darek_radom 14.02.10, 17:36 Rozumiem, że Miasto będzie potrafiło p.Karola odpowiednio uhonorować... Szacunek dla takich ludzi, dla takiej młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
revelka człowiek we krwi ? - w radomiu to norma... 14.02.10, 19:13 ranny miał szczęście że na obcego trafił - bo chłopaki z Radomia to by mu tylko kieszenie sprawdzili ... - a z drugiej strony Radom jako bastion PIS-u i radia Maryja ... ze skrajności w skrajność - jak to w Radomiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp [...] IP: *.radom.pilicka.pl 14.02.10, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: człowiek we krwi ? - w radomiu to norma... 15.02.10, 13:42 Zgadza się nigdzie nie biegną. Przechodzę na pasach kretyn z drugiej/prawej strony ani myśli zwolnić, więc ja zwalniam, ale nadjeżdżają kretyni z lewej strony i sobie stoję pośrodku (czasem nawet na pasach ze światłami i to zielonym dla mnie). Tu też jakiś "głupek zawalidroga" się przewalił, olać go, co najwyżej ktoś go potrąci, ja nie bo go widzę - ot myślenie typowego polskiego kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: człowiek we krwi ? - w radomiu to norma... 14.02.10, 20:50 revelka napisał: > ... a z drugiej strony Radom jako bastion PIS-u > i radia Maryja ... ze skrajności w skrajność - jak to w Radomiu ... Z Sz.P. taki zwolennik PO, jak z koziej ... albo ze mnie biskup :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.radom.pilicka.pl 14.02.10, 19:16 Większość radomian to sku...syni i tyle. Ci którzy się nie zatrzymali powinni sami pozostać bez pomocy w przyszłości. Wielkie państwo w samochodach. Ja bym się zatrzymał. Zawsze pomagam jak kogoś biją albo ktoś potrzebuje pomocy. Nawet za cenę tego że sam oberwę. Korona mi z głowy nie spadnie. Trzeba być człowiekiem. Tym którzy ominęli rannego faceta szerokim łukiem napluje z przyjemnością w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 15.02.10, 15:21 Taa jasne, kolejny wirtualny maczo. Jak przychodzi co do czego to nigdzie nie ma tych kozaków co się tak w necie wymądrzają. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 14.02.10, 19:33 Znieczulica nadal się szerzy. Szkoda, że nikt kto widział zdarzenie nie zapisał kilku numerów rejestracyjnych, tak dla przykładu ukarać za nieudzielenie pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Brawo. Szacunek dla Korola i tego Drugiego. 14.02.10, 19:44 Spójrzmy jednak na to z drugiej strony. Gdyby człowiek umarł, ile razy byłby przesłuchiwany Karol, albo ktokolwiek inny? Zobaczcie jakie nieprzyjemności ma człowiek robiący zdjęcia "bucom" ze Straży Miejskiej! Jakże nie normalne jest zachowanie polskiego systemu sprawiedliwości, że lepiej nic nie widzieć, nic nie słyszeć i w ogóle udać, że się jest z Księżyca. Szkoda, bo przecież 95% ludzi w Polsce to chrześcijanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Brawo. Szacunek dla Korola i tego Drugiego. IP: *.radom.pilicka.pl 14.02.10, 19:51 Byłeś w takiej sytuacji jak opisujesz ? Za wezwanie pogotowia Cię będą przesłuchiwać i do więzienia wsadzą ? Myślisz, że sędzia nie ma rozumu ? Zastanów się. Chłopaka straż pożarna odznaczyła. Ma powód do dumy i chętnie bym mu rękę uścisnął. Tobie nie, za to, że masz wątpliwości czy ludziom pomagać. Czy jak ci bandyci łeb rozwalą i będziesz leżał na ulicy to też mam udać że nic nie widzę i uciec czy jednak chcesz żyć i mam wezwać pogotowie ? Dodam, że na pogotowie za darmo się dzwoni. Bo moze się ktoś jeszcze pojawić kto bedzie koszty rozliczał i straty wynikające z pomocy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyronx Re: podobna sytuacja IP: *.w90-28.abo.wanadoo.fr 15.02.10, 08:16 podczas jednego z moim pobytow w Polsce mialem "okazje" znalezc sie w podobnej sytuacji.Wychodzac z metra Wilanowska w celu udalem sie na pobliski przystanek autobusowy na ktorego lawce zauwazylem starsza kobiete siedzaca w wyjatkowo niewygodnej pozycji trzymajacej sie za serce. Kilka osob znajdujacych sie na tym samym przystanku nawyrazniej byli zainteresowani innymi fenomenami zycia warszawskich ulic czy tez telefonowaniem .Zwrocilem sie do kobiety z pyatniem czy posiada numer telefonu rodziny lub znajomych , odpowiedziala , ze corka jest na wyjezdzie wiec kontaktu nie ma etc etc pytam sie ludzi czy ktos moze zadzwonic po karetke ( przyznam ze mialem telefon ale mieszkajac za granica nie wiedzialem jaki numer trzeba wykrecic w tych okolicznosciach ..)ktos tam zadzwonil ale niby nikt nie odpowiadal , inni zaczeli bredzic na polskie karteki etc etc typowa polska negatywna gadka . Wzielem taksowke i zawiozlem kobiete na moj koszt do szpitala , gdzie zostala natychmiastowo przyjeta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Brawo. Szacunek dla Korola i tego Drugiego. IP: 89.167.38.* 14.02.10, 19:57 > Spójrzmy jednak na to z drugiej strony. Gdyby człowiek umarł, ile razy byłby pr > zesłuchiwany Karol, albo ktokolwiek inny A gdyby to dotyczyło ciebie lub twojego bliskiego też byś tak mijających cię tłumaczył? > Jakże nie normalne jest zachowanie polskiego systemu sprawiedliwości A może powiedz jeszcze, że to wina polityków, premiera albo prezydenta, że nikt nie udzielił pomocy! Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowanty Re: Brawo. Szacunek dla Korola i tego Drugiego. IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 20:03 mppmpp rozwiń temat dotyczący robienia zdjęc bucom ze SM. Troche mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mppmpp Zdjęcia bucom ze SM. IP: 193.179.215.* 15.02.10, 07:11 lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7544439,Zemsta_strazy_miejskiej__Za_zwrocenie_uwagi___kajdanki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja @mppmpp IP: 77.255.56.* 14.02.10, 22:17 Prezentujesz typowy dla tych, którzy się nie zatrzymali punkt widzenia, A co mnie to obchodzi, potem będą mnie ciągali itd. Wymówka zawsze się znajdzie. A już wzmianka o jakiś nękaniach następczych ze strony organów w związku z interwencją, to bzdura godna idioty. To dzięki takim jak ty szerzy się tzw. znieczulica. Ludzie się dla ciebie nie liczą. Dopatrywanie się w sytuacji, w której każdy, kto mieni się człowiekiem ( nie tylko ten chłopak ) by zareagował wystawia nienajlepsze świadectwo Polakom. Zwłaszcza, że ponoć 96 % z nas to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mppmpp Re: @mppmpp IP: 193.179.215.* 15.02.10, 07:13 Wręcz przeciwnie. W środku nocy 2 razy pomogłem w podobnej sytuacji. Nie pytaj mnie ile razy byłem na przesłuchaniu... Bez odbioru i żyjcie sobie dalej w wirtualnej rzeczywistości dobrego prawa, państwa i funkcjonariuszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mppmpp Re: @mppmpp IP: 193.179.215.* 15.02.10, 07:15 Właśnie tak umarł na zawał mój jedyny i kochany wujek. 100 metrów od szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: @mppmpp 15.02.10, 14:57 miej pretensje do prokuratorów którzy zawsze kogoś muszą posadzić. a do tego czasu jakby co ratuj się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
wvdarek Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 14.02.10, 19:59 GRATULACJE !!! SUPER FACET !! A NIE JAK TA CAŁA RESZKA CHOŁOTY!! ALE JAK BY SIE KOMUS Z NICH TO PRZYTRAFIŁO TO WTEDY CO ? ABY TAKICH WIECEJ!!!POLSKA ZASRANA ZNIECZULICA CO ZA LUDZIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 mlody brawo ..... 14.02.10, 20:22 szkoda ze to taki pojedynczy uczynek w naszych czasach wsrod mlodziezy MLODY WIELKIE BRAWA CI !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: mlody brawo ..... 15.02.10, 12:24 nom bardziej w stylu polskiego nastolatka byłoby zrobienie konającemu wideła komórką a potem umieszczenie na yutubie. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 14.02.10, 20:25 Dobrze się stało, że Karol pomógł. Jednak nie zgodzę się z niektórymi przedmówcami, że gdyby wezwał pogotowie to nawet gdyby coś się stało sędziwie by się go nie czepiali. Oczywiście, że czepiliby się. Był na miejscu, zadzwonił a nie pomógł, miał przygotowanie fachowe na kursie w straży. Przecież solo_andrzej już proponuje kary dla przejeżdżających kierowców. Gdyby mężczyzna zmarł podczas udzielania pomocy to moim zdaniem byłby to nieszczęśliwy wypadek. Jednak zdaniem prokuratury musiałby być założona sprawa o "nieumyślne spowodowanie śmierci". Karola albo uniewinniono by, albo uznano, że spowodował swą akcją śmierć lecz z uwagi na okoliczności odstąpiono by od wymierzania kary. System prawny w Polsce nakazuje nic nie widzieć, nie robić, najlepiej uciec. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak TAK Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 20:56 taka jest oczywista rzeczywistosc strach pomoc ,a niech zranie bandziora oskarzy ,,napastnika,oni bandziory wszelkiej masci ,zboczency ,gwalciciele wyszkoleni z obowizujecego prawa w kryminalach ,nie boja sie ,zlikwidowali w bojce bandziora to lincz ,gwalcicielowi z zielonej gory grozi 10 lat a gdyby kobieta w obronie wlasnej zabila 25lat paranoja dlategonikt nie pomogl policjantowi w warszawie a po drugie policjant zawsze powinien miec bron jak nie ostra to inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja @framberg IP: 77.255.56.* 14.02.10, 22:27 Gdy czytam brednie, cyt. o założeniu sprawy, uniewinnieniu Karola, które wypisuje tu framberg, to nie dziwię się słowom S. Lema, który powiedział, że gdyby nie Internet, niewiedziałby, że na świecie jest tylu idiotów. Gdyby gość zmarł to... Ale on nie zmarł, rozumiesz ? Dzięki Karolowi. Ty byś go zostawił, niech gnije, bo prokurator by ci sprawę założył, a sąd by cię uniewinnił. Prokurator w każdym wypadku śmierci prowadzi postępowanie bo takie są przepisy. A zarzut przestępstwa to powinni tobie postawić. Nieudzielenie pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: once Nieprawda IP: 109.243.135.* 14.02.10, 22:27 Zdajesz sobie sprawę, z tego że rozpowszechniając takie bzdury (konsekwencjach prawnych itp) dodatkowo zniechęcasz ludzi do kiwnięcia palcem, żeby pomóc? I na dodatek jest to wierutna nieprawda. Konsekwencje prawne mogą grozić jeśli żadnej pomocy nie udzielisz i zostawisz człowieka. Jeśli nie potrafisz, nie wiesz co masz robić zabezpiecz człowieka (tak jak zrobił to ten chłopak) i dzwoń po pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nieprawda IP: 77.255.56.* 14.02.10, 22:48 Czytaj ze zrozumieniem. Przecież pisze o pozostawieniu człowieka w sytuacji bezpośrednio zagrażającej życiu. I to jest taka sytuacja. Gość leżący na jezdni i omijające go samochody, przechodzący obok ludzie, Apropos zniechęcania ludzi do pomocy; a dlaczego nikt, poza Karolem mu nie pomógł ? Przeczytali mój post ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: once Re: Nieprawda IP: 109.243.135.* 14.02.10, 23:58 To Ty w końcu jesteś framberg czy ja bo już się gubię. I tak btw nie mam w tej chwili za wiele do czynienia z ratownictwem medycznym, ale i tak więcej niż "zwykły śmiertelnik". I są bardzo częste dwie motywacje ludzi, żeby nie pomóc -bo jak coś zrobię źle to będę mieć kłopoty (co nie jest prawdą) -jeszcze bardziej zaszkodzę. Tak jakby można było bardziej zaszkodzić osobie, która np. nie oddycha. Ja w ogóle uważam, że podstawowe czynności ratownicze powinny być OBOWIĄZKOWO uczone od podstawówki. Nie są trudne. CZasem zwykłe odgięcie głowy do tyłu i wysunięcie żuchwy może uratować komuś życie W Radomiu w tych samochodach to myślę że byłą znieczulica i bezmyslność Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Prawda, prawda 15.02.10, 13:13 Jak się kiedyś dziecko zgubiło i znalazł je jakiś facet to go o porwanie chcieli oskarżyć. Przy takim prawie najbezpieczniej jest pilnować swojego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Prawda, prawda IP: *.radom.pilicka.pl 15.02.10, 19:39 Nie pisz bzdur. Facet znalazł dziecko i zaprowadził na metę na kilka godzin zamiast zadzwonić na policję. Nic dziwnego, że się go czepiali. Napisz mi proszę ile masz lat bo jestem ciekawy ile trzeba mieć żeby być na takim etapie myślenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Mówi się, że na zachodzie jest znieczulica. 14.02.10, 20:31 Mówi się, że na zachodzie jest znieczulica. Nieprawda. Mam porównanie i wiem, że znieczulica jest w Polsce. Dowód? Tutaj: Zachód: www.youtube.com/watch?v=BL4ImCqdfUo&feature=player_embedded Polska: www.youtube.com/watch?v=0k5eIRo8B5M www.youtube.com/watch?v=IcCELj_4W7Q&feature=related Przykłady może niezbyt drastyczne, ale obrazują różnice w sposobie działania społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo a ja pomogłem takiemu jednemu nieprzytomnemu, we 14.02.10, 20:48 Wrocławiu. Leżał nieprzytomny na przystanku na pl. 1 Maja obok akademii muzycznej. Gość miał ze 24 lata i leżał na twarzy plackiem, w plamie krwi zaraz przy schodkach. Chciałem jechać na PKS, miałem kupiony już bilet. Stali ludzie i nic sobie z gościa nie robili. Podszedłem pomogłem, posadziłem, zadzwoniłem po karetkę. Ocknął się, był pijany. Kazali czekać czekałem, aż gościa zaczęły swędzieć nogi, musiałem się z nim szarpać, żeby siedział i czekał na karetkę. W końcu wyprowadził mnie z równowagi jak chciał przejść na przełaj przez skrzyżowanie co jest w tym miejscu samobójstwem. Złapałem go za fraki tak, że fiknął i zaliczył glebę, ludzie patrzyli jak na jakiegoś oprawcę, ale gość siadł w końcu na ławkę i siedział cicho. Przyjechała karetka, nic mnie nie pytali, zabrali gościa i tyle. Bez aplauzu, bez dziękuję. Jedyne co to spędziłem święta w domu, bo na ostatni autobus się spóźniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps.mieto Re: a ja pomogłem takiemu jednemu nieprzytomnemu, IP: *.nplay.net.pl 14.02.10, 21:18 Podczas jazdy autobusem,gdy pojazd zatrzymał się na przystanku opuścił go jeden z pasażerów i wysiadając na chodnik przewrócił się.Mimo iż nie było to jeszcze miejsce do wysiadania dla mnie, wyskoczyłem na chwilę z autobusu pomagając przewróconemu podnieść się. Zostałem za to groźnie ofuknięty przez nieznajomego.Dał mi do zrozumienia iż nie powinienem wtrącać się. Scenę powyższą obserwowali zarówno pasażerowie autobusu do którego natychmiast powróciłem, jak i ludzie stojący na chodniku. Czułem ich wzrok na sobie, ale i sam nie wiedziałem co mam ze sobą począć. By nie wyjść na ... - ale przecież już się tym kimś stałem, to już było po fakcie. To co napisałem pozostawiam bez komentarza. p.s.mimo to nie chcę nikogo zniechęcać do udzielania pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mareklacki Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 14.02.10, 21:39 Każdemu kto przeszedł, albo przejechał obojętnie wpie...ć po 3 lata więzienia zgodnie z KK. Jeśli jest na tej ulicy monitoring miejski, można sprawdzić jakie jakie samochody przejeżdżały i każdego kierowcę postawić w stan oskarżenia. Zacytuję: Art. 162 par. 1 KK, Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu , podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdsa Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 21:52 Trzeba przyznać,że chłopak ma dobrego rzecznika prasowego w tej straży ochotniczej.Siebie też przy okazji lansuje, również w Echu. Ciekawe gdzie jeszcze zadzwonił. A chłopak po prostu zachował się jak normalny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 14.02.10, 22:00 no cóż niestety takie są nasze polskie realia. Każdy dba tylko o siebie i stara się za bardzo nie wychylać bo jeszcze przez przypadek by komus pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: 94.75.121.* 14.02.10, 22:04 no wiesz, jeden normalny w Radomiu to jednak pewna sensacja nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.icpnet.pl 14.02.10, 22:09 Popieram. W końcu po to ten przepis istnieje żeby przymusić do pomocy baranów, którzy na jakimś etapie rozwoju zostali kompletnie pozbawieni ludzkich odruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K'paxianin Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.ias.bredband.telia.com 14.02.10, 22:46 Tylko co to za wolny kraj co zmusza do określonego działania? Mam gdzieś ludzkość, która tak kreuje prawo aby maksymalizować przetrwanie i reprodukcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek IP: *.radom.pilicka.pl 15.02.10, 19:43 Nikt cię nie trzyma w tym kraju. Możesz go zmienić na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
jas Pierd.pokolenie JPII. Człowiekowi nie pomoże... 15.02.10, 00:30 jesteśmy gnojami, nie narodem.katolicy...wszy nie katolicy. Byle po trupach, byle do przodu...Człowiek się nie liczy, tylko skóra, fura i komóra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mppmpp Guzik prawda, to polskie system prawa IP: 193.179.215.* 15.02.10, 10:19 jest chory. Łatwiej ścigać i przesłuchiwać pomagającego, broniącego się czy świadka, niż właściwego sprawcę. To jest całkiem realna rzeczywistość, sądząc nie tylko po moich doświadczeniach. A myśleć to powinni policjanci i prokuratorzy nękający bogu ducha winne osoby, bo trzeba zebrać ileś tam akt do umorzenia sprawy... Dobrej zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Guzik prawda, to polskie system prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 12:02 Co za brednie, system nie penalizuje w zaden sposób próbujacych udzielac pomocy, ale najlatwiej zwalic na system. Jednemu system przeszkadza pomóc umierajacemu, innemu kaze bic zone. Przeciez bylibysmy wspaniali, tylko ten system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OIO Re: Guzik prawda, to polskie system prawa IP: *.radom.vectranet.pl 15.02.10, 12:07 Pomożesz ? Będziesz potem przesłuchiwany przez policję, prokuraturę. Kumple oskarżonego będą Ciebie straszyli pobiciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Guzik prawda, to polskie system prawa IP: *.botany.gu.se 15.02.10, 12:32 Bredzisz czlowieku. Poza tym jaki oskarzony? Tu chodzi o sytuacje losowa a nie wojny gangow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol[ Re: Guzik prawda, to polskie system prawa IP: *.radom.pilicka.pl 15.02.10, 19:46 Jak się wszystkiego boisz to z domu nie wychodź. Bandyci właśnie na twoim strachu pasożytują. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Pierd.pokolenie JPII. Człowiekowi nie pomoże. 15.02.10, 10:58 jas napisał: > jesteśmy gnojami, Nie ma się czym chwalić. > nie narodem. Całym narodem na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Pierd.pokolenie JPII. Człowiekowi nie pomoże. 15.02.10, 13:17 To miło, że złożyłeś samokrytykę ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 15.02.10, 10:41 Dzielny młodzieniec. Ale nie, oczywiście najlepiej jest utyskiwać "ta dzisiejsza młodzież":/ Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 15.02.10, 12:18 ospałość umysłowa to cechuje ludzi w dzisiejszych czasach. Aha ni i ten ciągły brak czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Nie dziwie się tym co omijali 15.02.10, 12:35 Wg. polskiej kryminalistyki najbardziej podejrzaną osobą jest ta co zgłasza. Przyjeżdza policja na miejsce i co widzi? Facet z rozwalonym łbem a kolo niego jakiś typ. Więc jaka jest standardowa procedura? Ładują typa do radiowozu, na komendę i przesłuchanie przez 48 godzin w trakcie którego musi się tłumaczyć z tego, że nie zabił. W międzyczasie może zaliczyć jeszcze trzepanie mieszkania i areszt wydobywczy. Oczywiście policja nie może skończyć z niczym więc beknie chociażby za posiadanie jednej pirackiej mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Nie dziwie się tym co omijali IP: *.radom.pilicka.pl 15.02.10, 19:50 Skończ już siać na forum te swoje brednie. Jeszcze nikogo w historii nie skazali za wezwanie pogotowia do umierającego człowieka. Jeśli ty bardziej cenisz własną wygodę niż ludzkie życie to nie nadajesz się do życia w społeczeństwie. Spier... do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Nie dziwie się tym co omijali IP: *.A163.priv.bahnhof.se 16.02.10, 03:36 ale za wezwanie policji juz paru skazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Nie dziwie się tym co omijali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.10, 21:07 J3bany gnojku. Zycze Ci zebys kiedys znalazl sie w poodobnej sytuacji i zdychal na ulicy, podszedl do Ciebie jakis koles i powiedzial "Nie moge Ci pomoc bo mnie zamkna za mp3" Vae smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy19469 Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 15.02.10, 17:04 Brawo,brawo - Karol jest prawdziwym wzorem dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
m2h Rannemu mężczyźnie pomógł tylko nastolatek 17.02.10, 00:13 I to jest miód na moje serce i to jest argument, że kondycja młodzieży nie jest tak zła jak nam się wydaje. Że nie tylko Dody, lady Gagi , JP i HWDP. Nie tylko imprezy, galerianki i ćpanie. Trochę mi lepiej. Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś