Dodaj do ulubionych

PADA grafika warsztatowa ...

27.03.04, 10:44
...katedra sztuki politechniki radomskiej sama niszczy sie od srodka.
ostatnimi laty doszlo do niekontrolowanego rozwoju i ewolucji grafiki
warsztatowej. no i co?? zle bylo?? teraz slysze, ze tej dziedzinie podcina
sie skrzydla. [wiemy, wiemy]

brawo.
moje uszanowanie.

..i jak zwykle tlumaczy sie to brakiem srodkow...
gdy tymczasem srodowisko kadry robi sie rodzinne coraz bardziej...

moze wyslijmy poselstwo do lodzi, zeby laskawie nas przygarneli, bo mierzi
nas wypracowywanie wlasnego stylu, ktorym moznaby pochwalic sie w polsce
calej...

prosba do studentow katedry sztuki: obudzcie sie do ciezkiej cholery! nie
badzcie bierni! malarstwo juz pada...niewielu sie trzyma swojej
sciezki...grafika mozemy sie chwalic!

...albo idzcie w cholere.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:04
      Czterej jeźdzcy, wiecej szczegółów proszę. I kto podcina.
      • Gość: absolwentka Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:01
        Czterej jeźdzcy co jest? Albo oglądacie mecz albo nie macie nic do powiedzenia.
    • Gość: C.J. Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.156.udn.pl 07.04.04, 00:09
      ...jezeli serio jestescie absolwentami to sie przypatrzcie i wyciagnijcie
      wnioski. Cyba, ze jestescie ofiarami propagandy sukcesu...w takim razie, nie
      mamy o czym rozmawiac...
      • Gość: absolwentka Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 00:59
        Gościu, ja nie jestem z 4 Apokalipsy, ale swoje wnioski po latach studiowania
        mam. I słucham, co masz do powiedzenia na temat tego problemu, mojego też
        problemu.
    • Gość: art Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 07.04.04, 18:30
      nie wiem w jaki sposób studenci mogą się obudzić; przecież niewiele mają do
      powiedzenia w kwestii programu i sposobu funkcjonowania katedry. walczyć mają?
      wojna? zwykłe prośby i postulaty nie wystarczają...
      • Gość: adiunkt Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 21:42
        Studenci są różni, niemoty artystyczne i z ambicjami i wyobraźnią. Ale jeśli
        chcą coś osiągnąć w cytowanej grafice to trzeba działać. Czemu nie widać tych
        co skończyli a edukował ich , i nieźle Jerzy Jarzyński?
    • Gość: henry Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 07.04.04, 22:33
      Grafikę rozłożył doktor Mark. Kompleksy i niekompetencja.
      • Gość: 2strona bramki Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 08.04.04, 10:48
        Nie jest zle .. ale nie jest tez dobrze .. dlaczego... z roznych przyczyn.
        Po pierwsze - niestety studentom za bardzo sie nie chce /vide Konkurs
        Malczewskiego - do tej pory nie wplynela zadna grafika!!!!/

Po drugie - ludziska, ja wiem , wiosna idzie ale rafikce trzeb poswiecic troche
        czasu ... samo sie nie zrobi

Po trzecie wiekszosc ludzi, ktora zostala wyedukowana przez swietej pamieci Dr
        Jarzynskiego nie ma po prostu dostepu do pras ... co jest smutne ale prawdziwe -
        poza tym wiekszosc mysli juz o tym jak zwiazac koniec z koncem,a nie kiedy
        znalesc czas po pracy na trawienie i odbijanie plyt!

A ... i jeszcze wroce do tematu studentow ... kochani studenci jak chcecie
        pokazac, ze cos sie u nas dzieje i robicie cos ciekawego to z laski swojej
        zacznijcie wreszcie wysylac swoje prace na konursy!
        czasami wystarczy spytac prowadzacych!!
        • Gość: akwatinta Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.145.* 09.04.04, 14:33
          Henry, daj więcej o tej niekompetencji. Interesujące.
          • Gość: szu Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 22:28
            Ten Henry coś zalewa.Jakie tam kompleksy ma doktor Mark.
    • Gość: mieszkaniec Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 10.04.04, 08:42
      Szanowni graficy z bożej łaski!
      Od pół roku piszecie pierdoły na tym forum (teraz w kolejnym wątku) i nie strcza Wam inteligencji aby zauważyć, że nikt się Wami nie interesuje? Tylko Wy sami popisujecie się coraz głupszymi wpisami.
      To czy jesteście czy Was nie ma Jest dla wszystkich obojętne.
      TAKIE MACIE MIEJSCE W ŻYCIU MIASTA BO TAKIE TYLKO POTRAFICIE ZAJĄĆ.
      I STUDENCI, I PRACOWNICY NAUKOWI, I ABSOLWENCI.
      Pisaniem takich głupot jak w tym wątku i w drugim obok o "kłótniach grafików" nie zaistniejecie.
      Nikt nie zwróci uwagi ani na nikogo z Was ani na Wasz wydział.
      Zwrócie więc uwagę na siebie - co z Wami jest, że jesteście tacy ułomni?!
      • Gość: FAJA Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 10.04.04, 08:53
        No przecież zwracają na siebie...
        • Gość: szu Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 19:53
          Hej mieszkńcu, chwilowo nie blokuj sprawy i daj wypowiedzieć się henremu, niech
          coś wreszcie powie o tej niekompetencji i kompleksach doktoraM. Potem wrócę do
          Ciebie.
    • Gość: RADOM ŚMIERDZI Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 11.04.04, 15:45
      ...
      • Gość: szu Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.145.* 13.04.04, 08:17
        Wszystko ma zapach, wszystko, prawie wszystko w naszym mieście tam gdzie są
        pieniądze i etaty oparte jest o kumoterstwo i układy. Katedra też. Sztuka -
        konkursy i nagrody w większości. Ale niech henry nie robi uniku i kontynuuje.
        • Gość: henry Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 13.04.04, 08:47
          Zgodnie z życzeniem kontynuję.
          • Gość: akwatinta Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.145.* 13.04.04, 09:17
            No to dawaj a rzeczowo
            • Gość: ułomny bez ambicji Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.04.04, 22:25
              Dr.o ktorym mowa .. ma swoje kompleksy i coz tak chyba zostanie...jak swoimi
              umiejetnosciami mozna pokazac gdzie powinien sie trzymac to moze to go trafia
              ze student nie ma tytulu "dr" a jego prace daja do myslenia sam nie wiem nie mi
              to rozstrzygac ale fakt faktem J.Jarzynski to byl gosc a nie ta niedouczona
              kadra. ( sorki ale nie do wszystkich kieruje te slowa - dobrze ze multimedia
              jeszcze jakos "chodza" i chwala im za to big thx to Mariusz and
              Marcin.) .................swoja droga jest paru "miszczow" bo na mistrza to
              trzeba zasluzyc ktorzy mysla ze cos soba reprezentuja i ta uczelnia tak brnie w
              sina dal.. a raczej tonie we mgle.. ktos napisal wczesniej o konkursie.. coz
              czytalem i wiem o co chodzi - a swoje prace sam wkrecilem na inna wystawe ktora
              bedzie za jakis czas. Swietlana przyszlosc po uczelni coz hehe moze i tak ale
              nie tu i nie teraz. ( jest ciezko a bedzie jeszcze gorzej ) jakie podejscie do
              studentow taka odpowiedz studentow ( czyli olewactwo ) - zamiast udawac ze cos
              sie chce przekazac nam i na sile zmuszac do tworzenia kwadratow i koleczek moze
              lepiej pomyslec nad warsztatem??? Polowa ludzi nie potrafi poprawnie zarysowac
              proporcji postaci nie mowiac juz o innych pracach. ale moze ja sie nie znam.
              coz mam swoj swiat swoich ludzi - widzialem i rozmawialem z roznymi artystami i
              wiem ze droga ktora ide jest sluszna - coz do rodzenia antytalentow to jest
              wlasciwe miejsce coz niektorym sie wydaje ze wychowaja "wielkich" artystow kto
              tam by patrzyl ze nie beda potrafili narysowac poprawnie czlowieka - wkoncu to
              NEW AGE. end of story bo nie ma co jutro tez jest dzien...a co przyniesie
              zobaczymy. pozdrawiam i koncze wywod w tej kwestii jak i innych. ave
              • Gość: 2strona Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 15.04.04, 10:37
                oij .. .ciezko oi drodzy ... siedzimy, szukamy po zakamarkach studentow ...
                nikogo nie ma :(
                jesli sie wam samym nie chce nic ...

> sie chce przekazac nam i na sile zmuszac do tworzenia kwadratow i koleczek

wbrew temu co sie ci wydaje kompozycja to bardzo wazna rzecz ... a ze wymaga si
                eod was abstarkcyjnego mysleni ...:) od wysilku glowa nie boli ... bardzo ....

> lepiej pomyslec nad warsztatem???

oj myslimy, myslimy ... tylko studentom :) za bardzo sie nie chce
                poza tym nie zapominaj, ze ludzie pokonczyli rozne szkoly ...
                • Gość: stjudęt Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 15.04.04, 13:54
                  Jak nam ma się chcieć, skoro widzimy, że wam się nie chce. Robita wysiłek i
                  wystawę przed kolejną obroną kolejnego stopnia nałukowego i potem znów marazm
                  do kolejnego stopnia. Do tego wydatna pomoc niezastąpionego Dańskiego. Bez
                  niego tfurczość uczelniana już nie istnieje.
                  • Gość: ułomny bez ambicji Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.149.udn.pl 15.04.04, 15:31
                    > Jak nam ma się chcieć, skoro widzimy, że wam się nie chce.

Swiete slowa ;))

btw ( kompozycja - nie tylko nia czlowiek zyje - i to mialem na mysli )

Marcin.N & Mariusz.D - zostaja.
                    A reszcie dziekujemy.

pozdrawiam
                    AVE
                    • Gość: AKWATINTA Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 02:25
                      Gość "ułomny bez ambicji" porusza poważny problem pisząc, że "połowa ludzi nie
                      potrafi poprawnie narysować proporcji postaci". Rysunek studyjny to rzecz
                      podstawowa dla artystów jak znajomość anatomii dla lekarzy. Ale uczyć rysunku
                      powinni uczyć rysownicy jak Kamieński czy Łukaszewski a nie Gieraga. Stjudent
                      pije wyraźnie do p.Markiewicza, który rzeczywiście dokonał nie lada wyczyny
                      robiąc ponoc habilitację z malarstwa wcale nie malując. To rekord świata. A
                      studenci mają oczy i stąd te opinie sławy nie przynoszące.
                      • Gość: 2strona Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 16.04.04, 12:43
                        :) moi drodzy nie dokonca prawda ... Markiewicz zrobil z rysunku habilitacje -
                        ale nie ma takiej specjalizacji przy drugim stopniu wiec podpisuje sie
                        osoby "rysujace" do malarzy :) to tak gwoli wyjasnienia.
                        A ha i maluje :) sam widzialem :)
                        • Gość: ułomny bez ambicji Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.149.udn.pl 16.04.04, 14:54
                          A moze zrobic powrot do akademickiego stylu pracy - rysowania - malowania - na
                          pewno wyjdzie na lepsze nizeli kreslenie czlekosztaltnych postaci -
                          powyginanych martwych ( rzeczywiscie takie martwe sa martwe ) - to tak do
                          slow "2strony" bo na pewno to przeczyta ;) hehe dusza artystyczna rodzi sie
                          przez caly czas - i nikogo na sile sie nie zmieni z dnia na dzien badz przez te
                          pare lat studiow - kazdy z nas ma "swoj swiat" i nie mozna nas porownywac - i
                          teksty w stylu - prosze zobaczyc jak kolega maluje ( badz rysuje ) nie maja
                          uzasadnienia - on moze byc wyzszy - inaczej widziec - miec zeza - badz
                          daltonizm. Wiec prosze bez takiego slodkiego pierdzenia...
                          • Gość: akwatinta Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 20:35
                            O jak tu ciekawie w tej grafice warsztatowej. Z tymi habilitacjami to takie
                            zawracanie d... Kolesiostwo w wielu przypadkach a w tym powyższym to ewidentne.
                            Jak sie ma sponsora Gierage to wszystko da sie załatwić. Cała katedra o tym
                            wie, niesmaczne.
                          • Gość: 2strona Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 17.04.04, 11:53
                            Przeczytalem a jakze :) i masz wiele recji .. ale piszac o akademickim sposobi
                            nauczania sam sobie zaprzeczasz
                            >teksty w stylu - prosze zobaczyc jak kolega maluje ( badz rysuje ) nie maja
                            > uzasadnienia
                            i wtym wlasnie wypadku maja uzasadnienie ... oczywiscie nie chodzi o slepe
                            nasladownictwo ... nie ! Kazdy wczesniej czy pozniej znajdzie swoja droge, a to
                            jak kolego rysuje czasmi moze pomoc ... tylko trzeba nauczyc sie wybierac z
                            tego to co "dla mnie" jest najwartosciowsze.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: ułomny bez ambicji Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.149.udn.pl 17.04.04, 17:28
                              i pieknie ;) tylko to dalej nie zmienia faktu ze jest jak jest - i racze ta
                              dyskusja tez nic nie zmieni. co do podpatrywania to owszem moze wniesc to i
                              owo - ale nie moze byc glownym celem - uwagi i korekte powinen robic dr. albo
                              prof - a nie kolega ;) a tu z tym juz gorzej mozna by dlugo wymieniac , ale nie
                              bede zanudzal ;P niech inni zabiora tez glos. Na pewno to o czym wczesniej
                              pisalem jest "problemem" na ktory warto zwrocic uwage studenci tego nie
                              zmienia - chyba ze jakis strajk hehe ( tak popularne okupacyjne strajki sa
                              ostatnio ) no ale dosc ;) pozdrawiam
                              • Gość: absolwentka Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 19:20
                                Panie i Panowie kontynuujemy nasze tematy w "Kłótniach plastyków". Tam też
                                trzeba i o grafice bo ponoć upada a do tego nie można dopuścić.
                • Gość: mierzwa Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.hstl6.put.poznan.pl 25.04.04, 15:39
                  witam! kłócicie się i kłócici i nic nie wynika! możemy sobie pomóc! dwa lata
                  temu, kiedy mieszkałem jeszcze w radomiu i studiowałem na KATEDRZE SZTUKI
                  założyłem stronę - www.radom-underground.art.pl . Jest tam miejsce na galerię
                  wszystkich grafików z radomia, ale żadne prace, oprócz tych o które sam
                  uprosiłem twórców się nie pojawiły. Teraz studiuję na ASP Poznań, ale mój
                  szacunek dla radomskich twórców pozostał dalej silny. Nadsyłajcie proszę swoje
                  prace a zobaczymy ile jest warta radomska grafika i że naprawde można coś
                  zrobić. Piszcie na ostatnitaki@poczta.fm pozdrawiam
    • Gość: mierzwa Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.hstl6.put.poznan.pl 25.04.04, 15:37
      witam! kłócicie się i kłócici i nic nie wynika! możemy sobie pomóc! dwa lata
      temu, kiedy mieszkałem jeszcze w radomiu i studiowałem na KATEDRZE SZTUKI
      założyłem stronę - www.radom-underground.art.pl . Jest tam miejsce na galerię
      wszystkich grafików z radomia, ale żadne prace, oprócz tych o które sam
      uprosiłem twórców się nie pojawiły. Teraz studiuję na ASP Poznań, ale mój
      szacunek dla radomskich twórców pozostał dalej silny. Nadsyłajcie proszę swoje
      prace a zobaczymy ile jest warta radomska grafika i że naprawde można coś
      zrobić. Piszcie na ostatnitaki@poczta.fm pozdrawiam
      • Gość: koo Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 22:42
        A więc odpowiadajcie koledze "mierzwie" radomscy graficy, ci w Katedrze i po
        Katedrze i po innych uczelniach.
        • Gość: graficy Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 25.04.04, 23:19
          To my już piwa czy gorzały nie możemy się napić tylko mierzwie odpowiadać? A
          dali w krzaki...
          • Gość: olo Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 23:28
            graficy i mierzwa do "kłótni plastyków"! Graficy, popijcie piwka (ja też
            lubię), i do roboty, "mierzwa" proszę, szczegółowiej.
            • Gość: mierzwa Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.hstl6.put.poznan.pl 26.04.04, 09:27
              szczegółowiej będzie ... uwaga! strona www.radom-underground.art.pl powstała na
              samym początku jako galeria moja i dwóch ziomków, ale potem jej treścią stały
              się prace nadsyłane przez radomian z różnych środowisk i wystawiane czasowo.
              Dzisiaj strona jest na obszernym serwerze i w dziale GALERIE możemy zamieszczać
              na stałe prace "nasze i Wasze" :) Chodzi o wymianę myśli twórczej. Widząc
              nawzajem swoje prace łatwiej jest podjąć dyskusję co zrobić, żeby z grafiką
              było lepiej. Wystawianie swoich prac, choćby w internecie jest zawsze krokiem
              do przedu. no!

aha! strona ma jak najbardziej niekomercyjny charakter
              nadsyłajcie więc swoje prace, a ja jak tylko znajdę czas - zrobie Wasze galerie
              pozdrawiam
    • Gość: mierzwa Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.hstl6.put.poznan.pl 27.04.04, 09:46
      no jak zwykle - tak byo od zawsze - żadnej inicjatywy - pisałem o www.radom-
      underground.art.pl , o mozliwości wystawiania swoich prac - żadnej reakcji -
      człowiek utwierdza się w przkonaniu, że jednak radom to gówno i cieszyc się, że
      się wyrwał - gnijcie radomscy graficy i narzekajcie w kółko jak to dotąd
      robiliście.
    • Gość: Piąty_Jeździec Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 27.04.04, 18:45
      A może by tak czterej_jezdzcy zorganizowali wystawe radomskiej grafiki...o
      której mówili...i tylko mówili
      ???
      • Gość: Piąty_Jeździec P.S Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 27.04.04, 18:50
        najpierw włazi się w dupe a potem jak już zabraknie wazeliny to się szczeka...
        czy to prawda Czterej_Jeźdźcy?
        • czterej_jezdzcy Mmmmmm... 28.04.04, 01:24
          ...iodem w moich uszach Twe slowa przybyszu...pamietaj, ze z gowna bata nie
          ukrecisz...
          • Gość: szósty-jeździec Re: Mmmmmm... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 20:41
            Panowie dajcie spokój z takimi tekstami bo się skończy rozmowa. Kontynuujmy ale
            z klasą. A jakich grafików radomskich znacie, którzy mogą zadać kłam tezie,że
            radomska grafika pada? Starych, młodych, różnych.Może zrobić otwartą, dużą
            wystawę jeszcze w tym roku i będzie widać czy pada czy nie pada?
            • Gość: szepty ze stajni Re: Mmmmmm... IP: *.156.udn.pl 28.04.04, 22:21
              no i o to chodzi... informacje prosze slac na adres: up77@o2.pl informacje
              takie jak: kto, ile, format, technika... ino wartko. gdy cos juz sie zbierze i
              bedzie o czym rozmawiac, zaczynam rozmawiac kto chcialby to u siebie powiesic.
              moze niech na poczatek beda to dwie odbitki 100x70 od glowy, lub rownowartosc:))
              • Gość: patataj Re: Mmmmmm... IP: 193.111.144.* 29.04.04, 08:24
                :)
                pieknie
                • Gość: 6 jeździec Re: Mmmmmm... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 19:21
                  Gościu"szepty ze stajni", jak robić to profesjonalnie. Co to za up77@o2.pl?
                  Zaproponuj adres, osobę. Może sam się tym chcesz zająć? Daj namiary może też
                  będę zainteresowana.
                  • Gość: szepty ze stajni rzeklem IP: *.156.udn.pl 30.04.04, 18:02
                    .
                    • Gość: 6jeździec Re: rzeklem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 11:32
                      Co się stało? Nie chcecie już wystawy radomskiej grafiki? Łatwo gadać ale
                      zorganizować, dać coś od siebie to się nie chce. A Empik, galeria Katedry i
                      inne miejsca czekają.
                      • Gość: luz Re: rzeklem IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 21:36
                        Faktycznie, wystawę radomskich grafików i absolwentów może zorganizować Katedra
                        a dokładniej kierownik pracowni grafiki Markiewicz. Jest to dobry pomysł.
                        • Gość: foola Re: rzeklem IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 23:31
                          Z zainteresowaniem obejrzałabym wystawę absolwentów Katedry Sztuki, ktorzy
                          robili dyplomy z grafiki. Byłoby dokładnie widać czy się czegoś nauczyli, czy
                          rzeczywiście pada grafika warsztatowa jak niektórzy twierdzą. Wystawa mogłaby
                          być ciekawa gdyby pokazano również prace grafików-Tadeusza Hajnrycha, Jerzego
                          Jarzyńskiego, Janusza Popławskiego, Michała Kurkowskiego.
                          • Gość: ? Re: rzeklem IP: 193.111.144.* 01.06.04, 15:36
                            Popławski i Hajnrych grafikami? Hm ... to CI dopiero
                            • Gość: rozeta Re: rzeklem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 01:14
                              ?, po Hubalu chyba jesteś z taką kiepską wiedzą. Poczytaj lepiej notki o panu
                              Hajnrychu Tadeuszu i panu J.Popławskim.
                              • Gość: marmur Re: rzeklem IP: *.udn.pl 08.06.04, 16:38
                                Notka każdą głupotę przyjmie, wszystko tam o sobie można napisać.
            • Gość: kropla goryczy Re: Mmmmmm... IP: *.udn.pl 17.11.04, 00:17
              deszcz pada
    • Gość: e Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.05.04, 13:56
      e
      • Gość: młody art. Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 19:15
        Chciałbym kupić prasę graficzną. Proszę o informacje.
        • Gość: body art Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 29.05.04, 18:01
          Niestety w Radomiu można kupić tylko prasę brukową.
          • Gość: młody art. Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 19:32
            Interesuje mnie wyłącznie graficzna. Wałowa do blach.
            • Gość: luz Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 22:29
              "Młody", zapytaj w Katedrze Sztuki, może już nie potrzebują.
              • Gość: absolwent Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 30.10.04, 23:10
                Kto teraz szefuje na grafice?
                • Gość: foola Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 23:32
                  Cholera wie. Niech się odezwie jakiś "Politechniczny' i poinformuje nas.
                  • Gość: mig Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 02.11.04, 19:46
                    Tajemnica państwowa.
                    • Gość: :) Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 03.11.04, 08:20
                      A. Markiewicz
                      • Gość: sucha igła Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 03.11.04, 09:34
                        A co on ma wspólnego z grafiką. Nie widziałam nigdy jego prac graficznych.Uczy
                        się tego rzemiosła?
                        • Gość: :) Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 03.11.04, 10:34
                          obronil habilitcje z grafiki .. wiec z grafika cos ma :)
                          • Gość: zzz Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 17:48
                            Nie ma nic albo bardzo mało i wszyscy o tym wiedzą. Ale to decyzja dziekana
                            Olszewskiego.
                          • Gość: english Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 04.11.04, 18:08
                            A język obcy jakis zna?
                            • Gość: giil Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:16
                              Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia, bardzo proszę, dopisywać się na końcu portalu
                              • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 17.11.04, 20:22
                                jak miło poczytać,rozważania artystów i to tych ambitnych,co swoją drogę już
                                znależli tylko im skrzydła wykładowcy podcinają.Zastanawiam się czemu nie
                                studiują gdzie indziej,Warszawa jakaś albo Kraków? Miałam przyjemność być
                                studentką Jurka Jarzyńskiego,który dla mojego roku był bardzo przychylnie
                                nastawiony,może dlatego że,znaliśmy się wcześniej,ale u niego panowie studenci
                                trzeba było pracować a,nie udawać artystów!Rysunek prowadził p.Jasiński,gdzie w
                                czasie 1 tyg.każdy z nas musiał pokazać 10 prac na zadany wcześniej temat,kto
                                prac nie przyniósł wylatywał z zajęć.P.Markiewicz był wtedy fachowcem w
                                zupełnie innej dziedzinie/mało artystycznej/ale miło słyszeć że, się rozwija!
                                Kochani Artyści mam wrażenie że, nie potrzebnie główki sobie zaprzątacie
                                tytułami i stanowiskami swoich wykładowców,zamiast brać się do roboty.O
                                poziomie uczelni decydują w olbrzymiej mierze studenci i ich dorobek,zdolności
                                i chęci.Nie macie pojęcia jak my cieszyliśmy się że,możemy studiować na miejscu
                                w swoim mieście,nie mieliśmy takich pracowni jak Wy,nasz kierunek nie
                                był ''czysto'' humanistyczny i otrzymaliśmy zupełnie inny tytuł poukończeniu
                                studiów i wcale nie było łatwo.Po prostu róbcie swoje!Trzymam za Was kciuki!
                              • Gość: ósmy jeździec Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 17.11.04, 21:14
                                A dlaczego na końcu?
                                • Gość: xtx Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:53
                                  Bo tak chce evita i my wszyscy. Dziękuję,że wspomniałaś o Jarzyńskim evito.
                                  Taki facet powinien być kierownikiem grafiki na Katedrze.
                                  • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 18.11.04, 08:42
                                    Powinien ... ale niestety nie może .... szkoda, że tak szybkko odszedł. Dotej
                                    pory wspominam zajęcia z nim ... ech .. to były czasy .... może i pracowite ale
                                    zawsze ... Początek pracowni ... jedna prasa ... jedno pomiesczenie ....
                                    fotografia z kadrowaniem za pomocą ołówka :))) łezka w oku się kręci.
                                    Pozdrawiam absolwentów rocznik 2000. Co u was słychać moi drodzy? Piszcie co
                                    kto robi :))) Może jakieś wystawy?
                                    • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 18.11.04, 15:56
                                      QQ zapomniałeś dodać że,pierwsze rzeżby w pracowni P.Jelonka powstawały w
                                      PLASTELINIE! A co się tyczy absolwentów,to miło by było,gdybyśmy mogli w jakiś
                                      dzień w określonych godzinach /może odpłatnie/ korzystać z pracowni
                                      grafiki.Polecamy się łaskawej pamięci...
                                      • Gość: ania Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 18.11.04, 17:10
                                        Kochana, nie ma najmniejszych szans. Na 3 prasy przypada teraz około 200
                                        studentów (albo i ponad). Michała Kurkowskiego, który chętnie zostawał ze
                                        studentami, albo tym co zasłużyli wydawał zezwolenia na korzystanie, już nie ma
                                        (ograniczyli mu maksymalnie godziny zupełnie bez zwracania uwagi na jego
                                        dorobek i fachowość). Farb jest mało, filce poniszczone. Wbrew pozorem pierwsze
                                        roczniki miały lepszy klimat do twórczości. Ale spróbuj. Porozmawiaj z dr
                                        Markiewiczem. Może się uda :)
                                        • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 18.11.04, 17:31
                                          to fatalnie !!!! A,co na to prof.Olszewski?Miałam nadzieję że,po 11 latach od
                                          utworzenia kierunku może być tylko lepiej.W takim razie współczuję i życzę
                                          wytrwałości w oczekiwaniu na swoją kolejkę do odbicia płyty.Może prof.Olszewski
                                          powinien pomyśleć o tzw.nocnej zmianie /która istniała jak ja studiowałam,ale
                                          nie formalnie/
                                          • Gość: yaro Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 18.11.04, 23:24
                                            Dziekan ma teraz inne problemy ( z matematykami), nawet swojej wystawy
                                            jubileuszowej nie ma czasu zorganizować. Tylko dlaczego tak tepi tego
                                            Kurkowskiego, jedynego fachowca od grafiki.
                                            • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 20.11.04, 11:36
                                              dziekan pewnie sobie poradzi z matematykami,ale czy jest tylko jeden
                                              kompetentny o którym piszecie? Co z innymi grafikami,którzy pracują na uczelni?
                                              • Gość: sklepikarz Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.04, 12:07
                                                Jakipan,taki kram.
                                                • Gość: sklepikarz2 Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.04, 20:11
                                                  Ładnie.
                                                  Jaki pan taki kram – Jaki prof.Olszewski taki hab. Markiewicz.
                                                  Jaki kram taki pan.
                                                  Kram? – nikt nie widział grafiki hab.M. na żadnej ogólnopolskiej wystawie
                                                  (Kurkowskiego bez liku)
                                                  Pan? – zobaczymy na zapowiadanym w Gazecie jubileuszu
                                      • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 22.11.04, 08:39
                                        EV ... wpadnij na uczelnie do Michała i pogadaj ... może da się coś zrobić :))))
                                        • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 22.11.04, 16:26
                                          QQ , a może raczej ku-ku,ja bym chciała,żeby każdy absolwent miał możliwość
                                          korzystania z pracowni grafiki /oczywiście określoną przez władze uczelni /,a
                                          nie żeby musiał gdzieś chodzić, coś z kimś uzgadniać , to jest mało poważne i
                                          jak to by miało wyglądać...
                                          • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 22.11.04, 16:36
                                            Sama wiesz, że jest to nierealne ... a swoją drogą życze zdrowia :)szef bardzo
                                            za Toba teskni
                                            • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 23.11.04, 10:59
                                              ku-ku,wiem,że tęskni wracam w sobotę /bo co byście zrobili/ale nie wiem,czy do
                                              zdrowia.A,ten kierunek to może należałoby zamknąć...? Wszyscy by mieli
                                              św.spokój...i wolne soboty...i niedziele...
                                              • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 23.11.04, 14:09
                                                eee ... nie żartuj w sobotę Andrzejki ... to sie ucieszy ... zdrowiej nam bo
                                                sami nie jestesmy wladni ustalic naszego wspolnego planu dzialan
                                                artystycznych :))))
                                                a ja znowu nie mam wolnej soboty ... her oberlojtnant Big Jack starsznie sie
                                                nudzi ... nawet Radio Marian nie daje mu spodziewanej pociechy.
                                                • Gość: sooli Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:47
                                                  Nie ma co czekać na Andrzejki. Z habilitantem M.trzeba ustalic wcześniej
                                                  możliwość korzystania z prasy po godzinach
                                                  • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 24.11.04, 20:50
                                                    ku-ku,zapomniałam,że w sobotę Andrzejki!!!Czy coś nasz George zaplanował /nie
                                                    daj boże/? To już wolę chorować dalej...
                                                  • Gość: fu,ku Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 01:09
                                                    Nie daj Boże! Ja też.
                                                  • Gość: tse Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 02:57
                                                    Chcę kupić na prezent grafikę habilitanta Markiewicza? Proszę o kontakt na
                                                    forum.
                                                  • Gość: kwach Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:48
                                                    Jeszcze się trawi.
                                                  • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 28.11.04, 09:43
                                                    EV orki za brak kontaktu ...ale mnie odlaczyli od matrixa i pozostal mi
                                                    jeno "real" :( a o Andzrejkach z tego co slyszalem juz wiesz :) Pozdr.
                                                  • Gość: ania Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 28.11.04, 16:13
                                                    Dlaczego mam wrażenie że bliscy współpracownicy Dziekana dogadują się między
                                                    sobą na tym forum pisząc w taki sposób, by było to jasne tylko dla nich. Może
                                                    dzwońcie do siebie, co? A tutaj piszcie o sprawach dla ogółu interesujących, a
                                                    nie swoje wewnętrzne ploteczki.
                                                  • Gość: ooo Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:07
                                                    Zadni współpracownicy, zobacz co pisali np. yaro, sklepikarz, evita. A że
                                                    czasem dopisze sie jakiś politechniczny to normalne.
                                                  • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 29.11.04, 08:16
                                                    Aniu po pierwsze na tym forum piszemy sobie tak przy okazji... i gwarantuje
                                                    Ci, że zupelnie w iinym temacie niż Ci isę wydaje :))) niejestesmy tajnymi
                                                    wspolpracownikami prof. Olszewskiego - ale o tym wiedza zainteresowani ... jak
                                                    zreszta slusznie zauwazyl/a/ OOO. A, ze nie obca nam - jako absolwentom
                                                    temtyka Katedry to i tu sie spotkalismy.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 29.11.04, 22:06
                                                    Aniu nie gniewaj się za tę odrobinę prywatności,zapewniam Cię,że z
                                                    prof.Olszewskim nic mnie nie łączy oprócz tego,że swego czasu miałam z nim
                                                    rysunek przez semestr / dzięki Bogu /...zwykł mawiać ''niech się panie
                                                    rozkładają będziemy zaliczać '' - koniec cytatu. Pozdrawiam Evita.
                                                  • Gość: kasia Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 30.11.04, 01:18
                                                    No owszem ma kanapę, ale to tylko teoretyk.
                                                  • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 30.11.04, 08:30
                                                    ? :)
                                                  • Gość: ania Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 30.11.04, 18:10
                                                    Ja się nie gniewam:) Przepraszam jesli to tak ostro zabrzmiało. Po prostu
                                                    wypowiedzi typu "szef tęskni za tobą, nie choruje już" zabrzmiały jakoś tak
                                                    jednostronnie. Ale może skoro jednak macie jakiś kontakt, to wiecie co zrobić
                                                    zeby podciągnąć poziom katedry, poprawić klimat?
                                                  • Gość: ooo Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:33
                                                    Po dzisiejszym reportażu o Politechnice Radomskiej na TVN, skandalu na całą
                                                    Polskę z podwójnym pierwszym etatem Gieragi i zatrudnianiem krewnych, żon i
                                                    dzieci na wydziale dziekana Olszewskiego również źle to widzę Aniu.
                                                  • Gość: olszewik Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 30.11.04, 23:30
                                                    Dzieci, żony i kochanki są zatrudniane nie tylko na tym wydziale. Na innych
                                                    jest jeszcze gorzej. Ktos apelował tu aby zrobić drzewo powiazań rodzinnych na
                                                    PR. Co wy na to?
                                                  • Gość: tss Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:58
                                                    Jak ktoś ma dokładną wiedzę niech pisze. Grafik powiązań rodzinnych Lotków i
                                                    Olszewskich pokazała dokładnie TVN. Pewnie są inne.
                                                  • Gość: evita Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.radom.pilicka.pl 01.12.04, 22:48
                                                    Kasiu,bardzo mi przykro,że nie zrozumiałaś mojego żartu,cytat '' niech się
                                                    panie rozkładają ''-dotyczy rozkładania prac,a '' będziemy zaliczać ''- dotyczy
                                                    wpisu oceny w indeks,to powiedzenie Olszewskiego moją grupę bawiło,ale
                                                    widocznie nie wszyscy mają takie same poczucie humoru...
                                                  • Gość: ooo Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:21
                                                    Skoro o poczuciu humoru to takowe musi mieć cytowany Olszewski fatalne,
                                                    szczególnie od wczoraj po emisji w TVN.
                                                  • Gość: QQ Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 02.12.04, 08:48
                                                    Pewnie tak ... ale ... zawsze jest jakieś ale.
                                                  • Gość: ania Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 02.12.04, 17:43
                                                    wiecie co? najśmieszniejsze jest to, że pewnie i tak nic się przez TVN nie
                                                    zmieni...
                                                  • Gość: oli Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:18
                                                    Miałaś rację. Minął tydzień i nic.
                                                  • Gość: waserman Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 11.12.04, 09:49
                                                    Zmieni sie wiosną, bo dziekan wróci do katedry sztuki i obejmie pracownię
                                                    grafiki, bo to grafik jest.
                                                  • Gość: tsee Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:24
                                                    Chyba z Bożej łaski. Wydruki z komputera to nie grafika warsztatowa. Śmiech na
                                                    sali.
                                                  • Gość: hm ... Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 12.12.04, 10:25
                                                    po pierwsze - jakich zmian oczekiwaliscie?
                                                    po drugie - co za bzdury z tą "funkcją szefa pracowni grafiki"?
                                                  • Gość: lola Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:08
                                                    Pracowniku Katedry hm... przeczytaj forum od początku to pojmiesz o jakie
                                                    zmiany nam chodzi.
                                                  • Gość: hm... Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: 193.111.144.* 13.12.04, 10:13
                                                    poczciwa studentko ewentualnie studencie polecam pojawienie się w dniu
                                                    dzisiejszym na spotkaniu starostów Katedry ... może uda wam sie coś wspólnie
                                                    ustalić - bo jak na razie ile osób tyle zdań ...
    • Gość: jest dobrze Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.12.04, 20:58
      widzialem grafiki drukowane w pracowniach katedry. jest dobrze. nie wiem, co
      bedzie dalej, ale niektorzy maja sie czym pochwalic. tak trzymac!
      • Gość: tuja Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.udn.pl 30.12.04, 01:31
        Nie kopcie leżącego. Chociaż to na PR zdarza się w akademikach.
        • Gość: kurde Re: PADA grafika warsztatowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:03
          Minęło pół miesiąca. Czy na tej grafice w katedrze, kurde, nic sie nie dzieje?
          • Gość: meteo Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: *.udn.pl 23.01.05, 22:14
            • Gość: hm ... Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: 193.111.144.* 24.01.05, 08:27
              Są zaliczenia - a przypominam wszystkim grafikom,że ponownie zbiża się termin
              wysłąnia prac na Grafikę Warszawaką oraz biennale grafiki studenckiej w
              Poznaniu :)
              • Gość: ulalate Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: 193.111.145.* 25.01.05, 11:35
                No właśnie. Niech coś się dzieje. Kierownik grafiki i wykładowcy niech dadzą
                wzór studentom i coś poślą na Grafikę Warszawską a studenci dalejże na
                biennale, by pokazać że coś potrafią.
                • Gość: xyz Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: *.udn.pl 25.01.05, 11:48
                  oni wszyscy wszedzie posyłają, tylko jury jest stronnicze.
                  • Gość: hm ... Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: 193.111.144.* 25.01.05, 15:26
                    :) może i jest ... ale posyłają :)
                  • Gość: zibi Re: PADA ŚNIEG PUSZYSTY,BIAŁY, GĘSTY.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:11
                    Ale dobrze stronnicze.Tam gdzie prof.Gieraga jest jurorem nagrody dostają
                    pracownicy katedry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka