Dodaj do ulubionych

wybór liceum

15.04.11, 21:54
witam :) myślę że znajdzie się tu trochę osób, które w tym roku kończą gimnazjum i mają zamiar kontynuowac edukację :] ja także do nich należę i mam wiele dylematów. jak myślicie, czy trudno będzie się dostać do dobrego liceum (czachowski, chalubinski etc.)? biorę pod uwagę to że jesteśmy niby z niżu ale nie wiem, jak ogólnie poszły testy a od tego w głównej mierze zależą progi. więc jak poszły? :) aa i chyba klas w liceach jest ogólnie mniej tak? mam mętlik juz w głowie po tych testach, słabo mi poszły a mierzyłam do chałubińskiego. ale nie wiem czy będę mieć 140 punktów .. lepszy matfiz jest w chalubisnkim czy czachowskim tak ogólnie? ciekawa jestem opinii innych gimnazjalistów na ten temat. i rad starszych doświadczonych, też :)
Obserwuj wątek
    • Gość: 3-gimnazjalista Re: wybór liceum IP: *.radom.vectranet.pl 05.05.11, 21:48
      tez przydalaby mi sie jakas rada ;d
      • Gość: Gimnazjalista Re: wybór liceum IP: *.204.46.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.05.11, 21:19
        Ja tam chciałbym do mat-fiz-infu w Kochanowskim. w ostatnich latach mieli niższe progi, matma jest dobra, a maja dobra informatyke - dużo c++ w klasie informatycznej.

Mam tam kumpli - wcale nie narzekaja i mowia, że za dużo mitow jest o tej szkole.

Oby tylko punktów starczylo...
    • Gość: JC technikum jest trendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 22:13
      Jeśli jesteś zdolny, wytrwały i chcesz coś więcej niż lekcje z podręcznikiem, bądź odważny i wybierz technikum.
      Dobry zawód to szansa na pracę, a jeśli masz do tego zdolności językowe, to Świat będzie Twój.
      Elektronik, hotelarska, spożywcza, techniczna, samochodówka, budowlanka, lub ekonomik i jesteś ustawiony na całe życie. Cztery lata to i do matury dobrze się przygotujesz.
    • Gość: asd idź w kamasze do szkoły z klasami mundurowymi. IP: 193.111.144.* 06.05.11, 08:21
      Nie wskazuję szkoły, zainteresowani wiedzą gdzie szukać
      • Gość: absolwent Tylko szkoły artystyczne IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.11, 12:59

Dla uzdolnionych plastycznie fotograficznie Liceum Plastyczne Kilińskiego 20, dla uzdolnionych muzycznie Liceum Muzyczne 25 Czerwca 68. To szkoły dla ludzi wolnych z fantazją. W sztuce wolność !
        • Gość: fas w sztuce wolność i... bezrobocie IP: 193.111.144.* 06.05.11, 13:31
          sorrki za brutalność, ale większość po takich szkołach nie ma co robić... no chyba że chce grać przy drodze za drobne do kapelusza.
          • Gość: x Re: w sztuce wolność i... bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 13:52
            Tylko LO - obojętne które w Radomiu!!!
            • Gość: Asia Re: w sztuce wolność i... bezrobocie IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.11, 21:01
              Ja od roku jestem zdecydowana. Oby mi punktów wystarczyło. Nie wiem jak test, ale oceny ok. Klasa teatralna lub ratownictwa medycznego w Baczyńskim. Moja siostra tam chodzi i jest zadowolona, a tak marudziła że nie dostała się do Chałbińskiego.
              Wszystkim życzę powodzenia.
              • Gość: absolwent w sztuce wolność IP: *.radom.vectranet.pl 07.05.11, 00:34
                Jeśli ktoś chce poprzestać na liceum to rzeczywiście tylko ogólniak bo tylko trzy lata i kasa w supermarkecie.
              • Gość: andrzej Tylko nie Baczyński IP: *.152.130.10.dsl.dynamic.eranet.pl 07.05.11, 15:12
                W Baczyńskim jest po.... matematyczka, w tym roku pół klasy maturalnej nie dopuściła do matury. A te profile w lo to pic.
                • Gość: RAC Licea z profilami są tylko w szkołach zawodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 17:17
                  Profile są w liceach profilowanych. Takie prowadzą tylko szkoły zawodowe.
                  W liceach nie ma profili. Mogą jedynie zadeklarować, że będzie dodatkowa godzina zajęć z przedmiotu [2 przedmioty] przygotowującego do matury rozszerzonej. Reszta to pic. Nie ma klas o profilu teatralnym, chemicznym czy europejskim. Takie nazwy to tylko tani chwyt marketingowy.
                • Gość: abiturient Re: Tylko nie Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 07.05.11, 22:07
                  Andrzeju czas się wziąć do roboty!!! Po co pisać głupoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka