Dodaj do ulubionych

Marsa Alam

14.03.25, 20:37
Hej,
Wkrótce lecę do Marsa Alam, przegladamy hotele i chyba potrzebuje Waszej porady.
Większość hoteli jest z Acqua Parkiem i sa to molochy a takich nie chcemy.
Polecacie jakis fajny, ale kameralny hotel, bez zjezdzalni, bez udziwnień? Fajny na relax,.spokojny wypoczynek na 6 dni.. - nie musi być ę ą pierdą..
Czy pod koniec marca jest szansa na kąpiel w morzu czy może nie ma sensu szukac hotelu z plaza az tak?
Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • wrota.do.lasu Re: Marsa Alam 14.03.25, 20:39
      Bierz hotel tylko nad zatoką.
      • wrota.do.lasu Re: Marsa Alam 14.03.25, 20:39
        Wejdź na grupę fb wszystko o marsa alam
        • nika_1985 Re: Marsa Alam 14.03.25, 20:43
          No właśnie będzie ciężko bo nie mam ani insta ani FB.
          • wrota.do.lasu Re: Marsa Alam 14.03.25, 20:48
            No to porą założyć, przecież nie musisz na realne dane.
      • taki-sobie-nick Re: Marsa Alam 20.03.25, 21:47
        wrota.do.lasu napisała:

> Bierz hotel tylko nad zatoką.

I z wrotami do lasu. Lasy są bardzo zdrowe.
    • mag-la-swag Re: Marsa Alam 20.03.25, 19:59
      Szukaj offert adults only.
    • riki_i Re: Marsa Alam 20.03.25, 20:27
      nika_1985, Ty chcesz lecieć z facetem na bara-bara, że szukasz "kameralny hotel"?

Tam zasadniczo nie ma czegoś takiego, ponieważ w okolicy poza plażą i morzem jest okrągłe NIC. Z tego powodu hotele są duże i z atrakcjami. Czymś muszą skusić klientów, jako, że generalnie podczas pobytu w ogóle nie wychodzisz z hotelu (chyba że zabierają cię na wycieczki fakultatywne, które sobie dokupisz).

I jak to jest, że lecisz, a jeszcze nie masz hotelu? Sam przelot kupiłaś?
      • nika_1985 Re: Marsa Alam 20.03.25, 21:38
        Kameralny hotel bo nie lubie tych Acqua parków, ale widzę że większość tam właśnie jest z Acqua parkami. No trudno się mówi. Znalazłam jakiś hotel bez niego.
        Ja znam Tabe itp, więc chcę spokoju.
        Tak, nie lece z biura podróży, więc sobie sama hotel wybieramwink
        • riki_i Re: Marsa Alam 20.03.25, 22:00
          Sprawdź oceny na trip advisor, no i jak ma być spokój, to taki hotel "adult only" najlepiej

Choć one są droższe od standardowej oferty
    • marecky81 Re: Marsa Alam 20.03.25, 20:48
      Malikia Resort w Abu Dabbab. Hotel jest przy piaszczystej plaży w zatoce więc nie ma pomostu którym trzeba iść przez rafę, a potem jest od razu zejście na glebię. Rafa jest z boku, więc można siedzieć klasycznie w wodzie z piaszczystym dnem i podglądać z boku rafę. Dodatkową atrakcją są żółwie bazujące w zatoce. Najlepiej wybrać się wcześnie rano przed śniadaniem, wtedy żerują blisko brzegu. Hotel nie ma aquaparku, dzieci relatyewnie niewiele, za naszych czasów nie było też Rosjan. Najwięcej Włochów. Standard bardzo dobry.
      • marecky81 Re: Marsa Alam 20.03.25, 20:52
        Pod koniec marca wiatr od morza jest jeszcze dość chłodny, ale przy leżakach są parawany z trzciny. Woda na pływanie ok, ale na dłuższe snorkowanie/nurkowanie konieczna pianka. Woda w basenach lodowata, chyba że podgrzewane.
        • nika_1985 Re: Marsa Alam 20.03.25, 21:39
          Dzięki, tak myślałam. Wiem że.to nie wrzesień, ale chcę chillout, książkę, opalić sie trochę i odpocząć. 6 dni stykniesmile
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Marsa Alam 23.03.25, 09:44
        W tym samym miejscu Hilton jest nieporównywalnie lepszy.
      • wrota.do.lasu Re: Marsa Alam 12.04.25, 22:14
        W tych z rafą przy plaży zazwyczaj jest zniszczona. Lepszy pomost głębia i piękna rafa
    • taki-sobie-nick Re: Marsa Alam 20.03.25, 21:47
      nie musi być ę ą pierdą..

Możesz rozwinąć to fascynujące sformułowanie?
    • crea.tura Re: Marsa Alam 20.03.25, 22:57
      Hilton w Marsa Alam, stosunkowo mały jak na egipskie warunki, nie ma żadnego aquaparku, bardzo przyjemny - byłam kilka lat temu.
    • alfa36 Re: Marsa Alam 23.03.25, 09:04
      Przyjemne są hotele sieci jaz, byłam w najmniejszym chyba jaz grand na wypoczynek z książką akuratny, woda jak dla mnie zimna.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Marsa Alam 23.03.25, 09:43
      Hilton Nubian. Praktycznie zero atrakcji dla dzieci, żadnego aquaparku, zjeżdżalni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka