Dodaj do ulubionych

Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociągu syf

12.02.11, 00:29
Na trasie Radom Warszawa, mija się wioskę zwaną warka, znaną z tego, że tam jest warka, piwsko. Od tej miejscowosci zaczyna sie widowisko polskie, prostackie, a przy tym jak ktoś na to patrzeć nie chce, zmuszony jest do odsłuchania słuchowiska! Gnoje wyszczekane, głosne, dziś wieczorem w pociagu KM o 21:05 z centrum W-wa, jechala sobie gowniara z gowniarzem, nie dosc ze mlaskali bo jedli syf smierdzacy, gadali glosno jak przekupy na targu, chlopak z dziewczyną, modnie odziani, a na koniec wysiadajac zostawili syf na stoliku, na podledze pociagu. Wysmiewaly jedną pasazerkę, dziewczynę, ktora rozmawiala chwilę przez telefon, wiec ta warecka dzieucha zaczeła ironizowac i komentowac smiejąc sie z dialogu dziewczyny, ktora bodajze wysiadla w piasecznie. spojrzalem na gowniare wzrokiem, glupio sie jej zrobilo, zamilkla, i przestala smiac sie z tej dziewczyny, zreszta ta rozmawiala cicho tuz za nimi, i byla to rozmowa taktowna. dziwie sie co to barachło z warki mialo do niej uwagi? Widocznie matka z ojcem takiej nie dorobili jak ją robili; )) Potem na złość domysliła sie ta gupia parka, bo zaczeła smiac sie z radomia, snując pytania czy radom to wiekszy od miasta warka?

Gupia dzieucha oczywiscie modnie ubrana studentka politechniki, 1 rocznik, wracala na weekend do warki do rodzicow, i zostawila w pociagu syf! Apeluję do mlodziezy od stacji warki , chynów, krezel, czachowki, i inne duperowki aby nauczycli sie warszawskich manier, bo brak brak brak bata na tylek!
Obserwuj wątek
    • Gość: anna z radomia Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: 195.117.227.* 12.02.11, 14:25
      wiem cos o tym, sama dojezdzam do pracy i widze, potwierdzam, po prostu dzieciaki bogatych badylarzy sadownikow ot tyle, rozpieczone! takze ic z piaseczna!
      • Gość: do radomian Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.11, 14:48
        Jeśli się nauczycie mówić proszę i przepraszam w swoim własnym mieście to moze będziecie mieli prawo do takich sądów, póki co łatwiej te słowa usłyszeć w Warce czy Grójcu, a w Radomiu nie
        • Gość: sebastien Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 15:03
          Hołota jakiej mało mości się w pociągach KM na trasie Radom Warszawa.
          O ile jeszcze z Radomia wyjeżdża cywilizowe społeczeństwo to już od Dobieszyna w stronę stolicy jest coraz gorzej. Punkt kulminacyjny chamsta, prostactwa, lumpenproletaryatu, wesołej wsi nastepuję w Chynowie. Później już jest trochę lepiej, ale tylko trochę.
          • Gość: Obserwator Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 00:52
            Do użytkownika sebastien, masz trafną ocenę, podzielam twoje spostrzeżenia, codziennie dojeżdżam i też widzę co się dzieje! Warto pisać o tym publicznie by piętnować chamstwo, patologie, może jakaś część zacznie się wstydzić i się opanuje! Dziś byłem świadkiem wracając do Radomia jak gnojek zapalił papierosa w pociągu tuż przed stacją Kruszyna, facet zwrócił mu uwagę, bo gnojki dziewczyny też głośno i wulgarnie się zachowywali. Wyzwał tego człowieka wulgaryzmami, straszac ze wyrwie hamulec bezpieczenstwa aby reszta pasazerow nie mogła ruszyc! A tak nawiasem trudny był dzis powrót, bo towarzystwo pijane nastolatków wracało w pierwszej jednostce pociągu, no nie dalo sie tam jechać, smród piwska alkoholu, brudu. Całe szczęscie jechali z centralnego do Piaseczna! Az wstyd, ze ludzie tak sie zachowywali. Potem znajduje sie poprzylepiane brudne gumy do zucia na tylne siedzenia czy szyby! To robil hołota z piaseczna, czachówka, zalesia, chynowa, warki! taki syf zostawia w nowych skladach pociagow! Ludziom ciezko pracujacym nie pozwalają komfortowo wraca! A reszta barachla to zule pijane, niemyte. Ludzie myjcie sie tez! Naprawde! smierdzi od was, nie dziwcie sie ze zostawiam bagaz, na sasiednim siedzeniu, i nie puszczam nikogo, wymówką, ze jest zajete dla kolezanki / kolegi
            • emigrantzarobkowy bezstresowo 19.02.11, 01:07
              Tak sie wychowuje teraz bezstresowo, nie wolno dziecku klapsa strzelic, podniesc glos. Dzieci to doceniaja i odwdzieczaja sie jak widac, slychac i czuc! Powinny wrocic wiezienia pracownicze! Wyszorowalby taki kilka toalet na trasie to zastanowilby sie nastepnym razem zanim przyklei gume albo zapali w pociagu.
          • Gość: kiedyś Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 09:04
            Wiem, że nie powinniśmy generalizować ludzi, ale pracowałam kiedyś przez rok w Wrace- takiego chamstwa nigdy przedtem i nigdy później nie zaznałam - zarówno szefowie, jak i współpracownicy pochodzili z tych okolić- koszmar. Zero kultury, zero taktu, zero obycia - i o ile jestem na co dzień tolerancyjna, tak w tym przypadku nerwy mi puszczały. Szef przychodził prosto z pola, w butach ubrudzonych g..em ( dosłownie) i potrafił wyzywać wszystkich niewybrednymi epitetami . Dojeżdżałam również pociągiem, więc znam ten ból.
            Tamte okolice sa pełne prostaków, którzy dorobili się na jabłkach itp. i myślą, że kasa załatwia im wszystko- łacznie z myciem i kulturą osobistą. Spotkałam tez kilku normalnych ludzi, ale to zaledwie mały odsetek.
    • Gość: rree Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.11, 10:03
      Urzekła mnie twoja historia ......
      • Gość: wers Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 11:28
        A kogo to obachodzi.
    • Gość: ree Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.11, 10:04
      Urzekła mnie twoja historia .....
      • Gość: biznesmen Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.11, 23:49
        dzisiaj chamy dresiarze w gosniewicach za lasem kamieniami w pociag rzucali, na szczescie zadna szyba nie poszla.
        • radomianin79 Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg 09.03.11, 23:38
          Jak widać, temat poruszył, i pojawiło się kilka opinii. To dobrze, że są osoby, które chcą podzielić się problematyką tu na forum. NIe tylko ja mam takie spostrzenia, takze i inni widza problem. NIe tylko mi to przeszkadza, przeszkadza to normalnym zwyklym podróznym. W mojej ocenie tak tylko jest w Polsce. Książki nie można przeczytać, bo ciągle slyszy sie krzyki, wulgaryzmy, opowiesci ze w kartofle nie warto inwestowac. Czuc papierosy lub wodke, pomieszana z potem, niemysiem sie.

Okropne są tez te baby z wiosek, jak na targu pse pse pse, pse pse i pse pse, zdrzemnąć się nie dają, czytac ksiazki nie da sie to skupic. Dziś 3 kobiet wyganiala mnie z miejsca 4 osobowego, ale ja wybrałem to miejsce bo bylo luzno, siedzialem sam, ale one musialy sie doczepic i pan idz pan z tad, bo my tu chcemy. Usiadly, ja od okna, a jedna na wprost mnie kopie mnie po butach i zęby suszy do mnie - szepce, może sobie ten Pan pójdzie, bo koleznaka musi usiasc. Druga wlepia gały czy sie patrze, a jak spojrze, to komentarz słysze do drugiej, - widzisz córciu nie żeń się, tacy są faceci! - Odpowiedzialem, ze nie pojde Prosze udac sie na parter czy na drugi wagon, obok tez sa miejsca. Ja nie ide, jest mi zimno, i bez dyskusji. KOmeentarz? Ładny Pan, Ugrzej Pana, jak Pan nie chce isć, bo mu zimno, rozgrzej go, Ładny jest - takie cos uslyszalem , i smichy chichy w wersji wiejskiej.

Ostatniio wysiadała grupa bab z chłopami, około 10 osób i zapalili papierosy w połowie drogi, miedzy warką, a Grabowem i palą, nie patrzac ze ktos nie palący. MOja zasada jest taka, moze kiedys dostane w zeby, ale wstalem zeby skierowac sie do nich i uswiadomic, ze sa tu ludzie niepalący, moze mają astme moze alergie, moze chore pluca, moze serce uklad krazenia, moze ktos nie moze dymu z papierosow, bo lapie go kaszel lub dusznica, jak mozna tak palic w 10 osob???? Czy mam isc po kierownika pociagu? Kilka osób paliło, wszyscy pogasili!

Zatargi miałem juz, z gowniarami z Chynowa i Warki, Grabowa, Dobieszyna, w Kruszynie tez mieszkają nie zaciekwe elementy,... Ale do czerwca rzucam prace i koniec z Pociagami, otwieram swoją dzialalnosc
    • n.michal Re: Młode brudasy z Warki zostawili dziś w pociąg 10.03.11, 12:04
      mnie ostatnio najbardziej "rozbawila" rozmowa dwoch regularnie dojezdzajacych osob z Warki (znam z widzenia ona i on ok.34-38lat, pociag 6.22 z radomia)
      ...bo w tej polsce to tylko chamstwo i złodzieje i płytkarz krzywo polozyl płytki wygoniłem chama zreszta bezdomnego tez wyrzucilem z piwnicy, a domofon inny cham zepsul i nasikal w klatce, a drugi cham to pali na klatce a ja na niego krzycze zeby sobie na balkonie palił a on że mu zimno i ogolnie wszystko na nie, zero pozytywow tylko źle i chamstwo. Pociag ranny wiec w wagonie cicho i wszyscy na piekny i dobry poczatek dnia musza wysluchac tych wareckich litanii. masakra w koncu to mlodzi ludzie, ale w ponad godzinnej rozmowie zeby nie poruszyc nawet jednego neutralnego lub pozytywnego temetu (?) jak ci ludzie zyja wewnetrznie. On nawet sie zalil ze jego kilkuletni syn to juz cwaniak ktory rzadzi w domu:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka