Dodaj do ulubionych

WOJNA RADOMSKO - KIELECKA

IP: *.sobieski.com.pl / *.sobieski.com.pl 19.02.04, 14:21
CZY KTOS SIE ZASTANAWIA DLACZEGO NIE LUBI KIELC ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 14:44
      może to kompleks ? oni nas też, więc może to też kompleks :)
      • Gość: EROD Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:03
        Kielce są mniejszym miastem a zawsze miały więcej np. województwo zarówno przed
        reformą z 1975 jak i teraz. Oni mają ten sam problem poprostu rado jest
        większy:)
        • Gość: pol Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 16:10
          Jak myślicie po co powstało województwo Świętokrzyskie, to sztuczny twór dla
          poparcia SLD. Polecam artykuł w dzisiejszej Rz. Zmierzch postkomunizmu czego
          ludzie nie zrobią dla pieniędzy i władzy, zalegalizują związki homoseksualistów
          i feministek to prawie 2 miliony osób które poprze SLD.
          pozdrawiam
        • Gość: Obywatel Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 19.02.04, 16:12
          Czy większy = lepszy ?
          • Gość: drs Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 19.02.04, 20:14
            A co Wy tak cały czas z tą wielkością(o te 15tysięcy bezrobotnych?),też jest
            się czym chwalić.W Niemczech np.stolicą Dln.Saksonii jest mniejsze Drezno a nie
            większy Lipsk i nikomu to nie przeszkadza.. P.S Wojnę to chyba Wy sami
            wywołujecie jako temat zastępczy.Zajmijcie się lepiej własnymi problemami ,a
            nie martwcie się o Kielce.Pozdrawiam tych co w Radomiu.
            • Gość: Yahagi Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 21:12
              ooo... to jakas nowa wojna Rad-Ki wybuchła a ja nic nie wiem..???
    • Gość: Rodek Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.udn.pl 19.02.04, 21:41
      Jaka wojna, nie ma żadnej wojny.
      • isoxazolidine Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA 20.02.04, 08:00
        nie ma zadnej wojny. to prowokacja - moze nowe wcielenie hey'a ?

pozdrawiam tych co w kielczech
        • Gość: hey Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 20.02.04, 17:34
          izo ty baranku...napisałeś że się zachowuje jak jakiś gówniarz pisząc głupoty w
          stylu izo..przeprowadza się do Kielc.A ty sam robisz to samo,także na kieleckim
          forum.Ciągle jakieś texty w stylu czemu Radom nie lubi Kielc i odwrotnie,może
          coś wspólnie wymyślimy,a Radom jest większy na mapie,itp.Już mnie to śmieszy.
          Ta cała niby święta wojna radomsko-kielecka czy kielecko-radomska to po prostu
          jakiś rodzaj zazdrości u mieszkańców obu miast.Kielce zazdroszczą wam,że macie
          trochę więcej ludności o 21 tys. i o 2,5 km większą powierzchnię.Wy nam
          zazdroscicie województwa i tych kilku instytucji których u was nie ma.Myślę,ze
          Kielce mają województwo głównie ze względu na położenie.Radom po prostu leży
          zbyt blisko Wawy,dużo ludzi tam jeździ do pracy i w ogóle.Piszesz że mozna by
          stworzyć wspólne województwo,ale co Kielce na tym zyskają?Myślę,że zupełnie
          nic.A Radom we wspólnym wojewodztwie chciałby mieć pewnie siedzibę sejmiku
          itp.Czyli Kielce by straciły...A poza tym to pisanie na forum nic nie daje,nikt
          od kogo cokolwiek zależy w naszych miastach i województwach tutaj nie
          zagląda.Więc są to tylko nasze życzenia,że chcielibyśmy i tyle.
          Ja nic do Radomia nie mam, bo co mam mieć?Nie widzę sensu w tym by ludzie z
          różnych miast mieliby się nie lubić czy wyzywać.Po co?
          Myślisz,że jestem jakimś debilem?Chcesz wiedzieć w jaki sposób ja walcze o
          lepsze Kielce?Wejdz na stronę Echa Dnia www.echo-dnia.com.pl na forum
          dot.prezydenta Kielc, ja jestem tam podpisany jako Przemysław M. Na Kilka z
          moich pytań odpowiadał prezydent na łamach Echa.
          To tyle,dla mnie jesteś maniakiem,który chociaz nie mieszka teraz w Radomiu to
          chce by coś się w nim zmieniło na lepsze.Ja myślę,że jestem jeszcze
          większym.Pozdrawiam...
          • Gość: Yahagi Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 22:14
            Hey: sorry ze odpowiadam na Radomiu a nie na Kielczech, ale jakoś tak
            wyszło...:))

Zacznijmy od czynnika pierwszego: Radom wcale nie chce do Świętokrzyskiego .. i
            całe szczęście, bo mogłoby to być dla nas ...hmmm.. 'kłopotliwe'. My tu nie
            rozmawiamy jak zrobić nowe województwo z Radomiem, tylko jak nawiązać dobro-
            sąsiedzkie stosunki, z ktorych moglibyśmy mieć i my (w Kielczech) i oni (w
            Radomiu) korzyści. I na tym poprzestajemy. Ale masz rację; niekiedy, zwłaszcza
            po przejściach trzeba se dać po raz po mordzie, żeby zacząć konstruktywną
            rozmowę. Uważam że mamy to za sobą. Jesteśmy na siebie skazani, ani my nie
            przeprowadzimy Kielc, ani oni nie przeniosą nigdzie dalej Radomia. A skoro tak -
            to może nauczmy się jakoś współpracować ? Tu na forum Gazety możemy robić ku
            temu klimat - i jak trafnie zauważyłeś - nic więcej.

Pozdrawiam tych co zwykle oraz zwolenników KR-RK... :))
            • Gość: KIBIC Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: *.dc.dc.cox.net 20.02.04, 22:24
              No to "Buzi Buzi" i do roboty! Proponuje spotkanie zainteresowanych na Swietym
              Krzyzu, ale w restauracji, i wspolny marsz na Swieta Katarzyne. Bede duchowo
              Was wspieral.
              • Gość: kadr Re: WOJNA RADOMSKO - KIELECKA IP: 193.111.144.* 21.02.04, 08:55
                znowu komus cos? moze damy sobie na wstrzymanie?
                • zielonaherbata6 WOJNA RADOMSKO - KIELECKA 27.02.04, 23:47
                  Kazdy z nas ma swoj rozum. Gdybysmy byli zyczliwsi dla innych napewno takie
                  pytanie nie zostaloby zadane.Ja osobiscie uwazam ze w Kielcach duzo dzieje sie
                  ciekawych inicjatyw www.wici.info .Potrafia sie zorganizowac i plastycy i
                  muzycy robiac wspolne projekty.Szkoda ze w Radomiu sa czesto antagonizmy .
                  Na kieleckiej stronie wici jako artysta malarz ma prezentacja jeden Radomianin.
                  I jako jedyny Radomianin otrzymal nagrode w dziedzinie kultury "Kieleckiego
                  scyzoryka".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka