Gość: wyborca IP: *.udn.pl 20.06.04, 19:35 Może któryś z radnych poprosi o dokładne dane ile miasto zapłaciło za użyczenie słupów na reklamę, hydranty, ochronę itd. tej prywatnej imprezy. Jeśli to nie tajemnica, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basset Moglo by wiecej IP: *.am.wroc.pl 20.06.04, 21:25 Czy to wazne? Znow polityczny belkot, lepiej wydac te pieniadze na jakies komisje, tzw ekspertow, a radomianie nie beda mieli z tego nic a miasto nie bedzie sie rozwijac. Logiki juz w szkolach nie ucza a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.udn.pl 20.06.04, 23:17 Nie ważne ile miasto wydało, ważne, że radomianie mieli gdzie miło spędzić czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Do wyborcy IP: 217.153.15.* 21.06.04, 13:03 Wiesz co, pytam zupełnie serio - po chorobę Ci te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guci Re: Do wyborcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:40 A mnie to ciekawi i zastanawia. Prasa pisała, że kosztowało to nas półtora miliona złotych. Czy nie lepiej byłoby przeznaczyć te pieniądze na tworzenie nowych miejsc pracy, czy pomoc społeczną ? Z chlebem wygrały tym razem igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 21.06.04, 15:02 Impreza była organizowana poza wydziałem promocji miasta i poza wydziałem kultury przez prywatną osobę na zasadzie ja wam pokażę prawdziwe gwiazdy. Miała konkurować z Dniami Radomia i rzeczywiście była gigantyczna. Z tego co pisała prasa wiem, że zarobek na 230 budach miał zrównoważyć poniesione koszty. Bud było znacznie mniej, bo cena 2,5 tys zł za wynajęcie skutecznie odstraszyła wszelkiego rodzaju twórców i rzemieślników. W związku z tym uruchomiono sponsora od piwa, zastęp gwiazd (wyblakłych) przerzedzono. Te zabiegi nie wystarczyły i gdyby nie wiekla pomoc miasta jarmark by nie wypalił. Interesuje mnie ile miasto do tego prywatnego interesu dołożyło, ponieważ podpisano umowę podobno na trzy lata. Jako wyborca obecnych władz mam prawo wiedzieć czy zapłacono za użyczenie setek słupów na reklamę, czy zapłacono za instalację hydrantów, czy zapłacono za dyżury całej Straży Miejskiej, czy zapłacono za sprzątanie i ochronę. PODKREŚLAM,ŻE BYŁA TO IMPREZA KOMERCYJNA I PRYWATNA. Ile miasto zarobiło na wynajęciu placu? Czy w umowie jest rekultywacja trawników itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredi Re: Do wyborcy IP: *.neo / 217.96.36.* 21.06.04, 16:50 Jako wyborcy i obywatele miasta mamy prawo do dostepu informacji. Popieram, ze takie incjatywy sa w Radomiu. Mam jednak kilka zastrzezen co do ideii Jarmarku. Wiele firm , ktore wynajelo budy czulo sie zozczrowanych i wrecz oszukanych. Organizatorzy obiecywali zupelnie cos innego. Zamiast rekodziela artystycznego itp. byly plytki itp. Uwazam ze jezeli miasto dolozylo 1,5 miliona to mysle ze lepiej przeznaczyc bylo na kilka imprez w roku niz na spęd gwiazd i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 21.06.04, 21:11 chleba nie ma, więc były igrzyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Do wyborcy IP: *.udn.pl 02.07.04, 16:41 Ale dlaczego za gminne pieniądze. Gazeto napisz ile kosztowała ta impreza miasto. W końcu robiła ją prywatna firma aby zarobić. Dlaczego miasto do tego dokłada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekafski Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.block.alestra.net.mx 02.07.04, 20:44 Za zabezpieczenie imprezy pod względem bezpieczeństwa odpowiada organizator. Jak jest więc z zapłatą za pracę Policji? Na ul. Reja widziałem w niedzielę około 30 radiowozów Volkswagen bus jeszcze o pierwszej w nocy. Razem z załogami tych radiowozów i innymi służbami policyjnymi to kupa pracujących policjantów. To jedna niedziela. A pozostałe dni Jarmarku. Ile to kosztowało i kto za to zapłacił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Re: ILE MIASTO WYDAŁO NA PRYWATNY JARMARK? IP: *.udn.pl 03.07.04, 00:06 Komendant policji już odpowiedział. Emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś