tytus2342 16.11.11, 21:47 www.youtube.com/watch?v=eEeQFZl4e6s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 21:49 www.youtube.com/watch?v=-QkmUzfp3Z8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 21:53 www.youtube.com/watch?v=gIowhC1kzKA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
tytus2342 Re: Hubal 16.11.11, 22:01 www.youtube.com/watch?v=zUNtRAICNqw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
komentator_123 Re: Hubal 18.11.11, 22:49 Hubal był człowiekiem z ludu zanim został oficerem był zwykłym żołnierzem szeregowym , następnie kapralem, potem w wyniku swoich ambicji i szkolenia doszedł do stopnia majora. Dlatego miał poparcie wśród naszej ludności i żołnierzy. Człowiek który zasługuje na szacunek i naśladownictwo. Czy teraz wśród młodych ludzi są tacy którzy by mogli powiedzieć że są chociaż namiastką i patriotami jakim był mjr. Henryk Dobrzański ps. "Hubal" ? Pasuje do nas Odrzywolaków bo tu każdyz nas ma pseudonim ja też , ale nie powiem jaki, koledzy wiedzą :) na cześć majora Hubala pieśń partyzancka: www.youtube.com/watch?v=oMu0bH6dOew chociaż oddział majora "Hubala" był regularnym oddziałem wojska polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator_123 Re: Hubal 18.11.11, 22:59 Walczyli o naszą wolność: www.youtube.com/watch?v=klJcMviVorw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 28.03.12, 20:05 A czy ktoś z Was pamięta , że ś.p. Pan Janek Maciążek - "Totolotek" był hubalczykiem - pseudonim "KRUK". Może warto poszukać czegos na ten temat, może warto w jakiś sposób uczcić pamięć p. Maciążka , bo przecież mieszkał tu, w naszym Odrzywole i to jest powód do dumy. A czy wiecie , że walczył w AK , że komuniści wsadzili Go za to na 7 lat do więzienia...????? Czy ktos wie jakim wielkim był patriotą i jak kochał Polskę i że do końca swoch dni był wierny przysiędze wojskowej...???? Pomyślcie , może warto coś zrobić..... Odpowiedz Link Zgłoś
komentator_123 Re: Hubal 28.03.12, 20:14 Drzewiczka nic nie zrobią mam na myśli władze bo to był odrzywolak, jakby to był obcy to już by mu dęba na cmentarzu wsadzali. A tak nikt nic nie wie.. nikt nie słyszał.. tak tu jest u nas niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 28.03.12, 20:49 komentator_123 napisał: > Drzewiczka nic nie zrobią mam na myśli władze bo to był odrzywolak, jakby to by > ł obcy to już by mu dęba na cmentarzu wsadzali. > A tak nikt nic nie wie.. nikt nie słyszał.. > tak tu jest u nas niestety. No , ale czemu tak tu jest...????...niestety.... Może warto to zmienić...???? Ja moge tylko e-mailowo wystąpić do sandała z zapytaniem formalnym bo , cholera, nie ma mnie tam fizycznie.... A czy ktoś z będących na miejscu byłby zainteresowany podjęciem tematu ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 29.03.12, 21:51 Dzis jest podobna sytuacja jak kiedys.... panowie oficerowie obejmuje dowództwo www.youtube.com/watch?v=-AqruP-9C5k Po i PSL robia porzadek w kaju reszta sie gryzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:12 Albo PO i PSL zaprowadzą porzadek albo komuchy i kaczyści zaczną nas wprowadzać w ciemnote. www.youtube.com/watch?v=zUNtRAICNqw do boju!! Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:26 Można by powiedzieć jak Hubal " myśl dobra ale porwanie do dupy": ale takie czasy walczmy i nie dajmy sie ignoracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:51 ktos kiedys zapyta znacie go ?! nie ! kogo ? kaczora? nie znamy ale Donalda Tuska TAK!!! www.youtube.com/watch?v=lpcdUaBsSGs&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 29.03.12, 22:53 Przepraszma chodzi o Hubala znacie go.... tak !! What does Hubal mean?? Good movie thanks for posting. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 30.03.12, 06:25 Politykier ...??? Lubisz mieszać...???Ok , twój wybór...ale w kontekście tej historycznej postaci należy Ci się 25 hubalowskich na gołą d...ę. Jeżeli wiesz w ogóle o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: Hubal 30.03.12, 09:04 Jak wiadomo Hubal był ułanem i jego mottem życiowym było "Rzuć serce za przeszkodę" . Życzę wszystkim, którzy walczą o normalność w Odrzywole w naszej gminie by rzucali serce za przeszkodę i szli za nim, a wtedy uda się coś tu zmienić. Hubal był sam przeciwko wszystkim a jednak nie złożył broni. Bierzmy przykład z naszych bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 00:16 Świeta racja - bierzmy przykład !!!!! To proponuje zacząć natychmiast.... Jak już pisałam wcześniej mieliśmy w Odrzywole hubalczyka - ś.p. pana Jana Maciążka " Totolotka". To chluba i powód do dumy . Zróbmy coś ,żeby uczcić jego pamięć...Czy można liczyć na zaangażowanie ze strony mieszkańców Odrzywołu ...???? Może jakieś drzewko pamięci ...??? Nie mówiąc już o tablicy pamiątkowej....???? Co Wy na to ????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 31.03.12, 09:46 siema drzewiczka :) trzeba troche nieraz zamieszać aby rozruszac towarzystwo ;) a apropo tych 25 klapsow na goły tylek to sie zgadzam ale pod jednym warunkiem że ty je mi wymierzysz :) )) Odpowiedz Link Zgłoś
pak-er Re: Hubal 31.03.12, 09:48 a tak na poważnie to jestem za tablica pamiątkową koło domu gdzie mieszkał p. Maciązek. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator_123 Re: Hubal 31.03.12, 10:05 Tablica może byc na tablicy zawarte sa zawsze jakieś informacje o osobie, natomiast drzewko jakies łachudry mogą wyrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 18:26 No to fajnie - dwa głosy za ...nie licząc mojego ... ktoś jeszcze... Ja tak tu apeluje, a nie zastanowiłam sie co na to rodzina ś.p. P. Jana Maciążka ? Może sobie nie życzą.....ktoś może zapytać ???? A ja , w miedzyczasie , się dowiem jak to wygląda od strony technicznej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tulipan889 Re: Hubal 31.03.12, 18:57 A kto to sfinansuje ? :) tablica kosztuje, wmurowanie też a potem jeszcze trzeba jakąś impreze zrobic z tej okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 23:09 Oj , Tulipan ....cos Ty taki wyrywny...????? ;-) Jeszcze Maciek w d..ie , już mu kaszę studzą...... Poczekaj , kochany na tę chwilę to jeszcze tylko pomysł . Jeszcze nie sprawdziłam jak się do tego technicznie zabrać. Myślę , że to chwilę potrwa, muszę odwiedzić kilka stron , porozmawiać z kilkoma osobami, spróbować znaleźć fundusze itp , itd.... Daj mi trochę czasu... A Ty byś mógł pogadać "na" Odrzywole i się zorientować co odrzywolaki na to... A jak już , daj Panie Boże , zrealizuje ten pomysł - przy ogromnej pomocy Odrzywołu,mam nadzieję - to Ty się o impreze nie martw - wypijemy po kupśtyczku ..... Odpowiedz Link Zgłoś
drzewiczka5 Re: Hubal 31.03.12, 23:20 pak-er napisał: > siema drzewiczka :) trzeba troche nieraz zamieszać aby rozruszac towarzystwo ;) > a apropo tych 25 klapsow na goły tylek to sie zgadzam ale pod jednym warunkiem > że ty je mi wymierzysz :) )) No,Kochany...doceniam warunek, ale ..........no way....:-))))))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś