Dodaj do ulubionych

Amazon Kindle - 3G

IP: 89.191.156.* 17.04.11, 19:45
Witam,

Mam pytanie. Otóż istnieje czytnik ebooków o nazwie Amazon Kindle 3. Posiada on wbudowaną sieć 3G. I czy w związku z tym, że produkowany on jest w USA, czy ta sieć będzie także działała w Polsce?
Dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • irmeline Re: Amazon Kindle - 3G 18.04.11, 14:50
      Tak, działa bez problemów. Więcej o Kindle 3G (i innych czytnikach) np. tu:
      swiatczytnikow.pl/
    • eeela Re: Amazon Kindle - 3G 18.04.11, 15:07
      I czy w związku z tym, że produkowany on jest w USA, czy ta
      > sieć będzie także działała w Polsce?

Będzie działała w całej Europie.
      • kicior99 Re: Amazon Kindle - 3G 19.04.11, 11:53
        Mnie w UK działa.
    • Gość: chomiciak Re: Amazon Kindle - 3G IP: *.centertel.pl 18.09.11, 16:31
      Tak
    • tanczaca_z_grabkami Re: Amazon Kindle - 3G 20.09.11, 15:36
      Działa, oczywiście za darmo. Gdybyś potrzebował pomocy związanej z zamówieniem czytnika służę pomocą - bezpośrednio od Amazonu jest zdecydowanie taniej, niż np. na Allegro albo o zgrozo w niektórych sklepach internetowych.
      • alex_k Re: Amazon Kindle - 3G 20.09.11, 17:08
        Ja też chętnie skorzystałabym z Twojej pomocy, nie tyle w zamówieniu, co w samym wyborze czytnika.
        Istenienie czytników odkryłam zupełnie niedawno i odnoszę wrażenie, że mogłaby to być niezła alternatywa dla mojej manii noszenia ze sobą czytanych właśnie książek. Podejrzewam, że taki czytnik pewnie jest lżejszy :-P Już się właściwie zdecydowałam na jego zakup, tylko co dalej? Zupełnie nie wiem, jak mam ten temat dalej ugryżć? Na co zwrócić uwagę? I czy wogóle poradzę sobie z jego obslugą, jak już go nabędę? (jestem zupełnym "lajkonikiem" w temacie ;-)
        Jak dotąd poradziłam sobie jedynie z wyborem ślicznej okładki do czytnika :-P i wyczytałam, że najlepszy jest Kindle 3
        • tanczaca_z_grabkami Re: Amazon Kindle - 3G 21.09.11, 13:39
          Zależy tak naprawdę co czytasz - zakładam, że głównie beletrystykę. W tym wypadku w zupełności wystarczy Ci czytnik 6-calowy - ekran wielkością przypomina książkę kieszonkową, ale ma nad nią przewagę, mianowicie powiększanie kroju czcionki. O tym czy lepszy jest czytnik 6-calowy, czy większy pisałam u siebie na blogu.
          Ważne jest też to jaką literaturę czytasz. Jeśli klasykę - wiele książek znajdziesz w sieci za darmo, np. na bookini.pl - są do pobrania legalnie. Jeśli zależy Ci bardziej na nowościach, to pozostają polskie księgarnie (chyba, że czytasz też po angielsku - wtedy masz zdecydowanie większy wybór). Co do polskich, to wybór jest jeszcze dość mały, trochę ebooków ma empik, trochę gandalf itd., zwykle jednak te są zabezpieczone DRM-em, a Kindle sobie z nim nie radzi - trzeba go ściągać, książki konwertować do odpowiedniego formatu. Jeśli nie chcesz się w to "bawić" pozostaje zaopatrzyć się w czytnik, który radzi sobie i z DRM-em i obsługuje epuby (formaty ebooów).
          Problem jest jednak taki, że cena takiego czytnika pozostawia wiele do życzenia - być może jednak w Twoim przypadku sprawdziłby się Iriver HD Story (750 zł). Kindle z WIFI można dostać obecnie za 480 zł, natomiast z WIFI i 3G za 630. W razie pytań zapraszam do kontaktu poprzez formularz znajdujący się na moim blogu - chętnie pomogę.

Pozdrawiam :)
    • yanga Re: Amazon Kindle - 3G 20.09.11, 17:40
      Tu masz link do filmu instruktażowego:
      forum.gazeta.pl/forum/w,151,125948317,125948317,Kindle_3_recenzja_wideo_Polski_jezyk_i_TTS.html?s_action=w_add
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka