16.11.11, 21:47
www.youtube.com/watch?v=eEeQFZl4e6s&feature=related
Obserwuj wątek
    • tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 21:49
      www.youtube.com/watch?v=-QkmUzfp3Z8&feature=related
      • tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 21:53
        www.youtube.com/watch?v=gIowhC1kzKA&feature=related
        • tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 22:01
          www.youtube.com/watch?v=zUNtRAICNqw&feature=related
    • komentator_123 Re: Hubal 18.11.11, 22:49
      Hubal był człowiekiem z ludu zanim został oficerem był zwykłym żołnierzem szeregowym , następnie kapralem, potem w wyniku swoich ambicji i szkolenia doszedł do stopnia majora.
      Dlatego miał poparcie wśród naszej ludności i żołnierzy.
      Człowiek który zasługuje na szacunek i naśladownictwo. Czy teraz wśród młodych ludzi są tacy którzy by mogli powiedzieć że są chociaż namiastką i patriotami jakim był mjr. Henryk Dobrzański ps. "Hubal" ?
      Pasuje do nas Odrzywolaków bo tu każdyz nas ma pseudonim ja też , ale nie powiem jaki, koledzy wiedzą :)
      na cześć majora Hubala pieśń partyzancka: www.youtube.com/watch?v=oMu0bH6dOew

chociaż oddział majora "Hubala" był regularnym oddziałem wojska polskiego.
      • komentator_123 Re: Hubal 18.11.11, 22:59
        Walczyli o naszą wolność:
        www.youtube.com/watch?v=klJcMviVorw&feature=related
        • drzewiczka5 Re: Hubal 28.03.12, 20:05
          A czy ktoś z Was pamięta , że ś.p. Pan Janek Maciążek - "Totolotek" był hubalczykiem - pseudonim "KRUK".
          Może warto poszukać czegos na ten temat, może warto w jakiś sposób uczcić pamięć p. Maciążka , bo przecież mieszkał tu, w naszym Odrzywole i to jest powód do dumy.
          A czy wiecie , że walczył w AK , że komuniści wsadzili Go za to na 7 lat do więzienia...?????
          Czy ktos wie jakim wielkim był patriotą i jak kochał Polskę i że do końca swoch dni był wierny przysiędze wojskowej...????
          Pomyślcie , może warto coś zrobić.....
          • komentator_123 Re: Hubal 28.03.12, 20:14
            Drzewiczka nic nie zrobią mam na myśli władze bo to był odrzywolak, jakby to był obcy to już by mu dęba na cmentarzu wsadzali.
            A tak nikt nic nie wie.. nikt nie słyszał..
            tak tu jest u nas niestety.
            • drzewiczka5 Re: Hubal 28.03.12, 20:49
              komentator_123 napisał:

> Drzewiczka nic nie zrobią mam na myśli władze bo to był odrzywolak, jakby to by
              > ł obcy to już by mu dęba na cmentarzu wsadzali.
              > A tak nikt nic nie wie.. nikt nie słyszał..
              > tak tu jest u nas niestety.

No , ale czemu tak tu jest...????...niestety....
              Może warto to zmienić...????
              Ja moge tylko e-mailowo wystąpić do sandała z zapytaniem formalnym bo , cholera, nie ma mnie tam fizycznie....
              A czy ktoś z będących na miejscu byłby zainteresowany podjęciem tematu ?
              Pozdrawiam.
              • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 21:51
                Dzis jest podobna sytuacja jak kiedys.... panowie oficerowie obejmuje dowództwo
                www.youtube.com/watch?v=-AqruP-9C5k
                Po i PSL robia porzadek w kaju reszta sie gryzie :)
                • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:12
                  Albo PO i PSL zaprowadzą porzadek albo komuchy i kaczyści zaczną nas wprowadzać w ciemnote.

www.youtube.com/watch?v=zUNtRAICNqw
                  do boju!!
                  • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:15
                    Niech żyje Polska !!
                    • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:26
                      Można by powiedzieć jak Hubal " myśl dobra ale porwanie do dupy":
                      ale takie czasy walczmy i nie dajmy sie ignoracji :)
                      • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:51
                        ktos kiedys zapyta znacie go ?! nie !

kogo ? kaczora? nie znamy ale Donalda Tuska TAK!!!

www.youtube.com/watch?v=lpcdUaBsSGs&feature=relmfu
                        • pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:53
                          Przepraszma chodzi o Hubala znacie go.... tak !!

What does Hubal mean??

Good movie thanks for posting.
                          • drzewiczka5 Re: Hubal 30.03.12, 06:25
                            Politykier ...??? Lubisz mieszać...???Ok , twój wybór...ale w kontekście tej historycznej postaci należy Ci się 25 hubalowskich na gołą d...ę. Jeżeli wiesz w ogóle o czym mówię.
                            • odrzywolak Re: Hubal 30.03.12, 09:04
                              Jak wiadomo Hubal był ułanem i jego mottem życiowym było "Rzuć serce za przeszkodę" . Życzę wszystkim, którzy walczą o normalność w Odrzywole w naszej gminie by rzucali serce za przeszkodę i szli za nim, a wtedy uda się coś tu zmienić. Hubal był sam przeciwko wszystkim a jednak nie złożył broni. Bierzmy przykład z naszych bohaterów.
                              • drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 00:16
                                Świeta racja - bierzmy przykład !!!!!
                                To proponuje zacząć natychmiast....
                                Jak już pisałam wcześniej mieliśmy w Odrzywole hubalczyka - ś.p. pana Jana Maciążka " Totolotka". To chluba i powód do dumy .
                                Zróbmy coś ,żeby uczcić jego pamięć...Czy można liczyć na zaangażowanie ze strony mieszkańców Odrzywołu ...????
                                Może jakieś drzewko pamięci ...??? Nie mówiąc już o tablicy pamiątkowej....????
                                Co Wy na to ?????
                                Pozdrawiam
                                • pak-er Re: Hubal 31.03.12, 09:46
                                  siema drzewiczka :) trzeba troche nieraz zamieszać aby rozruszac towarzystwo ;)
                                  a apropo tych 25 klapsow na goły tylek to sie zgadzam ale pod jednym warunkiem że ty je mi wymierzysz :) ))
                                  • pak-er Re: Hubal 31.03.12, 09:48
                                    a tak na poważnie to jestem za tablica pamiątkową koło domu gdzie mieszkał p. Maciązek.
                                    • komentator_123 Re: Hubal 31.03.12, 10:05
                                      Tablica może byc na tablicy zawarte sa zawsze jakieś informacje o osobie, natomiast drzewko jakies łachudry mogą wyrwać.
                                      • drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 18:26
                                        No to fajnie - dwa głosy za ...nie licząc mojego ... ktoś jeszcze...
                                        Ja tak tu apeluje, a nie zastanowiłam sie co na to rodzina ś.p. P. Jana Maciążka ?
                                        Może sobie nie życzą.....ktoś może zapytać ????
                                        A ja , w miedzyczasie , się dowiem jak to wygląda od strony technicznej
                                        Pozdrawiam.
                                        • tulipan889 Re: Hubal 31.03.12, 18:57
                                          A kto to sfinansuje ? :) tablica kosztuje, wmurowanie też a potem jeszcze trzeba jakąś impreze zrobic z tej okazji :)
                                          • drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 23:09
                                            Oj , Tulipan ....cos Ty taki wyrywny...????? ;-)
                                            Jeszcze Maciek w d..ie , już mu kaszę studzą......
                                            Poczekaj , kochany na tę chwilę to jeszcze tylko pomysł . Jeszcze nie sprawdziłam jak się do tego technicznie zabrać. Myślę , że to chwilę potrwa, muszę odwiedzić kilka stron , porozmawiać z kilkoma osobami, spróbować znaleźć fundusze itp , itd.... Daj mi trochę czasu...
                                            A Ty byś mógł pogadać "na" Odrzywole i się zorientować co odrzywolaki na to...
                                            A jak już , daj Panie Boże , zrealizuje ten pomysł - przy ogromnej pomocy Odrzywołu,mam nadzieję - to Ty się o impreze nie martw - wypijemy po kupśtyczku .....
                                  • drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 23:20
                                    pak-er napisał:

> siema drzewiczka :) trzeba troche nieraz zamieszać aby rozruszac towarzystwo ;)
                                    > a apropo tych 25 klapsow na goły tylek to sie zgadzam ale pod jednym warunkiem
                                    > że ty je mi wymierzysz :) ))

No,Kochany...doceniam warunek, ale ..........no way....:-)))))))))
                                    Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka