Dodaj do ulubionych

ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK?

IP: *.udn.pl 20.06.04, 19:35
Może któryś z radnych poprosi o dokładne dane ile miasto zapłaciło za
użyczenie słupów na reklamę, hydranty, ochronę itd. tej prywatnej imprezy.
Jeśli to nie tajemnica, oczywiście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Basset Moglo by wiecej IP: *.am.wroc.pl 20.06.04, 21:25
      Czy to wazne? Znow polityczny belkot, lepiej wydac te pieniadze na jakies
      komisje, tzw ekspertow, a radomianie nie beda mieli z tego nic a miasto nie
      bedzie sie rozwijac.
      Logiki juz w szkolach nie ucza a szkoda...
    • Gość: Robcio Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.udn.pl 20.06.04, 23:17
      Nie ważne ile miasto wydało, ważne, że radomianie mieli gdzie miło spędzić czas.
      • Gość: NITKA Do wyborcy IP: 217.153.15.* 21.06.04, 13:03
        Wiesz co, pytam zupełnie serio - po chorobę Ci te informacje?
        • Gość: Guci Re: Do wyborcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:40
          A mnie to ciekawi i zastanawia. Prasa pisała, że kosztowało to nas półtora
          miliona złotych. Czy nie lepiej byłoby przeznaczyć te pieniądze na tworzenie
          nowych miejsc pracy, czy pomoc społeczną ? Z chlebem wygrały tym razem igrzyska.
          • Gość: wyborca Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 21.06.04, 15:02
            Impreza była organizowana poza wydziałem promocji miasta i poza wydziałem
            kultury przez prywatną osobę na zasadzie ja wam pokażę prawdziwe gwiazdy. Miała
            konkurować z Dniami Radomia i rzeczywiście była gigantyczna. Z tego co pisała
            prasa wiem, że zarobek na 230 budach miał zrównoważyć poniesione koszty. Bud
            było znacznie mniej, bo cena 2,5 tys zł za wynajęcie skutecznie odstraszyła
            wszelkiego rodzaju twórców i rzemieślników. W związku z tym uruchomiono
            sponsora od piwa, zastęp gwiazd (wyblakłych) przerzedzono. Te zabiegi nie
            wystarczyły i gdyby nie wiekla pomoc miasta jarmark by nie wypalił. Interesuje
            mnie ile miasto do tego prywatnego interesu dołożyło, ponieważ podpisano umowę
            podobno na trzy lata. Jako wyborca obecnych władz mam prawo wiedzieć czy
            zapłacono za użyczenie setek słupów na reklamę, czy zapłacono za instalację
            hydrantów, czy zapłacono za dyżury całej Straży Miejskiej, czy zapłacono za
            sprzątanie i ochronę. PODKREŚLAM,ŻE BYŁA TO IMPREZA KOMERCYJNA I PRYWATNA. Ile
            miasto zarobiło na wynajęciu placu? Czy w umowie jest rekultywacja trawników
            itd.
            • Gość: Dredi Re: Do wyborcy IP: *.neo / 217.96.36.* 21.06.04, 16:50
              Jako wyborcy i obywatele miasta mamy prawo do dostepu informacji.
              Popieram, ze takie incjatywy sa w Radomiu. Mam jednak kilka zastrzezen co do
              ideii Jarmarku. Wiele firm , ktore wynajelo budy czulo sie zozczrowanych i
              wrecz oszukanych. Organizatorzy obiecywali zupelnie cos innego.
              Zamiast rekodziela artystycznego itp. byly plytki itp.
              Uwazam ze jezeli miasto dolozylo 1,5 miliona to mysle ze lepiej przeznaczyc
              bylo na kilka imprez w roku niz na spęd gwiazd i ludzi.
              • Gość: stacho Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 21.06.04, 21:11
                chleba nie ma, więc były igrzyska
                • Gość: kazimierz Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 02.07.04, 16:41
                  Ale dlaczego za gminne pieniądze. Gazeto napisz ile kosztowała ta impreza
                  miasto. W końcu robiła ją prywatna firma aby zarobić. Dlaczego miasto do tego
                  dokłada?
    • Gość: ciekafski Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.block.alestra.net.mx 02.07.04, 20:44
      Za zabezpieczenie imprezy pod względem bezpieczeństwa odpowiada organizator.
      Jak jest więc z zapłatą za pracę Policji?
      Na ul. Reja widziałem w niedzielę około 30 radiowozów Volkswagen bus jeszcze o pierwszej w nocy. Razem z załogami tych radiowozów i innymi służbami policyjnymi to kupa pracujących policjantów.
      To jedna niedziela. A pozostałe dni Jarmarku. Ile to kosztowało i kto za to zapłacił?
      • Gość: non Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.udn.pl 03.07.04, 00:06
        Komendant policji już odpowiedział. Emerytura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka