Dodaj do ulubionych

Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R.

28.03.11, 17:33
Wysyłam rodziców na koncert do teatru w Radomiu, będę mieli 2 godzinki przed i zastanawiam się do jakiej kawiarni ich wysłać. Nie jestem z Radomia i proszę o wskazówkę. Dodam, że obchodzą 40 rocznicę ślubu i zależy mi na czymś dobrym dla nich...

MY
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.11, 18:16
      Rekomenduję kawiarnię Pivovaria. Mają tam bardzo dobry ekspres do kawy, a wnetrze i obsługa też jest w porządku. Kawiarnia ta miesci się w tym samym miejscu co restauracja Pivovaria - przy rogu ulic Żeromskiego i Moniuszki. Do kawiarni wchodzi się od ulicy Moniuszki, zaraz za rogiem (do restauracji wejście jest z bramy schodamii w dół ). Przez te dwie godzinki Jubilaci zdażą spokojnie wypić kawę i spacerkiem zdążą na spektakl do teatru.
      Jubilatom gratuluję (ech, kiedyś to się ludzie kochali...).

Pozdrawiam,
      Ja.

• katja_79 Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 28.03.11, 20:20
        Dziękuję bardzo za wskazówkę. Oj tak, kiedyś to się ludzie kochali...

MY
        • Gość: zenek Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.11, 23:27
          jest przeciez ładna kawiarnia W TEATRZE !!! Pivovaria snobistyczna i raczej klimatu dla takich okazji nie ma...
          • Gość: kawa Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 00:03
            Na jaki koncert w teatrze??? Zastanow się, dokąd rodzice idą. Jeśli na koncert to do sali koncertowej przy ulicy Zeromskiego 53. W radomskim teatrze nie ma koncertów tylko są spektakle. Nie wiem czy rozróżniasz spektakl od koncertu? Nie jesteś z Radomia a masz rodziców w Radomiu? Coś kręcisz.
            • Gość: pidzej Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 07:50
              kawa a nie przyszło ci do głowy, że rodzice też nie są z Radomia tylko do niego przyjadą i dlatego mają 2 godziny wolnego czasu przed koncertem/spektaklem? Każdy ocenia ludzi swoją miarą widocznie często coś kręcisz.
              • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaa Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.is.uw.edu.pl 29.03.11, 08:25
                polecam z całą odpowiedzialnością restauracje Teatralna:) Rodzice będą mogli zarówno zjeść i napić się kawy czy zjeść deser:)
            • Gość: zenek Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.11, 09:14
              przeciez autor napisal, ze wysyla rodzicow na koncert do Radomia. Nie umiesz czytac?
            • katja_79 Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 29.03.11, 09:47
              koncert chóru Aleksandrowa. Potrafię rozróżnić koncert od spektaklu. i jesteśmy spoza Radomia, lepiej nie odpisuj, jeśli masz pisać takie bzdety

MY
        • Gość: K. Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.11, 08:42
          w teatrze jest Czekolada w razie niepogody, miejsce przytulne, gdzie można coś zjeść i napić się nie tylko kawy. Taetralna też jest miła (Żeromskiego, tuż za deptakiem). Pivovarii na taką okazję nie polecam.
    • Gość: Reklama Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 10:54
      Przyjeżdżam do Radomia szukam dobrej,dobrego i tu następuje podanie jednej z branż. To schemat wystepujący na wielu portalach. Posty takie zakłada sie tylko po to aby za darmo się zareklamować a przy okazji dowalić konkurencji.
      • beata_ogien Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 29.03.11, 13:05
        W teatrze jest Czekolada, w której faktycznie jest smakowita czekolada , Teatralnej jeśli chodzi o desery to nie polecam...niewielki wybór, za to wino - chilijskie białe wytrawne świetne, ciekawsze desery ma do zaoferowania Banjaluka i kawy w kilku wersjach
        • Gość: sztuba Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 00:49
          Chór Aleksandrowa wystąpił w sali koncertowej Urzędu Miasta przy ulicy Żeromskiego 53, a nie w Teatrze Powszechnym przy Placu Jagiellońskim 15.
          • katja_79 Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 30.03.11, 18:10
            Tak, moja pomyłka...
            • Gość: paka Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 22:40
              Szkoda, że nie odróżniasz koncertu od przedstawienia teatralnego. Pewnie dla ciebie to jedno i to samo.
              • katja_79 Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 31.03.11, 19:54
                oj tak, sama nie wiem jak śmiem w ogóle się wypowiadać na forum robiąc tak rażące błędy...
                • Gość: Ja Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.11, 16:49
                  Ręce opadają mi z klawiatury na podłogę jak czytam co milaczkowie tu wypisują. Wydawałoby się prosta rzecz: dziewczyna, licząc na życzliwość znanych z uczynności mieszkańców grodu nad Mleczną, zadała proste pytanie. Dostała kilka odpowiedzi, ale dostała również bonus w postaci zaczepek, podejrzeń, oskarżeń, napaści słownych na nią i internautów obecnych w tym wątku itp, itd.
                  A za oknem słoneczko rozpuszcza coraz bardziej złote promyczki, ptaszki świrgolą wiosennie, pąki na drzewach i krzaczkach nabrzmiewają znacząco - jak mówi poeta: wiosna idzie, nie ma na to rady.
                  Uwierzcie mi na słowo, drodzy użytkownicy i korzystacze tego forum, że z życzliwoscią w sercu żyje się łatwiej i prościej. Uwierzcie w to, albo lepiej spróbujcie sami. Różnicę odczujecie już po pierwszych minutach przestawienia się z trybu negatywnego i wrogiego wszystkim, na tryb pozytywny i przyjaźnie życzliwy otoczeniu.
                  Na początek zróbcie proste ćwiczenie: uśmiechnijcie się do pierwszej napotkanej na ulicy osoby, potem do drugiej i następnych. Nawet jeżeli nie odwzajemnią Wam uśmiechu to może grymas zdziwienia na ich twarzach zastąpi chociaż na chwilę zaciętą i wściekłą maskę jaką noszą na codzień. Jeżeli będziecie cierpliwi i konsekwentni to ktoś kolejny odwzajemni wreszcie Wasz uśmiech i poniesie go do innych. A może uda się Wam takich fantastycznych chwil spowodować więcej?
                  Życzę Wam tego serdecznie i wiosennie pozdrawiam,
                  Ja
                  • Gość: misiop Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:17
                    :)

Działa :)
                  • katja_79 Re: Dobra kawiarnia w pobliżu teatru w R. 03.04.11, 18:31
                    dzięki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka