Dodaj do ulubionych

zarobki 118,4 tys. za 2009r. Kmieciak-wójt

06.09.10, 19:31
Na BIP Ug Odrzywół znajduje się oświadczenie majątkowe za 2009r. Kmieciaka-wójta, z którego wynika, że w zaszłym roku (2009) zarobił za "pracę" w UG - 118,5 tys. zł.

Gdy te 118,5 tys. podzielimy na 12 miesięcy okazuje się, że Nasz Drogi Maniek - Morda ty moja (było kiedyś takie hasło) zarabiał miesiąc w miesiąc 100tys. zł.

www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20100831091333a6ipmtnxarg4.pdf
Ciekaw jestem jak to się ma do BIEDNEJ Gminy, w której tylko 3 osoby.
wójt - 118,5 tys. plus skarbnik 92 tys. plus sekretarz 84 tys.

Czyli wójt, skarbnik i sekretarz łącznie zarabiają prawie 300 tys. zł.

Obserwuj wątek
    • 007mlody Re: zarobki 118,4 tys. za 2009r. Kmieciak-wójt 06.09.10, 20:03
      Oj trudno ich będzie oderwać od ŻŁOBU.

Pijawki jak się przyssały, to sobie myślą zeby choć jeszcze chociaż jedna kasencję, bo to i tak

pierdyknie z takim menago jak Kmieciak.

A zaciągnięte przez niego kredyty spłacać będa jeszcze moje dzieci.
      • ranczowilkowyje Re: zarobki 118,4 tys. za 2009r. Kmieciak-wójt 10.09.10, 18:37
        A przydałoby się . Oj przydało, jeśli chcemy rozwoju, a nie zacofania gminy.
        • witebski Kmieciak zarabia stosunkowo więcej od prez. W-wy 18.12.10, 18:25
          Wójt Kmieciak zarabia (wg ilości mieszkańcow) 233 razy więcej niż prezydent Warszawy.

Wylicznka jest prosta.
          118.400 zł rocznego zarobku wójta Odrzywołu dzielone na 12 miesięcy = 9.866 zł

9.866 zł podzielone na 4.217 (ilość mieszkańców gminy) = 2.33 zł (DWA ZŁOTE 33 groszy)

Prezydent Warszawy zarabia miesięcznie ok. 12 tys.
          Czyli 12 tys. dzielone na ok. 1.200 tys. mieszkanców. = ok. 1 grosz (JEDEN grosz na mieszkańca)

• witebski Nowa podwyżka dla wójta. Ciągle mu mało? 03.01.11, 18:14
            Podobno na ostatniej sesji radni zgodzili się na kolejna podwyżkę dla wójta. Może ktoś z radnych napisać więcej szczegółów na ten temat.
            • wysokincity Re: Nowa podwyżka dla wójta. Ciągle mu mało? 07.01.11, 18:33
              I za co taka podwyżka. Chyba że za balangi z naszą celindą
              • manieksandal Do roboty Łukaszenko. do roboty 23.02.11, 18:49
                Kmieciu weź się wreszcie do roboty bo ta gmina chyli się ku upadkowi. A nie tylko buga- bunga
                • 007mlody Re: Do roboty Łukaszenko. do roboty 31.05.11, 14:42
                  Ciekawe ile teraz ma pan Kmieciak za 2010r.?
                  • witebski zarobki teraz 125,7 tys. za 2010r. Kmieciak-wójt 31.05.11, 16:06
                    Panu wójtowi GRATULUJEMY poborów. A i radnym też, że doceniają jego "ciężką" :)pracę szczególnie przy Celndzie i licznych biesiadach.
                    Czyli za zeszły rok pan wójt zainkasował (trudno to nazwać pracą na rzecz gminy) kwotę 125 tys. 680 zł, ktore podzielone na 12 miesięcy stanowi przeszło 10 tys. miesiąc w miesiąc. Do tego dołożyć pensję małonki no to wyjdzie średnio 15 tys. na miesiąc.
                    www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20110531094731xnffi0qvmjmo.pdf
                    • 007mlody Re: zarobki teraz 125,7 tys. za 2010r. Kmieciak-w 02.06.11, 15:17
                      To chyba żarty. Otrzymywać taką kasę przy takim wielkim zadłużeniu to co najmniej przesada. Panie wójcie, czy panu nie wstyd?
                      • geniusz_zua Re: zarobki teraz 125,7 tys. za 2010r. Kmieciak-w 03.06.11, 08:33
                        Dobrze powiedzcie mi ile zarabiaja wojtowie innych gmin np. Gielniów, Klwów, Potworów itp?? Zalosne jest czepianie, uzalanie sie i plakanie ile czlowiek zarabia naprawde. Daje sobie reke uciac ze Pan Slawomir, prekursor tego forum w przypadku wybrania na stanowisko wojta przez wyborcow, nie zrezygnowalby z obecnej wypłatki wojta, ha zaryzykowalbym jeszcze i powiedzialbym ze wraz z radnymi odpowiednio by ja zmodyfikowal do gory. ;] Przestanmy sie wiec tutaj przedrzezniac bo zalatuje to zazdroscia smieszna; wojt to stanowisko dobrze oplacalne w Polsce, ale i odpowiedzialne i podejrzewam ze wiekszosc z nas siedzacych i piszacych na forum nie dalaby rady ogarnac tyle spraw co on w jednej dobie. Jaki jest taki jest, ale nie mozecie mu zarzucic opier...a sie
                        \
                        • frytkizmajonezem Re: zarobki teraz 125,7 tys. za 2010r. Kmieciak-w 03.06.11, 10:43
                          Racja za pracę dobre wynagrodzenie. Ale jaka tu praca, długi, długi i jeszcze raz długi. Brak pomysłów na rozwój gminy, brak zdolności współczesnego menadżera. Robienie dobrej miny do fatalnej sytuacji w gminie. Otaczanie się kadrą kierowniczą o wątpliwych umiejętnościach i predyspozycjach do pracy w urzędzie. O basenowych imprezach pokazywanych dzieciom w szkole już nie wspomnę. Ile przez ostatnie kilka lat powstało nowych miejsc pracy w gminie oprócz szkół i urzędu? Robinie marnych imprez na pewno nie zachęci nikogo do zainwestowania w tej gminie. Ciągłe zganianie swoich porażek na słabą opozycję, żałosne. Niech zarabia jak wójt ale niech będzie wójtem a nie tylko gościem tak się tytułującym inkasującym ponad 125 tys
                    • hasch1 Dziadostwo !!!!!! 05.06.11, 12:27
                      Można kwestjonować, zarobki wójta, na podstawie efektów jego pracy.
                      Można się nie zgadzać z dobrym samopoczuciem wójta na swoim stanowisku.
                      Ale liczenie cudzych pieniędzy to DZIADOSTWO, i to można by jeszcze przeboleć bo to z waszych podatków. Ale liczenie pieniędzy jego żony to prostackie i hamskie, poniżające autora do poziomu glsty. Męszczyzna nie może sobie na to pozwolić.
                      Zapytacie czemu ? Bo są rzeczy których się nie robi.
                      Panie "witebski" oczekuję że zreflektujesz się i przeprosisz na tym forum małżonkę pana wójta.
                      Zwłasza że dotychczas twój głos jawił Mi się głosem rozsądnym.

Nie jestem niczyim stronnikiem w waszych sporach, mam dystans do wszelkich sporów i nigdy nie staję po czyjejkolwiek stronie , ani przeciw komuś.
                      Ale nie róbcie dziadostwa.
                      • mieszkaniec38 MĘSZCZYZNA :-) 08.06.11, 12:07
                        hasch1 nie przesadzaj z tym oburzeniem. Co się takiego stało? Obraził ktoś małżonkę wójta czy co? A dywagować to każdy sobie może. Poczytaj sobie forum Kmiecia i tam zobaczysz jakie on rzeczy wypisuje na ludzi, o ich dochodach i ciekawe czy wtedy się tak zbulwersujesz?

A wiesz co jest najgorsze? Nie liczenie cudzych pieniędzy, nie plotkowanie, najgorsze jest to gdy mężczyzna pisze "męszczyzna" i jeszcze poucza innych na co może sobie pozwolić MĘŻCZYZNA :-) Mam nadzieję, że jesteś prawdziwym MĘŻCZYZNĄ a nie MĘSZCZYZNĄ
                        Bez urazy ale musiałem Ci zwrócić uwagę bo to po prostu było jak kop jaja :-)
                        cytat z ciebie:
                        "Męszczyzna nie może sobie na to pozwolić"
                        • hasch1 Re: MĘSZCZYZNA :-) 09.06.11, 16:42
                          Fakt, błąd po mojej stronie.
                          Ale kiedy ktoś widzi takie podejście jakie piętnowałem, to niestety nie liczcie na zbyt wiele.
                          Maży Wam się poważny inwestor !?
                          I co będziecie mu liczyć pieniądze, albo wyciągniecie że nie głosował tak jak Wy.
                          A już słyszałem o przypadkach kiedy powracający, po latach, emeryt już, wasz dawny kolega ze szkoły usłyszał, A z kąd ty bierzesz kasę na budowę domu. I nie było to pytanie o nazwę banku.
                          No poprostu lipa.
                          • witebski Mężczyzna 09.06.11, 17:32
                            Dopiero teraz mam możliwośc przeczytania no to:
                            1. Nie obchodzi mnie kto i ile zarabia
                            2. Tak samo jak i moje zarobki to moja tajemnica (i mojego szefa);)
                            3. Jesli natomiast jakiś dupek ciągnie ponad 10tys. i to z moich podatków, no to mam prawo napisać swoje zdanie o jego tzw. pracy ;) i albo niech zrezygnuje i zatrudni sie razem ze mną, albo niech weżmie się wreszcie do roboty.
                            4. Gdybym to ja zarabiał 10tys. i pracował tak jak (wiemy o kogo chodzi) no to mój szef już dawno kopnąłby mnie w d....
                            • witebski 10tys. zł i za co? Przykład niekompetencji 09.06.11, 17:42
                              Droga Dąbrowa-Łęgonice.Niekompetencja M. Kmieciaka
                              Myślę, że to najwłaściwszy przyklad niekompetencji "mężczyzny". Inwestycja za 1 milion zlotych i zero dotacji. I za co płacić takiemu wójtowi 10 tys. a może niech radni zaproponują mu 15 tys. W końcu co za różnica.
                              A i słyszałem, że podobno kanalizacja kosztowała coś okolo 4 mln i też zero dotacji.
    • hasch1 Re: morda przy korycie, a fujara przy celindzie;) 11.06.11, 14:40
      Teraz tak.
      Tu się zgadzam, gość nie zasużył na takie honorarium. Już zwracałem, gdzieś na fakt że dotacji unijnych zero. I faktycznie za to kije Mu na dupę.
      Ale oburzyłem się czepianiem zarobków żony.
      On jest waszym pracownikiem, tak jak rada gminy ma reprezentować Wasze interesy. I tu krytykować jest waszym, nawet obowiązkiem, nie tylko prawem.
      Ale żona wójta to osoba prywatna i czepianie się jej jest gówniarstwem.
      Nadal czekam na stosowną reakcję winowajcy.
      Pozdrawiam.
      • topola1133 Re: morda przy korycie, a fujara przy celindzie;) 11.06.11, 17:07
        Proponuje ustalić i złapać winowajcę a potem ogolić mu za to jajca >>> ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka