Dodaj do ulubionych

Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratury

13.07.11, 16:42
Czy w związku z tym dowiemy się kim jest autor tych wpisów na forum?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 16:50
      Pan prokurator powinien się wyłączyć, tak jak w sprawie spotkania we Wsoli, bo przecież jakby miał zrobić krzywdę Łuczyckiemu to będzie podejrzenie, że był stronniczy, czyli sprzyjał Kosztowniakowi. Chciałbym, aby p. Wójcik był równie zasadniczy w innych sprawach, które mogą zainteresować prokuratora a wiążą się z działalnością jego kolegów z Magistratu, np. w sprawie kamienicy Rynek 7, czy też umorzenia kary Rossabudowi.
      • Gość: panie wojcik Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 17:08
        to moze by sie pan podpisal a nie odwraca pan kota ogonem
        • Gość: JKo Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 18:03
          Ciekawe co bedzie dalej?Brawo dla Senatora Łuczyckiego za jego postawę.Wyborcy docenią już przy urnie wybroczej w Radomiu.Dziwię się zachowaniu radnego Wójcika to już w Radomiu nie ma innych ważnych spraw,żeby pan radny z ta sprawą zniewagi rzekomej prezydenta leciał do prokuratury?Widać kampanie wyborczą w tle oj widać.....
          • Gość: maniek Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.11, 10:57
            A Pan Łuczycki lepiej niech się zajmie byłym członkiem PO, który dokonał morderstwa w biurze PIS w Łodzi, swoich nie widzi pod nosem za to " cudze" zobaczył pod lasem, ciekawe!
            Ten pan ma takie dziwne, podwójne standardy, dla swoich i obcych!
            • Gość: Lucjan Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.11, 19:50
              Jeszcze jeden ciul z PIS-u
            • Gość: prawdziwyradomiani Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 03.10.11, 10:53
              -dziwię się - jak to Polak chciał zabić Polaka? Jak z PO to zapewne nie Prawdziwy Polak tylko jakaś opcja. Dziwi mnie też że radny wócik nie składał wniosku do prokuratury w sprawie brzozy złośliwie posadzonej na trasie przelotu...
    • Gość: turOk Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 18:01
      Ja mam tylko jedno no może dwa pytania
      czy w związku z tym że pan Wójcik idzie do prokuratury oznacza to że Uosabia się z pogladami zbforjude ???????
      Czy kochający Ojczyznę człowiek nie powinien OBURZAĆ się na słowa że żyje w kraju który "każdy może dymać jak dziwkę" ?????
      a może nawet trzy
      Panie Wójcik czy Panu poprostu po ludzku nie wstyd???
      • Gość: Ja Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 18:20
        I jeszcze taka refleksja mnie dopadła. Czyżby p. Prezydent nie umiał pisać doniesień do prokuratury, zaś Wójcik potrafił ? Straszny wazeliniarz z p. Wójcika. Doprawdy godna podziwu troska o naszego niegramotnego Prezydenta, którego koledzy muszą wyręczać w pisaniu donosów do organów ścigania.
        • Gość: Krzysztof Gajewski Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 18:49
          Szanowni Państwo
          Pisałem już wczoraj, że Prokuratura wznowiła oba śledztwa. Zalecam spokój.
          Krzysztof Gajewski
        • Gość: Alex Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.181.89.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 18:50
          Widocznie nie umie bo jak sam pisał to przegrywał. Prezydent odradzał Wójcikowi kierowanie sprawy do Prokuratury, ale on i tak złoży doniesienie. Czyżby Wójcik chciał na siłę pocieszyć Kosztowniaka za trzecią już porażkę ze Stępniem. W końcu kiedyś trzeba przerwać tą złą passę, tylko dlaczego akurat Łuczycki ma być chłopcem do bicia. Nie mogą odreagować na kim innym. Panie senatorze, proponuję konsultacje ze Stępniem, mam nadzieję, że nie odmówi panu pomocy i powie jak się te dzieci ogrywa w Sądzie.
    • beata_ogien Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratury 13.07.11, 18:49
      Nie, szanowni państwo. Pan Wójcik próbuje ratować resztki swojej skóry i czytuje forum, albo ktoś to robi za niego i składa mu meldunki. Ponieważ nieźle mu się oberwało za nicnierobienie, po obietnicach, że pozwie p. Łuczyckiego, to się wziął i po tych nie pięciu dniach, wysmażył zawiadomienie do Prokuratury. Żenujące swoją drogą, o znieważenie, śmiechu warte. Ale...ciekawie będzie, jak dojdzie do rozprawy i skazania "zbforjude" bo wtedy już nie będzie żadnych przeszkód, by podać jego nazwisko.
      • Gość: kazio Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 19:42
        radomski pis usiluje odwrocic uwage od tematu, szkaluje sie Polske a oni chca scigac czlowieka ktoremu to przeszkadza???
        nie rozumiem, podobno pis to partia dla ktorej wazny jest patriotyzm, to chyba tylko slowa
        brawo Łuczycki!!!
        • Gość: miecio Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.11, 11:02
          To właśnie PO usiłowała zrobić z prezydenta Radomia obrońcę zbforjude! Łuczycki
          stwierdził, że prezydent toleruje własnie takich "jude" pracowników! za pomówienia
          trzeba teraz zapłacić!
    • Gość: Lidzbark Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.11, 20:33
      Co z tego ze Wojcik ma całkowita racje? Dopóki sady nie będą przykładnie karać polityków szkalujących bezkarnie innych polityków dopóty nadal bezkarnie będzie można wyzywać o obrzucać błotem, udając później debila. A może niektórzy nie muszą udawać?
      • Gość: Warmiński Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.182.97.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 21:52
        Wójcik na pewno nie musi udawać.
    • iryda11 Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu 13.07.11, 20:56
      I co to da że pójdzie ?Ręka rękę myje .
    • bkf4x4 Cudze pod lasem się widzi... Zasłona dymna 13.07.11, 21:24
      Panie Wójcik dobrze pan zrobił, przecież trzeba czymś zagłuszyć...
      • Gość: Nemo Re: Cudze pod lasem się widzi... Zasłona dymna IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 21:57
        Wójcik weź się do roboty . a nie będziesz się kręcił po prokuraturze!
        • Gość: przechodzień Re: Cudze pod lasem się widzi... Zasłona dymna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:40
          A co ma do tego grupa młodych mężczyzn w czarnych koszulach z napisem po angielsku "Prawa Straż " ? Chodzą tacy po Radomiu... gęby zakazane...
      • Gość: I tyle Re: Cudze pod lasem się widzi... Zasłona dymna IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 22:35
        Gnojstwo i padalce ..ni w pis ni w po.
    • sono_andrzej Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratury 13.07.11, 23:22
      Rekacja Wójcika ma za zadanie odwrócić uwagę od najważniejszego, czyli od tego o czym pisał A. Łuczycki w swoim liście do prezydenta Kosztowniaka.
      Wójcik musi być konsekwentny, choć wiadomo na 100%, że prokurator odmówi wszczęcia śledztwa z tego doniesienia.
      Myślę, że Wójcik zbyt szybko wyszedł przed orkiestrę i nie przemyślał swojego działania, teraz tylko robi zamieszanie, ale ostatecznie i tak przegra.

Inną sprawą jest, że Wójcik dopiero teraz odwracając kota ogonem popiera petycję skierowaną do Prokuratora Generalnego. Czemu wcześniej nie poparł?
    • Gość: sympatyksympatyka Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.11, 23:44
      ciekawe dlaczego tylko jednego polityka z Radomia oburza decyzja prokuratury, reszta milczy, nie interesuje się tym. Dlaczego nikt z PiS nie podniósł głosu?

ja chcę znać z imienia i nazwiska kogoś kto to napisał!
      • bkf4x4 Czy to aż tak ważna osoba że PIS jej broni jak lew 14.07.11, 10:49
        ?
    • Gość: Kto jest kim? Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.centertel.pl 14.07.11, 10:53
      Śmieszne! Przecież ludzie z PO i PiS wiedzą doskonale, kto kryje się pod nickami! To taka zabawa polityków, którym tęskno już za kampanią. Oni tylko to umieją, obrazać się nawzajem na forach. Każdy ze "środowiska" wie, pod jakim nickiem pisze Mateusz Tyczyński, czy Jakub Kowalski, albo Bogdan Karaś. Zresztą PO z pewnością ma partię 50 centów, czyli grupę osób, których opłaca za aktywność na forach, krytykując na zawołanie. Dlatego nie czytajcie tych głupot i dajcie sobie spokój z wirtualną polityką. To poniżające, aby to wszystko czytać ...
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratury 14.07.11, 16:33
      - I bardzo dobrze. Sam mogę się pod nią [petycją Łuczyckiego] podpisać. Bo jeżeli ktoś obraża, to powinien być ukarany - uważa Wójcik.

A jak nazwać tych, którzy te śmieci do okolicznych lasów czy rowów wyrzucają? Polskie świnio bydło właśnie.

Jeśli już chcecie się czepiać zbforjude o tę konkretną wypowiedź to może bardziej dlaczego chce tępić tylko polskie świniobydło za wyrzucanie tych śmieci. Inne mniejszości, np. rumuńskie czy bułgarskie a żyjące w Polsce też być może dorzucają swoje...

Druga sprawa, jeśli lokalne władze zezwalają na istnienie takiego procederu jak śmieci w okolicznych lasach czy rowach to znaczy to źle funkcjonuje miejscowy system usuwania śmieci z terenów publicznych i/albo nie robi się wystarczająco dużo w zakresie ustawodawstwa gminnego, by zniechęcić lub odstraszyć potencjalnych śmiecących. W obu przypadkach winę za to poniesie lokalny samorząd i każdy ma prawo go za takie leserstwo i świadome zaśmiecanie środowiska określić tak jak chce. W świetle tego co się czyta czasem na forum "polskie świniobydło" to i tak łagodne określenie.

Faktycznie, więc, panie Wójcik, sam może się pan pod taką petycją podpisać... lol
      • l.i.l.a.b.a.j.ona ... 14.07.11, 16:39
        ... bo to pan obraża swój urząd i swoje stanowisko.
        • Gość: anja wojcik IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.11, 16:57
          lepiej by radomski pis zajal sie miastem a nie sciganiem osob ktorym przeszkadza obrazanie polakow!!!
          • Gość: ciekawski Re: wojcik IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.11, 20:21
            no to jak był czy nie był w tej prokuraturze ? wie ktoś ?
            • Gość: elektor Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.146.65.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.11, 08:31
              No właśnie. "Ciekawski" zadał dobre pytanie; czy Wójcik w końcu złożył to doniesienie do Prokuratury, czy też nie. Ja również jestem ciekaw.
              • Gość: Medium Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.11, 08:58
                "Inteligencie" z PO, wystarczyło wejść na bloga Wójcika.
                dariuszwojcik.blox.pl/2011/04/Dariusz-Wojcik
                Jeżeli nie potrafisz to wkleję ci całość:

Pięć dni miał radny sejmiku województwa mazowieckiego, były senator Andrzej Łuczycki z Platformy Obywatelskiej za pomówienie prezydenta Radomia Andrzeja Kosztowniaka. Nie zrobił tego i dlatego zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, jako przewodniczący Rady Miejskiej w Radomiu zawiadomiłem prokuraturę o popełnieniu przestępstwa. Całość wyjaśni dokładnie treść zawiadomienia, którą prezentuję poniżej:

Radom, dnia 2011-07-12

Do
                Prokuratury Rejonowej
                Radom-Wschód
                ul. Żeromskiego 91/93
                26-600 Radom

ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA

Niniejszym zawiadamiam o popełnieniu przestępstwa na szkodę Prezydenta Miasta Radomia Andrzeja Kosztowniaka, polegającego na tym, że w dniu 4 lipca 2011 r. na stronie internetowej www.luczycki.pl Andrzej Łuczycki pomówił Andrzeja Kosztowniaka w liście otwartym skierowanym do niego o to, że jako Prezydent Miasta Radomia toleruje i zatrudnia w podległej mu instytucji człowieka kryjącego się pod pseudonimem zbforjude (który prezentuje nazistowskie poglądy i hasła oraz nawołuje do nienawiści na tle rasowym), które to pomówienia jako nieprawdziwe naraziły Andrzeja Kosztowniaka na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia funkcji Prezydenta Miasta, tj. o przestępstwo z art. 212 § 2 k.k.

Żądam ścigania i ukarania Andrzeja Łuczyckiego za powyższe pomówienia.

Wnoszę o objęcie ściganiem w trybie publicznoskargowym wyżej opisanego przestępstwa ze względu na istnienie interesu społecznego w objęciu takim ściganiem (z uwagi na naruszenie czci i dobrego imienia Prezydenta Miasta Radomia) i wszczęcie dochodzenia w niniejszej sprawie.

Załączniki:

Wydruk ze strony internetowej www.luczycki.pl,
                Wydruk ze strony www.dariuszwojcik.blox.pl

Dariusz Wójcik

przewodniczący Rady Miejskiej w Radomiu
                • Gość: ciekawski Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.11, 09:38
                  dzieki za wyjaśnienie, nie ma jeszcze obowiazku czytania blogu p.przewodniczacego. ale to tylko kwestia czasu, to po wyborach może być "lektura obowiazkowa". ale dzieki za informację
                • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 09:43
                  Ubawiłam się setnie z samego rana.
                  Żeby narazić na utratę czegoś to trzeba to coś mieć. No chyba że pan Wójcik po przeczytaniu listu pana Łuczyckiego stracił zaufanie do pana " prezydęta".
                  Dzięki za umożliwienie mi wesolutkiego rozpoczęcia soboty :)
                  • iryda11 Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 10:09
                    Ja tez się ubawiłem do rozpuku.....to sa typowe jaja .....
                    • vater1958 Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 10:21
                      i ja wszystkim miłego dnia życzę :-)))
                  • Gość: Disooo [...] IP: 188.116.2.* 16.07.11, 11:23
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 13:10
                      Mam dla ciebie niespodziankę i to całkiem niedługo. Będzie cię kosztowała drożej niż przypuszczasz :)
                  • Gość: Disooo Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.rev.rootvps.pl 16.07.11, 11:27
                    to sie tyczylo ognistej beaty z E7 :) niedorozwoja który prezydenta pisze przez "ę"
                    • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 13:16
                      Nadrozwoju , nie wiesz po co jest tam cudzysłów? Zacznij lepiej odwiedzać SKOK, przyda ci się.
                      • Gość: Krackers Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.rev.rootvps.pl 16.07.11, 15:42
                        Nie chę wnikać w Wasz spór, ale droga Beatko musisz uzbroić się w cierpliwość. Jak Ty kogoś atakujesz to musisz sliczyć się z tym, że i Ciebie zaatakują. Kij ma dwa końce więc to Ty decydujesz. I lepiej na forum nie strasz bo będziesz źle odbierana. Po prostu trzeba być jak "ściana płaczu" w WC - wszystko spływa :) Wyluzuj i powodzenia :)
                        • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 16:37
                          Szanowny Krakersie, po pierwsze nikomu nie ubliżam, a już na pewno nie w taki sposób, w jaki robi to ten internauta nie pierwszy raz, po drugie niestety ja nie straszę bo nie mam tego w zwyczaju. Ja tylko informuję o fakcie dokonanym.
                          • vater1958 Re: Ja też jestem ciekaw. 16.07.11, 16:45
                            a nie masz wrażenia, sądząc po IP - że Disooo=Krackers?
                            • Gość: elektor Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.204.33.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 09:36
                              Ten cały „Disooo” ewidentnie przegiął. Wiadomo co może stracić dwunastoletnia dziewczyna i jeszcze te sugestie że z własnym ojcem. No po prostu dno. Potem ewidentnie się przestraszył i pod innym nickiem zaczął łagodzić sprawę. Beato jak by co to mogę iść na świadka (masz zgodę na namierzenie mojego IP) , że jednoznacznie zrozumiałem „aluzje” tego gnoja, gdyby przypadkiem miał ochotę tłumaczyć się podobnie jak ten cały „zbforjude”. Od razu zaznaczam, że nie wiem kto to jest beata_ogień, ale jakieś zasady muszą przecież obowiązywać. W końcu forum internetowe to nie jest miejsce dla byle szumowin i chamów.
                              • vater1958 Re: Ja też jestem ciekaw. 17.07.11, 10:03
                                brawo!
                                mojego ip nie trzeba namierzać - wystarczy mail na gazeta.pl :-)
                              • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 17.07.11, 15:24
                                Dziękuję, oczywiście panowie, że pomyślałam o tym że to jedna i ta sama osoba. Chętnie skorzystam z pomocy jeśli będzie zachodziła taka potrzeba. Nie każdy na tym forum po opluciu, wytrze twarz i powie, że pada deszcz. Ja nie należę do tych. Jeszcze raz dziękuję.
                              • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 18.07.11, 01:46
                                Gość portalu: elektor napisał(a):

> W końcu forum internetowe to nie jest miejsce dla byle szumowin i chamów.

Do nich zaliczają się również ci prowokujący do ostrzejszych wypowiedzi i nie wmówisz mi, że beatka nie prowokowała ani razu... :)
                              • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 18.07.11, 15:48
                                Byłabym bardzo wdzięczna za kontakt ze mną poprzez adres: gazeta.pl to prośba do elektora :) Dziękuję
                                • Gość: elektor Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.146.64.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.11, 18:28
                                  Zgodnie z deklaracją i jednocześnie twoją prośbą o kontakt wysłałem maila ma adres gazeta.pl i otrzymałem komunikat takiej oto treści:
                                  "Twoja wiadomość została wysłana
                                  (ale nie udało się zapisać adresów do książki adresowej)".
                                  Myślę jednak, że wszystko jest ok`.
                                  elektor
                                  • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 18.07.11, 18:35
                                    :) właśnie byłam na poczcie i nic nie ma :) hmmmm, może jeszcze przyjdzie , w każdym razie reakcja już jest
                                    • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 18.07.11, 18:45
                                      no jest jeszcze mój login z forum :) na początku, ok jak wrócę z zajęć to zajrzę a narazie dziękuję
                                      • Gość: Ja Re: Ja też jestem ciekaw. IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 19:56
                                        Jest zasadnicza różnica pomiędzy wypowiedziami Beaty O. a dajmy na to tym, co wklepuje tu gościu podający się za studenta tut. Politechniki. O ile Beata O. publikuje swoje sądy o ludziach, które to sądy z natury rzeczy zawsze będą subiektywne, to nikomu nie imputuje, tak jak niejaki student, że dana osoba, lub grupa osób dopuściła się czynów, które w powszechnym odczuciu zasługują na dezaprobatę ( kradzież, kupowanie dyplomów na bazarze, nielegalne podsłuchy itp ). Jeżeli ja uważam, że ludzie pokroju Kosztowniaka, Kowalskiego czy Marszałkiewicza to karierowicze, którzy nie mają żadnego doświadczenia ani wiedzy, żeby pełnić swoje funkcje, to nie jest to żadne przestępstwo. Co innego, gdybym napisał, że ktoś z nich wziął łapówkę albo, że ma nieślubną latorośl. O ile okazało by się to nieprawdą to popełnił bym przestępstwo. Wydaje mi się, że panowie z PiS, udzielający się na Forum nie są w stanie zrozumieć pewnych niuansów prawnych, co dobitnie pokazał p. Wójcik, donosząc do Prokuratury na p. Łuczyckiego. Ale co tam, po owocach ich poznacie, jako rzecze Pismo. Szczególnie takich Wójcików poznacie, a mam nadzieję, że niektórzy już ich poznali.
                                        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 19.07.11, 00:02
                                          A skąd ma ktoś mieć pewność, że beata faktycznie nie pracuje na E7? Przecież nie wszyscy ją tu znają z imienia i nazwiska. Ludzie oceniają na podstawie charakterologicznych wypowiedzi, które zapodaje. Jak na razie obiecała coś komuś za wyższą kasę i radziła praktykować w jakimś SKOKu...
                                          No sorry, to są równie dwuznaczne sugestie z jej strony, lol.

• beata_ogien Re: Re 19.07.11, 08:38
                                            Ha ha ha ha no tym razem toś mnie tak rozbawiła , że aż mi łzy pociekły. Twój las zaczyna gnić od nadmiaru wody, a obiecałam obiecałam i słowa dotrzymałam i obiecuję wszystkim , że będę informowała na forum o postępach w sprawie dotyczącej niespodzianki. Całą resztę...gratis, za darmo :)
                                            A twoje wybujałe fantazje i niedorzeczności naprawdę mi już spływają ....do samej ziemi, produkuj jad produkuj....bo przeciez będziesz musiała popluć. Owocnego wysiłku życzę :)
                                            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 19.07.11, 14:18
                                              No to się cieszę, że Cię rozbawiłam. Nie masz przecież ostatnio zbyt wielu powodów do radości... :/
                                  • beata_ogien Re: Ja też jestem ciekaw. 18.07.11, 20:43
                                    Niestety, nic nie doszło , proszę o kontakt na inny adres beataogien@interia.pl, dziękuję
    • Gość: KK Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: 194.181.137.* 17.07.11, 10:13
      Trochę jesteście niedouczeni. Nie można obrazić kogoś, kto występuje anonimowo.
      Co innego gdybyś występowała pod własnym imieniem i nazwiskiem a z pewnością Beata Ogień tym nie jest.
      • Gość: elektor Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.147.8.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 11:23
        Ty douczony „KK”, skąd wywodzisz twierdzenie, że „Nie można obrazić kogoś, kto występuje anonimowo”. Podaj jakąś podstawę prawną, powołaj się na jakieś orzecznictwo Sądu Najwyższego lub przytocz ze 2-3 glosy autorytetów prawnych na udowodnienie postawionej tezy. Czy niejaki „zbforjude” obraził jakąś konkretną osobę z imienia i nazwiska ?. Nie, wystarczyło że pewne osoby poczuły się obrażone jego wpisami. A tu mamy do czynienia z konkretną osobą, i jeżeli jeszcze ta osoba ujawni się z imienia i nazwiska to niejaki „Disooo” vel „Krackers” powinien mieć ciepło. A ja chętnie przyłożę do tego rękę.
        • Gość: KK Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: 194.181.137.* 17.07.11, 12:13
          Widzę że albo jesteś osioł albo z PO bo ujadasz tym samym jadem. Jak można obrazić anonima? Co innego obraza NARODOWOŚCI. Ale jak widać masz kłopoty z odróżnianiem vis a vis od vice versa tak jak starzy milicjanci kiedy jeden w złości krzyknął do kolegi ty łapówkarzu a ten odpowiedział mu i vis a vis.
          • Gość: elektor Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.147.8.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 13:31
            W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na moje pytanie „douczony” gostku „KK”. Stare dowcipy z bardzo długą brodą o milicjantach możesz sobie wsadzić w buty, może będziesz wyższy. A ujadać jadem zaczynasz ty. Jest jednak różnica między polemiką z poglądami autora wpisu a obrażaniem go. I żadne semantyczne sztuczki na temat różnicy w znaczeniu zwrotów pomiędzy „vice versa” a „vis a vis” zapożyczonych z francuskiego, nic tu nie pomogą. Tam nie było odwzajemnienia (vice versa – na wzajem) bo chamstwo poszło tylko w jednym kierunku bez riposty z drugiej strony, która być może nie chciała się zniżać do takiego samego poziomu. A że nie było twarzą w twarz (vis a vis), no jeszcze tego by brakowało, żeby iść w zawody z jakimś szmaciarzem na przerzucanie się obelgami. Potem by wyszło na to, że ona też kogoś obraziła – „Nie ze mną takie numery Bruner”, chciałoby się rzec. A anonimowy to jesteś właśnie ty, niejaki „”Disooo” vel „Krackers”, czy nawet ja. Ktoś kto się zalogował za pośrednictwem „Gazety” już anonimowy nie jest. Więc po prostu nie chrzań głupot.
            Teraz jadę na grilla nad wodę i wrócę dopiero późnym wieczorem, więc na twoje ewentualne „ad vocem” będę mógł odpowiedzieć dopiero w poniedziałek.
      • Gość: Jasko Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.11, 13:51
        Masz racje w tym poście
      • beata_ogien Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu 17.07.11, 15:26
        Doprawdy? Kłania się kodeks cywilny nie mówiąc o kodeksie karnym. Choć nie wiem czy lektura tych " dzieł" poszerzy twoją wiedzę prawniczą.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratury 17.07.11, 12:03
      Jak tak dalej będą się radni bawić wymiarem sprawiedliwości, to i okręgową prokuraturę oraz sąd okręgowy zabiorą Radomiowi i przeniosą je gdzieś do Zwolenia... :/
    • Gość: Majka Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.11, 17:11
      Wasze polityczne zacietrzewienie az odbiera zdrowy rozsadek. Jak osoba zalogowana przez portal GW nie jest anonimowo? A kim do cholery jest Beata Ogien? Sprawdzilam w spisie Radomia i nie ma takiej osoby wiec przestan chrzanic. Idz sie doucz.
      Do "beata_ogien" - ktos dobrze ci napisal ze kij ma dwa konce. ty wysmiewasz w swoich wpisach niemalze kazdego kto jest z PiS (duzo czytam i widze). Jakos nie widzialam zeby ktos straszyl cie sadem czy prokuratura, wiec wyluzj (sorry, ale nie stac mnie zeby kogos takiego jak ty oceniach z wielkiej litery).
      • vater1958 anonimowo? 17.07.11, 19:09

komu skarbie odpowiadałaś? koledze "rotwil2" (pod jego postem)?

Co do anonimowości (trochę to OT), ale moim zdaniem użytkownik zalogowany
        w żadnym przypadku anonimowy nie jest! Mnie pod używanym tu adresem mailowym zna przeszło 200 osób... A to, że "Disooo" (czy ktokolwiek inny) akurat beaty_ogien osobiście nie zna, nie znaczy, że pod tym nickiem nie zna jej np 10000 osób...
        O anonimowości możemy mówić jedynie w przypadku logowania jako "gość", choć tak naprawdę nie ma anonimowości w sieci!
        A rozwiązanie jest proste! Przestańmy leczyć swoje kompleksy plując na forum jadem na innych korzystając z "gościa" lub podając fałszywe dane (np. Berlin, SS-Strasse) :-)))
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 18.07.11, 01:39
          W białych rękawiczkach też można obrażać na forum i mam wrażenie, że nikt nie robił tego lepiej w stosunku do mnie, na przykład, niż Beatka właśnie... :)
          "mała" podskakiwała swego czasu, pamiętam, ale tamta to przynajmniej nie bawiła się w ceremonialne przedstawienia...

Z tego co się orientuję, trzeba chyba być osobą publicznie znaną, żeby można było dochodzić swoich praw na drodze prawnej za jakieś żarty na forum. Swoją drogą, nie stać Beatę na jakąś zabawną ripostę, jeśli już?
          Ci żartujący nie wyglądają na tych psycholi, którzy już od paru lat łażą na przykład za mną na forum i dostają psiej s.aczki na widok mojego loginu... :D
          • Gość: TEMAT-ZASTĘPCZY Proponuje Prokuraturę zainteresowac innym tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:25
            A temat ten to.
            JAKIE SĄ >ISTOTNE PRZYCZYNY< BRAKU MOŻLIWOSCI WYEGZEKWOWANIA TERMINOWEGO ZAKONCZENIA MIEJSKICH ROBÓT DROGOWYCH OD WYKONAWCÓW .
    • Gość: zbforjude Re: Sprawa "zbforjude". Wójcik idzie do prokuratu IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.11, 11:47
      Mogą mi naskoczyć!
      • Gość: Sfrustrowany Wójcik niewiele zrobił ale mistrz od zadym IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 07:23
        Kiedy śliczny Wójcik zajmie się interesem miasta i przestanie urządzać spektakle teatralne połączone z występami przed kamerami miejscowej telewizji ? Najwyższy czas aby zrobić porządną kocówę temu Panu, mistrzowi manipulacji i socjotechniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka