Dodaj do ulubionych

PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow

25.03.10, 22:05
tam pracuja tylko pasozyty ,bylem tam w sprawie stazu dla
pracownika.chcialem wziac kogos do pracy ale chcialem tez zeby przez
pierwsze 6 mies za niego placili.wiec wypytalem jak to jest co
trzeba uzupelnic jakie formularze.dowiedzialem sie wszystkiego bylo
ok .po 2 tyg wypelniania,zalatwiania wchodze do pup skladam wniosek
a pani mowi mi ze chyba niewarto bo i tak kasy niema !!!!!! to do
k....wy nedzy po h.j ja 2tyg stracilem? nie mogla mi ta k....wa
powiedziec przy zapytaniu o formularze ? wiem czemu nie powiedziala
bo bylaby niepotrzebna a tak.przyjma wniosek popatrza wypisza odmowe
i jest praca,kilka osobb dziennie i maja sens takie instytucje.na
bruk z nimi pasozytami!!!! prosze to poczytac panie prezydencie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nie lubię cwaniakó Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 22:49
      Zamiast brać osobę na staż, zatrudnij ją od razu, cwaniaku. Teraz wszyscy
      chcieliby mieć stażystę, nic dziwnego, że pieniędzy nie starcza.
      • Gość: elvis Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 26.03.10, 07:00
        mam juz kilka osob zatrudnionych,takich jak ty nieudacznikow bez
        zadnych umiejetnosci i nawet checi.wiec trzeba niestety wszystkiego
        nauczyc od podstaw.myslisz baranie ze przyjdziesz do mnie do pracy i
        ja bede ci placil od razu kase za to ze stoisz i sie uczysz?ja mam
        ci placic za nauke ?nie dosc ze cie ucze to mam ci dawac na chleb?
        czy wino beju?cwaniaku raczej ech ech
    • Gość: stop wyzyskowi Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 01:29
      Typowy radomski wyzyskiwacz!!!
      • Gość: Marcin Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.class144.petrotel.pl 26.03.10, 06:57
        Do dwóch przedmówców - chyba nie zrozumieliście sensu pierwszego wpisu. Urzędnik
        naraził człowieka na stratę dwóch tygodni i o tym jest ten wpis.

A co do "wyzyskiwania" - Państwo w swojej mądrości, głosami wybranych przez nas
        przedstawicieli uznało, że będzie płacić za stażystów. Dlaczego kogoś, kto chce
        stosować prawo nazywacie wyzyskiwaczem?
        • Gość: elvis Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 26.03.10, 07:09
          Panie Marcinie to nawet nie to ja chce zeby po prostu placili nie
          mnie!!! to przeciez placą pensje tym ludziom nie mnie!!!!! odwracamy
          kota ogonem.ja nie mam z tych ludzi zadnego pozytku bo zazwyczaj sa
          to ludzie bez szkoly,bez jakiegokolwiek fachu w reku.musze kazdego z
          rzedu nauczyc dobrego rzemiosła! to zajmuje nawet lata.w
          miedzyczasie ponosze nawet straty poniewaz umieja wiecej niz nic i
          trzeba ich nawet nauczyc otwierac drzwi(miałem taki przypadek)wiec
          niech zle wyrazajacy sie Ci dwaj niech zaczna myslec a nie brac tzw
          bide i gadac o wyzyskiwaczach.uwaga w radomiu masa ludzi to po
          prostu zlodzieje,okradaja firmy ze wszystkiego(nawet papier
          toaletowy)rzenada ludzie rzenada,wy uczycie pracodawcow wyzysku!
          • fnx1 Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow 26.03.10, 12:07
            Po kropce lub wykrzykniku zdanie zaczyna się z DUŻEJ litery. Przecinki też
            byłoby dobrze wstawiać. O polskich znakach typu ó, ł, ż itp nie wspomnę.
            "umieja wiecej niz nic" to chyba dobrze? Zdecydowanie gorzej by było, gdyby
            umieli mniej niż nic. Złodzieje są w każdym mieście. Radom od dawna nie jest w
            tym względzie wyróżniającym się miejscem.
            "rzenada ludzie rzenada" ???
            Rozumiem podekscytowanie i emocje - ale taki sposób konstruowania wypowiedzi
            prowadzi do pytania - czy młodzi ludzie powinni trafić na staż do Twojej firmy?
            Czy oprócz otwierania drzwi przy okazji nie oduczą się prawidłowo pisać i
            wypowiadać? No i poza tym rozumiem teraz dlaczego z takim trudem wypełniałeś
            dokumenty. Dwa tygodnie...
            • Gość: xxx Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 13:43
              Wypowiedział się na temat polonista z bożej łaski. Spadaj na drzewo
              popisywać się przed innymi małpami, a nie zaśmiecaj wątka.
        • Gość: pawel Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.11, 09:39
          dlaczego wyzyskiwacz ? prosta sprawa nie chce zatrudnic ludzi wykwalifikowanych to szuka starzystów bo im placi bida a nie on a wykwalifikowanemu pracownikowi trzeba placi i to wiecej niz na starzu i tu jest problem . a tak wezmie starzystow pensje ma z glowy i jeszcze zrobia to co pracownicy wykwalifikowani
      • Gość: elvis Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 26.03.10, 07:03
        typowy radomski nierob,taki jak ty nigdy nie znajdzie pracy.nie
        place za nauke bo trzeabylo sie uczyc w szkole a u mnie sie
        pracuje.praca lekka latwa i przyjemna i kasa niezla ale za nauczenie
        sie zawodu trzeba placic.poza tym biore do pracy ludzi z pup
        dlugoterminowo bezrobotnych i jestem wyzyskiwaczem? tylko nieroby z
        radomskiego potrafia tak powiedziec ,nieurągajac ludziom ktorzy chca
        cos w zyciu osiagnac.pozdrawiam wszystkich zaradnych a nie placzkow
    • Gość: uw Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 07:20
      skargi na urzędników z PUP składa się w Urzędzie Wojewódzkim proponuję tam się
      pofatygować i napisać skargę podając konkretne nazwiska itp. To może coś tam
      drgnie, natomiast wyzwiska na tym forum nie dadzą nic. A nieudacznicy, kuzyni ,
      znajomki będą sobie dalej siedzieć za przyzwoita pensyjkę i wyśmiewać się z
      interesantów.
      • Gość: Ktoś tam... Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 16:47
        No jasne. Skarga na urzędnika udzielającego informację, że nie przewidział, iż
        za dwa tygodnie, jak już autor wątku skompletuje dokumenty, zabraknie pieniędzy.
        Już nie mówiąc o odszkodowaniu za te dwa tygodnie w pocie czoła kompletowanie...
    • Gość: radomianka Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 08:30
      Podejrzewam, że pieniądze są, ale tylko po znajomości.
      • Gość: *&* są pieniądze i tylko po znajomości IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 23:12
        Są pieniądze i tylko po znajomości - obcy łazi po Urzędzie i denerwuje sie bo jest olewany.
    • Gość: Radom Umiera Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 13:43
      Nie lepiej było zatrudnić pracownika np. od minimum niż tracić swoje
      dwa bezcenne tygodnie życia "wielki" radomski biznesmenie?
    • Gość: admin Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 16:24
      u takiego prostego chama ze wsi jak ty to nawet za 10 tys zł nie chciałbym
      pracować widać że słoma ci wystaje a napęczyłeś sie jak indór nie napinaj sie
      tak bo ci coś jeszcze pęknie a urzędasy z PUP to niedouczone babki i żal że ktoś
      ich przyjął do tego urzędu
      • Gość: to ssaj Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 27.03.10, 18:49
        to ssaj dalej penisy przy trasie tranzystorze ;)
    • Gość: Ktoś tam... Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 16:41
      Żenujący post, twoje argumenty to typowe bicie piany. No ale jeśli całe dwa tygodnie musiałeś kompletować wniosek, który spokojnie można skompletować przez dwa dni (godzina wypełniania wniosku, odbicie na ksero NIP, REGON i DRA, uaktualnienie wpisu do ewidencji od ręki we właściwym urzędzie), to nie dziwię się, że nie zdążyłeś na pierwszą transzę środków. A i z logicznym myśleniem u ciebie na bakier. Nawet ci do głowy nie wpadło, że przy kilkudziesięciu wnioskach składanych i rozpatrywanych codziennie dwa tygodnie to szmat czasu. Jak przyszedłeś "zapytać o formularze", były środki i zawierano umowy, a w czasie twojego "kompletowania wniosku" zostały podzielone na te kilkaset umów, które w tym czasie zawarto. W sumie to może dobrze się stało, że się nie załapałeś, bo nie chciałbym być w skórze stażysty, którego przy byle okazji zaczniesz wyzywać od "kur.w".

• Gość: Ktoś tam... Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 19:29
      Akurat jestem mężczyzną, a nie kobietą. W przeciwieństwie do ciebie, bo
      zachowujesz się jak sfrustrowany gówniarz, nawet jeśli z łysinką na głowie.
      Ciekawe czy w mojej obecności, nie anonimowo, też byś powiedział do moich
      koleżanek, że są "głupimi cipami"? Teraz trochę edukacji, bo tej nigdy za wiele:
      jest ustawa i rozporządzenie regulujące zasady ubiegania się o staż i odbywania
      stażu, które urzędnicy muszą przestrzegać. Rubryki, które musisz wypełnić, nie
      są więc wymysłem urzędników PUP, w przypadku kontroli zewnętrznej my też
      jesteśmy rozliczani z tego jak stosujemy przepisy uchwalone przez Sejm i
      rozporządzenia ministra. A jeśli dostosowanie się do obowiązującego prawa
      przekracza twoje możliwości intelektualne, to obowiązku ubiegania się o stażystę
      nie ma. Zresztą który stażysta wytrzymałby z takim trutniem.
      • Gość: pewnie Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 19:16
        ze bym powiedział a przy okazji bym ci palnol w ten pusty łeb pało
        sfrustrowany gowniarz to ty gnoju i jesli nie rozumiesz o czym sie
        tu pisze to nie pi...rdol głupot o ustawach ,chodzi tylko i
        wyłacznie o te glupie cipy ktore rzeczowo nie potrafia powiedziec -
        przepraszamy ale z gory zaznaczamy ze nie ma pieniedzy na staz w tej
        chwili i nie ma wiekszego sesu skladac wniosek,nalezy sie wstrzymac -
        rozumiesz pajacu czy napisac duzymi literami k...tasie?a kontrole to
        sobie zafunduj sobie wewnetrzna tranzystorze
        • Gość: Ktoś tam... Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:12
          Widzę, że jesteś niedorozwinięty, mimo to jeszcze raz powtórzę: nikt nie jest w
          stanie przewidzieć jak długo będziesz kompletował wniosek. Tobie zajęło to pół
          miesiąca. Osoba, z którą rozmawiałeś, informowała cię o posiadanych przez urząd
          środkach na dzień, w którym prowadziłeś z nią rozmowę, nie mogła natomiast
          wiedzieć, jak będzie za dwa tygodnie. Bo to wynika choćby z ilości chętnych, a
          tych było w marcu wyjątkowo dużo.
          • Gość: :))))) Rozwiązać PUP z Bakułą IP: 109.243.42.* 01.08.10, 17:08
            Rozwiązać PUP
            • Gość: ^&^ Re: Rozwiązać PUP z Bakułą IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 23:38
              Słusznie ! Rozwiązać PUP z Bakułą !!!! Słuszny wniosek
      • Gość: gosc1235 Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 18:41
        Jak ma byc dobrze, kiedy osoba ktora ubiega sie o staz lub jakakolwiek prace, jesli w obecnosci bezrobotnego, pracownik pup dzwoni do swojej znajomej lub kolezanki i oferuje jej staz lub prace, podczas rozmowy z obslugiwanym i dla niego nie ma wspomnianej pracy lub stazu na tym samym stanowisku, a oferty sa po prostu juz odlozone na boku dla "znajomych". Szkoda ze tego nie nagralam na komorke. Chamstwo w panstwie.
    • double.dog Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow 27.03.10, 21:25
      Ty prostaku ! Pewnie płacisz swoim pracownikom najniższą krajową i jeszcze
      chcesz żeby stażyści dla ciebie za darmo zapier..... Wielki biznesmen się
      znalazł. Niedługo cię na taczkach wywiozą !!!
      • Gość: 12345 Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.146.193.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 22:11
        cikawe co to za firma i ten wielki właścieiel? W zwiazku z tym bardzo proszę o
        informacje na temat firmy ochroniarskiej KURATELA. Mam zamiar podjąć tam
        pracę, ale podobno marnie płaca, albo z duzym opóźnieniem. Może ktos wie coś
        blizszego na ten temat? Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
        • Gość: regge Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.146.193.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 22:15
          człowieku, wszystko tylko nie Kuretela /o ile nasz na myśli ten bajzel na
          Miłej/. Pracowałwem z tym interesie i wiem, że rządzi tam opój, który wali tych
          głupkowatych właścicieli jak chce. To dziadostwo. Odpuść sobie.
      • Gość: ele Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 19:17
        a ciebie zruchaja haha
        • Gość: Salowy Pan Jan Bakuła zmniejszył bezrobocie IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 19:43
          Dzięki jego partii w szpitalu panie salowe dostały mniejsze pensje i mogą odwołać się do Pana Boga
    • Gość: irys Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 21:47
      No proszę dobrze,że ci nie dali bo szkoda tych stażystów.Pracowałem
      u takiego prostaka wszystkich wyzywał,aż pewnego razu zdzieliłem go
      w ryja i finito.Ciebie też to spotka.Szkoda, że te z Pupu na wstępie
      cie nie pierdolneły.
      • Gość: irys II Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.146.193.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 22:20
        no i dobrze zrobiłeś, że dałes mu w ryja. Na pewno należało0 mu się. Każdego
        chama tak trzeba potraktować, niech wie, że zawsze może zostać sprowadzony tam,
        gdzie jego miejsce.
      • Gość: :)))) następnym razem kup 1,5 litra IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 07:48
        Facet ! Następnym razem kup 1,5 litra gorzały i załatwisz od ręki
        • Gość: piotrek Jak chcesz liczyć ...to licz tylko na siebie... IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 10:28
          Każdy kto straci pracę powinien rozpoczynać swoją działalność a nie żebrać o pracę w radomskich zakładach albo w PUP...
          Jakąkolwiek działalność zaczynajcie ale nie żebrajcie o pracę u tych których wymieniłem ...
          Chodzenie po radomskich zakadach lub do PUP to najkrótsza droga do nabawienia się ciężkiej choroby jaką jest depresja...
          Sam bierz się i wymyślaj pracę dla siebie...
          I nie bój się gdy będziesz miał niepowodzenia lub trudnośći ...bo niepowodzenia są motorem rozwoju ... gdy coś się nie uda raz ..to próbuj następny raz ...a napewno Ci się uda ...tego wam życzę ..
          • Gość: gosc Re: Jak chcesz liczyć ...to licz tylko na siebie IP: *.182.49.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.10, 11:32
            dobrze powiedziane. z drugiej strony nie wiem jak mozna byc
            bezrobotnym w Radomiu jesli Warszawa jest w zasiegu reki i chyba
            nawet w urzedzie pracy placa za bilet miesieczny. poprostu sie robic
            nie chce. przeciez fajniej jest ponarzekac pod budka z piwem.
            • Gość: zgadzam sie Re: Jak chcesz liczyć ...to licz tylko na siebie IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 19:20
              a polowa tego forum to ludzie co siedza w bidzie i zeruja na
              pracujacych
              • Gość: liksi Re: Jak chcesz liczyć ...to licz tylko na siebie IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 20:56
                lepiej siedziec na zasiłku lub pracować na tych chamów, dziadów, psiarcyjków,
                oszustów.
        • Gość: oj Re: następnym razem kup 1,5 litra IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 19:19
          to wiadomo radom specyficzne miasto lapówkarzy
          • Gość: :)))) Re: następnym razem kup 1,5 litra IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 00:49
            Komu daje się tą gorzałę ???? A taki wielki łysy jaką funkcję pełni w PUP Radom ???
      • Gość: widac Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 19:18
        jaki kutas z ciebie jak za 700 pracujesz hihihi frajerze
    • Gość: dert Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 14:16
      !!!!YES YES YES!!!
    • Gość: mąż Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.10, 22:38
      za te wyzwiska do prokuratury
    • Gość: przyjazna Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: 188.33.132.* 30.07.10, 08:31
      Gdybyś cokolwiek wiedział o finansowaniu takich instytucji to wiedziałbyś że
      pieniądze właśnie na staże dla takich wyzyskiwaczy jak ty urząd dostaje z
      ministerstwa transzami.A chyba wiesz co to jest transza??? A takich cwaniaków
      jak ty co to chcą mi8eć za darmo pracownika nic go nie uczą wykorzystują jak
      normalnego robola i jeszcze nie chcą dać przysługującego urlopu to tam jest na
      pęczki....
      więc kolejka długa a kasy mało!Więc jak cię nie stać na normalne zatrudnienie
      ludzi to czekaj cwaniaku aż minister coś zrzuci ale chyba wszystko poszło na
      powódź.A propos doucz się trochę zanim coś nabazgrolisz
      • Gość: pisman Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: 82.197.39.* 30.07.10, 17:08
        dlatego ta instytucja jest do likwidacji a wynagrodzenie powinno byc oparte na
        ilosci zalatwionych stalych miejsc pracy. Jak w anglii.
        • Gość: wers Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 30.07.10, 18:02
          I to jest słuszna koncepcja.
          • Gość: :)))) Urzędnikom w PUP rosną kałduny IP: 94.254.138.* 30.07.10, 21:06
            Kałduny rosną urzędnikom w PUP. Kosztowniak zamiast wysłać ich na
            siłownię w ramach akcji Radom Siła w precyzji żałuje kasy.
        • Gość: *** PUP Radom do likwidacji IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 21:16
          Proszę o zdelegalizowanie PUP Radom, jako instytucji nieprzydatnej w mieście i powiecie Radom
      • Gość: xenia Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.10, 12:31
        TA....jeszcze Wam nieroby prace załatwiac????????a wąt od tego kompa i
        wypisywania głupot.dupe ruszyc i poszukac....najlepiej to siedziec w domu piwko
        pic innych obsmarować a pieniążki niech z nieba leca...a jak Wam tak zle w
        Radomiu to kto Was zmusza zeby tu siedziec......jedzcie do Anglii skoro tam tak
        dobrze a dla ormalnych ludzi pracy wystarczy.
        • Gość: hihihihi Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.10, 12:32

:):):)co racja to racja
    • ulanzalasem Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow 01.08.10, 17:16
      Marcin - tylko udajesz idiotę?
      Tak, koleś stracił czas...ale nie dwa tygodnie...no chyba, że w tym czasie uczył się czytać i pisać bo jeśli mamy takich biznesmenów co dwa tygodnie wypełniają wniosek...
      A co do staży - tak to wyzysk w ramach prawa, żeby przymusić ludzi do pracy za kasę, które nie wystarczy nawet na miskę ryżu. To, że coś jest w ramach prawa, nie oznacza że od razu jest super ;)
      Staże się przydają, ale chyba tych którzy mają szczęście jest zdecydowanie mniej niż połowa. Co chwilę można przeczytać opinie rozgoryczonych osób, które zetknęły się z tą formą zatrudnienia. Przychodzisz, robisz jak "murzyn" (nie czarnoskóry), a potem dowiadujesz się, że miejsca na etat dla ciebie nie ma...ale....chwila! Możesz znowu zostać na stażu xD Ja wiem, że w Polsce z urzędasami trzeba się użerać, że mamy wielką machinę biurokratyczną (która Tusk obiecał zlikwidować, a ten pajac ją powiększa!) chaos prawny, różnie interpretowane przepisy przez urzędasów i sądy...ale gdyby nasi biznesmeni/prywaciarze mieli traktować pracowników jak na zachodzie (tam też jest różnie, ale średnia nie do porównania) to chyba połowa rzuciła by swoje interesy ;)
    • Gość: marti Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.10, 15:09
      zdecydowanie sie z Toba zgadzam!!!!!!
      interesantow przyjmjuja do godziny 10 a potem do 16tej luz kawa
      pogaduchy wiem bo bylam tam ostatnio specjalnie po 14 pustki na
      korytarzu ale i w pokojach Panie i Panowie na kawce i jakos zleci
      zenada po prostu wstydu nie maja
      • Gość: Aorta Re: PUP i Nabór pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:50
        Ok. miesiąca temu był nabór do PUP, wybrali bardzo dużo ludzi. Ponad tydzień temu zaczęła się rozmowy kwalifikacyjne. Na ofertę którą składałem (am) było 4 stanowiska pracy a osób było 100 częśc zrezygnowało. Podzielili to na dwa dni. Dużo osób odpowiedziało na wszystkie pytania, a po dwóch dniach wybrali już 4 os. i to tylko z dnia pierwszego. Teraz pytanie do Państwa z PUP - dlaczego wybrali tylko z dnia 1 a nikogo z dnia 2 jesli z dnia 2 były osoby, które odpowiedziały na wszystkie pytania? dlaczego nie było "dogrywki"?. Dlaczego w tak chamski sposób ładujecie swoich? Ile Wam dali w łape? a może ktoś ich poparł? córka, kuzynka koleżanka koleżanki to w ten sposób jest kwalifikacja? Najpierw macie osoby a poźniej pod nich prowadzicie nabór i to jeszcze w tak beszczelny sposób. Dajecie nadzieje innym, ludzie sie przygotowują, stresują a wy w taki sposób ich załatwiacie? Przykład: tydzień po wybraniu osób na rozmowe (m.in ds. archiwizacji 1 stanowisko), pojawiła się kolejna oferta również ds. archiwizacji, na którą niestety zakwalifikowała się tylko 1 osoba ( no jaki pech). No i niespodzianki nie ma bo czywiście ta osoba została przyjęta, bo wlasnie pod nią było utworzone kolejne miejsce pracy.
        Już nie wspomne o pytaniach na rozmowie, po prostu to była parodnia jakaś.
        Cyrk i rozbój w biały dzień!!! To się tylko kwalifikuje do mediów!!!
        • Gość: atka Re: PUP i Nabór pracowników IP: *.tronic.pl 22.11.10, 12:14
          dokładnie-cyrk i rozbój w biały dzień, stołki od początku były już obstawione... szkoda tylko nas - tych którzy legalnie i sprawiedliwie chcieliby startować o miejsce pracy....
    • Gość: hubi Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.11, 18:42
      mialem to samo ale nie odpuszczam i skladam kolejne wnioski
      • Gość: MISIEK Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.11, 21:44
        BAKUŁA MUSI ODEJŚĆ BO TO NIENORMALNE -W INNYCH MIASTACH DAJĄ CHOĆBY NAWET NA 3 MIESIACE ,BYLE WIĘCEJ PRZEDSIĘBIORSTW DOSTAŁO POMOC A LUDZI STAŻ,A W RADOMIU PEWNIE SAME URZĘDY DOSTAŁY LUB DOSTAJĄ I WIOSKI WOKOŁO.KIEDY WRESZCIE BĘDZIEMY W EUROPIE A NIE W PRZYSŁOWIOWEJ DUPIE ? JAK TU MOŻNA FUNKCJONOWAC W TYM MIEŚCIE JAK RZĄDZI CHŁOP ,INSTYTUCJE PRZY TAK ROZDĘTYM ZATRUDNIENIU TO POWINNY NA WCZORAJ REALIZOWAĆ PLAN Z TYGODNIA NAPRZÓD,A TYMCZASEM DALEJ DUPA,BO PEWNIE NA STAŻ WYSYŁA SIĘ TYLKO DZIECI ZNAJOMYCH ZEBY MIAŁY KIESZONKOWE PAŃSTWOWE,A NIE NAUKĘ ZAWODU.OT,I CAŁA PRAWDA.KASA DLA SWOICH BYŁA JEST I BĘDZIE BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ -NIELICZNYM
        • Gość: :))) szkolenia w Łebie IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 19:50
          O co chodzi z tymi szkoleniami w Łebie organizowanymi przez Dyrektora Bakułę ? Jaki jest koszt utrzymania PUP Radom ? Czy musi w nim być aż tylu dyrektorów ?
          • Gość: :)))) Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 00:47
            Nie dostałem odpowiedzi. Może Pan Zdzisław Maszkiewicz odpowie na pytanie ?????????????????????????????????????????????????
            • paw71 Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? 24.07.11, 15:57
              Pan dyrektor fachowiec z PSL-u ,już dawno powinien być na bruku i korzystać z fachowej pomocy pośredników pracy, dali by mu po znajomości pracę przy zbiorze buraków. Nic nie robią bo za mało zarabiają, a dyrektorek p.......rzy w radiu że bezrobocie maleje i to dzięki jego pracy ,nie stworzyli żadnego miejsca pracy ,a przedsiębiorców traktują jak śmieci.Zero jakiegoś doświadczenia w prowadzeniu firmy ,opłatach i podatkach tacy fachowcy tam pracują .Dyrektorek nigdy by nie zarobił w życiu takich pieniędzy żeby nie jego partia i znajomości.Do starosty też nie ma co pisać skarg na prace UP bo to kolega dyra z PSL.Prezydent też szumiał przed wyborami na PUP ,miał organizować MUP i co za jeden głos w radzie jest już dobrze i kolejny specjalista tym razem w UM oderwany od pługa.To obrazek mojego miasta na dziś ,nie dostaniecie żadnej pomocy z tych instytucji w powadzeniu biznesu .UP nie znajdzie wam pracowników bo mają ważniejsze sprawy na głowie ,a UM dobije was podatkami . W tym są precyzyjnie silni .!
              • Gość: :))) Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 19:31
                Panie Przedsiębiorstwo ! Powinien Pan ostro działać i pogonić tą instytucję przy pomocy stosownych organów w tym prokuratury. Propaganda oficjalna ściemnia, jaką niby pomoc udziala się przedsiębiorcom a tu są kładzione kłody pod nogi nie bardzo wiadomo z jakiej przyczyny
              • axe-l1 Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? 26.07.11, 22:38
                może po szkoleniu w Łebie coś się zmieni?
                • Gość: du Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? IP: *.radom.pilicka.pl 27.07.11, 07:32
                  Oczywiście spożycie w kraju wzrośnie.
                  • Gość: &*& Re: szkolenia w Łebie Jaki sens szkoleń ??? IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 20:47
                    Chciałbym zapisać się na szkolenie w Łebie. Jakie warunki musiałbym spełnić obok pozytywnej rekomendacji mojej partii politycznej ???
                  • Gość: :)))) PUP do likwidacji IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 13:07
                    PUP należy zlikwidować
    • Gość: ;(((( Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 20:54
      To czym PUP zajmuje się i ten Bakuła Jan dyrektor skoro nic załatwić w urzędzie nie można
      • cyn123 Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow 31.07.11, 21:52
        byłem w PUP kilka razy bo zona jest bezrobotna i chciała sie rejestrowac, to co tam sie wyprawia to tragedia, ocknijcie sie, oni zarabiaja z naszych podatkow, czemu jak sie pojdzie np do banku to Pani jest wielce uprzejma? tak powinno byc tez w urzedach a w Radomiu w PUP to jest juz gorzej niz zero, z drugiej strony pracodawcy z Radomia nie lepsi, chca pracownika ale po co placic? lepiej na staz przez PUP a potem jak sie przyda to 800zł na reke a jak nie to znowu po nastepnego do PUP. a teraz najciekawsze: ludzie sie wyzywaja na forum, ciekaw jestes jakby przyszlo sie spotkac, ciekawe kto by byl cwany.
        • Gość: Podatnik Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 13:40
          Ludzie ! Nie musicie się bać ale są możliwości techniczne. Można nagrać wypowiedzi urzędnika próżniaka, wykonać kika fotek. Niestety w innym układzie PUP zawsze zarzuci wam pieniactwo a poza tym czy musicie chodzić za urzędasami - piszcie wszystko na piśmie oficjalnym. Bakuła leży do góry brzuchem - piszcie o jego odwołanie. Inaczej zawsze Bakuła i jego ludzie, pracownicy będą górą. Zasada jest taka - Nie należy dawać !!!!
    • Gość: :))) poddać urzędasów treningom interpersonalnych IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 23:13
      Należy poddać urzędasów kompleksowemu programowi unijnemu polegającemu na poddaniu ich serii treningów interpersonalnych
    • Gość: Gość Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.algo.radman.pl 08.08.11, 17:05
      Nie znają podstawowych praw i zasad kultury, traktują ich poniżającą dotyczy to szczególności pracownic z pok. 133. Te panie nie powinni obsługiwać bezrobotnych.
      • Gość: Grzeczny Nazwiska pań z pokoju 133 PUP Radom IP: *.play-internet.pl 11.08.11, 08:48
        Prosi się o podanie do wiadomości publicznej nazwisk pań z pokoju 133 PUP Radom.
        • Gość: :)))) Re: Nazwiska pań z pokoju 133 PUP Radom IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 22:12
          Panie Bakuła ! Jakie są nazwiska Pań z pokoju 133 ???
          • Gość: Wnikliwy Re: Nazwiska pań z pokoju 133 PUP Radom IP: *.play-internet.pl 14.08.11, 18:39
            Kiedy podane będą nazwiska Pań z pokoju 133 ???
    • Gość: Anna Re: PUP Radom na bruk tych nierobow i nieukow IP: *.algo.radman.pl 17.11.11, 10:29
      Potwierdzam, pracują tam ludzie nieznający podstaw ustaw i praw bezrobotnych a szczególności dotyczy to pokoju 133, a w dodatku zamiast pomagać bezrobotnemu to na nim wyżywają się i poniżają.
      • Gość: :))) Nazwiska urzędasów z pok.133 PUP Radom IP: *.play-internet.pl 17.11.11, 23:22
        Proszę o podanie do publicznej wiadomości nazwisk urzędniczek z pokoju 133 PUP w Radomiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka