Dodaj do ulubionych

ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.ds.univ.gda.pl 23.04.01, 21:59
Czy jadl ktos kiedykolwiek lepsze zapiekanki niz na moniuszki, bo ja szczerze
powiedziawszy jadlem juz w kilku miastach i zadne nawet zblizone nie byly do
tych naszych.
Obserwuj wątek
    • Gość: qtyan Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ds.univ.gda.pl 24.04.01, 22:44
      Nie mowcie mo ze nikt z Was szanownych forumowiczow nie jadl zapiekanek na
      Moniuszki i nie zna ich niebianskiego smaku. Ja dopiero na obczyznie je
      docenilem.
      • Gość: misioo Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rado.gazeta.pl 27.04.01, 11:13
        Dawno (nascie lat) nie jadlem zapiekanek z Moniuszki. Ale nigdy nie zapomne
        wsciekle ostrej tartej paryki, ktora sobie obficie je posypywalem. Tez tej
        kombinacji smakow nigdzie indziej nie znalazlem.
        • Gość: widmo Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 08.05.01, 23:31
          macie racje kolego na MONIUSZKI SĄ NAJ. NAJ. ale kiedys były tez na Focha
      • Gość: mi Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rado.gazeta.pl 16.05.01, 09:12
        zapiekanki sa the best, szkoda tylko, ze z dnia na dzien drozeja. Nie podoba mi sie tez, ze pani (ta starsza
        blondynka z perlowymi paznkciami), przyjmuje pieniadze, a pozniej dotyka zapiekanki. Staram sie na to nie
        patrzec...
        • Gość: npy Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telia.com 23.08.01, 10:43
          sie ma smakosze "zapiekanek na Moniuszki"
          ...dolacze sie do fanow tego wynalazku kulinarnego
          i przyznam ze nie Mc Donalds by sie nie powstydzil czyms takim w swoim menu jak
          serwuja na Moniuszki w Radomiu
          ...
          jedyne co mozna im zarzucic to ze faktycznie klient dostaje sztuke obmacana
          przez lapska ktore przed chwila trzymaly kase ... a ten fakt moze budzic pewien
          niesmak...
          no ale dobrze ze sa przyprawy i wspomniana papryka..
          ... to mozna "zabic zarazki na smierc"...
          ... moze przydal by sie jeszcze kieliszek dobrej wodki dla dezynfekcji po
          konsumpcji .. hehe
          ...
          co wy na to???
          over
      • Gość: tfuuuu Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 23.08.01, 11:57
        To chyba jakaś koszmarna kryptoreklama. Jadłam i o mało co się nie udławiłam
        starymi pieczarkami i wstrętnym czymś czerwonym, co miało przypominać sos!!!!
    • Gość: buddah Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cplus.com.pl 10.05.01, 09:09
      Zapraszam do Wrocka na pite i knysze:))Ps podobno w Radomiu bedzie olimpiada bo to najwieksze miasto
      dresow !!!!!!!!!
      • Gość: DeftoneZ Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 09.06.01, 21:45
        JADLEM!!!!!!!!!!!!!!!
        SA NIESMOWItE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Naprawde chyba nie ma nigdzi lepszych.W wawie TEZ nie ma a tam duuuuuuzo sie
        juz objadelm tych rzeczy.
        Trza zrobic promocje tego.............jakis znak naszego miasta:ZAPiEKANKI u
        cioci HANKI!!!!!!!!!!heeeeeeehehheheeh
        ;)))))))))))))
    • Gość: Michał Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.106.1.* 03.07.01, 10:29
      Czy chodzi o zapiekankownię vis a vis dawnegp kina Bałtyk? Jadałem tam
      zapiekanki kilkanaście lat temu, właśnie dzięki nim polubiłem keczup. Jeśli są
      cały czas tak znakomite, to chyba przyjadę do rodzinnego miasta, kupie z 50,
      zamrożę i będę jadł przez tydzień (albo dłużej).
      • Gość: Voder Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 03.07.01, 22:37
        Do tej pory uwazalem te zapiekanki za bostwo dopoki...khaaa wlasnie mala budka
        na Ustroniu, przy parkingu na Wyscigowej 19...Zapiekanka z warzywami (tak
        swiezutkimi ogoreczkami, papryczka, cebulka, pomidorkiem) jest o niebo lepsza
        niz te moniuszkowe... Ponadto wydaje mi sie ze jakosc tych z Moniuszki jakos
        ostatnio jest duzo gorsza od tych sprzed laty...Jakosc wedlug mojego smaku jest
        duzo lepsza na Ustroniu :))
      • Gość: WIOLKA Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.69.136.* 31.07.01, 12:35
        OD TEGO CZYTANIA O ZAPIEKANKACH ZACHCIALO MI SIE JESC A ZE ZNAM ICH SMAK TYCH Z
        ULICY MONIUSZKI CHYBA WYLIZE MONITOR MIESZKAM 700 KM OD RADOMIA I NIE MAM
        MOZLIWOSCI KUPIENIA TEGO LAKOCIA
        • Gość: npy do Wiolki IP: *.telia.com 23.08.01, 10:49
          kurcze dorwal mnie ten sam odruch.. zaburczalo mi w brzuchu po jakiejjs 8 czy 9
          wypowiedzi...
          ... no i mam ten sam problem bo ja jestem 3 razy dalej niz ty.. od zapiekanek
          na moniuszki.. hehe
          ...
          chyba dzis sobie zrobie wczesniejszy lunch..
          ... tylko gdzie znajde cos podobnego do zapiekanek na moniuszki..hmmm????
          ...
          heja
    • Gość: ch@t Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.211.* 05.07.01, 10:02
      co Wy z tymi zapiekankami??? jedzcie rzodkiewkę i pijcie karotkę ;-))))))
    • Gość: woyteque Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 12.44.231.* 24.07.01, 18:53
      Są wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Umberto Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 10:21
      Nie jadłem lepszych w całym zasranym Radomiu.
      • Gość: ^marta^ Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 01.08.01, 12:13
        dzieki nim polubiłam pieczarki!!!!! są wspaniałe!!!!!!!!
        • Gość: SzoguN Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ctip.pl 02.08.01, 11:53
          Hmmmmmmm tak sobie myśle ,że radom slynny jest tylko z
          przestepczości .............i dresów.
          Czas to zmienić,
          Radom - miasto najlepszych zapiekanek w Polsce :))))))
          Zapiekanki zapiepszanki najlepsze w Radomiu nie u Hanki ;)))))

Nie zapominajmy o napoju tzw. Firmowym
          LOL
    • Gość: Marcin T Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pro-futuro.com 03.08.01, 09:39
      Sa niesamowite. Zawsze gdy goszcze w rodzinnym miescie to musze tam podjechac.
      Nigdzie nie jadłem lepszych, a próbowałem wielu:)
    • Gość: gin Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.30.166.* 03.08.01, 17:43
      probowalam dzis porozmawaiac ze slynna pania z zapiekanek. - ja sie boje,
      prosze porozmawiac z mezem - odparla. Maz okazal sie bardzo niesympatyczny i
      znerwicowany. - ludzie przychodza na zapiekanki bo sie przyzwyczaili, co mnie
      to - skwitowal powodzenie radomskiego specjalu. Zaczal nieskladnie mowic o
      lysych bandytach, ktorzy przyjezdzaja do niego z bronia po zapiekanke (?),
      rodzinie za granica, urzedzie skarbowym, ktory mu chce liczyc sprzedane buly
      (!).Odczepcie sie - rzucil! Gdzie ta mila usmiechnieta starsza Pani, ktora
      sprzedawala swego czasu te pyszne zapiekaneczki, gorace, z duza iloscia
      ciagnacego sera....... dla mnie mit radomskiej zapiekanki padl. zrezygnowalam z
      rozmowy i zakrztusilam sie ostatnim (w zyciu) kesem zapiekanki z Moniuszki.
      • Gość: -Paulusv Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pin-up.ircnet.ch 04.08.01, 17:14
        Ho hej.
        Siedze w MIelnie i marze o tym jak pojade na przeciw Atlanticu po wiecie co ;)))
        Swoja droga nie ma sie co dziwic szanownemu przedmowcy. Wystarczy chciec cos tu
        zrobic i po malu wszyscy napotykaja sie na tzw.element (nie mylic z 5
        elementem ;))))
      • Gość: npy ty gin.. ty nie... IP: *.telia.com 23.08.01, 10:56
        hej gin!
        .. ty nie stresuj pani w okienku bo sie to odbije na jakosci zapiekanek na
        moniuszki...
        ...
        co ty tam do faceta jakies dziwne pytani azadajesz???
        ö..
        chcesz zeby facet zwinal interes. bo sie czegos przestraszy???!!!
        ...
        a wtedy setki jak nie tysiace uzaleznionych od zapiekanek z moiniuszki radomian
        (i nie tylko) padnie z glodu!!!!
        ...
        heja
    • Gość: annjes Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:08
      Studiuje od trzech lat poza Radomiem i nie mam do niego zadnego sentymentu. Ale
      gdy przeczytalam o zapiekankach na Moniuszki (mmmmm...), zrobilo mi sie
      nostalgicznie. Dzieki.
    • Gość: npy ktos tu wspomnial o napoju tzw firmowym IP: *.telia.com 23.08.01, 11:01
      ..
      a pamietacie jak w sklepach mozna bylo kupic SERBOVIT.. czy cos takiego..
      .. taki napoj w koloze coca coli i o smaku piwa...????
      ... byl sprzedawany w bytelkach (takich jak smietana) z kapselkiem z folii alu..
      ...
      to byly czasy.. hehe
      ...
    • Gość: biik Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.227.223.* 23.08.01, 11:27
      najlepsze zapiekanki sa na placu Pigall...
      • Gość: MZ Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echo-press.com.pl 23.08.01, 13:13
        Gość portalu: biik napisał(a):
        &#62 najlepsze zapiekanki sa na placu Pigall...

Zuzanna lubi je tylko jesienią :)))

• Gość: qtyan Re: ZAPIEKANKI NA MONIUSZKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 04.09.01, 16:29
          niech ten temat bedzie w miare wysoko zawsze bo ludzie ktorzy zagladaja na
          forum a sa powiedzmy z innych miast zaciekawia sie tym smakolykiem i moze
          zajrza tam przy okazji, a wtedy juz na pewno beda wracali, moze staniemy sie
          mekka zapiekankowiczow z calej Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka