roksana_psychologiczna 01.04.04, 09:47 Niestety prawie w każdej szkole takie zjawisko występuje, w mniejszym lub wiekszym stopniu. Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tommi Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 14:27 mobbing występuje u mnie w szkole: ze strony prawie wszystkich uczniów... moze ktos pomoze biednym nauczycielom? Przeciez my tez jestesmy ludźmi i mamy swoje prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 15:47 Największy występuje w szkole niby integracyjnej na Wierzbickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.04, 18:31 ty się w głowę puknij i nie używaj mojego imienia. jaka z ciebie misia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.04, 21:58 O mobbingu to najczęściej mówią nauczyciele którym nie chce się za bardzo pracować i których dyrektor chce zmobilizować do choćby minimalnego wysiłku. Ja bym bardzo chciała, zeby dyrektor w szkole mojej starszej córki zaczął stosować swoisty "mobbing" wobec niektórych z tzw. grona pedagogicznego. Np. wobec pani która uczy biologii i prawie na każdej lekcji przesiaduje w swoim kantorku, a uczniom nakazuje czytać odpowiedni rozdział z książki. Albo wobec pani historyczki, zeby przynajmniej opanowała ten materiał co jest w podręczniku, bo to wstyd i mało pedagogicznie kiedy uczniowie wiedzą więcej od nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.04, 19:32 Podzielam pogląd poprzedniczki. W szkole mojego syna też są identyczne sytuacje, a potem trzeba kierować dziecko na korepetycje żeby przerobiło program z danego przedmiotu, bo nauczycielowi w szkole nie chciało się wykładać. Dlatego nie mam nic przeciwko dyrektorom, którzy zastosują swoisty "mobbing" wobec nauczycieli leserów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Mobbing akademicki IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.04.04, 20:35 O mobbingu w szkołach wyższych www.mobbing-jwieczorek.ans.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Mobbing akademicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 14:54 Mamuśko i Ojcze wy chyba nie wiecie co to jest mobbing. W waszej sytuacji to dyrektor jest "leserem" bo nie wie co dzieje się w jego szkole. Mobbing to znęcanie się psychiczne i fizyczne, czy o to wam chodzi? Czy taki nauczyciel będzie dobrze pracował? Jeżeli dyrektor nie wie jak pracują nauczyciele to niech się zwolni, a jeśli wie i nic nie robi to też niech się zwolni. A na nauczyciela, który żle pracuje są inne metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Mobbing akademicki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.04.04, 19:27 Szanowna Pani Joanno! Wiem co to jest mobbing, ale piszę o zastosowaniu "swoistego mobbingu" przez dyrektora w stosunku do nauczycieli leserów. Rozumiem przez to, że dyrektor tak ich pogoni do roboty, że im się w tyłkach zagotuje, co też prawdopodobnie bedą uważać za "znęcanie się". Popieram mamuśkę, że o mobbingu w szkole będą przeważnie mówić nauczyciele nieudacznicy i leserzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegżółka Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.udn.pl 07.04.04, 23:15 W Zespole Szkół Specjalnych nr 1 jest tak wiele form mobbingu,że książkę możnaby napisać, ale wszyscy się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Opisz mobbing w swojej szkole IP: *.internet.radom.pl 08.04.04, 19:27 Czyżby było tam tylu leserów czy to leser pisze co mu się pracować nie chce ?? Odpowiedz Link Zgłoś