mieszkaniec1113
08.12.11, 21:51
Jestem mieszkancem Konczyc kolonii tutaj sie urodzilismy i wychowalismy.nasi dziadowie i ojcowie z pieniedzy skladkowych okolicznych miejscowosci wlasnymi rekami,trudem. I potem wybudowalismy szkole wraz z domem nauczyciela pomto aby ktos laskawie zechcial w tamtych czasach na wsi edukowac tutejsze dzieci.w domu nauczyciela zasiedlali sie kolejni nauczyciele,ktorze mieli chec pracy w Konczycach kolonii.za kadencji poprzedniego wòjta zostala mianowanaa byla pani dyrektor, ktora panowala 20lat. W tym czasie zdazyla zakupic dom nauczyciela wraz z dzialka 1800m2 qz korzyscia dla siebie i najblizszej rodziny z 90% bonifikata, w tym wycinajac droge dookola szkoly na wspolwlasnosc .nie dziwi mnie rozrzewnienie lokatorow bo mysle ze plany byly dalekosiezne.w swietle dokumentacji ktora powstala w momencie gdy nie zostala kolejna kadencja poczula sie niespelniona mysle ze nie zdazyla skonczyc dziela ktore zaczela....Dziwi mnie ze osoba wykształcona majaca akt wlasnosci od kilkunastu lat jeSt tak nieswiadoma...nie posiada na swojej posesji szamba tylko korzysta z szamba szkolnego bezczelnie i po cwaniacku