Dodaj do ulubionych

Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej.

21.11.12, 17:26
Liczyłem na to, że ktoś z gminy wreszcie zainteresuje się sprawą popsutego oświetlenia na ulicy Tomaszowskiej. Niestety, mimo że co dziennie jeździ tędy Pan Wójt, pracownicy gminy, nikt na ten problem trwający już kilka tygodni nie zwraca uwagi. Dlatego złożyłem do gminy stosowne pismo i teraz czekam na reakcję władz, gospodarzy gminy.

Odrzywół 21.11.2012 r.
Przemysław Stępień
Radny Rady Gminy Odrzywół

Pan Marian Kmieciak
Wójt Gminy Odrzywół
Proszę o naprawienie oświetlenia ulicznego przy ulicy Tomaszowskiej w Odrzywole. Awaria ma miejsce w na słupach nr 9,16,17,18,19,20. Ze względu na okres jesienno-zimowy i wczesne zapadnie zmierzchu oraz duże natężenie ruchu na ulicy Tomaszowskiej proszę o niezwłoczne wykonanie napraw ponieważ aktualny stan zagraża, bezpieczeństwu mieszkańców.
Przemysław Stępień
Obserwuj wątek
    • bestjapa Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 22.11.12, 08:24
      Ciekawe jak długo im z tym zejdzie. Może na drugi rok naprawia :)
      • chudybyk.2 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 22.11.12, 12:36
        Jakby sie tak przeszedł po Odrzywole po każdej ulicy i spisał to jeszcze nie jedna taka czy inna usterka by sie znalazła do naprawy.
        Może ktos zrobi taką liste usterek ulicami i napisze na forum wtedy może sie ktoś zainteresuje.
        • gepard92 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 22.11.12, 13:04
          Jak widać w gminie nic sobie nie robią z tego, że lampy uliczne są zepsute, chodnik na rynku jest za wysoki etc. Odnośnie oświetlenia na ulicy Tomaszowskiej to szczęka opada.... Ludzie mamy XXI wiek a w Odrzywole panują egipskie ciemności, bo tym z urzędu gminy trudno ruszyć te swoje cztery litery. Według mnie jest to celowe działanie władzy.... Chyba że niektórym jest na rękę jak jest wszędzie ciemno.
    • skorpion72 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 22.11.12, 14:01
      witam,
      szanowna władzo wstyd, co wy zrobiliście z tym miasteczkiem!!!!! obecnie mieszkam w dużym mieście, gdyż nie utrzymał bym rodziny, nie mając w Gminie pracy (praca dla wybrańców). bacznie przyglądam się temu co się dzieje w Gminie a tu nic nowego. Jestem w Odrzywole dwa, trzy no może cztery razy w roku, za każdym razem jest coraz gorzej (brud, syf i malaria). dzięki takim osobom jak Przemek Stępień czy Sławek Gajewski może coś się zmieni - gorąco liczę na to i bardzo im kibicuję. Pozdrawiam Stowarzyszenie Blask Odrzywół i Radnych Odrzywołu.
      • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 22.11.12, 14:22
        Zapomniałeś się podpisać. Sławuś tego wymaga na tym forum.
        • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 29.11.12, 18:25
          Tydzień mija....
          Latarnie nadal gasną i świecą, na zmianę.
          Aby do wiosny, dzień będzie dłuższy to i oświetlenie nie będzie potrzebne.
          • slawomir.gajewski Naprawa oświetlenia w Lesie Kam. Dziękuję 29.11.12, 20:10
            Witam
            A ja, chciałbym pochwalić ...wójta Kmieciaka, bo w dniu 20 listopada napisał do mnie na facebooku pewien mieszkaniec z prośbą interwencję dotyczącą braku oświetlenia a drodze do Lasu Kamiennowolskiego.
            W dniu 22 listopada zadzwoniłem do UG. Telefon odebrała Pani G. Niemirska, którą poprosiłem, aby przekazała wójtowi Kmieciakowi prośbę w powyższej sprawie (że oświetlenie nie działa).
            Ku mojemu zdumieniu, w dniu 26 listopada otrzymałem podziękowanie (na facebooku),że oświetlenie naprawiono.
            Czyli okazuje się, że można i nie potrzeba do tego „papierologii”, a wystarczyła tylko krótka rozmowa telefoniczna.
            Dlatego z przyjemnością chciałbym jeszcze raz podziękować za szybką i sprawną interwencję.
            Sławomir Gajewski
          • drzewiczka5 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 29.11.12, 23:03
            przemekstepien napisał:

> Tydzień mija....
            > Latarnie nadal gasną i świecą, na zmianę.
            > Aby do wiosny, dzień będzie dłuższy to i oświetlenie nie będzie potrzebne.

Zaopatrzcie się w latarki ;-)
            Albo lampy naftowe ;-)
    • mily1900 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 02.12.12, 15:15
      Kogo obchodzi obchodzi oświetlenie na Tomaszowskiej w Odrzywole .Chcesz naprawić to wejdź na słupa i sam to zrób .
      • dominictoretto Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 02.12.12, 17:15
        Jak się komuś nie podoba park to też niech sam bierze się za łopatę, grabki i do roboty. A od władzy to się odczepcie. Są imprezy, jest ochlaj i wyżerka? To co wy jeszcze chcecie? Komu się nie podoba to niech sam na słupy wchodzi. A władza to jest od imprez i chwalenia przez proboszcza w kościele.
        • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 06.12.12, 22:36
          Kolejny tydzień...
          • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 08:20
            I kolejny....;)
            • mieszkaniec38 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 09:00
              Sens funkcjonowania tej władzy - olewać mieszkańców.
              Ziutek wiem, że odciąłbyś prąd radnemu Stępniowi ale co Ty na fakt, że gmina od kilku tygodni nie może wymienić kilku żarówek( w całej gminie to będzie kilkadziesiąt ) przecież takie rzeczy powinno robić się na bieżąco tak jak sprzątanie czy odśnieżanie.
              • odyseusz_57 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 11:42
                Jeżeli władza nie reaguje to może sie zwrócić do Zakładu Energetycznego ?
    • xzc_456 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 13:42
      robta sobie podśmiechujki róbta..bedzie co przed wyborami wytykać..
      • witasik1 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 14:02
        Dzwońcie po Leszka Prądzika, on zawsze pomoże :D
        • administratorgw Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 15:19
          Podszywanie się pod kogoś na forum jest żałosne i dziecinne oraz świadczy o braku dojrzałości społecznej tego forumowicza.
          • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 16:45
            Administratorze nie zachowuj się jak redaktor Kuźniar broniący za wszelką cenę Tvnu. Sławomir.dobra.rada to nie jest podszywanie się pod kogoś. Dla jasnosci to nie ja założylem ten login ale post mnie rozbawil nie ukrywam.
            Mam wrażenie że gmina to ul. tomaszowska i długo, długo nic:)
            • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 16:47
              Przemek wyślij wiadmość do Sławka na facebooka, podobno tylko tak można załatwić to światło:D
              • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 17:31
                Jeśli Sławek będzie wójtem to będę do niego wysyłał takie prośby Drogi "ziutku", a puki co to mamy urzędnika, który ma się tym zająć, zgodnie z powiedzeniem "Nająłeś się konia, to rób za konia". Jestem radnym z Odrzywołu i ulicy Tomaszowskiej i problemy tej miejscowości są mi najbliższe. Inne wsie mają swoich radnych niech więc oni zabiegają o nie. Oczywiście wszystko z uwzględnieniem dobra naszego wspólnego czyli gminy ale bez ślepego posłuchu dla władzy.
                I na tym moim zdaniem polega samorząd i lokalna demokracja. Pozdrawiam
                • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 07.12.12, 20:17
                  A w którym roku przewidujesz wójtowanie Sławka? :D
                  • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 14:58
                    Szkoda ziutku, że nic oprócz Sławka Gajewskiego Cię nie obchodzi. Mnie interesuje to, co jest bolączka mieszkańców, Ty wszystko sprowadzasz do Sławka. Może powiedz co myślisz na temat braku reakcji władz na istniejący problem oświetlenia?
                    • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 15:47
                      A co mam myśleć?
                      • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 16:11
                        Mnie ul. Tomaszowska nie interesuje, ty jestes tam radnym to sobie załatwiaj to światło. I nie rób z siebie poszkodowanego, weź się w garść.
                        • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 16:33
                          Póki przez "ó" przepraszam :-)
                          Cieszę się ziutku, że wreszcie zauważyłeś, gdzie jestem radnym :-)
                          Tak się składa, że ja sobie nic nie załatwiam tylko zgłosiłem do gminy problem w imieniu mieszkańców. O swoich prywatnych sprawach np. o przepalonej żarówce na podwórku na forum bym nie pisał tylko po prostu wymienił. Nic tu nie trzeba załatwiać, tylko władze powinny spełniać swe obowiązki względem mieszkańców i to wszystko.
                          Czy gdzieś pisałem, że jestem poszkodowany skoro to mi zarzucasz? Odnośnie czego mam się brać w garść?
                          Jakie zatem widzisz rozwiązanie tego problemu, z którym mieszkańcy borykają się od kilku tygodni. Może coś podpowiesz?
                          • lolotrolo Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 16:38
                            a co on może podpowiedzieć jak gó..no może...
                            • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 08.12.12, 19:25
                              Moje rozwiązanie: napisz na facebooka do Sławka.
                              • przemekstepien Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 14.12.12, 17:56
                                I kolejny tydzień...
                                • ziutek1232 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 14.12.12, 18:19
                                  To się nazywa skuteczny radny.
                                  • slawomir.gajewski Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 14.12.12, 21:20
                                    ziutek1232 napisał(a):

> To się nazywa skuteczny radny.

A czego byś chciał. Przecież czy to Przemek, Sławek czy tez inny radny może tylko interweniować.

Chyba nie oczekujesz, że ...użyjemy sily, albo z tego powodu zwolnimy żonę Pana Wójta z pracy.;)
                                    Swoją drogą, niby tak prozaiczna rzecz, a taki ...problem.
                                    Pozdrawiam - Sławek
                                    • slawomir.slawek.slaweczek Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 14.12.12, 21:41
                                      PANIE SŁAWKU
                                      Mój wpis jak sobie z tym problemem dać radę napisałem .Ten wpis znajduję się w różne nie wiadomo czemu.a tam jest dokładny instruktarz.
                                      Pozdrawiam
                                      Zwykły wiejski facet.

• slawomir.gajewski Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 14.12.12, 22:05
                                        Sanowny Panie <slawomir.slawek.slaweczek>

1.
                                        Przyjmuje do wiadomości, że do Szanownego Pana zawsze będę zwracał się Pan. ok.
                                        akurat do mnie wystarczy Sławek, co nie zmienia powyższego. Prosze tylko napisać czy mam zwracać się Pan, czy Pani, bo odpowiadając wyświetla mi się w komputerze, że (dosłownie) "slawomir.slawek.slaweczek napisała" Podkreslam NAPISAŁA w formie żeńskiej;)
                                        2.
                                        Nie czytając powyższego Pana/Pani wpisu (oczekuję na ostateczne życzenie co do formy. Żeńska, czy męska) odniosłem się do tego w innym swoim wpisie, ktory pozwalam sibie przekopiować. (przepraszam, że tak czynię, bez uprzedniej zgody, ale proszę o wybaczenie).
                                        --------------------------------------------------------------------------------------------------
                                        Drogi <pojeszcze>
                                        1.
                                        Jeśli zarzucam coś wojtowi, to jego DZIAŁANIA, czyli praca, za która przeciez łaski nie robi, ale bierze za to kasę.
                                        2.
                                        Także jako radny, jestem do dydpozycji. (oczywiście, nie oczekuj ode mnie, że tak jak pisał ktoś na tym forum, mam ....wynając strażaków za flachę i wkrecić żarówkę na tomaszowskiej
                                        3.
                                        Chyba nie wiesz, co to znaczy megaloman. Akurat moja dwizą jest łacińska maksyma Sokratesa. (to grecki filozof, a nie śp. brazylijski pilkarz), która po polsku brzmi: wiem, że nic nie wiem.

Pozdrawiam - Sławek
                                        PS.
                                        Jesli chcesz porozmawiać o mojej osobie, lub też uważasz, że w pracy gdzie pracuje, do kogokowiek odezwalem się (nawet nie tak jak Pan Kmieciak, czyli ...won) opryskliwie ....proszę bardzo
                                        • drzewiczka5 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 15.12.12, 16:53
                                          Gwoli oświetlenia...
                                          Ja jednak proponuje zakup latarek ...albo lamp naftowych :-)
                                          • slawomir.gajewski Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 15.12.12, 19:24
                                            Droga <drzwiczko>
                                            ... nie skomentuje powyzszego.
                                            Pozdrawiam - Slawek
                                            • drzewiczka5 Re: Naprawa oświetlenia przy ulicy Tomaszowskiej. 15.12.12, 23:01
                                              wcale nie jestem ciekawa Twojego twojego komentarza lub ...jego braku :-)
                                              jak zresztą gro forumowiczów....:-D
                                              • przemekstepien Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 17:04
                                                Masz rację ziutku. Jeśli zmierzymy moją skuteczność efektywnością działań urzędników gminy to racja jestem nieskuteczny. Powiem więcej do d.py z takim radnym. Bo przecież każdemu mieszkańcowi tej gminy a tym bardziej ulicy Tomaszowskej i Łąkowej. Którego dzieci codziennie chodzą chodnikiem oświetlanym przez migające żarówki wśród pędzących tirów, które takie zmienne światło może oślepić. Żadnej starszej osobie, która ma problemy ze wzrokiem a przy obecnych warunkach wczesnego zmierzchu pogłębiających się tym bardziej. I wszystkim innym mieszkańcom nie przyjdzie do głowy, że władza zrezygnowałaby z naprawienia oświetlenia, które może zapobiec tragedii tylko dlatego by pokazać jak radny Stępień jest nieskuteczny. Ja też tak nie myślę. Bo trzeba wierzyć, że nasze władze gminne są po to by służyć mieszkańcom w ich potrzebach i rozwiązywać ich problemy. Trochę dziwię się tym prześmiewczym komentarzom i sugestiom ze strony anonimowych mądrali. Mnie to wcale nie śmieszy a budzi obawy. Budzi obawy obojętność władzy na sygnały społeczne. Dlaczego można na tych samych słupach zakładać oświetlenie świąteczne a nie wymienić przepalonej żarówki. Oby tylko nikomu nic się nie stało, bo uśmiechy szybko znikną...
                                                • ziutek1232 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 17:31
                                                  To wy tam chodników tez nie macie?
                                                  O jakich dzieciach chodzących po nocy opowiadasz?
                                                  To tam jest jakis stroboskop zamontowany, który oślepia tak że ludzie z chodnika schodzą na ulice?
                                                  Zamiast się użalać załatw ta sprawę. Sławek umiał w Lesie Kamiennowoslkim załatwić a Ty w centrum nie dasz rady?
                                                  • tytus2342 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 18:22
                                                    Panie Marianie dlaczego nie chcecie wymienić tych kilku żarówek.
                                                    Czy to że zgłosił problem radny Stępień tylko dlatego tak postępujecie aby pokazać swoja władzę i ignorancje opozycji?
                                                    kosztem ludzi?
                                                  • ziutek1232 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 19:10
                                                    Może tam się na lewo ktoś podłączył i to nie wina żarówek. Na tej ulicy wszystko możliwe. Do Korczanki tam ścieki na lewo wypuszczają to i prąd też może ...
                                                  • tytus2342 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 20:13
                                                    Panie Marianie ale takie tłumaczenie nie jest rozwiązaniem problemu.
                                                    Gmina dysponuje przecież odpowiednimi instrumentami aby sprawdzić i znaleźć przyczynę nieświecenia żarówek.
                                                    Z boku wygląda to tak jakby nie było dobrej woli z waszej strony aby to załatwić.
                                                  • ziutek1232 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 20:43
                                                    Ty do mnie, że ja Marian z imienia? Boże, kim ja już wg Was nie byłem:)
                                                  • superfranek Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 20:50
                                                    Maniek do roboty
                                                  • tytus2342 Re: Radny jest do d.py !!! 16.12.12, 20:53
                                                    Wcześniej ktoś tu pisał, że "Ziutek" to Marian więc pisze do Pana Mariana.
                                                  • superfranek maniek do d.py !!! a nie radny 16.12.12, 20:58
                                                    maniekj do dupy. A nie radny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • pogromca_debilizmu6 Re: maniek do d.py !!! a nie radny 17.12.12, 10:37
                                                    Wklejam swoja wypowiedź z innego tematu tu bo dot. miedzy innymi tego tematu
                                                    i zarobkow przedstawiacieli wladzy za wykonywanie swoich obowiązkow

