Dodaj do ulubionych

W PUP będą pracować na czarno

28.03.10, 19:58
A co na to były i przyszły pracownik PUP prezydent Kosztowniak?
Obserwuj wątek
    • Gość: PISiurek Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 20:31
      Przeciez oni i tak wykonuja prace warta nie wiecej jak 500zl za
      miesiac. Powinni wprowadzic system motywacyjny. Nie zalatwisz pracy
      nie dostaniesz kasy. A tak kawka, odsylka do innenego pokoju itp
      • Gość: Ktoś tam... Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 20:53
        Moja praca jest warta co najmniej 4000 zł netto miesięcznie, PISiurku. Za te sto nowych każdego roku firm powstałych w ramach środków na działalność gospodarczą, których jestem opiekunem. Ale zadowolę się wynagrodzeniem 2000 zł na rękę (w tej chwili z dodatkami mam 1700 zł), czyli i tak mniejszą kwotą niż zarabiają w Urzędzie Miasta PISiurki z takim doświadczeniem, jakie ja mam.
        • sk78 Re: Jak nieroby moga strajkowac?? 29.03.10, 11:08
          Jakim opiekunem!!!!!!?????? Mój mąż w zeszłym roku dostał dotację na działalność
          i raz (w ramach kontroli) kazaliście mu stawić się z dokumentacją. I to jest
          opieka???? Daj spokój i nie ośmieszaj się mówiąc, że jesteś opiekunem. Chyba, że
          chodzi ci o opiekuna, który "kieruje" wnioskiem przed jego złożeniem i po jego
          złożeniu tak aby twój "podopieczny" dostał dotację w pierwszej kolejności.

A poza tym od lat pracuję w projektach, dotacjach itd i wiem, że wasza praca w
          PUP nie jest warta więcej niż 1500zł/m-c. Wiem doskonale jaką pracę na codzień
          wykonujecie. Gdybyście dostali dobre kompy, skanery i materiały biurowe to waszą
          dzienną pracę można zrobić w 4 godziny.
          • Gość: Ktoś tam... Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 16:30
            Opieka polega na sprawdzaniu wypełnionego wniosku przed złożeniem go przez
            klienta, ewentualnym wzywaniu do uzupełnienia braków, opiniowaniu wniosku,
            pośrednictwie przy zawieraniu umowy pomiędzy wnioskodawcą, a dyrektorem,
            wyjaśnianiu zapisów umowy, jeśli klient ma wątpliwości, rozliczaniu umowy,
            kontroli na miejscu zakupionego sprzętu, następnie jeszcze jednej kontroli po
            roku prowadzenia, analizowaniu dokumentów świadczących o wywiązaniu się osoby z
            warunków umowy. To nie jest mało, biorąc pod uwagę fakt, że każda osoba
            zajmująca się tego rodzaju pracą PUP ma na głowie 150 dotacji i 50 refundacji,
            będących na różnym etapie wnioskowania lub realizacji umowy.

Pewnie, że przyjemniej jest samemu napisać projekt np z "Kapitału Ludzkiego -
            poddziałanie 6.2.2 (dotacje na rozpoczęcie działalności gospodarczej do 40 tys.
            zł). W ramach takiego projektu ustalić, że się odbędzie 100 szkoleń i dotację
            otrzyma 30 osób/500 chętnych (a nie 840/1500 jak w PUP) i mieć dzięki temu pracę
            ponad rok z 30 dofinansowaniami. Inna jest opieka, jak się ma na głowie 30 osób
            we własnym projekcie, inna - jak się ma na głowie 200 podmiotów.

Gdybyśmy dostali dobre kompy, skanery i materiały biurowe, to pewnie rekord
            Polski w ilości dofinansowań wyśrubowalibyśmy na ponad 1000 rocznie, a nie 840 -
            jak to miało miejsce w ubiegłym roku. Ale to już twoje gdybanie jest. Załatw nam
            dobre kompy i skanery, to wtedy pogadamy o nowych rekordach.
            • Gość: Ktoś tam... Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 16:34
              Errata: w ramach Działania 6.2 PO "Kapitał Ludzki".
              • Gość: errata Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 21:14
                i tak cie wyjeb..om
            • Gość: po co ci durniu Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 21:14
              komputer jak zwyklej info nie umiesz udzielic i po co ten komputer
              paniom z refundacji skoro nie rozumieja co robia i tylko patrza zeby
              im cos dac w lape ech
        • Gość: ty Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 20:55
          200zł bym ci nie dał za ciagniecie drutow tym co zalatwiles kase na
          lewo
      • Gość: Giker Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 20:57
        Jsa popieram ich roszczenia. Bakula marnu dyrektorzyna z
        politycznego nadania PSL bierze ogromne nagrody a nie ma pieniedzy
        dla tych ktorzy odwalaja czarna robote?Niech ten dyrektorzyna wezmie
        sie za autentyczna prace a nie wykorzystuje PUP jak tania sile
        robocza dla firm zwiazanych z PSL.
        • Gość: taa Re: Jak nieroby moga strajkowac?? IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 20:56
          do pracy gnoje,albo do kolejki po zasilek..
    • Gość: realista Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.10, 20:54
      W Urzędzie Miejskim jest zatrudnionych 650 osób i Urząd obsługuje 230 000
      mieszkańców – Powiatowy Urząd Pracy obsługuje 38 725 bezrobotnych czy to nie
      przesada ?

230 000 / 650 = czyli w przybliżeniu na jednego Urzędnika Miasta przypada 354
      osoby (plus ilość nieruchomości, samochodów itp.) a w PUP 38 725 / 240 = 161
      osób na jednego Urzędnika.

Wniosek – coś się Starosta i Dyrektor PUP rozhuśtał z tym zatrudnieniem co
      najmniej o 140 osób !!!

W PUP jest za dużo urzędników i jest źle zarządzany – zwolnić 140 statystów,
      zostawić 100 pracowitych i kompetentnych osób z dobrą pensją i będą jeszcze
      oszczędności !!!

W radomskim PUP pracuje najwięcej osób w przeliczeniu na liczbę bezrobotnych –
      Gazeto jak prosto to sprawdzić dane wszystkich PUP-ów w kraju są w Internecie
      łatwo zestawić liczby i napisać jak jest naprawdę z tym folwarkiem Starosty.

źródło: pupradom.pl/?id=331

• Gość: Ktoś tam... Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:02
        W radomskim PUP ponad 30 proc. pracowników jest zatrudnionych na kontraktach
        finansowanych bezpośrednio przez Ministerstwo Pracy. Sam należę do takich osób,
        a pracuję już 5 lat na trzeciej już umowie na czas określony z dwutygodniowym
        wypowiedzeniem. Jeśli jest Pan tak skrupulatny w liczeniu ile klientów przypada
        na jednego urzędnika UM, a ile na urzędnika PUP, bez analizowania innych
        czynników (np. ministerialnych wymogów dotyczących liczby doradców zawodowych
        czy pośredników pracy na liczbę bezrobotnych), to niech Pan przynajmniej weźmie
        pod uwagę fakt, że ilość etatów w PUP objętych finansowaniem przez miasto Radom
        od lat nie wzrasta!
        • Gość: Lenoms Źródło finansowania nie zmienia istoty rzeczy IP: 78.88.133.* 28.03.10, 23:02
          Zła organizacja pracy i słaba wydajność. Jest Was tam za dużo.
          Natomiast 5 letnie zatrudnienie na wspomnianych warunkach jest
          patologią i nietrudno zgadnąć dlaczego ma miejsce. Pracownik jest w
          pełni dyspozycyjny (zastraszony) służbowo.
          • Gość: Ktoś tam... Re: Źródło finansowania nie zmienia istoty rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 23:24
            Zgodzę się, że takie zatrudnianie jest patologią. Ale za tę patologię
            odpowiedzialne jest ministerstwo pracy i polityki społecznej, bo system
            pracowników kontraktowych istnieje we wszystkich urzędach pracy w całej Polsce.
            U nas kontrakty pojawiły się w 2006 roku - dla wielu ludzi były to drugie umowy
            o pracę. Kontrakty były przewidziane na dwa lata, a więc do końca 2007 roku.
            Kolejne umowy kontraktowe w 2008 roku przewidziano na 6 lat - do końca 2013
            roku. Ale dla wielu ludzi oznaczało to trzecią umowa o pracę, czyli powinni
            dostać umowę na czas nieokreślony. Zrobiono więc taki myk, że na miesiąc
            podpisano z nimi umowę o wolontariat (mówiąc bardziej dosadnie: przez miesiąc
            pracowały za darmo), w ten sposób można było zgodnie z prawem zawrzeć z nimi
            kolejne umowy na czas określony. Nigdy się nie dam nikomu zastraszyć, czuję się
            natomiast z powodu tych zasad, o których piszę wyżej, pracownikiem II kategorii.
      • miszczu.pl Re: obsługuje? hehehehehehe 29.03.10, 13:19
        odwalacie nikomu nie potrzebna papierkowa robotę, zapominacie ze macie prace
        dzięki bezrobotnym, zmuszacie ludzi do przyjmowania ofert w firmach które nie
        płaca za pracę i grozicie grozicie.
    • ulanzalasem W PUP będą pracować na czarno 29.03.10, 00:10
      Pracownicy urzędu walczą o 280 tys. zł. A dokładnie o to, by o taką kwotę
      dotacje dla PUP zwiększył magistrat. W przeciwnym razie w urzędzie nie będzie
      obiecanych przez szefa pośredniaka podwyżek.

Za co te POdwyżki? Zwolnić każdego strajkującego i po problemie, nawet ci
      którzy tam przychodzą w potrzebie są czasami bardziej kumaci od pracowników.
      Tam wszystko działa wg schematu i tego można nauczyć każdego w dwa tygodnie,
      nie ma ludzi niezastąpionych ;) Jak się nie podoba to granice otwarte, osób
      które popijają całymi dniami kawę/herbatę i gadają o niczym nie potrzeba, a
      skoro pracownicy są pewni siebie to znajdą pracę bez problemu...
      • Gość: Dawny Bezrobotny Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.10, 02:21
        Nie wszyscy ale chodzi o to że pracują Panie które łaskę wielką robią jak się
        człowiek pyta o konkrety. Takie osoby nie powinny pracować a jest to częsta
        przypadłość urzędasów. To że ktoś stracił pracę w tym śmiesznym mieście to nie
        znaczy że jest osobą drugiej kategorii a często tak jest postrzegany. Komu się
        nie chce pracować w Radomiu to nie chce ale są ludzie z ambicjami które trudno
        dziś mieć jak zarabia się kilka stówek na miesiąc.
        PS. Nie wiem jak teraz ale z 2 lata temu naprawdę żenada, PANI OD "PODBIJANIA"
        książeczek zdrowia, super praca i na to idą podatki, kiedy się nie poszło to
        ruch u niej znikomy HAH. Napiszcie ile osób dostało się do pracy w PUP bez
        koneksji z Zenkiem, Jarkiem itd hhahahahha, jest masę wykształconych ludzi w
        Radomiu tylko nie każdy każdego zna.
      • Gość: szuk.pracy Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 12:04
        ,, Za co te POdwyżki? Zwolnić każdego strajkującego i po problemie,
        nawet ci
        którzy tam przychodzą w potrzebie są czasami bardziej kumaci od
        pracowników.
        Tam wszystko działa wg schematu i tego można nauczyć każdego w dwa
        tygodnie,
        nie ma ludzi niezastąpionych ;) Jak się nie podoba to granice
        otwarte, osób
        które popijają całymi dniami kawę/herbatę i gadają o niczym nie
        potrzeba, a
        skoro pracownicy są pewni siebie to znajdą pracę bez problemu...
        chętnie Ich zastąpię za 1500 zł/mc - bezrobotna
        • Gość: popieram Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 21:00
          otworzcie oczy ,jest milion osob na wasze miejsce-tak naprawde wcale
          nie jestescie potrzebni.ludzie bezrobotni powinni strajkowac za taka
          obsługe dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • maarek5 W PUP będą pracować na czarno 29.03.10, 05:09
      A moim zdaniem to pracownicy PUP powinni wysokość wynagrodzenia mieć
      uzależnioną od znalezienia pracy dla bezrobotnego.Więcej
      zatrudnionych większ kasa! Bo narazie to jest pierdzenie w
      stołki.3/4 tych ludzi w tym urzędzie jest nie potrzebnych.No ale dla
      głośno klaszczących,rodziny,kochanek miejsca pracy trzeba
      utworzuć.Jak i w innych urzędach miasta.
      • Gość: aaaaa Re: W PUP będą pracować na czarno IP: 80.249.5.* 29.03.10, 08:06
        wynagrodzenie uzależnione od znalezienia pracy dla bezrobotnego????? to może
        najpierw załóż te firmy, które będą ich zatrudniać i wtedy możemy rozmawiać o
        wynagrodzeniach!!!!
      • Gość: Czytelniczka Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 09:38
        Panie z PUP-u powinny sobie zrobić szkolenia z obsługi klienta i
        komputerowe :D jeśli na to pójda podwyżki to ja je poprę. Przeciez
        te Panie nie maja pojęcia o pisaniu na klawiaturze oraz
        profesjonalnej obsłudze klienta. a juz w pomocy w szukaniu pracy to
        Panie wiedzą najmniej :-) Na przykład wysłały mnie do pewnej
        kancelarii, która szukała osoby na staz, ale jak sie okazało na
        miejscu, Pan z kacelarii, chciał przyjąć mężczyznę i to ze
        skończonymi studiami prawniczymi. To się usmiałam bo ja tylko
        licencjat i to z zarządzania :D Także żadnych podwyżek dla takich
        Pań nie chcemy. Niech PUP im podniesie kwalifikacje, bo na razie to
        one maja kwalifikacje do siedzenia w domu z dziećmi. :/
    • Gość: fantom Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.146.178.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 08:08
      ludzie nie narzekajcie, bo w końcu pracujecie na państwowej posadzie. Spróbujcie
      popracować u prywaciarza to dopuero jest horropr. Czy ktoś z was wie, jak się
      pracuje np. w firmie ochroniarskiej KURATELA - na pewno nie. Więc możecie sie
      przekonac, bo tam ciągle potrzebują ludzi. Nikt zdrowy na umyśle nie będzie tam
      pracował, bo to wyzyskiwacze. Ni dość że płacą grosze to jeszcze nieregularnie,
      dlatego każdy ucieka.Całym tym interesem zarzadza pan z bardzo dużym problemem
      alkoholowym, z którym nie ma gadki. A najgorsi są właściciele - maksymalne
      tumaństwo, które nie ma pojęcia o niczym. I takie własnie chamy dorabiają sie
      kosztem ludzi. Ciekawe kiedy inspekcja pracy lub urzad skarbowy porządnie
      skontroluje to draństwo.
      • Gość: Adam Sprywatyzowac te panstwowe tluste PUPy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 10:19
        natychmiast !!! Nic w tym kraju sie nie zmienia. Za 20 lat ciagle beda te same
        problemy tylko jeszcze wieksze. Ludzie w jakim my durnym kraju zyjemy.
      • Gość: eva Re: W PUP będą pracować na czarno IP: 80.249.5.* 29.03.10, 12:29
        Pracowałam u prywaciarza ale trafił mi się kontrakt w urzędzie i
        wybrałam urząd bo to budrzetówka, bezpieczeństwo jakiś tam prestiż i
        praca zgodna z wykształceniem. Nie mogę już wrócić do tego pracowcy
        bo znalazł inną osobę na moje miejsce. A ten urząd to pomyłka, nie
        dość że grosze bez możliwości awansu podwyżki to jeszcze, każdy może
        cię opluć.Bo ten kto przychodzi w jakimś tam celu i celu nie osiąga
        to nie będzie zadowolony. A tu tylko robota i gdzie ta kawa tak
        często wypominana, gdze ten prestiż? Panie Wladku niech mnie Pan
        przyjmie z powrotem. Szukam czego innego bo nie jestem desperatką.
    • davee ja bym im dał kur... podwyższkę,lenie zasr...! 29.03.10, 10:12

• Gość: popieram [...] IP: *.ghnet.pl 29.03.10, 21:02
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • double.dog Re: ja bym im dał kur... podwyższkę,lenie zasr... 30.03.10, 18:03
          Na ten bruk gdzie siedzi twoja żona i gromada dziciaków, których ilość wzrosła
          jak wprowadzili becikowe ?? Na ten sam bruk na którym co dzień obalasz jabole i
          z którego wydzierasz mordę jak ci to źle. Na ten sam bruk z którego czasem
          podniesiesz dupę i pójdziesz po zapomogę do MOPSu.

Pomyśl może geniuszy, że jak wywala ich na bruk obok ciebie to z czyich podatków
          caritas za sponsoruje ci zupkę.
    • mordaprostaczek zwolnić jak im nie pasuje 29.03.10, 10:27
      a jako bezrobotnym zorganizować kurs florystyki
      Bukieciarzy wciąż w kraju mało
      • bena1209 Re: zwolnić jak im nie pasuje 29.03.10, 10:31
        po tym, jak znakomita większość pracowników UP traktuje swoich petentów, chyba
        nie oczekują współczucia i poparcia?
      • Gość: dziadek Re: zwolnić jak im nie pasuje IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.10, 11:45
        O tak zwolnić , ale tych decydentów w Warszawie.Bo tak naprawdę co krowa winna
        jak gospodarz jest leniwy.To jest nienażarty kapitalizm, decydenci martwią się o
        kulczyków, solarzy,sobiesiakow dlatego iż od nich otrzymują profity za lobbing.
    • rita.1 Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno 29.03.10, 12:42
      Ten protest, to jest naigrywanie się z ludzi, którzy mają nieszczęście być
      klientami tego pośredniaka. Szczyt bezczelności! Jeśli taki urzędnik - jeden
      z drugim - uważa, że mu za mało płacą, to niech się zwolni i poszuka sobie
      nowej roboty. Ma więcej możliwości od tych, których "obsługuje". Chętnych na
      jego miejsce na pewno nie zabraknie - jest ich mnóstwo wśród klientów biura pracy.
    • Gość: ha! Re: W PUP będą pracować na czarno IP: 109.243.254.* 29.03.10, 13:01
      "Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno"
      urzędnicy z PUP będą pracować?!!!
      naprawdę? urzędnicy z PUP będą pracować?!!
      pracować??!!!
      Mieszkańcy Radomia są wdzięczni:) skoro urzędnicy z PUPu będą pracować to może
      nareszcie coś się zmieni:)
      • Gość: cccd Re: W PUP będą pracować na czarno IP: 195.3.153.* 29.03.10, 13:58
        Skandal Podwyżki za co za siedzenie .Niech się zwolnią
        bezrobotni czekaja zlepszym wykształceniem no tylko bez
        znajomości.
      • Gość: au Re: W PUP będą pracować na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 16:57
        tak tobie pierwszemu stworza miejsca parcy i za wydarte siłą
        pieniądze dadzą ci staż itp.Pocałujcie sie szyscy w dupe albo idżcie
        do pracy nieroby.Ja nigdy nie korzysałem z łask państwa tylko
        zapierdalam i nie marudzę a jak mam przyjąć kogoś z ulicy to wolę z
        polenia. Byle dziadostwo do pracy sie nie nadaje
    • Gość: QQ PISZĄ O TYM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 10:08
      "Z tego co wiem, najlepsze propozycje pracy trafiające do UP nigdy nie
      oglądają światła dziennego.
      Nigdy nie trafiają na tablicę ogłoszeń do działu
      DAM PRACĘ, czy na listę prezentowaną osobiście przez urzędników każdemu
      bezrobotnemu. Gdy tylko taka lukratywna posada się pojawia, z szuflady wyłania
      się inna lista - lista "przyjaciół królika" - czyli członkowie rodzin lub
      znajomi osób pracujących w Urzędzie. Tak więc chwilę po wpłynięciu ciekawej
      oferty od przyszłego pracodawcy, rodzeństwo, kuzyni, czy przyjaciele urzędasów
      są telefonicznie, ze służbowego numeru telefonu informowani w pierwszej i
      zarazem ostatniej kolejności:

- Jest dobra fucha, wyślę tylko ciebie na rozmowę - dasz radę zdobyć tę pracę z
      palcem w... nosie."

interia360.pl/artykul/pupy-czyli-powiatowe-urzedy-bezrobocia,32978
      • Gość: MieszkaniecRADOMIA Re: PISZĄ O TYM. IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 12:27
        Taka jest przykra prawda. Taka sytuacja nie mieści się w żadnych ramach minimum
        uczciwości. Wygrywa tylko cwaniak i koneksje.
    • blueklawiatura Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno 30.03.10, 14:05
      Wstyd mi za was.Pięć lat temu dostałam skierowanie do pracy,nadal
      pracuję.Z babką która mnie obsługiwała mówimy sobie dzień
      dobry.Dziwna jest natura człowieka, potraficie tylko oczerniać, to
      przykre.
      • Gość: Dominik Re: Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 17:14
        Kolego Tobie się poszczęściło więc też nie oceniaj że jest super bo było kilka
        pozytywów. Nie wiem gdzie pracujesz może jesteś dyrektorem a może pracujesz za
        700 zł miesięczni i Ci to odpowiada więc zrozum też innych. W PUP zawsze były
        klimaty i są dalej, nie tylko w Radomiu ale w innych miastach też. Są
        nieudacznicy wiadomo którzy skończyli COŚ i nie potrafią się odnaleźć ale są też
        ludzie którzy są kumaci i uczciwi i chcą pracować , zarabiać GODNE PIENIĄDZE a
        nie szukać kogoś kto załatwi pracę. Urząd Pracy to ściema i męczarnia, pieniądze
        z tego śmiesznego Państwa wyrzucone w większości przypadków w błoto. Jak się nie
        podoba praca w PUP to przecież RADOM MIASTO TWOJEJ SZANSY i nic nie szkodzi na
        przeszkodzie znaleźć lepiej płatną pracę. Skończyły się już drodzy Panowie i
        Panie z PUP czasu kiedy to można przepracować całe życie w jednej firmie!!!
        • Gość: racjazgadzam sie Re: Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno IP: *.ghnet.pl 31.03.10, 22:09
          hehe wiec wypad !!
      • Gość: Anusiak Re: Urzędnicy z PUP będą pracować na czarno IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.10, 17:18
        Skoro....mówicie sobie DZIEŃ DOBRY TO może Twoja sąsiadka albo znajoma hhahahha.
        Oszczędź sobie. W jakim świecie żyjesz, nie bądź naiwny. Ty zarabiasz x a kolo
        po znajmości x+y i śmieje się z Ciebie że do pracy śmigasz z buta albo jeździsz
        15 letnim autem. Trochę obiektywizmu w tym smutnym jak Pizd.... mieście. W
        pierwszej okazji należy emigrować z tego miasta ten kto może bo tu za nas nic na
        plus się nie zmieni. Będzie tylko więcej złodziei i tyle w tym temacie.
    • double.dog MOPS następny w kolejce !!!! 30.03.10, 17:56
      Możliwe że sytuacja z PUP powtórzy się w MOPS. Może wtedy władze miasta dadzą
      wszystkim pracownikom (a nie tylko plecakom) zarabiać po ludzku !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka