Dodaj do ulubionych

Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa

14.09.11, 16:00
Wszystko się zgadza, ale dlaczego Gazeta nie pójdzie za tropem debat?
Niedawno poseł Marek Suski z PiS zarzucił posłance Ewie Kopacz z PO NIEPRAWDĘ I CHWALENIE SIĘ CUDZYMI SUKCESAMI, JEDNOCZEŚNIE WYZYWAJĄC JĄ DO WSPÓLNEJ DEBATY NT. RADOMIA.
Dlaczego nikt z dziennikarzy tzw. radomskich nie zapyta posłanki Kopacz z PO wprost czy boi się debaty z posłem Suskim z PiS?

Myślę że byłoby ciekawie. Ale wy - dziennikarze - chcielibyście show a nie prawdziwych debat.
A najlepiej takiego show wg. waszego z góry zaplanowanego scenariusza. Jak w TVN.
Obserwuj wątek
    • beata_ogien Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł 14.09.11, 16:20
      No i co? Posłanka nie podjęła rękawicy a poseł ...spotkanie z wyborcami zorganizował?????? Ja nie będę głosowała na media, to nie media siedzą w ławach sejmowych i naciskają guziki, często gęsto nie wiedząc co czynią i za czym głosują. Odnoś się merytorycznie do tematu artykułu a nie tradycyjnie " wykręcaj kotu ogon".
      • Gość: jitter Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.11, 16:52
        Media juz wpłynęły na ziebie chociaż tego nie zauważyłaś. Chorujesz na GW i TVN24 jednocześnie
        • beata_ogien Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł 14.09.11, 17:20
          NIeznajomość osoby i tematów z nią zwiazanych szkodzi...zaspokoję twoją chorą wyobraźnię, rozstałam się z telewizją jakąkolwiek jakieś 5 lat temu i nie tęsknię za nią nic a nic. A teraz wyobraź sobie mnie w innym czasie, w innym miejscu oddającą się innym zajęciom.
          • Gość: jitter Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.11, 17:56
            To jest niemożliwe. Telewizji nie ogladasz gazet nie czytasz a piszesz jak TVN24. A co to jest chora wyobrażnia i jak ja zdiagnozować?
    • Gość: masza Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.11, 21:08
      Kolejna noc zrywania plakatow przed nami. Kto zrywa plakaty PISu?
      • Gość: Lolek Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 20:35
        Znudzilo mnie robienie debili z ludzi i dlsatego zagłosuję na PIS
    • Gość: wyborca WR Re: Kampania wyborcza, elektorat mówi do słupa .. IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.11, 22:42
      ....a słup stoi jak d.pa..!!! a pod słupem student.
      • Gość: kran Re: Kampania wyborcza, śmieszne sondaże IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 16:52
        Żałosny sondaż CBOS ma na celu podtrzymanie upadającego morale w szeregach PO. Część zwolenników Tuska już zwija żagle i rozgląda się hyżo za ugrupowaniem mającym większe szanse w wyborach. Platforma już utonęła! Nie dlatego, że prowadzi ją nieudolnie Tusk, lecz dlatego, że lekceważy Polaków , ma ich za idiotów i łatwowiernych kmiotków, matołów. Na tym Tusk i jego PO poślizgną się już niedługo.

• Gość: babcia marysia Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 08:29
      Czy p. min. Kopacz rzadzi w Radomiu -wiec niech Suski ma pretensje do PIS
      • Gość: kran Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 16:35
        Chyba z notowaniami PO w prawdziwych sondażach jest coraz gorzej, skoro wszystkie reżimowe i polskojęzyczne media mają rozkaz napadać na Kaczyńskiego kilka razy dziennie oraz co kilka dni publikować sfałszowane sondaże
    • Gość: Radomianin Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 09:16
      Pani Redaktorze Domański zawsze ma Pan coś do powiedzenie nie zawsze z sensem ale to już inna sprawa. Z tego co wiem nie ma Pan nawet skończonych studiów a jak widać wszystko wie Pan najlepiej. Może czas aby pewne refleksje skierować w kierunku własnej niewyuczonej osoby????
    • emerytnonez Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa 15.09.11, 14:07
      To prawda - tylko jak już taki kandydat na posła próbuje zorganizować w publicznym miejscu debatę, to mało kto chce przyjść i podjąć z nim dyskusję. Tak było u nas w Gorzowie Wlkp. kiedy to pan Wontor poseł z SLD i pan Pahl poseł PO zorganizowali debatę na pięknym bulwarze to my wyborcy nie byliśmy tą debatą zainteresowani. Śmiem twierdzić, że staliśmy się bardzo wygodni i lubimy oglądać te pyskówki w TVN, w takich programach jak "Kawa na ławę", "Tak jest", "Fakty po faktach" czy " Minęła 20". Te dysputy w tych audycjach już sięgnęły dna, to dziennikarze podsycają to atmosferę nienawiści jednej partii przeciw drugiej. Z tych dysput wyłania się jedno, Kaczyński i jego ekipa musi istnieć, bo media stracą oglądalność i nie ważne co my o tych dysputach myślimy, ważne aby wskaźniki oglądalności były na wysokim poziomie. Wcale się nie dziwię Kaczyńskiemu, że nie chce uczestniczyć w tych dyskusjach, bo po mimice twarzy prowadzących programy, widać gołym okiem kogo popierają. A najbardziej w tym teatrzyku prym wiodą panowie prowadzący "Tak jest" i "Kawa na ławę" Czas najwyższy skończyć z tą błazenadą i poważnie traktować zaproszonych gości a przede wszystkim nas widzów (wyborców).
      • Gość: Kamil Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 15:53
        Paradowska w Superstacji przebija wszystkich łącznie z manipulantem Miecugowem ze Szkla Kontaktowego.
    • eshun Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa 15.09.11, 14:29
      W cywilizowanych krajach politycy wiedzą, że ich obowiązkiem wobec przyszłego elektoratu jest debata w telewizji podczas, której różne partie przedstawiają swoje programy i merytorycznie ze sobą dyskutują w przeciwieństwie do naszych polityków, którzy robią szopki i zachowują się karygodnie tak na prawdę pokazując swój stosunek do nas jako społeczeństwa. Oczywiście to samo dotyczy naszych lokalnych polityków, którzy zaśmiecili całe miasto a o debatach na razie zapomnieli. Czy myślą, że zamiast na konkretny program mamy głosować na twarz z plakatu?
      • Gość: Kamil Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 15:56
        Debaty sa dla mało kumatych. W zasadzie nikogo normalnego nie interesują zarówno w Polsce jak i gdzie indziej. Dla cwaniaków z TVN wazniejsze sa dyskusje o debatach.
        • anamaria12 Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł 15.09.11, 19:02
          Debata rzecz potrzebna,ale przymusu wysłuchiwania ględu, ględu polityków nie ma. Natomiast pisowcy uważają,że żyją w niedemokratycznym państwie :))) więc w debacie udziału nie biorą. I jeszcze jedno, myślę,że każdy kto chce mieć pogląd , powinien mieć ogląd , a ten daje słuchanie i oglądanie ROŻNYCH stacji.
          • Gość: fran Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 20:14
            Chcesz słuchać ględzenia pod publiczkę twoja sprawa. Dla mnie szkoda czasu i tak na podstawie mulenia nie podejmujemy decyzji. Zdecydowana większość tych ktorzy pójda glosować zdanie ma i żadna debata tego nie zmieni.
    • Gość: lessi Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.11, 21:06
      Na naszych oczach i w dodatku w ekspresowym tempie toczy się wojna rozpętana przez Partię Miłości
      z naszą i naszych przodków wiarą, na której to podstawie powstał polski naród.

Protesty biskupów i środowisk konserwatywnych na zatrudnienie w telewizji publicznej satanisty, który publicznie podarł Biblię skwitował właśnie Sławomir Nowak – prawa ręka Donalda Tuska, a zarazem prezydencki minister :
      – Śmieszą mnie tak radykalne reakcje jak atak środowisk prawicowych na Nergala. To mój ziomal!

Wypowiedź funkcjonariusza PO w obronie satanisty Nergala nie powinna nikogo dziwić zważywszy, że reprezentuje on środowisko walczące pod sztandarami „polityki miłości” z zacofaniem, którego symbolem jest właśnie Biblia.
      A zaczęli – zdawało się niewinnie – od walki z moherami, gdy dziś śmieszą ich „radykalne reakcje” i „atak środowisk prawicowych” na zatrudnienie w telewizji publicznej satanisty – a w istocie „ziomala” funkcjonariusza partii postępu i miłości. Dla funkcjonariuszy PO to satanista jest autorytetem a nie biskup, przed którym nie będą przecież klękać.

Według funkcjonariuszy PO a także Sądu Rejonowego w Gdyni, publiczne podarcie Biblii – symbolu naszej wiary – nie narusza uczuć religijnych Polaków: Jest raczej wyrazem postępu, którego autora należy wynagrodzić występami w „odpolitycznionej” przez Tuska telewizji publicznej. Tym bardziej, że satanista Nergal, to „ziomal” Sławomira Nowaka.

Czym innym jest podarcie broszury Partii Postępu i Miłości pt. „Polska w budowie” ! To jest zbrodnia, którą wstrząsnęła całą postępową partią, w tym ministrem od zdechłego dorsza, czyli Julią Piterą. Przypomnijmy więc,
      że na zarzuty PIS-u, iż w broszurze tej zawarte są kłamstwa wypowiedział się nawet Sąd Okręgowy w Warszawie, nakazując przeproszenie Platformy a roztrzęsiona podarciem przez posła Hofmana partyjnej broszury Pitera powiedziała : „Dla mnie jest coś obrzydliwego w darciu książek. Jest dziesiątki innych metod, by wyrazić swoją dezaprobatę. Dla mnie człowiek drący wydawnictwa kompletnie nie budzi zaufania”.

Podarcie broszury PO – swoistej biblii postępowej Partii Miłości spotkało się zresztą z szerokim odzewem oburzenia w całej postępowej Polsce, a poseł Hofman oraz PIS zostali zakwalifikowani do faszystów, pastwiących się nad postępowymi dziełami w czasach Hitlera. Nikt jednak z postępowej partii nie zaprotestował przeciwko publicznemu podarciu Biblii przez Nergala…

Oni protestują przeciwko radykalnym reakcjom i atakom środowisk prawicowych na satanistę, który jest ich ziomalem ! Według „postępowców – radykalizmem i atakiem na satanistę jest żądanie, by nie promowano go w telewizji ! Czyżby już wkrótce – zgodnie z parytetem – na każdego zaproszonego do telewizji księdza będzie przypadał jeden satanista ? Publiczna promocja tzw. gejów czyli pederastów jest już przecież faktem…

Sądzę, że mimo kilku wypowiedzi biskupów – Kościół zachowuje się zbyt pobłażliwie wobec eskalacji satanizmu
      i walki z wiarą katolicką – pod pozorem szatańskiej „miłości” postępowej partii. Są przecież granice, których przekraczać nie wolno. Platforma Obywatelska właśnie te granice testuje, co potwierdził prezydencki minister…
      • Gość: Piotrek Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.11, 22:12
        Tak mnie zastanawia..Co was wyznawców Jarosława tak ciagnie na forum znienawidzonej GW? Chcecie jeszcze bardziej podsycic własna nienawiść do myslących inaczej, czy jest jakis inny cel wizyt tutaj?Pyskówkami i ublizaniem to raczej nowych glosów swojemu guru nie przysporzycie...
        • anamaria12 Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł 16.09.11, 06:37
          Do lessi - to się nazywa demokracja. Natomiast jak ktoś powtarza jak mantrę czyjeś słowa ,to się nazywa sekta. Każdy guru to hochsztapler ,albo nawiedzony. W jednym i drugim wypadku niebezpieczny dla społeczeństwa. I jeszcze jedno ,nie mieszajmy Pana Boga do polityki. Jak mawiał Zagłoba:)) Pan Bóg nie lubi,aby Mu do rękawa zaglądać:)
      • Gość: asder Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 16.09.11, 08:22
        stary chyba sam 4 razy powtarzales sie o nergalu, ale do watku zasmiecania miasta przez wszystkich politykow sie nie odniosles
        widac lubisz mieszkac w smietniku PISogrod sila w precyzji
        • Gość: jaś Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.182.30.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.11, 09:43
          Domański wydrukuj mi najpierw listy kandydatów, to będę dyskutował o konkretach.
          • Gość: RADOMIACY Glosujemy na Radomiakow ,a nie"walizkowych"!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 12:09
            Przyjechali an walizkach do Radomia robic karierę parlamentarną ze swoich, wiosek i miasteczek.I tak;
            Panie:
            -Kopacz,Pacholczyk ,Wisniewska są ze SKARYSZEWA!!!!!!!!!!!
            Boże ratuj nas Radomian.
            Panowie:
            - Suski pyleciał od Grojca,
            -Kuzmiuk z wiochy jak widac na zdjęciu,
            -Wikinski z pod Łodzi...itd
            KATASTROFA W BIAŁY DZIEŃ
            CZY NIE MA s u p e r Radomianek i Radomiaków??
    • ulanzalasem Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa 16.09.11, 12:37
      Gość portalu: RADOMIACY napisał(a):
      > Przyjechali an walizkach do Radomia robic karierę parlamentarną ze swoich, wiosek i miasteczek.I tak;> Panie:
      > -Kopacz,Pacholczyk ,Wisniewska są ze SKARYSZEWA!!!!!!!!!!!
      > Boże ratuj nas Radomian.
      > Panowie:
      > - Suski pyleciał od Grojca,
      > -Kuzmiuk z wiochy jak widac na zdjęciu,
      > -Wikinski z pod Łodzi...itd
      > KATASTROFA W BIAŁY DZIEŃ
      > CZY NIE MA s u p e r Radomianek i Radomiaków??

Prosta zasada nie mieszkasz w mieście z którego kandydujesz - nie masz prawa być na takiej liście, trzeba powiązać ściśle kandydatów z danym miejscem.
      Dodatkowo wprowadzić przepis, że nie można startować co wybory z innego okręgu, kandydat może go zmienić zawsze po drugich wyborach z rzędu.
      I zmienić sposób przeliczania wyników na kandydatów - w danym mieście wchodzi do 10 osób i jest to 10 osób z największą liczbą głosów, a nie 100 000 dla jedynki z listy X i 5000 dla dwórki, z tej samej partii i taki ćwok i tak wejdzie. Wchodzi się do Sejmu wg ilości głosów, a nie wyniki ogólnego.
      • anamaria12 Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł 16.09.11, 14:54
        Nie wiem jak reszta,ale p. Kopacz jest z Radomia. W młodości mieszkała na Glinicach.
        A ostatnio nie w Skaryszewie tylko w Szydłowcu jeżeli już.
        A swoją drogą ciekawe jakby wprowadzić zakaz pracy w Radomiu dla mieszkańców Skaryszewa. To by się rożne urzędy wyludniły :)) takie np. starostwo, chyba by tylko sprzątaczki na etacie zostały :))))
        • Gość: gui Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: *.radom.vectranet.pl 16.09.11, 18:05
          Teraz to akurat mieszka w Gdańsku. Pisały o tym media, że się przeprowadziła by być bliżej córki. Z Szydłowca wyprowadziła się po rozwodzie.
        • Gość: SKARYSZEWIAK Ewunia Kopacz jest skaryszewianką od urodzenia . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 09:28
          Kliknjta na stonę sejmowa ,a potem na poselska. Pisze jak byk ze Ewusia urodziła sie w Skaryszewie .Nie oddamy jej cwaniaczki do Radomia
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa 16.09.11, 20:45
      No cóż, czasem trzeba też czytać między wierszami. Program wyborczy Sońty: Jestem Tępy Jak Słup. Można gadać i gadać do niego, a słup i tak swoje...
      :P
      • Gość: ha,ha,ha Re: Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do sł IP: 195.117.37.* 16.09.11, 21:22
        dosadnie, ale jakże celnie !
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 16.09.11, 22:56
          "A Tak Naprawdę, Chodzi Mi Tylko O To, By Się Załapać Na Ten Autobus Prestiżu Tytułu Posła" - czytam dalej między wierszami... :)
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 16.09.11, 23:13
            Dariusz Piątek: "Jak widzisz, wolę usuwać się dyskretnie w cień..."
            :)
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 16.09.11, 23:49
              Kolejny plakat - Wikiński i Rejmer: "Tylko nasza ekipa wprawi Cię w nielada oSŁUPienie".

Na wszystko mam, jak zwykle, dowody :), tu: ot choćby zdjęcie, które komentuję czy też komentarz naocznego świadka, cytując z sąsiedniej strony:" (...) przybyli... aktywiści SLD z posłem Markiem Wikińskim na czele, by zaprezentować siebie i swój program. Miłe towarzystwo, choć byliśmy nieco zdziwieni i zmieszani, gdy wtargnęli nagle... (...)"

Cóż, ludzie mówią czasem o sobie więcej niż się im wydaje... :)
    • Gość: Wyborca Suski to niech zbiera 10tys IP: *.radom.vectranet.pl 16.09.11, 23:14
      ... na przegrany proces w trybie wyborczym :P
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Kampania wyborcza, czyli elektorat mówi do słupa 16.09.11, 23:57
      He,he, Doman (czyli elektorat) w tytule artykułu "mówi do słupa" ("Przemówcie wreszcie do mnie") więc słup zareagował... :P
      • Gość: BUC KARTOFLANY Mowi chłop do obrazu ,przepraszam słupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 09:20
        MOWI
        DO NAS ZE SŁUPA
        A SŁUP STOI
        JAK DUPA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka