Dodaj do ulubionych

Jak wybrać zawód

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.03.04, 21:16
BRAWO BRAWO !!!!!
nareszcie ktoś pomyślał o naszych dzieciach które, kończąc gimnazjum nie maja
pojęcia co ze sobą zrobić, jaki kierunek wybrać w życiu gdzie szukać pomocy.
My rodzice za mało czasu poświęcamy naszym dzieciom i tak naprawdę nie
potrafimy im pomóc bo przecież wielu z nas nie mam pracy i nie wiemy jak jej
szukać, więc szczerze mówiąc niewielki z nas autorytet.
Nie zawsze zgadzam się z pomysłami jakie realizowane są w szkołach ale tu
składam niskie ukłony organizatorom.
Obserwuj wątek
    • gre72 Re: Jak wybrać zawód 21.03.04, 21:23
      Dobry artykuł i szlachetny cel popieram takie imprezy, może mniej dzieciaków
      będzie się bez sensu pałętać po ulicach, może po takiej edukacji zawodowej
      wezmą się do pracy i zorganizują sobie życie.
    • Gość: Bezrobotna Marta Re: Jak wybrać zawód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 08:23
      fajnie że pomagacie dzieciom, ale kto pomoże tym co dzisiaj nie pracują, jak i
      gdzie mają szukać skutecznie pracy.
      • Gość: M Re: Jak wybrać zawód IP: *.udn.pl 23.03.04, 15:33
        Ot, co. To jest fatalne, jeśli młodzież nie może znaleźć pracy ale czy jeśli
        tej pracy nie może znaleźć 40-to czy 50-ciolatek to lepiej? Bardziej medialne
        jest pochylić się nad losem młodzieży i łatwo zapomina się o tych starszych,
        często równie dobrze wykształconych a zawsze z większym doświadczeniem
        • Gość: Robeck Re: Jak wybrać zawód IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 14:43
          Wszystko jasne. Artykuł jest o imprezie dla młodzieży z gimnazjum, a tu
          sfrustowana Berobotna Marta wrzuca swoje trzy grosze zupełnie nie na temat.
          Typowe dla ludzi, którzy nie wiedzą co mają ze sobą zrobić. Dziwię się, że
          Gościu M odpowiadasz na takie posty. Nie ten temat. Proponuję założyć nowy
          wątek: szukam pracy i jestem załamany(a). Skoro nie potrafisz pomóc sobie i
          młodzieży to chodziaż nie siej defetyzmu plisss.
    • Gość: ZbyszekG.gazeta.pl Re: Jak wybrać zawód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:17
      Właśnie szukałem pracy w ogłoszeniach internetowych na gazeta.pl i zobaczyłem
      ten artykuł. Wprawdzie nie jestem z Radomia ale powiem szczerze chciałbym by
      mojemu dziecku również ktoś wytłumaczył zasady szukania pracy, podjęcia
      właściwej decyzji w kształceniu się. Bardzo ważne jest aby wykształci się w tym
      co się lubi robić i jednocześnie w zawodach przyszłości by nie mieć problemu ze
      znalezieniem później pracy. Ale czy ktoś może przewidzieć co będzie potrzebne
      za 10 – 15 lat? Ja jestem inżynierem mechanikiem a pracuję na budowie. Szukam
      pracy o swojej specjalności, ale dzisiejszych czasach pracuje się tam gdzie
      jest praca.
      Niemniej jednak popieram inicjatywę może coś to przyniesie dobrego.
      Zorganizujcie coś takiego w szkole u mojego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka