT 1% z naszego podatku na konto hospicjum .Numer z Krajowego Rejestru Sadowego Hospicjum to KRS 0000185346. Mimo, że moi kochani teściowie odchodzili z tego świata w domu w bardzo ciężkiej chorobie przy najbliższej rodzinie (w różnych latach teść 2004r, teściowa 2009r) to byli zarejestrowani jakby przebywali w Hospicjum przy ulicy Wiejskiej nie wiem dlaczego ??. Wiem, że w tym Hospicjum, pracuję ludzie bardzo oddani drugiemu człowiekowi i na dowód temu swój 1% przekazałem na to Hospicjum KRS 0000185346 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.10, 09:16 Mimo, że moi kochani teściowie odchodzili z tego świata w domu w bardzo ciężkie > j chorobie przy najbliższej rodzinie (w różnych latach teść 2004r, teściowa 2009r) to byli zarejestrowani jakby przebywali w Hospicjum przy ulicy Wiejskiej > nie wiem dlaczego ??. Wiem, że w tym Hospicjum, pracuję ludzie bardzo oddani dr> ugiemu człowiekowi i na dowód temu swój 1% przekazałem na to Hospicjum KRS 0000 > 185346" Widzę tu niekonsekwencję. Niby masz wątpliwości, że zarejestrowano tesciów bez Twojej wiedzy, a zarazem przekazujesz pieniądze na tę instytucję. Nic z tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjowant Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra 23.02.10, 09:44 Teresa napisała Widzę tu niekonsekwencję. Niby masz wątpliwości, że zarejestrowano teściów bez Twojej wiedzy, a zarazem przekazujesz pieniądze na tę instytucję. Nic z tego nie rozumiem. Ja nie mam najmniejszej wątpliwości, że to hospicjum źle funkcjonuje i na dowód tego przekazałem swój 1%. Ja tylko zapytałem - skoro podziękowaliśmy za pomoc w tym trudnym dla nas czasie (uważam, że człowiek powinien być z najbliższymi) to dlaczego teściowie byli tam aż do śmierci rejestrowani. Tylko o to mi chodziło i tu nie widzę żadnej niekonsekwencji. Jeżeli możesz mi to wytłumaczyć to będę bardzo wdzięczny - dziękuję radomianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.10, 10:16 radomianin : "Ja nie mam najmniejszej wątpliwości, że to hospicjum źle funkcjonuje i na dowód tego przekazałem swój 1%. Ja tylko zapytałem - skoro podziękowaliśmy za pomoc w tym trudnym dla nas czasie (uważam, że człowiek powinien być z najbliższymi) to dlaczego teściowie byli tam aż do śmierci rejestrowani. Tylko o to mi chodziło i tu nie widzę żadnej niekonsekwencji. Jeżeli możesz mi to wytłumaczyć to będę bardzo wdzięczny - dziękuję" Nooo... Pieniądze z podatku przekazuje się instytucjiom budzącym zaufanie, a wymagającym wsparcia. Twoje słowa podważają to zaufanie.Jak coś jest złe(źle funkcjionuje) to się go nie wspiera. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ketjowant Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra 23.02.10, 10:51 Gość portalu: Teresa napisał(a): radomianin : "Ja nie mam najmniejszej wątpliwości, że to hospicjum źle funkcjonuje i na dowód tego przekazałem swój 1%. Ja tylko zapytałem - skoro podziękowaliśmy za pomoc w tym trudnym dla nas czasie (uważam, że człowiek powinien być z najbliższymi) to dlaczego teściowie byli tam aż do śmierci rejestrowani. Tylko o to mi chodziło i tu nie widzę żadnej niekonsekwencji. Jeżeli możesz mi to wytłumaczyć to będę bardzo wdzięczny - dziękuję" Nooo... Pieniądze z podatku przekazuje się instytucjom budzącym zaufanie, a wymagającym wsparcia. Twoje słowa podważają to zaufanie.Jak coś jest złe(źle funkcjonuje) to się go nie wspiera. No nie? Skoro przekazałem swój 1% z mojego podatku to znaczy, że zaufanie mam do tego typu instytucji. Ja tylko zapytałem dlaczego teściowie byli do końca swoje życia zarejestrowani jakby tam przebywali a oni nawet minuty tam nie byli. Czy nie można nawet zapytać czy jest w tym coś nie stosownego. Tereso jeżeli wiesz to proszę napisz bo jak na razie na to pytanie nie uzyskałem odpowiedzi. radomianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokój Wam Re: Wspomagajmy Hospicjum Królowej Apostołów w Ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:14 Dzięki Bogu za to, że istniej Hospicjum i tak wspaniale troszczy się o naszych bliskich których powałuje do siebie Nasz Pan. Niech dobry Bóg wynagrodzi wszystkim wolontariuszom oraz między innymi ks. Markowi i dr.Marii z Hospicjum. "Ziarno pszenicy przynosi owoc, dopiero gdy obumiera w ziemi. Dlatego im bardziej bedziemy umartwieni i więcej bedziemy cierpieć z miłości tym więcej otzrzymamy łask. ŚW. Wincenty Pallotti Odpowiedz Link Zgłoś