studentpolitechnikiradomskiei 22.05.12, 16:50 Słuszna jest polityka naszej najukochańszej z partii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 17:14 Elżbieta Sobkowiak wygrała konkurs na dyrektora MDK ale do tej pory nie wiadomo dlaczego nie została na to stanowisko powołana... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ogien Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 22.05.12, 18:25 Jak wyrzucą połowę MDK to pieniądze dla kolejnego członka darmozjada będą ...to jest precyzyjne zdobywanie funduszy dla wypełniania portfeli swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popieperzniec Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.xdsl.centertel.pl 22.05.12, 18:28 A kto wybrał tego pajaca ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdffa Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 19:09 To jest skandal ! Mdk funkcjonował wzorowo, czego nie da się powiedzieć o Amfiteatrze, więc najlepiej wymieszać, namieszać, rozwalić. PIS twierdzi, że tak robi PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajdoł Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 23:41 Podobno córka Fałka kończy studia,więc jej szykuje posadę na Daszyńskiego...a co?Da się ? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz66 panie Fałek 22.05.12, 19:13 o pieniądzach na "cyfrową szkołę" już pan zapomniał? Szlag trafił kilka milionów złotych przez WASZĄ niekompetencję. Jedyną dobrą rzecz jaką może pan zrobić dla oświaty to podać się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: panie Fałek IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 19:27 Najlepiej niech wszystko zlikwiduje. W końcu dzieci nie są przyszłością narodu, nie warto w nie inwestować (głupim narodem łatwiej się rządzi). A pomysł na tak liczne klasy, które w tym roku funduje nam Pan Fałek. Odpowiedz Link Zgłoś
radomianin79 Fałka na taczki, i wywieść go z Radomia! 22.05.12, 23:45 Za tworzenie bezrobocia, (likwidacja szkół i bezrobotnni nauczyciele) i likwidacje szkolnictwa, nauki (zlikwidowano szkoly), kultury w Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko m. Re: Fałka na taczki, i wywieść go z Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:53 i za (tu cytat): likwidację miejskiego domu kultury imieniem heleny stadnickiej w radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 22.05.12, 19:35 To, co jest dobrą marką, zostanie, od zajęć sportowych są kluby, a nauki języków można się uczyć w szkołach - argumentuje zastępca prezydenta Ryszard Fałek A od czego jest Fałek ? Przecież idąc tak prostackim tokiem myślenia to bez radnych i prezydenta nie byłoby żadnej różnicy, a kto wie może nawet lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.12, 00:30 Zostanie tylko tzw. najlepsza marka? Dość ciekawe rozumowanie. Podejmijmy się analizy wypowiedzi Ryszarda Fałka. Jeśli zostają tylko "najlepsze marki" to trzeba mieć świadomość, że te marki nie zawsze były najlepsze. Musiały minąć lata, by ową markę wyrobić. Jeśli zostają "najlepsze marki" to, w tym znaczeniu, nie będzie miejsca na nowe przedsięwzięcia. Interesujące, krótkowzroczne i płytkie podejście. Nie inwestujmy w uczniów, którzy są młodzi i niczego jeszcze nie osiągnęli, zajmijmy się starszymi, którzy mają sukcesy na swoim koncie. Panie Falek! Gratuluję podejścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAC Defraudacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 19:35 W Wikipedii - Defraudacja, malwersacja, sprzeniewierzenie - przywłaszczenie przydzielonej cudzej korzyści materialnej (rzeczy, nieruchomości, mienia prywatnego, mienia publicznego). Defraudacja jest przestępstwem. W Radomiu – premie, pensje prezesów, nowe etaty, rady nadzorcze po stronie zysków, a w straty MDK, 500 dzieciaków bez przedszkola, maluchy jak sardynki w klasach, zwolnienia, likwidacje. Ten pan jest sam, czy posłusznym sługą swego szefa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 19:47 Często wracając z pracy widzę zadowolone dzieci wychodzące z zajęć MDKu przy ul. Daszyńskiego. Zwolnienie nauczycieli to zmniejszenie liczby zajęć i zmniejszenie liczby dzieci korzystających z tych zajęć. Mniej dzieci ma szansę rozwijać swoje talenty, zainteresowania. Mniej dzieci ma szansę na szerszy rozwój swojej osoby. Przecież dzieci to przyszłość narodu. Co to będzie za naród za 10 - 20 lat ??????? Jacy będą mieszkańcy Radomia za 10-20 lat ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospel Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 20:38 Z ortodoksami ciężko się dyskutuje. Ale na wszelki wypadek zapytam: jakie zajęcia powinien prowadzić MDK? Śpiew, nauka gry na instrumentach, plastyka, orkiestra itp. Ale czy MDK powinien prowadzić zajęcia sportowe, zajęcia z języków obcych, informatyki itp? Czy od tego nie jest szkoła czy kluby sportowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwa Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 21:52 "(...) wystarczy, bo pozostanie tam tylko to, co najlepsze: orkiestra Grandioso, zespoły Pieguski i Gospel." Po raz kolejny pan vice udowadnia, że nie ma zielonego pojęcia o pracy podległej sobie placówki. Złośliwie ignoruje wkad pracy i serce oddane wszystkich pracujących w MDKu. Tymi słowami obrażasz panie Fałek bardzo wartościowych ludzi. Oni coś tworzą, coś budują. Mogą pochwalić się osiągnięciami. Mają wdzięczność rodziców i szacunek u dzieci i młodzieży. Pan to niszczysz. I te argumenty o potrzebie oszczędzania. Zacznijcie od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 22.05.12, 22:42 Fałek: "Dlaczego niektóre dzieci mogą korzystać w MDK-u z zajęć językowych bezpłatnie, a rodzice innych muszą je posyłać do szkół językowych i za naukę płacić?" No i jasne - w imię sporawiedliwości społecznej - wszyscy będą płacić. W sumie nie dziwię się, że robią co chcą bez dyskusji i uzgodnień... bo nie są dla nikogo partnerem do rozmowy. Dno. Kasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasakasa... i kolesie...Acha! chyba jeszcze zapomniałem o kasie. Ale nie odbiegają w tym względzie od większości tzw "klasy" politycznej. PIS Radom=PO w innych miastach. PIS=PO PO=PIS. Likwidują, niszczą, a jedyne co tworzą to lewe stanowiska dla kumpli i problemy społeczne. Czy o kasie wspominałem? Odpowiedz Link Zgłoś
anamaria12 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 23.05.12, 07:48 Proszę Państwa przecież nie od dziś wiadomo ,że najłatwiej rządzi się niedouczonymi kretynkami. Po co więc uczyć młode pokolenie ? Edukacja leży od zerówki do matury. O rożnych dziwnych sytuacja związanych ze studiami nie wspomnę. Najlepiej więc dla władzy ,niech dzieciaki siedzą pod blokiem, wpadają na głupie pomysły z nudów,rozrabiają ,kradną, ćpają. No, ale nasze państwo jest bardzo bogate. Stać je na "leczenie " skutków takiego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 23.05.12, 09:44 Nasze miasto (i państwo) po prostu odwróci się w drugą stronę i nie zauważy problemu. Nawet jak już dostanie nim w twarz. A należałoby się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 12:24 ...Jak mówi Fałek, pomieszczenia przy Daszyńskiego najprawdopodobniej przejmie Miejski Ośrodek Kultury "Amfiteatr"... Ciekawe czy już mają chętnego do zakupu budynku MDK na Daszyńskiego... niezłe osiedle tam powstało to i budynek zyskał na wartości... to tłumaczyłoby zaciętość magistratu w temacie cięć w MDK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.techfixuk.com 23.05.12, 13:01 A chciało by się powiedzieć - " a nie mówiłem " Trzeba było dokończyć referendum ws. odwołania pseudo PiS-u radomskiego A teraz trzeba będzie zarejstrować się na Łukasika Teraz Prezydent Kosztowniak ps. "Niemrawy" ( przyp. aut. "Kariera Nikosia Dyzmy" ) wraz jaśnie nam panującym radnym Wójciekiem i radą biorą kolejny kredyt !!!! Na pokrycie zadłużenia spółki MPK w kwocie 12 mln złotych Zapraszam do temtu forum.gazeta.pl/forum/w,68,121696131,121696131,Niepokoj_w_MPK_Zarzad_sa_trudne_rozmowy_ze_zw_.html?s=1 Tam panuje ( co wykazał nawet audyt ) przerost zatrudnienia i złe zarządzanie Takiego burdelu w Radomiu jak zarządów pseudo PiS to jeszcze nie było od 1989r. Ale mam dla was drodzy forumowicze infomację, że jest już na ukończeniu strona internetowa, której celem będzie wprowadzenie referendum ws. odwołania "Niemrawego" i jego podwładnych Muszę ich zmartwić, że pójdą na to referendum nawet ci co pomagali w kampanii Kosztowniakowi, jak i ci co niestety plują sobie w brodę, że na tego tłuka głosowali Szanowni Państwo w spółkach miejskich są ciągle przyjmowani ludzie, tworzy się dla nich nowe etaty !!!!! Cały UM jest przeciwko Kosztowniakowi :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 23.05.12, 13:38 Jak zawsze popieram ideę referendum. Myślę, że teraz już nikt nie da się ponownie oszukać ani zmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 13:58 Zrobiłem rekonesans po naszym kochanym Radomiu i... smutek na twarzach ludzi, puste lokale .... Jestem za referendum. Gołym okiem widać jaki jest Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: 194.181.137.* 23.05.12, 14:42 Błędem Kosztowniaka było to że nie wywalił tego MDK na zbity pysk! Powinien zachowywać się jak Tusk i PO bo tylko z silnymi się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
anamaria12 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 23.05.12, 15:43 Jestem za referendum. "Wojowałam" z komuną,ale jak patrzę na to co dzieje się obecnie, to zaczynam się zastanawiać czy słusznie. 30 lat temu dzieciaki miały zajęcia w szkołach, bezpłatne godziny wyrównawcze, kolonie, obozy itd. A teraz jak jest dobra placówka, to natychmiast sprowadzić do poziomu trotuaru. Ciekawe czy p. Fałek takiego faceta jak Kochanowski poeta zna. Proponowałabym poczytać sobie coś o " młodzieży chowaniu". I zacząć myśleć, tak,tak - wiem to boli co poniektórych. Jednak jak bierze się państwową kasę,to chyba wypadałoby, nieprawdaż p. Fałek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 18:17 To jest dobra placówka dla takich jak ty. Urząd zrobił potężny błąd. Nie sprawdził że w popularnych zajęciach, na półkoloniach, atrakcyjnych wyjazdach biorą udział ciągle ci sami, przewijają się te same nazwiska. Jestem przekonany, że to w większości te szczekające kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 23.05.12, 20:11 Matrix ty wróć do rzeczywistości bo propaganda Fałka i UM mózg ci zlasowała. Ale że przy okazji na poziom kultury wpłynęła? Bo "szczekające kundle" - do najkulturalniejszych określeń nie nalezy. No, ale faktycznie... przecież i oni i ty chcecie likwidacji Młodzieżowego Domu KULTURY. A o tym (kulturze) nie wiecie NIC. A co do "To jest dobra placówka dla takich jak ty" to może i masz rację - ale lepsze to niż to co proponujesz ty i władze miasta - mczyli NIC. WLEKIE ZERO. NULL. Pustka kulturalna. I kasiora dla kolesiów. PIS powinien i ten UKŁAD rozmontować. Przepraszam, że tak się mądrzę - napiszę po twojemu: TY ZA GŁUPI JESTEŚ I CHAMOWATY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Kaine Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: 166.70.154.* 23.05.12, 20:37 Matrix mylisz się dziecko bardzo Na Szczekające Kundle to my głosowaliśmy, powiem ci w tajemnicy, że osoba która robi stronę aby mieszkańcy przeprowadzili referendum brała udział w kampanii Kosztela :))))) Także grubo sie mylisz, że piszą tutaj ludzie powiązani z oświatą ;)))))) Myślisz, że Kosztel chodząc co niedziela do Komunii Św. w parafii MBM na Miłej zyska poparcie starszych ludzi z os. XV-lecia ??? Ten dzieciak popadł już w megalomanię wygrywając II raz wybory tylko nie wiedział, że skończy jak Kropiwnicki :))))))))))) Zawalił sprawę pewnej osobie - uczciwej osobie znanej na XV - leciu ( więcej nie powiem ) - sytuacja troszkę przypominała tę z Administratora z Pawełkiem - to teraz zobaczy co to znaczy "Siła w precyzji" Internetu i poczty pantoflowej Dodam od siebie, że strona jest profesjonalnie zrobiona :)))) Drodzy Radomianie zatrudnieni w MDK nie znacie tych radomskich pseudo PiS-ców oni są gorsi od ZOMO z "Wujka" nie liczy się dla nich człowiek, jego wartości, jego osobowość i to co sobą reprezentuje !!!!! Dla nich liczy się tylko mamona i władza - ciekawe czy jak przyjdzie kostucha w ich godzinę śmierci to im wystarczy mamony aby ją przekupić ???? Najgorsze to to, że większość jest albo udaje katolików ;(((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.12, 00:54 powiem ci w tajemnicy, że osoba która robi stronę aby mieszkańcy przeprowadzili referendum brała udział w kampanii Kosztela :))))) No to nie wróżę powodzenia. Gość dopiero teraz przejrzał na oczy i dostrzegł to, co ekipa Kosztowniaka pod marką PiS wyprawia w Radomiu ? Zaiste ogromna przenikliwość. Pewnie wypadł z tej kliki a teraz próbuje się odgrywać. G..o im zrobicie. Kosztowniak ma w Radomiu stały elektorat, nie na darmo pobudował tyle parkingów wokół kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.12, 20:40 KIEDY RUSZA TA STRONA NA ODWOŁANIE NIEMRAWEGO. CALA MOJA RODZINA I ZNAJOMI SĄ ZA WYWIEZIENIEM GO NA TACZKACH JAK JAGNĘ W CHŁOPACH . NA GNOJOWICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orelo Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.broadband.sbor.net 23.05.12, 20:55 KIEDY RUSZA TA STRONA NA ODWOŁANIE NIEMRAWEGO. CALA MOJA RODZINA I ZNAJOMI SĄ ZA WYWIEZIENIEM GO NA TACZKACH JAK JAGNĘ W CHŁOPACH . NA GNOJOWICE dobry komentarz podobało mi się ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Voldemort Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.op-net.com 23.05.12, 21:13 www.filmweb.pl/Kariera.Nikosia.Dyzmy Obsada w radomskiej wersji : Nikoś - propozycje ???? Niemrawy, grabarz - Andrzej Kosztowniak Władeczek, grabarz - Dariusz Wójcik Kierownik zakładu pogrzebowego - Krzysztof Sońta czekamy na resztę propozycji ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do re mi Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 21:56 Do roboty darmozjady i POlityczne POmioty. Tusk zabiera pieniądze samorządom a POlityczne POmioty wrzeszczą że to wina... samorzadu. TyPOwa zagrywka piarowska a,la Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamdość Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 22:43 Gościu jak tak ma wyglądać PiS ,to ja pier..le!Wstyd i szczyt matactwa i mydlenia oczu!Jest jeszcze jeden samolot!Kosztowniak buduj to lotnisko ,bierz ekipe i leć...leć...leć.Nikt po was gnoje zaklamane nie zatęskni. Dziś jak dziecko zobaczylo Fałka w tv ,to zapytało,czy to Adolf Hitler,więc co miałem odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
anamaria12 Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 24.05.12, 06:13 Hmmm,jestem w takim wieku,że dzieci mam już dorosłe,a mnie samą bardziej interesuje Uniwersytet III wieku niż MDK:))) Tyle tylko,że obchodzi mnie więcej niż czubek własnego nosa. Na pewno słyszeliście Państwo o niejakim Kropiwnicki, który był prezydentem Łodzi. Też był bardzo "święty". Iiiiii ...został odwołany. Czym innym jest latać co niedziela na pokaz do kościoła,a czym innym jest tajne głosowanie. Mam pytanie; co prawda szpital na Józefowie podlega marszałkowi,ale korzystają z usług tej placówki Radomianie. Pytam co prezydent miasta robi ,aby zażegnać konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala? Jak tak dalej pójdzie ,to znikną z mapy miasta szpital, MDK, skansen i inne placówki. A co p. Kosztowniak ma do powiedzenia mieszkańcom ? Tu nie chodzi o to ,kto jest z jakiej partii, tylko czy komuś zależy na mieszkańcach czy tylko na kasie.Nie widzicie Państwo,że ekipa p. Kosztowniaka traktuje Radom jak dojną krowę ? Każdy musi zarabiać pieniądze,aby się utrzymać,ale ... no właśnie są pewne ale. Dlatego,że mam wiele takich ale do p. Kosztowniaka będę głosować za jego odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luck Skywalker Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.riseup.net 24.05.12, 10:33 Do roboty darmozjady i POlityczne POmioty. Tusk zabiera pieniądze samorządom a POlityczne POmioty wrzeszczą że to wina... samorzadu. TyPOwa zagrywka piarowska a,la Putin. do re mi nie nazywaj nikogo darmozjadem bo gorszych darmozjadów w samorządzie i specjalnie tworzonych dla nich etatach m.in. w Radpecu i MPK to nie było od 1989r. Ciekawi mnie co robiłeś w latach 80-tych za komuny ?? :-) W pieluchach biegałeś ??? Właśnie Kosztowniak jest takim lokalnym Tuskiem - powiem tak jestem w szoku, że struktury pseudo PiS w Radomiu jeszcze nie zostały rozwiązane za: spółki, szkoły a przede wszystkim za podejśćie do mieszkańców nie wspomnę o sprzedaży ziemi pod markety i 30 % bezrobociu - SIŁA W PRECYZJI - ;-))))))))))))))))))))) Zostałem wezwany do tablicy więc odpowiadam portal ukaże się w przeciągu 2 tyg. Owszem będzie tam wezwanie mieszkańców do referendum w sprawie odwołania Prezydenta i Rady Miejskiej wraz z uzasadnieniem i dowodami :-) Niestety nasi samorządowcy przerzucają koszta swoich nieudolnych decyzji na mieszkańców Radomia ( utworzenie podmiotu z MPK - spłata lub umorzenie zadłużenia ok 12mln = kolejny kredyt -[b] Daruś Wójcik musi wspomóc kolegów, którym bym nie powierzył chaty murzyńskiej pod zarządzanie, bo by doprowadzili do zadłużenia :-) ) wzrost cen biletów komunikacji miejskiej od lipca 2012r. Amen ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.pilicka.pl 24.05.12, 11:36 Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Już raz robiliście ankietę i co? Odnoszę niestety wrażenie, że stajecie mężnie do walki tylko i wyłącznie wtedy gdy coś zagraża MDK-owi, zaś wycofujecie się po cichu kiedy wywalczycie swoje. Jak czas pokazał nie jest to dobra strategia. Nie ciągnąc poprzedniej ankiety i nie dążąc do przeprowadzenia referendum daliście się wyportkować cwaniaczkom z Kilińskiego. Straciliście wiarygodność a i z MDK-u będzie to co być miało. Nie chcę być złym prorokiem ale wydaje mi się, że trudno wam będzie teraz pociągnąć ludzi za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.12, 14:14 Smutny masz rację,mimo to skorzystam z okazji i przyłożę palec by to zastopować,i popre referendum jak i moja rodzina. Nauczyciele w Mdk-u sami nic nie mogą,bo dyrekcja trzepie portkami...a my rodzice dowiadujemy sie pokątnie co nie co od nauczycieli,których żal,bo są świetni.Szkoda ze się z nami rodzicami nikt nie liczy,czas coś zrobić w tym temacie. Brakuje takiego p.Kowalskiego który bronił 8-ki,ale Mdk odpuścił temat zamiast walczyć do końca to teraz macie,nie ma sie co dziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luck Skywalker Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.formlessnetworking.net 24.05.12, 16:54 Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Już raz robiliście ankietę i co? Odnoszę niestety wrażenie, że stajecie mężnie do walki tylko i wyłącznie wtedy gdy coś zagraża MDK-owi, zaś wycofujecie się po cichu kiedy wywalczycie swoje. Jak czas pokazał nie jest to dobra strategia. Nie ciągnąc poprzedniej ankiety i nie dążąc do przeprowadzenia referendum daliście się wyportkować cwaniaczkom z Kilińskiego. Straciliście wiarygodność a i z MDK-u będzie to co być miało. Nie chcę być złym prorokiem ale wydaje mi się, że trudno wam będzie teraz pociągnąć ludzi za sobą. I znowu to samo wałkować. Ja twórca przyszłej strony internetowej nawołującej mieszkańców do referendum w Radomiu oświadczam wszem i wobec, że nie mam i nie miałem nic wspólnego z MDK-iem oraz personelem w nim zatrudnionym. Jest okazja. Moje motywacje mają inne podłoże. I proszę mi nie urągać od PO pachołków itp itd. Jest przeciwnikiem politycznym wszystkich formacji politycznych jeśli miałbym wybierać mniejsze zło to wybrałbym albo SP albo PiS. Ten radomski PiS jest to grupa kolesi ( poza jednostkami bo są i tam ludzie uczciwi, jak w każdej partii ) PIJAWEK - NIEUDACZNIKÓW. I gwarantuje Wam drodzy Radomianie, że jak ujawnię pewne brudy to najżarliwsi obrońcy TV TRWAM ( powinna mieć koncesję w "naziemnej" ) czyli emeryci i renciści naszego miasta odwołają tych naszych "ORŁÓW" samorządowych wraz z Andrzejkiem ministrantem z XV-lecia [ oj popsuły cię pieniążki drogi kolego ministrancie - może teraz się domyślasz kim jestem ;-)))) ] AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłyinstruktor Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 25.05.12, 01:12 Spodziewałem się końca świata,ale nie tak szybko,i nie tego mojego...jak żyć w Ciemnogrodzie ...albo -po co?...nie... źle...-za co? ...ale ja mam przynajmniej czyste sumienie. Jak sobie wymyśliliście tak będziecie mieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: 194.181.137.* 25.05.12, 11:52 Nie znam Cię, ale chociażby z tego co piszesz, jeżeli miałabym brać to na poważnie, to sorry, ale dla mnie jesteś niewiarygodny. Chociażby z kilkoma Twoimi wstawkami. 1.Grunty pod jakiekolwiek sklepy nie sprzedawało miasto, 2.Ceny biletów w Radomiu są najniższe na Mazowszu i jedne z niższych w Polsce, 3.Jeżeli piszesz o stratach MPK to coś kosztem czegoś. Jeżeli nie chcesz żeby mieli straty muszą podnieść ceny biletów, a jeżeli nie chcesz żeby podnosili cen biletów, samorząd musi pokryć straty. Więc co wybierasz? Wydaje mi się że znowu wziął się za pisanie "tegoroczny maturzysta" zidentyfikowany jako syn Piotra Sz. z PO. Dziecko wulgaryzmy, chamskie i wyzywające zachowania Twojego ojca zablokowały mu drogę do kariery. Nie tędy droga "apolityczny" maturzysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnateczka Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.pilicka.pl 25.05.12, 12:20 A ja myślę, że to Stan Tymiński, ewentualnie J. Kaczyński. Oni też wiedzieli ale powiedzieć nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwa Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 10:43 no i o to chodzi władzuni. Dziel i rządź. Karawana jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
paulinad17 W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 25.05.12, 13:59 no tak po co ludziom darmowe zajęcia edukacyjne..? niech każdy buli pięć dych za jedne zajęcia. a i że niby instruktor, który zrobił 2 miesięczny kurs ma mnie nauczyć czegoś więcej niż trener, który uczył się fachu kilka lat? przecież ten instruktor o niczym nie będzie miał pojęcia. chodzę już na zajęcia około 10 lat. z moim nauczycielem mam wspaniały kontakt, mogę porozmawiać o wszystkim, zaproponować nowe, trudniejsze ćwiczenia, mam do niego zaufanie, bo wiem, że chodził na studia związane z tym właśnie sportem i przez długi czas trenował. Ma duże doświadczenie, więc mogę spokoje oddać się w jego ręce, a co z instruktorem, który nawet może mieć poniżej 20 lat? czy on mnie czegoś nauczy? przecież sam nic nie będzie umiał. :/// a pan prezydent dostawał zaproszenia na wszystkie nasze występy. na żadnym go oczywiście nie było. I on śmie twierdzić , że zostawia tylko najlepsze grupy? nawet nie wie jakie zajęcia odbywają się w mdku, nie wie kto ile umie i czy ma osiągnięcia w swojej dziedzinie. ?? może gdyby się interesował dobrem radomia, to było by inaczej. ale mam wrażenie że dla władzy pieniądze są ważniejsze od wszystkiego. oszczędzanie na edukacji.. ;/ ;/ ;/ :( Odpowiedz Link Zgłoś
paulinad17 W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia 25.05.12, 14:02 aż mi się płakać chce że istnieją tacy źli ludzie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luck Skywalker Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.xs4all.nl 25.05.12, 19:00 Nie znam Cię, ale chociażby z tego co piszesz, jeżeli miałabym brać to na poważnie, to sorry, ale dla mnie jesteś niewiarygodny. Chociażby z kilkoma Twoimi wstawkami. 1.Grunty pod jakiekolwiek sklepy nie sprzedawało miasto, 2.Ceny biletów w Radomiu są najniższe na Mazowszu i jedne z niższych w Polsce, 3.Jeżeli piszesz o stratach MPK to coś kosztem czegoś. Jeżeli nie chcesz żeby mieli straty muszą podnieść ceny biletów, a jeżeli nie chcesz żeby podnosili cen biletów, samorząd musi pokryć straty. Więc co wybierasz? Wydaje mi się że znowu wziął się za pisanie "tegoroczny maturzysta" zidentyfikowany jako syn Piotra Sz. z PO. Dziecko wulgaryzmy, chamskie i wyzywające zachowania Twojego ojca zablokowały mu drogę do kariery. Nie tędy droga "apolityczny" maturzysto. :-))))))))))) drog (-a -gi ) Irenko :-)) chyba twoje włosy są koloru blond :-))) No cóż nie wszystkie kobiety muszą być inteligentne Odpowiem na parę twoich odpowiedzi :-))) ach nawet nie wiesz jak chciałbym mieć 18 lat ;-( Nie jestem synem Szprendałowicza :-)))))))))))))) Powiem tak byłem związany z tym pseudo PiS radomskim ale nie należałem :-))))))))))) Nie nazywam się Paweł Stępień były prezes :-) Spytaj się Andrzejka Kosztowniaka jeśli to czytał to powinien już wiedzieć :) Odp. 1 - ziemie skupuje i podnajmuje pod markety tatuś Karola S. :-) Odp.2 - ceny biletów powinny być adekwatne do dochodów jego mieszkańców Odp.3 - straty w MPK są spowodowane złym zarządzaniem i " przerostem zatrudnienia " Zarząd Lach - pensja ok 15tys doprowadził do upadku "jajcarnię" Imperson - posadzony przez Dariusz wójcika i Krzysia Sońtę - przegrał kilka spraw w Sądzie Pracy Dasiewicz - kumpel ze studiów Darusia Wójcika pensja ok 13 tys. Dyrekcja Kowal - pensja ok 8 tys. ps. Śpiący lub Wazelina Lacha Frąk - pensja ok 7 tys. - przed "wsadzeniem" do MPK przez Karczewskiego ( senator ) był bezrobotnym i trochę cieciował na parkingu na Michałowie Ratyńska - pensja ok 7 tys - chyba siedzi non stop pod biurkiem Lacha :)))) I ty bezczelnie twierdzisz, że aby utrzymać stanowiska dla tych nierobów mieszkańcy mają być obciążani ????? Kup sobie koło i jeb...j się w czoło to może nastąpi przyrost szarych komórek w twojej głowie. Jeszcze jedno coś nie halo jest z twoim IQ mam wrażenie, że jest na poziomie IMADŁĄ Pogratulować dedukcji :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ps. w d..e mam czy jestem dla ciebie wiarygodny czy nie - liczą się fakty i dowody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luck Skywalker Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.xs4all.nl 25.05.12, 19:06 Irenko bym zapomniał ty jednak masz problem z czytaniem i interpretacją tego co jest w tym wątku napisane Oj ciężkie życie z tobą mieli twoi pedagodzy :))))) Nie ubliżaj mi od potomków ludzi z PO bo strasznie nie trawię tej partii zresztą Wy radomski PiS wcale się od nich nie różnicie - jesteście nawet gorsi bo "swoi" ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 14:13 ..co to jest?czemu nikt nas nie informuje?nie pyta o zdanie?gdzie głos dyrekcji i nauczycieli?oddajecie tak bez walki?60 lat pieknej historii?...słabo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.12, 19:01 Ciekawe ile dzieci będzie musiało zrezygnować z ulubionych zajęć po likwidacji siedziby MDK na Daszyńskiego bo rodzice nie będą mogli ich dowozić na drugi koniec miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.12, 19:39 A ile dzieci będzie musiało zrezygnować z powodu zmniejszenia liczby miejsc na zajęciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.12, 22:56 Ale za to te wszystkie dzieci będą mogły wsiąść ze swoimi rodzicami w samolot na Sadkowie i polecieć na piękne i drogie wakacje w Egipcie albo może nawet w Australii. Po co komu siedzenie w dusznym MDK-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 23:01 Po odpowiedzi udajcie się do Fałka. On ma wizję. Właściwie nie ma, ale czy to ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.u. Re: W Młodzieżowym Domu Kultury będą zwolnienia IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.12, 23:44 może wreszcie rodzice ruszą się i zaczną walczyć o dobro swoich pociech... Odpowiedz Link Zgłoś