Dodaj do ulubionych

MarkPol -uwaga na ceny

31.07.11, 10:19
Wczoraj kupiłem chyba najdroższy chleb na świecie.Mały, okrągły 40dag-wy chlebek -zwykły , nic nadzwyczajnego za... 7,80.Moja wina bo nie spojrzałem na cenę, ale nie robie tego w przypadku chleba , bo ilez taki chlebek może kosztować 1,20-1,80?.Teraz już będę ..i wam radzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Red Bull IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.11, 11:33
      potwierdzam kupowałem między innymi Red Bull'e na imprezę. Cena na półce okolo 3 złotych w kasie 6 z kawałkiem. Pani na kasie oczywiście nie wie kto jest kierownikiem zmiany, bo są podobno dwie ale gdzieś poszły
      • Gość: radomianka ser zolty IP: *.internet.radom.pl 31.07.11, 11:44
        mial byc w promocji po 13.99, a w kasie okazal sie po ...19,99. a ja akurat kupilam sobie go wieksza ilosc. kierowniczka po wezwaniu stwierdzila tylko, ze promocja skonczyla sie kilka dni temu i panie ze stoiska zapomnialy zdjac starej ceny i postawic nowej. ale przeciez zgodnie z przepisami obowiazuje cena ta, ktora widzimy. wiec czemu musialam zaplacic drozej? a musialam bo kasy zwrocic nie chcieli. masakra ten sklep!
    • Gość: ola Re: MarkPol -uwaga na ceny IP: *.27.tronic.pl 31.07.11, 11:46
      A od kiedy chleb stanial i w ktorym sklepie kosztuje 1zl 80 gr chyba ze polowa
      • 1.jack Re: MarkPol -uwaga na ceny 31.07.11, 12:43
        Przeczytaj wątek.Ten chlebek ważył 40dag., to kg kosztuje 20zł - to w/g ciebie dużo , czy mało?
      • Gość: radomianka Re: MarkPol -uwaga na ceny IP: *.internet.radom.pl 31.07.11, 14:59
        w wielu marketach jest nawet tanszy niz 1,80-chyba nie robisz zakupow.
        u mnie w osiedlowym sklepie kosztuje akurat 1,80. i to nie polowa, a dokladnie caly:)
    • Gość: anka Re:coca cola IP: *.ats.pl 31.07.11, 12:53
      na półce cena promocyjna , przy kasie normalna.Kasjerka skasowała cenę oczywiście wyższą , bo koleżanka nie zdążyła zmienić ceny.Z ciekawości poszłam na drugi dzień sprawdzić - koleżanka do tej pory nie znalazła na to czasu.Nigdzie nie sprawdzam paragonu, ale po odejściu od kasy w Marpolu , staję sobie z boku i sprawdzam.
    • astorkaa Re: MarkPol -uwaga na ceny 04.08.11, 10:56
      A ja robię tak i radzę wam to samo. W każdym markecie jeśli widzę jakąś rzecz przecenioną i jeśli normalnie kosztuje dużo więcej, to zawsze zanim podejdę do kasy sprawdzam cenę na czytnikach kodów. I już nie raz nie dałam się nabrać na te pseudo promocje !!
      • anamaria12 Re: MarkPol -uwaga na ceny 04.08.11, 16:12
        Miłe panie nie dajcie robić się w bambuko. W/g ustawy klienta obowiązuje cena umieszczona przy towarze. Owszem kasa nabija taką cenę jaką ma w komputerze,ale po złożeniu reklamacji sklep oszust, natychmiast musi zwrócić różnicę między ceną kasy a ceną widniejąca przy produkcie. A jeżeli sytuacja się powtarza,to sprawę należy zgłosić do PIH.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka