Dodaj do ulubionych

Masa Krytyczna

19.03.04, 09:45
Witam

Wiosna za oknem, wiosna w sercu, wiosna w duszy, wiosna w kalendarzu...

Rołwerowcy - pora wyciągnąć rołwery z komórek, odkurzyc siodełka, napompować
kółka i ....
26-03-2004 ZAPRASZAMY NA MASĘ KRYTYCZNĄ !!

Obecnośc obowiązkowa - koneizcnei prosze zabrać dobre nastroje i rewelacyjny
humor

PS. Ciekawe jak tam spisze się nasza ólóbiona policja ;-) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: PITAGOR Re: Masa Krytyczna IP: *.internet.radom.pl 19.03.04, 20:20
      Mam nadzieję, że będziesz :-)
    • Gość: Hilfer Re: Masa Krytyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:10
      zauważyliście, ze równolegle do masy Krytycznej organizowana jest przymusowa
      impra o nazwie "Złamasy Krytyczne" w sile minimum kilkunastu granatowych dachów?
      Dziękujemy za wsparcie! :)
      • Gość: PITAGOR Re: Masa Krytyczna IP: *.internet.radom.pl 20.03.04, 09:31
        To prawda, ale skupmy się na jeździe, a nie policji. Zróbmy wszystko, żeby Masa
        była miłą imprezą, spotkaniem rowerzystów bez zbędnego pajacowania przez
        niektórych rowerzystów, protestem przeciwko ignorowaniu na przez władze miasta
        i co niektórych kierowców.
        Może macie jakiś pomysł na uatrakcyjnienie przejazdu ? Może z racji pierwszej
        wiosennej masy jakieś przebrania ? Może topienie Marzanny ? :-)
        • isoxazolidine Re: Masa Krytyczna 20.03.04, 14:18
          moze przejazd kolo lotniska zeby zaakcentowac jak wazna to dla radomian sprawa ?
          tyle ze tam jest ruchliwa obwodnica rzeszowska i moze to byc niebezpieczne ...
          • Gość: MaciekM Re: Masa Krytyczna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.03.04, 17:11
            Ja najprawdopodobniej bede.. Tylko nie wiem jak z rowerem.. A przebrania.. hmm
            dobry pomysl.. :) Nie zapominac tylko o gwizdkach :D
          • Gość: ? Re: Masa Krytyczna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.03.04, 10:16
            Ales sie usral z tym lotniskiem. Naprawde warto by sie skoncentrowac na walce o
            cos co ma wieksze szanse powodzenia niz 1,5%. Stary, w tym miejscu Ci obiecuje,
            ze jesli w przeciagu najblizszych 20 lat w Radomiu zacznie dzialac cywilne
            lotnisko obslugujace ruch pasazerski to stawiam Ci bilet z radomia do wybranego
            portu lotniczego na swiecie. Na wszelki wypadek masz mojego maila:
            szymus@gazeta.pl pozdrawiam
            • isoxazolidine Re: Masa Krytyczna 27.03.04, 12:56
              spoko.
              wybieram Heatrow kolo Londynu.

pozdr
    • czterej_jezdzcy Re: Masa Krytyczna 21.03.04, 00:11
      a moze mase zaczac od konca?? jezdzic, jezdzic, laczyc sie na miescie w grupy
      wieksze i wieksze coraz... i zebrac sie pod fontannami?? moze uda sie uniknac
      zbednej konfrontacji z policja?? oznakowac sie jakos, zeby jadaca wataha o
      zawal nie przyprawila jakiegos przypadkowego rowerowego staruszka... i wio!
    • kotles Re: Masa Krytyczna 21.03.04, 12:05
      no i gites majonez - pogoda ladna - nie ma co narzekac tylko rychtowac rower i
      sruuuu :))))
      • Gość: obs Re: Masa Krytyczna IP: 80.249.4.* 21.03.04, 12:26
        drodzy Panowie i Panie, uwielbiam jeździć rowerem, ubolewam nad brakiem
        odpowiedniej infrastruktury w naszym miescie i okolicach. Śledzę wasze dyskusje
        i nie wiem czy waszym celem jest walka z policją - bo wasze wpisy kojarzą się z
        jakimś antypolicyjnym motłochem -czy może chodzi wam o coś innego... mam
        nadzieje, ze to drugie...
        • Gość: PITAGOR Re: Masa Krytyczna IP: *.internet.radom.pl 21.03.04, 15:05
          Oczywiście, że o to drugie tzn. protest przeciwko brakowi infrastruktury
          rowerowej w Radomiu. Takie nastroje wzięły się stąd, że po próbie legalizacji
          Masy, policja postawiła warunki nie do spełnienia.
          Zapraszam do zapoznania się z pismem do i od policji dostępnym na stronach Masy
          ( www.masa.z.pl ). Po tym fakcie zrezygnowaliśmy z legalizowania. I co
          się okazało na styczniową Masę przybyło 10 rowerzystów i 30 policjantów.
          Komenda wolała przysłać tych 30 niż 2 policjantów i radiowóz do zabezpieczenia.
          Tak że, drodzy Masowicze skupmy się na jeździe, a nie policji i wszystko będzie
          cacy.
          Dodam, że każdy jedzie na własną odpowiedzialność i od tego jak się będziemy
          potrafili zachować będzie zależał przebieg Masy. Warto zapoznać się z
          regulaminem.
    • rejf1 Re: Masa Krytyczna 26.03.04, 08:06
      Witam

No i pogoda próbuje popsuć nam szyki. My się jednak nei damy.... no chyba, żeby
      ustalenia były inne. Ale jak narazie chyba wszystko pozostaje bez zmian.
      Niechby tylko nie banglało za bardzo, bo wczoraj trochę się namęczyłem, żeby
      wypucować dobrze swój rołwer ;-)

Jestem dobrej myśli
      W oczekiwaniu na (chociaż) przebłyski słonka na niebie
      • Gość: PITAGOR Re: Masa Krytyczna IP: *.internet.radom.pl 26.03.04, 08:12
        Damy radę :-)
        • rejf1 Re: Masa Krytyczna 26.03.04, 08:24
          No to postaram się być - najwyżej jeszcze raz będę pucował rołwer "do połysku"
          • Gość: NITKA Re: Masa Krytyczna IP: 217.153.15.* 26.03.04, 11:58
            Szkoda że o kulach nie da się jeździć na rowerze - chętnie bym wam towarzyszyła.
            • Gość: PITAGOR Re: Masa Krytyczna IP: *.internet.radom.pl 27.03.04, 16:50
              No i po masie, imprezę można uznać za udaną ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka