Dodaj do ulubionych

Wspólnota chce szkółki Barcelony w Radomiu

24.02.12, 19:35
Krew mnie zalewa jak to czytam.WS radzi prezydentowi?! Na parkuj i jedz nie chcą dorzucic,niech ludzie parkuja pod blokami na plantach a oni chcą szkółke barcelony haha.Ludzie co to za miasto???A moze tak jakis zakładzik pracy panie Sońta by pan przyciągnął bo nie długo remont torów i dojazd do Warszawy bedzie trwał dłużej niz dzień pracy? Ale są rzeczy ważne i ważniejsze w tym miescie. A może podacie ile Warszawa płaci za licencje Barcelonie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Wspólnota chce szkółki Barcelony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 21:46
      Tor F1 już mamy, teraz czas na Barcelonę, następnym pomysłem będzie zgłoszenie ROSY do NBA.
      • Gość: aaa Re: Wspólnota chce szkółki Barcelony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 24.02.12, 23:00
        I zwołali konferencję prasową, żeby powiadomić, że poradzili? ręce opadają...... Może przy okazji wymiany chodnika przy jakiejś ulicy utworzyć tam aleję gwiazd? Na pierwszą gwiazdę zaprośmy Meryl Streep. Panie Sońta, może Pan zwołać kolejną konferencję prasową i ogłosić, że to Pana najnowszy pomysł, którym chciał się Pan ze społeczeństwem podzielić, nie mam nic przeciwko.
      • Gość: gela Re: Wspólnota chce szkółki Barcelony w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 23:43
        dawno nie słyszałem takich bzdur, Drodzy radni w Warszawie sa likwidowane przedszkola, może przeniesiemy kilka do Radomia co Wy na to ???,
        z drugiej strony czesne w szkółce Barcy to 190 od głowy, miasto zapewni bazę, wynik ekonomiczny nie wygląda źle, pewnie się znajdzie doswiadczony i obyty sternik,
        w dodatku mamy bogate doświadczenie z nabyte podczas kontaktów z niepełnosprawnymi sportowcami z Hiszpanii, wtedy to była promocja miasta na całą Polskę
    • Gość: www Jest pomysł. Chiński mur wokół Radomia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.12, 00:59
      Jest pomysł. Chiński mur wokół Radomia.
      Pomysł zgłosiła: Wspólnota Wydymania Wszystkich czyli WWW.
      • Gość: tuturutu Re: Jest pomysł. Chiński mur wokół Radomia. IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.12, 01:05
        aaa, gela i www jeden i ten sam śmieć. Ile płacą ci za wpis? POprzyjmowali hurtem tych eSBeków.
        • studentpolitechnikiradomskiei Re: Jest pomysł. Chiński mur wokół Radomia. 25.02.12, 09:20
          Można by też przenieść lotnisko Okęcie, mamy przecież gotowe kadry. i spółkę Port Lotniczy.
          • Gość: KLAWO JAK CHOLERA Re: Jest pomysł. Chiński mur wokół Radomia. IP: *.as13285.net 25.02.12, 09:51
            I tanie grunty na ul. Mieszka I, (boisko główne),
            tuż obok tereny treningowe (SZS organizuje tam przeszkodowe eventy),
            szatnie można będzie zrobić po upadłych "Łącznikach" (gotowe zaplecze),
            na placu przed GS-em mażna zrobic plac rozgrzewkowy,
            otworzy się moźliwość wykorzystania likwidowanych godzin na basenach,
            rozwiniemy lekcje tańca,
            zamkną w mieście kilka szkół (wszyscy polecą do szkoły Barcelony)
            damy zlecenie jakiejś zwnętrznej firmie na sprzatanie

miasto dorzuci parę milonów na sport zawodowy
            i bedzie niedorzeczny cool.

"czas jest taki, że tylko brać".
            KJC
            • Gość: mixus A może filia Yale lub Cambridge na WSB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 10:01
              Przy kolejowej przecież będa mieli tańsze lokale;))))))))))))))))))))
    • Gość: xxx Re: Wspólnota chce szkółki Barcelony w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.12, 11:02
      To jest zwykłe draństwo. Czytam "Gdy dziennikarze zapytali, jak wyobraża sobie przyjęcie tak dużej liczby dzieci, Sońta stwierdził, że obecnie w Broni i Radomiaku także jest 600 młodych futbolistów. Ryszard Fałek, zastępca prezydenta odpowiadający za oświatę i sport, zaznaczył, że jeśli prowadzący szkołę zdecydowaliby się przenieść ją do Radomia, władze miasta na pewno by sobie organizacyjnie dały radę." i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Tych "600 futbolistów" nie stać na nic. W większości to głównie rodzice muszą brać ciężar finansowy na siebie (dresy, opłacenie wyjazdów, turnieje). Brak jakiejkolwiek pomocy w przypadku kontuzji któregoś z chłopaków. Ilu młodych chłopaków przypada na jednego trenera? Przy prośbach o jakiekolwiek dofinansowanie zawsze jest odpowiedź "NIE MA. SZUKAJCIE SPONSORÓW". Jak się taką osobę już znajdzie, to niejasne zasady finansowania odstraszają potencjalnych darczyńców. Pan Sońta ciągle jest niedostępny i zajęty. Według mojego odczucia, to On kładzie piłkę młodzieżową w Radomiu. Znając trochę to "środowisko działaczy piłki młodzieżowej" jestem przekonany, że to tylko próba dorwania się do kasy. Nawet poprzez ponowne wypromowanie się na posła. Tymczasem powinien się Pan zastanowić nad etatem WF-isty w szkole. Nie widzę Pana w innej roli. Dla dobra wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka