wemur 11.05.12, 11:48 .. my ich olejemy przy najbliżych wyborach. Szukajmy nowych ludzi ! Czasu jes mało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jitter Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.12, 18:47 Dla mnie młodzi glosujacy na PO i Palikota załatwili sobie nędzna przyszłość. Niech każdy mlody zada sobie pytanie o lata składkowe. Dzisiaj młody od 25 do 35 lat nie ma zadnej szansy mieć 35 lat skladkowego. Tak Tusk zrobil mlodych w konia. Jest tylko jeden polityk potrafiący przeciwstawić się obłędnej polityce tego rządu i nie jest nim cwaniak Palikot. ON pokazał dzisiaj, że zadaniem jego jest odebrać wyborców SLD i głosować razem z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAP Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 20:28 Tłumaczenia rządu Tuska, że „nie ma pieniędzy” na emerytury przypominają ubolewania ojca − pijaka, że, niestety, jego dzieci muszą chodzić w dziurawych butach, bo na nowe nie ma pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joki Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.static.korbank.pl 11.05.12, 19:04 Wemur, cały czas piszesz na forum w godzinach pracy. Wydaje mi się, że jesteś urzędnikiem który swoje frustracje wylewa tylko w internetowych komentarzach. Stary bierz się do roboty na swoim albo u prywaciarza bo bije ci korba z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.12, 19:06 Olewam cię i ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konDonek Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.12, 20:43 A co ty rozdwoiłeś się. Wemur po raz pierwszy napisał coś interesującego. A ty nie udawaj że jest was dwóch Palikmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
wemur Re: konDonek 12.05.12, 12:31 wiesz, w tajemnicy ci powiem, że piszę o tym co mnie interesuje a nie ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiff Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 07:28 Tak zachowują się "kulturalni, wychowani, z dużych miast" wpolityce.pl/wydarzenia/28392-niesiolowski-atakuje-slownie-i-fizycznie-kamere-ewy-stankiewicz-ja-sama-obraza-niewiarygodny-pokaz-wscieklosci-nienawisci-i-braku-kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konDonek Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.12, 20:44 Na każdym posterunku stoją członkowie "Solidarności" i nie wypuszczają posłów. Wychodzą tylko posłowie, którzy mają małe dzieci, którzy mają potrzeby. Mamy informacje z posterunku czwartego, że jak szczur chciał uciekać pan Niesiołowski. Grzecznie wróciliśmy go z powrotem - powiedział na antenie TVP Info Piotr Duda, szef "Solidarności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.12, 21:06 - podwyżka cen energii - podatek ekologiczny - podwyżka VAT na książki (lemingom i tak zbędne więc…) - podwyżka przeglądów rejestracyjnych aut - akcyzy na papierosy - 20 mln w nagrodach dla rządu Tuska w 2010 roku - podatek od muzyki w klubach - podatek vat 23, 24 w 2012, 25 w 2013 - Podwyżka opłat za dzierżawę gruntów - podwyżka vat na żywność - Dług publiczny blisko konstytucyjnego progu – wynosi teraz 815 mld. złotych. - Podatek katastralny od 2012 roku - Podwyżka akcyzy na gaz od 2012 roku - Podwyżka VAT na ubranka dziecięce - Podwyżka opłat paliwowych - Podwyżka cen żywności - Podwyżka stóp a co za tym idzie problemy ze spłatami kredytów - Brak rewaloryzacji progów podatkowych PIT - Przekazanie pieniędzy z OFE do ZUS= odebranie Polakom 35-40 letnich składek na ZUS - Przedłużenie okresu składkowego do ZUS do 67 roku życia dla mężczyzn i 65 roku życia dla kobiet. Wyobrażacie sobie 67 letniego pracownika? Jaki pracodawca da prace staruszkowi? - Z kont emerytalnych w ZUS wyparowało w ubiegłym roku ponad 8 miliardów złotych. Znikły środki emerytalne należące do osób, które pobierały rentę i zmarły, nie dożywszy emerytury. - Zerwanie umowy o budowę elektrowni atomowej na spółkę z Litwą - Sprzedaż gazu łupkowego USA i podstawionym firmom rosyjskim za ok 5% wartości. - Wprowadzenie podatku dachowego, śniegowego i od deszczówki Mało wam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAP Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 11.05.12, 20:57 Nie owijamy w bawełnę. To co zrobił dziś Palikot jest nikczemnością i zwykłym chamstwem. Nie ma tak naprawdę nawet tarantinowskich określeń, które adekwatnie opisałyby draństwo Palikota. Nie spodziewam się by media, które wykreowały typka z Biłgoraja potępiły jego dzisiejsze zachowanie. „Gazeta Wyborcza” piórem Macieja Stasińskiego już zwala winę za całą sejmową awanturę na Jarosława Kaczyńskiego. „Jestem pełen podziwu dla opanowania premiera Tuska. Na jego miejscu wstałbym i odpowiedział: - Pan, Panie Kaczyński jest szubrawcem, łotrem i politycznym bandytą”- pisze Stasiński i oczywiście nie dodaje co spowodowało przyrównania zachowania „naćpanej hołoty” (jak mawia Leszek Miller) do Hitlera. Nic dziwnego. „Wyborcza” wraz z pijarowcami PO wykreowała nihilistycznego facecika z Biłgoraja, którego poziom pasuje do „wykształciuchów” z wielkich ośrodków. Jednak brak odnotowania haniebnych słów jakiegoś pajaca z lewicy ( tchórze nie mają nawet cojones by się przyznać personalnie do tych słów), który krzyczał podczas przemówienia prezesa PiS by ten zadzwonił (kwestia rzekomego telefonu braci, przez który podobno Tupolew runął, co jakiś czas powraca) do śp. Lecha jest tak samo nikczemne jak zachowanie posłów z lewej strony. Niestety nie od dziś widzimy ten budowany z pietyzmem „przemysł pogardy”. Nie jest tajemnicą, że Palikot był przez Tuska oddelegowywany do walki z Kaczyńskimi. Wydaje się, że również dziś miejski populista został wyznaczony do kopania klatki, w którą wsadzono prezesa PiS. Przez kilka lat, po psychologicznej analizie braci Kaczyńskich, kopano w tę klatkę by ich jak najmocniej rozzłościć. Robiono to po to by można było medialnie przykrywać nieudolność rządów PO. Pretorianinem do tego zadania był Palikot, który nawet w czasie narastającej żałoby narodowej dostał sygnał do plucia na ciepłe jeszcze zwłoki prezydenta RP. Dzisiejszy dzień pokazał, że wciąż nie wyszedł on ze swojej roli. Nie chcę rozpisywać się na temat politycznej roli Palikota i jego partyjki w obecnej grze Tuska. Jest ona coraz wyraźniej widoczna. Natomiast chcę zwrócić uwagę na czysto ludzki aspekt dzisiejszego „show”, którym podniecają się pewnie w domach ćwierćinteligenci, którzy dzięki lekturze „poradnika inteligenta” czują się częścią elity. Jak można powiedzieć człowiekowi, który stracił w katastrofie lotniczej całą najbliższą rodzinę i przyjaciół, że wysłał ich na śmierć? Jak można być na tyle nieczułym i wyzbytym z empatii człowiekiem by w tak chamski i nikczemny sposób krzywdzić cierpiącego bliźniego? Naprawdę trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. W żadnym cywilizowanym kraju politycy nie posuwają się do takiego zbydlęcenia. Po chrześcijańsku czuję wielkie współczucie w stosunku do Palikota. Po ludzku i męsku gardzę tym facetem i na miejscu Kaczyńskiego po prostu strzeliłbym mu w twarz. Jednak nawet ktoś taki jak Palikot zasługuje na modlitwę o nawrócenie. On jej potrzebuje szczególnie mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggelan Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 07:22 „Jestem pełen podziwu dla opanowania premiera Tuska. Na jego miejscu wstałbym i odpowiedział: - Pan, Panie Kaczyński jest szubrawcem, łotrem i politycznym bandytą” To jest właśnie język medialnych bandytów i manipulatorów. Podburzają jednych na drugich, gloryfikują postawy Niesioła, PaliGłupa czy Ch...ca. Im wolno rzucać inwektywami (jak Stasińskiemu - rodowitemu Polakowi, co widać po uszach i nosie), tym z PiS nie wolno nawet się odezwać. Zawsze to niepokornych można postraszyć swoim sądem, gdzie ciągle panuje duch Wolińskiej, prywatną prokuraturą czy innymi represjami. Wstydźcie się pachołki Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drożyźniak Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.12, 09:10 Tak najlepiej narzekać i łapę wystawiać. Do roboty !!! Nie ma nic darmo. Wiecznie Przegrany Kłamczyński i SLD to ta sama nacja, rozdawnictwo i zero myślenia o przyszłości, jeden jedyny Rząd Tuska, zajął się trudnymi reformami. Reszta populistycznych rządów jakoś nie tknęła tych reform, dlaczego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q.wa! Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: 194.181.137.* 12.05.12, 09:59 Dobrze myśli się o przyszłości kiedy PO daje swoim po pół miliona premii a ich ludzie (patrz wiceprezydenci Warszawy) zarabiają rocznie prawie milion złotych. By żyło się lepiej - kolegom z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 10:08 Przykład z dzisiaj. Arabski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 10:07 Typowe rozumowanie frajera. Rząd zająl się okradaniem ludzi a nie reformami. Najpierw zwinął forse z OFE a teraz z przyszłych emerytów aby mieć na dzisiejszych. Już załatwił tobie oświecony euroentuzjasto przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 10:31 A jakie to ciekawe pomysly dotyczace emerytur ma Kaczynski? Ta ustawa bedzie szkodliwa dla Polski, ale tak jak jest obecnie rowniez nas ciagnie na dno. Dlatego chcialbym wiedziec, co w zamian. Gdy ogladam wypowiedzi z PiS to tylko slysze, ze Tusk jest be, a Kaczynski cacy. A gdzie konkretne wyliczenia zyskow i strat? Dobra wiem, rozpedzilem sie. Kreatywna ksiegowosc moga wszyscy uprawiac i zawsze bedzie po ich chorych wyliczeniach. Smutno to wszystko widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 11:17 A moze tak spojrzeć prawdzie w oczy. Tusk nas załatwia na amen i należy sie przed tym bronić wszelkimi możliwymi sposobami. Dla mnie to jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Dziś ja olewam S i Kaczyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 11:02 W końcu jakaś realna polityka, która nie może podobać się żadnemu bezdzietnemu socjaliście: kto nie pracuje - niech też nie je, a moje dzieci niech nie będą zmuszane utrzymywać 40-letnich emerytów mundurowych, czy pisowskiej nomenklatury, która zamiast dawać przykład odpowiedzialnej miłości Ojczyzny uczciwą pracą i płodzeniem przyszłych pokoleń patriotów - zajęła się walką o koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dziś ja olewam Tuska i jego Palikota IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 11:19 Życie zweryfikuje to twoje naiwne rozumowanie. Może tobie ktoś też kiedyś powie kto nie pracuje ten nie je. A na razie to oplatasz dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Re: Dziś ja olewam Tuska i jego Palikota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:15 Zgadzam się, nie pracujesz.. nie jesz ! Tylko komuniści i socjaliści wyciągają socjal z moich podatków dla darmozjadów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ventor Re: Dziś ja olewam Tuska i jego Palikota IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 13:35 A od kiedy to podatki są twoje. Dumasz jak komuch. Twoje to jest to czym mozesz dysponować. Podatki nie sa twoje. Powtarzasz lewackie populistyczne głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAP Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 12.05.12, 13:57 Macie coście chcieli, lub coście wybrali można by powiedzieć. Wczoraj mieliśmy dzień prawdy wyborczej. Ci co głosowali w wyborach dla "zbytu i dla jaj" przekonają się na własnej skórze, jak takie żarty mogą zaboleć. Raz wybrani posłowie robią później po wyborach co dusza zapragnie mając w głęboko w d., tych, którzy na nich głosowali. Raz źle podjęta decyzja wyborcza może rzutować na wiele lat. Tusk i jego ekipa (bardziej pasowałoby banda) robią nam wszystkim dobrze, bo przecież tylko oni wiedzą, co jest dla nas najlepsze. Wtóruje im platformowa przybudówka jajcarza Palikota i spolegliwego, zdolnego zrobić wszystko dla stanowisk, PSLu z Pawlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Podatki są moje ! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.12, 22:49 tja, najlepiej jakby wszystko było za darmo ! A tak jak kilka postów wyżej ktoś napisał i komuchowi poniżej informuję, że ja także uważam że podatki są moje ! Bo w taki czy inny sposób wracają do mnie. Szkoły, szpitale, drogi... itd. Ale nie dla darmozjadów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietliwy Re: Podatki są moje ! IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.12, 10:18 No to oddaj wszystko będzie w dalszym ciagu twoje i zbudujemy Polskę naszych marzeń. Serce rośnie jak widzę Kalisza w jaguarze dzięki "twoim" podatkom których zapewne sam nie płacisz ale z ktorych dzięki instytucjom pomocy społecznej korzystasz jak każdy wrzeszczący o swoich podatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dren Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.12, 18:42 Gwałtownie wzrasta liczba bankrutujących firm w województwie mazowieckim. W pierwszym kwartale tego roku upadłość ogłosiły 52 firmy, czyli o 22 więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. To syndrom zielonej wyspy rzadów nieudaczników z PO wspieranych przez goscia ześwińskim ryjem. Za chwilę Radomianie nawet nie będa mogli wyjeżdżać za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.12, 07:59 Mogę robic do 90-tki, tylko żebym nie widział Kaczyńskich, Hoffmanów i Suskich na ministerialnych stanowiskach.Bardzo chętnie odstrzele Tuska tylko przedstawcie alternatywę..Zmniejszyć ilość posłów do 150, zlikwidować senat, zacząc płacić po 30 tys uposażenia + dodatki to może zaczną do polityki garnąć się ludzie inteligentni, wykształceni, którzy teraz na stanowiskach menadżerskich tyle zarabiają.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Dziś PO, PSL i Palikot nas olali... IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.12, 17:42 Chłopie moze to nie znaczy, ze będziesz. po 40 zaczną sie klopoty. I o ile się czegos nie nauczysz będzie po tobie. A nawiasem mówiąc to Kaczyński jest jedyna alternatywa na to całe bagno. Odpowiedz Link Zgłoś