jak to w bajkach bywa wszyscy dużo zarabiaja maja prace tak i tu w tej bajce jak bys zarabiał około 10 tysiaczkow miesiecznie tez bys warował i pilnował interesu ..

Apropo tych 10 to wydaje mi sie że jak na taka mała mieścine w zasadzie wieś jaka jest wasz "Baranowek" to trocheeeee za duzoooo ..
                                                    w innych miejscowościach duzo wiekszych burmistrzowie zarabjaa nie wiele więcej .. a porównując obowiązki tam i tu to sie ma jak Jin Mao Tower w Szanghaju -420 metrow wysokości do waszego kościoła..

Czytam że na poprawienie chodnika trzeba czekać rok a na wymiane żarówek tez nie wiadomo ile .. to nasówa mi sie pytanie z kolei za co ? te 10 patykow?
                                                    Wystarczyłoby 6 tysiakow w zupełności..

• odyseusz_57 Re: maniek do d.py !!! a nie radny 17.12.12, 12:07
                                                    widzisz pogromco ak to niestety w małych miejscowościach jest, że ludzie maja niska świadomość pojmowania niektórych spraw.. a i boja sie cokolwiek odezwać a rządzący to wykorzystują..
                                                    dlatego tez stąd biora sie takie wywindowane zarobki .. wystarczy wiekszośc w radzie i można zrobic co im pasuje..
                                                    może jakby sie media tym fenomenem zainteresowały może by cos drgnęło..

tvp.info/o-antenie/kontakt
                                                  • przemekstepien Oświetlenie naprawione. 02.01.13, 17:38
                                                    Oświetlenie na ulicy Tomaszowskiej naprawione. Pozostała tylko lampa przed moim domem ;-) jednak zostałem poinformowany, że to poważniejsza awaria.
                                                    Oświetlenie było już naprawione przed Świętami. Dziękuję.
                                                    Przemysław Stępień
                                                  • gepard92 Re: Oświetlenie naprawione. 03.01.13, 13:28
                                                    To dobrze że naprawili, miejmy nadzieję że władza będzie teraz służyć społeczeństwu... A nie tylko wybrańcom.
                                                  • janniezbedny2000 Re: Oświetlenie naprawione. 03.01.13, 15:53
                                                    Zaraz wójt wyda oświadczenie na stronie internetowej,że w gminie zrobione wielkie przedsięwzięcie na ulicy tomaszowskiej hahaha. Tyle czasu trzeba było czekać na wymienienie kilku żarówek.Pan przewodniczący rady gminy nie miał takiego problemu na swojej działce,szybko zrobili mu oświetlenie i wodę podłączyli.ŻENADA.Niech te wybory już będą to skończy się to dziadostwo.
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 03.01.13, 22:19
                                                    wy to jesteście takie marudy , że nawet slowa aprobaty ,tylko marudzenie , tylko pretensje , tylko żale / zupełnie jakbyście z PiS-u , albo z Samoobrony byli :) / , wstyd.Nie mówię żeby skakać do góry z radości , ale bez stękania !!!!Awaria usunięta i z głowy! Swoją drogą dlaczego u Was Wójt odpowiada za oświetlenie ? U mnie jakieś burki z ZEORK-u / czy jak to się tam nazywa / się tym zajmują .Awaria -dzwonię do nich , tydzień i z bani .Wy chyba nie macie poważnych problemów ... jak Wam gumki w majtkach pękną ...to też Wójt? :)
                                                  • korczanka Re: Oświetlenie naprawione. 03.01.13, 22:50
                                                    Taaaa. Zadzwonić to se mogłeś ........ hahaha ......Ale do teściowej....... Buziaczki misiu-pysiu
                                                  • janniezbedny2000 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 16:30
                                                    pojeszcze35 mądraliński, mnie guzik obchodzi gdzie ty sobie dzwonisz ale u nas jak i w większości gmin OBOWIĄZKIEM wójta i samorządowców jest dbanie o dobro mieszkańców.Za to dostają pieniądze a nie za siedzenie i pierdzenie w stołek, a w naszej gminie trzeba było czekać tyle czasu na wymienienie kilku żarówek.Powiem ci jeszcze jedno,gdyby to nie nasze stękanie,marudzenie to w tej gminie nie byłoby NIC.Przez tyle lat u palca na jednej ręki można policzyć co wójt zrobił dobrego dla naszej gminy a szczególnie Odrzywołu. Większość tych przedsięwzięć to strata pieniędzy i w wielu przypadkach BUBLE.Pzdr
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 17:04
                                                    aj tam , aj tam , wy wiecznie niezadowoleni jak Pisiory , nie świeci sie na ulicy okazja do lamentu , świeci się -znowu lament , krawężnik wysoki - dzieci spadają :) , bedzie niski - samochody będą na nim parkować ....i znowu wójt oberwie ...znam takich pieniaczy ...chodzi wam tylko o korytko :)
                                                  • janniezbedny2000 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 17:21
                                                    Mam ci przypomnieć ile lat wójt trzyma się stołka a reszta jego świty czerpie z koryta????:D
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 17:25
                                                    a zatem miałem rację - o koryto i o stołki wam chodzi , a nie o jakieś tam barabuły :)...i to rozumiem ,krzyczcie więc głośno "Władzy nam trzeba , WŁADZY !!!!! "
                                                  • janniezbedny2000 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 17:35
                                                    Umiesz czytać i rozumiesz sens mojej wcześniejszej wypowiedzi? Bo ja twierdze,że nie gamoniu bez szkoły.Kto rządzi już od ponad 20 lat????? Kto czerpie z koryta i nie robi nic dla dobra gminy???? (a jeśli robi to szajs na pokaz).
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 18:06
                                                    Jasnowidzu najmilejszy , z tm czytaniem "ze zrozumieniem " to strasznie stary suchar jest , a z wykształceniem mi nie wyjeżdżaj waść ,bo i dyplomikiem po oczach zaświecić mogę uzyskanym wtedy gdy to coś jeszcze znaczyło :)
                                                  • korczanka Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 20:25
                                                    Mysiu-Pysiu nie wyjeżdżaj z dyplomem, bo i tak nie pokażesz. Napisz lepiej gdzie jeszcze zadzwoniłeś...;) ......buziaczki i całuski ......mysiu - pysiu.
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 20:42
                                                    a co ty Slawek homo jesteś?
                                                  • czyleciznamipilot6 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 20:49
                                                    Hahahaha p. Sławek myśli, że jeszcze ktoś się nabiera na te jego loginy:)
                                                  • korczanka Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 21:42
                                                    Zdekonspirowaleś mnie mysiu pysiu........ tylko....nie mów tego nikomu ...... ;););) ....buziaczki i ...... pokaż dyplom;)..... mysiu pysiu.....
                                                  • czyleciznamipilot6 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 21:54
                                                    Pojeszcze nie musi pokazywać dyplomu, wystarczy przeczytać kilka jego wpisów od razu widać, że byle zaocznymi w latach 2000 i w górę się nie musiał się zadowalać. Najbardziej śmiać mi się chce z tych orłów co "niby studia" po 30sce robią a między 20stym a 30stym rokiem życia wyrwa w życiorysie jak w uzębieniu niejednego z tego forum.
                                                    Pozdro Homosie!
                                                  • drzewiczka5 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 22:26
                                                    czyleciznamipilot6 napisał(a):

> Pojeszcze nie musi pokazywać dyplomu, wystarczy przeczytać kilka jego wpisów od
                                                    > razu widać, że byle zaocznymi w latach 2000 i w górę się nie musiał się zadowa
                                                    > lać. Najbardziej śmiać mi się chce z tych orłów co "niby studia" po 30sce robią
                                                    > a między 20stym a 30stym rokiem życia wyrwa w życiorysie jak w uzębieniu nieje
                                                    > dnego z tego forum.
                                                    > Pozdro Homosie!

Chachachachaaa....
                                                    Z tymi zaocznymi toś pan trafił w sedno....:-D... i nie tylko z tymi powyżej 2000...
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 22:45
                                                    Pamiętam jak w latach osiemdziesiątych " studiowali " zaoczni .W czasie ferii zimowych zjeżdżało to towarzystwo chyba na 2 tygodnie i mieszkało w moim akademiku .Wóda , szeroko pojęta "rozrywka" , a potem egzamin .Wszyscy zdawali... metodą na " mały dowód wdzięczności " .Dziś mam "taki sam " dyplom jak oni...potem było już tylko gorzej...Zabawne ...Macie Wójta który studiował normalnie ...ja bym się cieszył , że Gość który / w jakiejś tam formie /rządzi moją wsią ma normalne wykształcenie .
                                                  • czyleciznamipilot6 Re: Oświetlenie naprawione. 04.01.13, 23:23
                                                    Odrzywół to taka miejscowość, gdzie cieszyć się to grzech. Chyba, że z czyjegoś nieszczęścia to już ...lepiej na duszy.
                                                  • pojeszcze35 Re: Oświetlenie naprawione. 05.01.13, 09:55
                                                    O, i to właśnie wszystko wyjaśnia !!!!
                                                  • drzewiczka5 Re: Oświetlenie naprawione. 05.01.13, 12:21
                                                    Ale , panowie , uśmiechnijmy się...;-/
                                                    Przynajmniej tak radzi nasz drogi radny....;-)
                                                  • slawomir.gajewski Re: Oświetlenie naprawione. 05.01.13, 13:10
                                                    drzewiczka5 napisała:

> Ale , panowie , uśmiechnijmy się...;-/
                                                    > Przynajmniej tak radzi nasz drogi radny....;-)

I tu się w 100% zgadzam.;)
                                                    Sławek Gajewski
                                                  • slawomir.gajewski Dziękuję Panie Kmieciak za naprawę oświetlenia 05.01.13, 17:40
                                                    Długo bo długo, to trwało ale ... naprawione. A to przecież najważniejsze.
                                                    Dlatego dziękuję Panie Kmieciak.

Sławomir Gajewski
                                                    PS.
                                                    Patrzcie pozytywnie;) z uśmiechem;)
                                                  • czyleciznamipilot6 Re: Dziękuję Panie Kmieciak za naprawę oświetleni 05.01.13, 18:54
                                                    A co prywatnie naprawił, że mu prywatnie dziękujesz?
                                                  • pojeszcze35 Re: Dziękuję Panie Kmieciak za naprawę oświetleni 05.01.13, 19:12
                                                    Daj spokój , dobrze że zna to słowo !!!Cieszmy sie to początek nowej jakości w postępowaniu Radnego Gajewskiego .Alleluja !!! :)...ups. przesadziłem :)
                                                  • fotokomorka1 Re: Oświetlenie naprawione. 06.01.13, 15:35
                                                    Przemek,bzdura ze to powazna usterka z tą lampą koło Twojego domu.Wystarczy wymienć żówkę to wszystko,jesteś niewygodny i ......... Sam wiesz jak jest !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka