Dodaj do ulubionych

"Polityka" o miastach

IP: *.udn.pl 23.06.04, 19:11
..a mialo byc tak fajnie p.prezydencie,chyba zabraklo wiary i odpowiednich
kwalifikacij,bo te z komendy to troche za malo.....
Obserwuj wątek
    • Gość: taśmociąg Re: "Polityka" o miastach IP: *.internet.radom.pl 23.06.04, 19:15
      i to właśnie cała prawda!!!!Dokładnie tak tu jest!A dlaczego?pozostawie ta
      kwestie Wam... ale ja Wiem swoje!wiem dlaczego tak jest.echs...jak najdalej
      stąd jednak.
    • Gość: taktak A jednak Warchołowo............. IP: *.udn.pl 23.06.04, 19:19
      Nic dodać,nic ująć.
    • Gość: irDK Re: "Polityka" o miastach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.06.04, 21:09
      Popieram
      Najpierw pan Marcinkowski obiecywal i nic. Po Uni tez obiecywali i co? Siedze w
      domu i czekam az mi sie poprawi i jakos tego nie czuje. A z Unia jak mialo byc?
      Tez na nia ciagle czekam! I nie mowcie ze juz byla u mnie bo siedze w chalupie
      non-stop! i ogladam telewizje aby wiedziec kiedy bedzie lepiej i jakos nie ma.
      A w tym rankingu to pewnie nie wzieli pod uwage ze duzo ludzi czeka tak jak ja
      i dlatego nie wybijamy sie w rankingu. Ale jak Unia juz przyjdzie, to dopiero
      pokazemy!
      • Gość: hienna Re: "Polityka" o miastach IP: *.internet.radom.pl 23.06.04, 21:59
        Oj marzyciele marzyciele czego spodziewaliście się po dawnym wsiowym
        milicjancie który do pomocy wzioł sobie ubeka i fotografa. Co innego rządzić
        wsiowym posterunkiem a c o innego miastem 14 co do wielkości w Polsce trzeba
        miec wizjię motywacjię trzeba być krystalicznie czystym i kochać to miasto. A
        nasz Pan prezydent co nie potrafil się wytłumaczyc z zarzutów Super Expressu o
        to że na boku kombinował z mafią pruszkowską, jak był komędantem w Pruszkowie
        nie potrafi zaproponować żadnej wizji rozwoju poza ciągnieniem szmalu, na
        boczku Banasiewicz łupi miejską kase i funduje nam fiatki no i zapomniałem
        jarmark jak nie ma chleba to trza dać ludzią igrzyska tak moi drodzy idea jest
        dość przejżysta PO NAS CHOCBY POTOP. Niestety nigdy nie mieliśmy szczęścia do
        rządzących ale ta ekipa nawet nie stara się ukryć że traktuje Radom jak dojną
        krowę a nas obywateli tego miasta jak baranów
        • Gość: maj Re: "Polityka" o miastach IP: *.internet.radom.pl 23.06.04, 22:25
          trzeba spadać do kielc
          • Gość: ulica Re: "Polityka" o miastach IP: *.udn.pl 24.06.04, 00:57
            Ale w Kielcach nie ma tylu ogródków piwnych i służbowych fiatów.
            • fnx1 Re: "Polityka" o miastach 24.06.04, 07:45
              Z tekstu wynika, że nawet ci z nas którzy mają pracę... mają przesrane. Bo
              radomskie zarobki uwzględniaja nadmiar chetnych do pracy i ubóstwo lokalnych
              przedsiębiorców(!). Dopóki nie zaczniemy zarabiać kasy i wydawać jej w okolicy
              to z rozwoju miasta nici. A do kierowania miastem nie jest potrzebny
              ktoś "krystalicznie czysty" - bo takich ludzi nie ma. Potrzebny jest gość który
              ma wizję (nie mylić z pijackim widem) rozwoju miasta i będzie ją konsekwentnie
              realizował nawet jeśli wszyscy dookoła będą płakać i narzekać. A na razie kto
              może niech szuka sobie lepszego miejsca do życia. Bo tu go czeka wegetacja. I
              na koniec mój ulubiony cytat: "Jestem Jurek Killer i mam wszystko w du.ie..."
              Antonio Morales.
              • Gość: ziuta Re: "Polityka" o miastach IP: *.udn.pl 24.06.04, 10:25
                irDK ma rację w swojej ironii. Ludzie siedzą w chałupie i czekają, aż im się
                polepszy. Od czego? Od siedzenia i patrzenia w TV? Radom jest super, bo
                konkurencja niewielka, więc łatwo zarobić tu kasę. W Warszawie jesteś bez
                szans, bo Cię zjedzą. A w Radomiu, za 1/100 tej kasy, która jest potrzebna w
                Wwie można tu rozkręcić biznes. Tylko trzeba chcieć, a nie narzekać, że "ni ma
                roboty".
        • Gość: enna Re: "Polityka" o miastach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.06.04, 20:50
          Dlaczego więc pozwalamy się traktować jak barany? Brak nam inicjatywy bo
          siedzimy przed telewizorami i czekamy?
      • Gość: Amos Re: "Polityka" o miastach IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.197.* 24.06.04, 09:25
        Unia daje naprawdę bardzo duże pieniądze. Ale to my musimy napisać projekt,
        który je uruchomi, to my musimy wyłożyć czwartą część.Ale radomianie mówią: "po
        co mam pisać, uczyć się kompromitować błędami i tak mam swoją pensję".A inni
        próbują i zyskują.A u nas:he,he, he - szkoły z programów unijnych - oj, panie
        Banasiewicz, pan to umie rozbawić...
      • Gość: ?! Re: "Polityka" o miastach IP: *.proxyplus.cz / 62.233.197.* 24.06.04, 11:09
        Jak jeszcze nie wiesz, że samo nic do Ciebie nie przyjdzie to współczuję! Po
        prostu musisz ruszyć tyłek i zrobić coś sam dla siebie, bo nikogo więcej to nie
        obchodzi, tylko Ciebie co się z Tobą dzieje!
      • Gość: radir Re: "Polityka" o miastach IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 11:34
        siedź dalej tak!!!:))))
        Proszę Państwa, oto Pan o nicku irDK - superprzykład Polaka, który siedzi w
        chałupie, nic nie robi i tylko czeka, żeby mu kasa płynęła z kranu...

"""""Siedze w domu i czekam az mi sie poprawi i jakos tego nie czuje""""" (irDK)
    • Gość: isoxazolidine Re: "Polityka" o miastach IP: *.chemia.pk.edu.pl 24.06.04, 08:09
      wiele miast rozwijano przez 45lat PRL kosztem takich jak Radom. i efekt widac
      golym okiem. z kolei dobra pozycja np. opola nie dziwi w kontekscie bliskosci
      zachodniej granicy. rownie dobrze przeciez rozwijaja sie gorzow czy zielona
      góra. obecna pozycja Radomia jest konsenwencją drenażu miasta przez lata 45-75,
      "kar za warcholstwo" z lat 76-90, i nieudolonego zarzadzania z lat ostatnich.
      kazdy z tych okresow cos do sumarycznego efektu dolozyl.

zeby jednak troszke optymistyczniej:
      nie jest tak, ze osiagnelismy dno totalne i tylko spadamy. jeszcze nie tak dawno
      w radomiu byl jeden stary basen kryty a teraz mamy trzy i lada moment bedzie
      aquapark. jeszcze w poczatku lat 90-tych w Radomiu nie bylo ani jednego hotelu -
      a teraz? takich przykladów jest jeszcze sporo. nie zmienia to faktu, ze inne
      imasta rozwijaja sie szybciej a jest to skutkiem wiekszego potencjalu
      nagromadzonego przez paredziesiat lat.
      • Gość: szybka osa Re: "Polityka" o miastach IP: *.infoplus.com.pl 24.06.04, 08:46
        ale to tylko względne sukcesy, które inne miasta daaawno już mają a soba i nie
        ma ich co brać pod uwagę. Myślę, że media i społeczeństwo powinno zarządać od
        tych skorumpowanych władz raportu dotyczącego ich działań od początku kadencji.
        I nie interesują nas remonty siódemki czy ludwikowskiej, bo te rzeczy są
        oczywiste i nie jest to żadne dokonanie.
        Jak i ILU inwestorów udało się miastu zwabić, itp, itd...
        JUŻ TRZEBA MARCINIEWICZA, GAJESKIEGO, BANASIEWICZA ZACZĄĆ ROZLICZAĆ, BO BĘDZIE
        ZA PÓŻNO. OBCIĄĆ IM PENSJE, NASŁAĆ NIK, SPRAWDZIĆ ILE OSÓB Z ICH RODZIN PRZCUJE
        W MIEJSKICH SPÓŁKACH I URZĘDACH.
        PIŁKA PO STRONIE GAZETY, ECHA, ITD...
    • Gość: Deri Re: "Polityka" o miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:56
      Dopóki będą rządzili tak skompromitowane osoby jak Banasiewicz i cała jego
      banda, którym nigdy nic się w życiu nie udało oprócz zawłaszczenia nie swojego
      majątku (przewodniczący różnych Rad Nadzorczych upadłych spółek, prezesi
      spóldzielni bez absolutorium, a wszyscy należący do Radomian Razem) to długo
      nic tu nie wyrośnie oprócz kolejnych chwastów takich jak wyżej wymienieni.
    • Gość: STAR MIEJSCOWE ELITY SĄ ZDEGENEROWANE TO SZAMBO! IP: *.radom.pl 24.06.04, 09:05
    • Gość: Amos Re: "Polityka" o miastach IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.197.* 24.06.04, 09:16
      To zbyt poważna sprawa, aby żartować. Radom zrobił w ostatnich latach ogromny
      skok do przodu: szkoły-zapoczątkowane przez prez.Wlazło, drogi-niezaprzeczalny
      sukces Rady SLD,ochrona środowiska-zapoczątkowane przez prez. Wlazło a rozwój
      za SLD.Ale to jest gospodarowanie posiadanymi środkami. ŻADNE dotychczasowe
      ekipy nie wyszły poza opłotki Urzędu Miejskiego. "To nie nasza sprawa..., niech
      się kto inny martwi...,tego się nie da zrobić...,co nam będą mówić... - to
      typowe postawy urzędników magistrackich. Zlikwidowana agencja rozwoju
      regionalnego ("my wypuścimy z urzędu kontakt z ineresantem?Nigdy"),
      nieprzygotowane tereny, niezagospodarowane obiekty ("chce, to niech
      zapłaci").Rozwijające się miasta zyskały dając.Jak to w życiu.
      W badaniach tych analizuje się także tematykę i wydźwięk informacji o
      mieście.Jeżeli będziemy się tylko biczować, pisać o ciemnych stronach miasta
      pomijając wszystko co się udało, to będzie się kurczył w dalszym ciągu rynek
      czytelniczy i inwestycyjny.Wiecej optymizmu i radości, a będzie to procentowało
      także w inwestycjach.
      Ale nie wiem kto musi odejść: Nita, który nic nie zrobił poprzednio czy
      Banasiewicz, który nic dobrego nie zrobił teraz. Ktoś musi odejść - jak to u
      pana A.L.
      • Gość: J-25 Re: "Polityka" o miastach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.06.04, 15:56
        Siedzę i przecieram oczy, ochrona środowiska za WLAZŁO ?( A CO KONKRETNIE?) ,ja
        raczej obserwowałem bezruch w momencie gdy inni w regionie i okolicy czerpali
        pełnymi garściami z powstałego Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska, jak
        przejrzeliśmy na oczy to skończyły się niestety preferencje. Rozwój za SLD!!!?
        jaki? projekt pasażu opracowany jeszcze za Gęsiaka i Wlazło i przyznaję udane
        posunięcie z drogami, ale to wszystko. Czy istnieje w Urzędzie długofalowy
        program inwestycyjny zgodny ze strategią i jak ma się do przygotowywanych
        wniosków unijnych, bo według mnie decyzje podejmowane są haotycznie bez
        głębszej analizy i zastanowienia.
    • Gość: HŁEHŁEREHŁE A KOGO TO DZIWI IP: *.udn.pl 24.06.04, 09:22

CHYBA TYLKO GŁUPCÓW TO DZIWI. rADOM , PRZEZ WIELU ZWANY 'SZCZURZYM DOŁEM' OD
      LAT SŁYNIE W POLSCE Z PIJAŃSTWA , ZŁODZIEJSTWA , BANDYTYZMU I BEZROBOCIA A
      RADOMIANIE GDY SIĘ Z NIMI ROZMAWIA ROBIĄ Z TYCH PRZYPADŁOŚCI CNOTĘ. POPATRZCIE
      NA ULICĘ !!!1 TUTAJ MLODZI LUDZIE WCIAŻ STRZYGĄ SIĘ NA 'ŁYSY ŁEB' . TEGO NIE MA
      JUZ NIGDZIE W POLSCE .... DO RADOMIA CHYBA NAWET KOŁO DOTARŁO Z WIELOLETNIM
      OPÓŹNIENIEM.....
      A W CHOLERĘ Z TYM SZCZURZYM DOŁEM!
      • fnx1 Re: A KOGO TO DZIWI 24.06.04, 10:05
        > TUTAJ MLODZI LUDZIE WCIAŻ STRZYGĄ SIĘ NA 'ŁYSY ŁEB' . TEGO NIE MA
        > JUZ NIGDZIE W POLSCE ....
        > A W CHOLERĘ Z TYM SZCZURZYM DOŁEM!

Jaki znawca mody i najnowszych trendów fryzjerskich!!! A jaki język wyszukany!
        Pogratulować kmiocie Twojej rodzinnej mieścinie takiego przedstawiciela!
        Czytając Ciebie mogę sobie wyobrazić jak wygląda Twoja miejscowość i reszta
        mieszkającej tam chołoty - oczywiście uogólniając - dokładnie tak jak Ty to
        robisz.
        • Gość: hienna Re: A KOGO TO DZIWI IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 10:28
          oj chyba chloptaś z kielc
    • Gość: fredek Re: "Polityka" o miastach IP: *.radom.pl 24.06.04, 12:51
      Za czasów Wlazły powstały przynajmniej MARKETY, które teraz obecne władze chcą
      zamykać w niedziele.
      • Gość: krach Re: "Polityka" o miastach IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 13:27
        Biedny ten urzędnik Urzędu Miejskiego, który stawia w złym świetle swoich
        pracodawców:)))
        • Gość: dromader Re: "Polityka" o miastach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.06.04, 21:45
          Dziwicie się i oburzacie, że młodzi uciekają z Radomia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka