Dodaj do ulubionych

Co po Plaza Centers

IP: 217.17.41.* 24.02.02, 18:46
Jak podają radomskie media Plaza Centers prawdopodobie wycofa się z inwestycji
na terenie Radomia.Czy należy się tym martwić? Moim zdaniem nie.To byłby błąd,
aby tak atracyjny teren oddać pod budowę kolejnego hiper marketu.Przed
deklaracją wydzierżawienia tego terenu mówiło się że w miejscu tym powstanie
centrum kulturalno rekreacyjne.Póżniej okazało się że wybudowany tam będzie
obiekt handlowy większy od M1 o podobnej modułowej konstrukcji ze szczątkową
częścią rekreacyjną.Mając tak atrakcyjny teren miasto nie powinno się spieszyć
z pozyskaniem inwestora.Należałoby również zastanowić się czy cały teren
przeznaczać dla jednego inwestora.To co tam zostanie wybudowane będzie
upiększać lub szpecić miasto na całe dziesięciolecia.Czy błaszana elewacja jest
naszemu miastu niezbędnna tu w tym własnie miejscu. Jest to mój subiektywny
pogląd. Ciekaw jestem waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adaś Re: Co po Plaza Centers IP: 217.17.41.* 25.02.02, 05:39
      jaskółką może być Nordea !
    • Gość: ??? Re: Co po Plaza Centers - Multikino? IP: 194.181.0.* 25.02.02, 14:44
      Jeśli dobrze zrozumiałem artykuł, to w przypadku wycofania się Plaza Center,
      inwestycję chce rozpocząć krajowa firma. Sumując dane - multikino, krajowa
      firma, podobne obiekty w kraju. Wygląda na to, że chodzi o holding ITI. Czyli
      będziemy mieli kompleks rozrywkowy podobny do Multikina (przez duże M) na
      Ursynowie w Warszawie. Nie mam nic przeciwko, bo to moje ulubione warszawskie
      kino.

Jedno jest pewne, ktoś musi tam coś zbudować. Inaczej będzie to sygnał, aby
      spierniczać z tego miasta póki jescze się da, bo postawiono na nas krzyżyk. To
      taka jaskółka nadziei w mieście beznadziei.

Gdyby jeszcze udało im się wyszarpnąć częstotliwośc do nadawania rozsiewczo
      programu TVN... Ech, marzenia!
      • Gość: Tele Re: Co po Plaza Centers - Multikino? IP: *.js.dial-in.ats.pl 25.02.02, 15:02
        > Gdyby jeszcze udało im się wyszarpnąć częstotliwośc do nadawania rozsiewczo
        > programu TVN... Ech, marzenia!

Nie ma mowy KRRiT chce ograniczyć zasięg polsatu i TVN. Po co ??
        Zastanówcie się.
        • Gość: fog Re: Co po Plaza Centers - Multikino? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 15:29
          Jezeli zgodnie z tym co pisze gazeta Plaza straci wadium 1.5 mln proponuje
          czesc przekazac na odbudowę Czarnych
      • Gość: XXX Re: Co po Plaza Centers - Multikino? IP: *.acn.waw.pl 18.11.02, 19:29
        przykro mi ze jest to twoje ulubione kino. naprawde.
        Multikino na Ursynowie nie cieszy sie dobra opinia chyba ze u tych ktorzy nie
        maja ambicji. reapertuar multikina mowi za siebie. ja rozumiem ze sa wielkie
        amerykanskie produkcje ktore pokazuje wiele kin ale... czy takie filmy
        jak "dzien swira" czy tez "jak to sie robi z dziewczynami" to filmy ambitne???
        proste glupkowate. zal mowic ale wlasnie radom jest chyba dobrym miejscem na
        wybudowanie takiego obiektu
    • Gość: anna Re: Co po Plaza Centers IP: *.com21.casema.net 25.02.02, 16:11
      Ludzie nie badzcie naiwni pieniadze za sprzedaz ziemi juz dawno rozkradli
      pomiedzy soba.Po drugie co pamietam to buduja tam tak samo plywalnie od 30 lat.
      Tam nigdy nic nie bedzie!Radom sie wali puste sklepy powybijane
      szyby.Bezrobocie najwieksze w kraju kto tam pojdzie.Jezeli Plaza uciekla to
      inni tez uciekna.
    • Gość: kibic Re: Co po Plaza Centers IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 17:30
      ??? skąd wiesz, że ma tam inwestować jakaś inna,krajowa, firma? Czyżbyś znowu
      uwierył pierwszemu propagandziście w Radomiu czyli Włodarczykowi? Przecież to
      jest totalny nieudacznik jak i jego SLD. Za co się nie weźmie to spieprzy!
    • Gość: rotar Re: Co po Plaza Centers IP: 217.17.41.* 26.02.02, 05:46
      Atrakcyjność tego terenu jest oczywista.Nawet gdyby przyszło poczekać dłużej to
      atrakcyjny inwestor znajdzie się na pewno.
      • Gość: GammaRay Re: Co po Plaza Centers IP: *.chemia.pk.edu.pl 26.02.02, 11:11
        Gość portalu: rotar napisał(a):

> Atrakcyjność tego terenu jest oczywista.Nawet gdyby przyszło poczekać dłużej to
        >
        > atrakcyjny inwestor znajdzie się na pewno.

Nareszcie jakis rozsadny glos po defetystycznych majakach dwojga poprzednikow. Ale prawda jest taka
        ze najlatwiej sie krytykuje. Najlepiej totalnie i wszystko. Jesli podpisany wyzej KIBIC to ten sam zawodnik
        ktory swego czasu pisal ze chce rzadzic wRadomiu to gratuluje dobrego humoru. Przy takim podejsciu
        bedziesz gosciu mniej wiecej 1000 razy gorszy niz Wlodarczyk.

A propos Plazy: osobiscie nie bede plakal po - jak to ktos wspomnial - blaszanym koszmarku Plaza
        Centers. Moze za pare miesiecy znajdzie sie ktos chetny do zbudowania tam czegos na miare centrum
        cwiercmilionowej aglomeracji.
        • Gość: JacK Re: Co po Plaza Centers IP: *.warta.pl 26.02.02, 12:33
          > Moze za pare miesiecy znajdzie sie ktos chetny do zbudowania tam czego
          > s na miare centrum cwiercmilionowej aglomeracji.

Ciekawe co masz na myśli pisząc na miarę centrum.... ,
          przecież jak ktoś coś wybuduje to tylko po to by na tym zarabiać (teraz takie
          czasy), więc raczej nie oczekujmy czegos wyjatkowego, ot pewnie jakaś kolejna
          hala targowa + parking. Być może jest to dobre rozwiązanie, bo zycie w centrum
          miasta sie ożywi, i może inne sklepy beda otwarte nie tylko do 18, wiec po tej
          godzinie bedzie Ktos po tych ulicach chodził.
          Byc może to spowoduje, że ulice centrum nie beda wygladały wieczorem jak
          pustynia.
          Klienci w sklepach spowodują może ruch na rynku innych usług - kawiarnie, bary
          itp (nie tylko ogródki piwne) gdzie bedzie mozna isc bez obawy z cała rodziną.
          Czyli takie przeniesienie tego co jest np. pod dachem hali typu M1 na normalne
          ulice centrum cwierćmilionowego miasta :-)
          • Gość: GammaRay Re: Co po Plaza Centers IP: *.chemia.pk.edu.pl 26.02.02, 13:19
            Gość portalu: JacK napisał(a):

>
            > Ciekawe co masz na myśli pisząc na miarę centrum.... ,
            > przecież jak ktoś coś wybuduje to tylko po to by na tym zarabiać (teraz takie
            > czasy), więc raczej nie oczekujmy czegos wyjatkowego, ot pewnie jakaś kolejna
            > hala targowa + parking. Być może jest to dobre rozwiązanie, bo zycie w centrum
            > miasta sie ożywi, i może inne sklepy beda otwarte nie tylko do 18, wiec po tej
            > godzinie bedzie Ktos po tych ulicach chodził.
            > Byc może to spowoduje, że ulice centrum nie beda wygladały wieczorem jak
            > pustynia.
            > Klienci w sklepach spowodują może ruch na rynku innych usług - kawiarnie, bary
            > itp (nie tylko ogródki piwne) gdzie bedzie mozna isc bez obawy z cała rodziną.
            > Czyli takie przeniesienie tego co jest np. pod dachem hali typu M1 na normalne
            > ulice centrum cwierćmilionowego miasta :-)

Architektura centrum miasta ma swoje prawa. Jak Twoim zdaniem korelowalaby blaszana buda w stylu
            M1 z np. sasiednim teatrem czy gmachem NOT. Moze to byc nawet supermarket. Ale musi komponowac
            sie z otoczeniem. A propos - widziales M1 w Krakowie ?
            • Gość: JacK Re: Co po Plaza Centers IP: *.warta.pl 26.02.02, 13:50
              > Architektura centrum miasta ma swoje prawa. Jak Twoim zdaniem korelowalaby bla
              > szana buda w stylu
              > M1 z np. sasiednim teatrem czy gmachem NOT. Moze to byc nawet supermarket. Ale
              > musi komponowac
              > sie z otoczeniem. A propos - widziales M1 w Krakowie ?

powiem tak, nic takiego specjalnie naszemu centrum nie zaszkodzi :-),
              a gmach teatru i NOT, bez przesady ani ładne i funkjonalne.

Widze tam raczej niską a rozległą zabudowe, poprzedzialaną traktami komunikacji
              pieszej.
              • Gość: GammaRay Re: Co po Plaza Centers IP: *.chemia.pk.edu.pl 26.02.02, 14:25
                Gość portalu: JacK napisał(a):

>
                > a gmach teatru i NOT, bez przesady ani ładne i funkjonalne.
                >
                >

??????? Moim zdaniem bryla budynku domu technika NOT jest bardzo interesująca. A w radomskim
                malo urozmaiconym krajobrazie wyglada wrecz jak oaza na pustyni. I nie jest to tylko moja opinia. Autor
                projektu architektonicznego dostal za ten obiekt cala mase prestizowych nagrod. A do teatru powiem tyle,
                ze obiekt ten wespol z innymi okolicznymi budynkami dyktuje skale zabudowy. Nie mozna robic lipy i
                ladowac tam parterowym barakow. To tak jakby na Manhatanie zbudowac takie M1 czy innego Leclerka.

• Gość: chefot Re: Co po Plaza Centers IP: 80.249.0.* 26.02.02, 20:23
                  GammaRay: slusznie :)) jak milo poczytac jakies inteligentne teksty, a nie
                  tylko narzekania i krytyke kazdego odmiennego glosu :))
                  pozdrawiam
                  • Gość: rotar Re: Co po Plaza Centers IP: 217.17.41.* 27.02.02, 05:29
                    GammaRay tak jak mój poprzednik zgadzam się z Tobą całkowicie.Niestety jestem
                    pesymistą.Hipermarket w centrum miasta to za łakomy kąsek (dla wielu stron}aby
                    z niego zrezygnować nawet kosztem oszpecenia śródmieścia.Money,money,money.
                    • Gość: fan Re: Co po Plaza Centers IP: *.radom.pl 02.03.02, 11:45
    • malaki Re: Co po Plaza Centers 11.03.02, 19:48
      Podobno bedą budować jesienią!!!!!!!! To uż kolejna obietnica
      • Gość: Tomek Re: Co po Plaza Centers IP: *.radom.pl 16.03.02, 13:22
        Mnie to sie marzy tam multikino, park wodny i duzy duzy park ze sciezkami
        rowerowymi i tory rolkowe. Ale to tylko moje marzenia
        • Gość: GammaRay Re: Co po Plaza Centers IP: *.pk.edu.pl 17.03.02, 20:13
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Mnie to sie marzy tam multikino, park wodny i duzy duzy park ze sciezkami
          > rowerowymi i tory rolkowe. Ale to tylko moje marzenia

Ja raczej widze tam obiekty Filharmonii, biurowce (np. takie jak ten ktory
          zbuduje Nordea), hotel wysokiego standartu; krotko mowiac duze kubaturowo obiekty
          i duza intensyfikacje zabudowy - jak przystalo na centrum wielkiego miasta.
          Szkoda marnowac tego terenu na niewysokosciowe obiekty typu multikino, tym
          bardziej ze caly szmat miejsca zabiora parkingi; i to na pewno nie pietrowe, a
          takie tylko takie powinny powstawac na drogocennym gruncie w centrum. Jesli
          wepchamy na placu pierdoly, to moze okazac sie ze zabraknie w przyszlosci
          odpowiednio dobrego miejsca na reprezentacyjne obiekty w rodzaju np. wspomianej
          juz filharmonii (a ta musi w koncu powstac) czy czterogwiazdkowego hotelu.
          pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka