Dodaj do ulubionych

Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska

26.12.12, 13:53
No, tak. Nie ma tu już ani jednego bezrobotnego, mieszkań komunalnych jest więcej niż chętnych na nie, komunikacja miejska działa zajebiście, nie zdarzają się odmowy przyjęcia dziecka do żłobka lub przedszkola, miasto ma perfekcyjne połączenia drogowe i kolejowe z innymi ośrodkami, za to ani grosza długu, ulice są skanalizowane, oświetlone, mają świetną nawierzchnię, przestępcy co do jednego siedzą w więzieniach, zabytkowym kamienicom przywrócono dawny blask, zapitą hołotę wysiedlono na obrzeża. Czas na kwiatki do tego kożucha. Oprócz filharmonii sugeruję jeszcze operę i teatr pantomimy. Radomianie niczego tak nie potrzebują.
Obserwuj wątek
    • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 16:05
      Bez lansu nie ma awansu jak mawiał działacz PiS - poseł Jacek Kurski tak więc radny Adamiec każdą okazję wykorzysta do promocji swojej osoby. Chyba w 2011 r. była ta głośna sprawa z ,, Żywą książką.." gdzie cała Polska śmiała się z Radomia i z postawy radnego co wygonił geja z Resursy !

Ludzie tu nie chodzi o żadną Filharmonię Radomską a o promocję radnego w celu ponownego wejścia do Rady Miejskiej Radomia z okręgu centrum w 2014 r. Lista PiS będzie pewnie z podobnymi nazwiskami co w 2010 r. tak więc rywalizacja z prezydentem Kosztowniakiem czy radnymi weteranem Rejczakiem czy Fiszerem czy innymi działaczami PiS panami Zubek czy Ścibor może być dla Radnego Adamca przegrana i może przegrać z kretesem wybory w 2014 r. Stąd ta aktywność radnego akurat w tym temacie. A dodatkowo PiS pewnie już nie zdobędzie 14 mandatów w Radomiu jak w 2010 r. czy 2006 r.! Już w 2010 r. radny Adamiec załapał się do Rady Miejskiej tylko z 293 głosami i zdobył mandat bo Kosztowniak został prezydentem Miasta.

A Filharmonia w Radomiu tak tylko bez wykorzystywania tej sprawy politycznie ! Nie dla lansowania się polityków 2 lata przed kampanią !
      • ka-mi-la789 Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska 26.12.12, 16:49
        Wątpię, czy akurat filharmonia przyciągnie pisuarniany elektorat. Prędzej obietnica trzech butelek Zbyszka na łba... Ale faktem jest, że opowieści o szklanych domach w charakterze kiełbasy wyborczej sprawdzają się nieźle, bo - w przeciwieństwie do obietnic sprowadzenia inwestorów czy budowy infrastruktury - nikt nie zapyta o biznesplan, no, i co do dwóch ostatnich punktów, to już wiadomo, że za rządów partii smoleńskiej nic z tego nie będzie. A filharmonii, zoo czy krzywej wieży jeszcze nikt nie obiecywał, więc hulaj dusza.
        • Gość: Izaak Goldwicht Rejczak, Fiszer, Zubek czy Ścibor? IP: *.181.192.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.12.12, 18:44
          Co to za nazwiska? Wszystko koszerne aż zajeżdża czosnkiem!
    • Gość: guwernant Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.radom.vectranet.pl 26.12.12, 17:25
      Panie Adamiec pana marzenia są ściśle związane z pana ambicjami politycznymi. Jeżeli jakaś inicjatywa np. budowa szpitala, przyniosła by wymierne korzyści polityczne to by się pan w to zaangażował. Cała pana działalność to pic na wodę. Niech wskaże i pan jakąś dokończoną i cały czas aktualną inicjatywę?
      • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 19:12
        Miejmy nadzieje, że Radomianie w okręgu nr. 1 w 2014 r. już nie wybiorą do Rady Miejskiej Radomia z listy PiS lub Solidarnej Polski panów pokroju Rejczaka czy Adamca.
        Swoją drogą Radom zasługuje na lepszą reprezentację polityczną niż ma obecnie. A w PiS też są ambitniejsze nazwiska niż te podane wyżej. A panowie Rejczak, Zubek, Ścibor, Fiszer i Kosztowniak głównie w tym okręgu będą walczyć o mandaty z listy PiS !
        Zgadzam się, że elektorat PiS raczej do Filharmonii NIGDY nie pójdzie no chyba, że na miejską wigilię z 3 cytrynami gratis.....!
        • Gość: manfred Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.play-internet.pl 26.12.12, 19:57

ciekawe czy radny adamiec wie.ze w radomiu jest orkiestra kameralna na ktorej koncerty sale swieca pustkami. po co wiec uszczeliwiac radomiakow na sile?
          • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 20:13
            A ciekawe czy wie, że Radomska Orkiestra Kameralna która rozpoczęła działalność 1 stycznia 2007 r. to wspólne dzieło prezydenta Radomia w latach 2002-2006 pana prezydenta Zdzisława Marcinkowskiego i poprzedniej koalicji Radomian Razem - RSO - PSL - PO co rządziła miastem w tamtym okresie. Tak masz racje na koncertach bardzo często jest wiele pustych miejsc. Dodatkowo w roku 2013 r. orkiestra dostała mniej środków na swoją działalność niż w 2012 r.?Tak jak pisałem temat lansowany typowo pod wybory samorządowe 2014 r. !
            • Gość: Pielęgniarz Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.30.173.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.12.12, 20:24
              W 1980 ukończył studium podyplomowe Akademii Spraw Wewnętrznych w Ośrodku Doskonalenia Kadr Kierowniczych w Łodzi i uzyskał stopień podporucznika. Pracował w Komendzie Stołecznej Milicji Obywatelskiej ... jesteśmy dumni :)
    • nieradomianin Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska 26.12.12, 21:46
      Boże, jak miło czytać, że ludzie czują na kilometr lans i pic tej "propozycji" inwestycyjnej. Od gruszek na wierzbie i taniego piaru aż mdli w tych wywodach radnego. Nie dajmy się tanim manipulantom. Tak trzymać kochani!!!

P.S. Myślę, że nikt z piszących tutaj nie jest przeciwny idei budowy filharmonii radomskiej. Ale zdrowy rozsądek przy formułowaniu priorytetów to podstawa sensownego zarządzania.
    • nieradomianin Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska 26.12.12, 21:50
      I jeszcze jedno. Mam ogromną nadzieję, że Pan Radny Adamiec za to co wyczyniał w głośniej sprawie udziału geja w żywej bibliotece w Resursie Obywatelskiej zostanie właściwie oceniony przy następnych wyborach i przepadnie w nich z kretesem.
      • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 22:10
        Tysiące Radomian też ma nadzieję, że na następną kadencję 2014-2018 radny Adamiec się nie załapie. Czy w PiS ktoś robi weryfikację kandydatów PiS do Rady Miejskiej Radomia? Pośle Suski po co Wam tacy kandydaci na liście?
        A co do akcji z żywą biblioteką to także była typowa pokazówka pod wybory. Radomianie coraz lepiej się orientują w realiach polityki jaką w mieście robi PiS i pisowski Prezydent.
        A pamiętacie hasła Kosztowniaka z 2006 i 2010 r. ....? Jak to było - ,, Biorę odpowiedzialność za Radom.." i ,, Dobra kontynuacja....".Tak te hasła ,, zostały zrealizowane..." a Radomian od sukcesów PiS i prezydenta rozbolała aż głowa z wrażenia.....!Te WIELKIE DŁUGI i GIGANTYCZNE BEZROBOCIE.....!
        • Gość: 676 Chcę gorącej zupy IP: *.play-internet.pl 26.12.12, 22:19
          Nie chcę realizować pomysłu radnego Adamca - chcę talerz gorącej zupy. Tylko takie mam pragnienia
          • Gość: orchestry Re: Chcę gorącej zupy IP: *.radom.vectranet.pl 26.12.12, 22:30

Radny myli melomana z megalomanem.
          • Gość: Prawdziwek Re: Chcę gorącej zupy IP: *.146.231.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.12.12, 22:38
            A zupy grzybowej byś zjadł? Prafdzifek od jutra zacznie Wam serwować :)
          • Gość: iga Re: Chcę gorącej zupy IP: 80.50.238.* 27.12.12, 08:12
            Gość portalu: 676 napisał(a):

> Nie chcę realizować pomysłu radnego Adamca - chcę talerz gorącej zupy. Tylko ta
            > kie mam pragnienia
            To sobie ugotuj!
            Masz czas i środki na siedzenie na forum to i na zupę Cię stać.

• Gość: 676 Nie mam pracy i Chcę gorącej zupy IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 22:05
              Na forum szukam pracy i znalazłem ale w USA. Nie mam kasy na wyjazd.
          • prawdziwyprowokator Re: Chcę gorącej zupy... i pracy! 06.01.13, 03:00
            Dokładnie! Do filharmonii pójdą wyłącznie Ci z pełnymi brzuchami, którym zostaje z wypłaty na bilet. Tylko jak kupić bilet za 20-50zł jak trudno wysupłać 3zł na bilet jadąc na rozmowę o pracę?
            Niech się Pan Adamiec ze swoimi kolegami z PiS weźmie do prawdziwej pracy i ustali realne priorytety mieszkańców tego miasta zamiast pisać takie farmazony.
        • nieradomianin Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska 26.12.12, 23:07
          Gość portalu: OpiniaOradzie napisał(a):

...
          > A co do akcji z żywą biblioteką to także była typowa pokazówka pod wybory. Rado
          > mianie coraz lepiej się orientują w realiach polityki jaką w mieście robi PiS i
          > pisowski Prezydent.
          ...
          Właśnie dla tego mam nadzieję, że osoba która organizuje takie "skecze" i spodziewa się że po tym zdobędzie poparcie w wyborach zostanie odpowiednio zweryfikowana przy urnach. To poniżające dla mnie i dla wielu radomian, że ktoś ma czelność myśleć że w taki sposób zdobędzie uznanie i poklask.
          • Gość: Wałek Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.182.91.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 00:01
            Poniżające dla mnie i dla wielu radomian?

Radomian z dużej litery, hehe ... porażka jak to całe miasto! Gdzie chodziłeś do szkoły?

• Gość: w. Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.12, 11:23
      Ale z czego utrzymać filharmonię? Obecnie są trudności z utrzymaniem Radomskiej Orkiestry Kameralnej
      • Gość: Warchoł radomski Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.146.39.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 13:01
        Ci ludzie są jak upośledzone dzieci, które nigdy nie widziały banknotu ... wystarczy spojrzeć na plakaty przed wyborami - to nie są laureaci nagrody Nobla z fizyki :)
        • Gość: PiotrowskiK Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: null 27.12.12, 13:17
          Ludziki z Partii Oszustów ciągle mają w oczach $ z dojonego do granic możliwości budżetu.
          • Gość: Warchoł radomski Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.182.195.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 13:40
            Matołku, gdyby ewidentnie chory mini-prezes dał sobie siana z "polityką" (niestety nieziszczalne!) to w Polsce rządzili by normalni politycy, a nie przypadkowe miernoty ... jarzysz?

Ludzie głosują na Tuska i jego kumpli bez najmniejszych kompetencji, gdyż nie chcą mini-prezesa ... co robią w rządzie ludzie typu Muchy czy Guvnina? To potwarz dla podatników!

Zresztą Polska i tak jest bankrutem, więc to jest czysto akademickie - kler wydymał swoje owce na spółkę z 420-tysieczną armią kałamarzy! To jest naprawdę "druga" Grecja tylko znacznie brzydziej dookoła :)

• Gość: meloman27 Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.radom.pilicka.pl 27.12.12, 13:48
        Za to nie ma problemów z utrzymaniem np. Amfiteatru...
        • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 13:54
          Jak to z czego utrzymac ROK? Obniżyć pensje radomskim politykom.Obniżyć pensje Prezydentowi, 4 wice prezydentom miasta, 28 radnym i tym ponad 700 urzędnikom w Urzędzie Miejskim oraz obniżyć wysokie pensje prezesom miejskich spółek i kasa na Filharmonie się znajdzie.
          To jest chora sytuacja, że w mieście jest 22 % bezrobocie i ponad 400 mln dług miasta a uśmiechnięty i zadowolony z siebie Prezydent miasta z takimi problemami co miesiąc zarabia ponad 12,5 tys. zł. Tylko kto w Radomiu wie ile zarabia prezydent miasta - w mieście wielu naiwnych nadal myśli że to funkcja społeczna?
          A radni za to że raz czy 2 razy w miesiącu na 5 godzin czy nawet krócej się spotkają dostają na rękę w zależności od funkcji w Radzie Miejskiej naszego miasta od 1900 zł do 2750 zł miesięcznie !
          • Gość: Wałek wolski Re: Marzenie radnego Adamca. Filharmonia Radomska IP: *.146.133.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 15:23
            Nie jest to sytuacja charakterystyczna tylko dla Radomia - takich grajdołków z wysokim bezrobociem jest w Polsce bardzo dużo. Jest to bardzo chory kraj bez szans na reformę i dlatego skończy się jak w Grecji ... czym szybciej, tym lepiej :)
            • Gość: bezradny Re: Marzenie radnego Adamca. Prezydentura IP: *.radom.vectranet.pl 29.12.12, 15:19
              Celowo odbiegacie od tematu. Prezydent ma niższą pensję niż trener czy piłkarz albo prezes spółki. Ogromny lans i pijar, podłączanie się do wszelkich imprez w mieście i bywanie na eventach to droga radnego na jakieś znacznie wyższe stanowisko. Tylko dlaczego on nigdy nie kończy tego co zaczyna ?
              • Gość: OpiniaOradzie Re: Marzenie radnego Adamca. Prezydentura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 16:42
                Prezydent Radomia zarabia - 12,5 tys. brutto co miesiąc. Od listopada 2006 r. do listopada 2010 r. dostawał bez 13 pensji około 10 tys. co miesiąc. Dostał w grudniu 2010 r. od razu po wygranych wyborach w II turze podwyżkę w wysokości ponad 2 tys. zł. Niestety ale bardzo cicho było w mieście wokół tej kompromitującej decyzji radomskich radnych PiS.
                Za tą podwyżką byli wszyscy radni PiS w tym Adamiec. Czy uważasz, że w mieście gdzie jest 22 % bezrobocia stan na listopad 2012 r. i ponad 400 mln długu ma miasto w 2013 r. taką pensję powinien dostawać nasz Prezydent?
                Niestety ale społeczeństwo Radomia jest tak ogłupiane przez media popierające PiS, że wielu Radomian myśli że Prezydent swoją funkcję pełni społecznie. Dodatkowo w mieście nadal nie widać poważnego konkurenta Kosztowniaka w 2014 r.?
                • Gość: Skrzypek na dachu Radom nie gorszy od Wiednia IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 22:04
                  Radom nie jest gorszy od Wiednia i radny Adamiec ma rację. Miastu potrzebne są dwie filharmonie dla północnej i południowej części naszego zacnego miasta.
                  • Gość: Ja Re: Radom nie gorszy od Wiednia IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.13, 22:19
                    O to, to... Dwie to znakomity pomysł. Oraz lotnisko bez którego po prostu w Radomiu nie daje się żyć.
                    • Gość: OpiniaOradzie Re: Radom nie gorszy od Wiednia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.13, 22:49
                      Tak są potrzebne 2 Filharmonie.... jak radny Adamiec odda WSZYSTKIE swoje diety co wziął od grudnia 2010 r. i odda WSZYSTKIE swoje pensje co dostał jak pracownik Urzędu Miejskiego w Radomiu a potem Starostwa Powiatowego to będzie miał MORALNE prawo zgłaszać takie postulaty w naszym mieście.
                      • Gość: Izaak Goldwicht Re: Radom nie gorszy od Wiednia IP: *.31.247.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 06:52
                        Czyli ten facio to etatowy pasożyt ... a ja myślałem, ze to jakiś muzyk, artysta, meloman, a to zwykły koszerny cwaniak, który wie gdzie są najlepsze konfitury - mdli mnie od smrodu czosnku!
                        • Gość: Wiolonczelista Mam miejsce na lokalną filharmonię IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 00:33
                          To pomieszczenia po byłej kotłowni na ulicy Czystej 7. Panuje tam syf od wielu wielu lat.....ale Prezes SM ma kwity że jest dobrze
                          • Gość: Wielbiciel radnego polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 00:37
                            W jednym z ostatnich numerów OK Magazyn dostępnych w Galerii Słonecznej, Pan Radny kreuje się na specjalistę od Bon-tonu. Bardzo ciekawa wypowiedź Pana radnego, gorąco polecam. Pan Radny założył też miejscowy oddział Bractwa Kurkowego i w tej organizacji duże chłopaki z siwizną na skroniach bawią się w wojsko wymachując szabelką i strzelaniem do kura. Jaja jak berety
                            • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 09:33
                              Podobno w Radomiu Bractwo Kurkowe ma być tym dla PiS czym teraz jest Młodzież Wszechpolska czyli lokalną przybudówką, która będzie potrzebna w okresie wyborczym będą może pomagać ulotki PiS rozdawać. Nie wiem po co ta organizacja która nic ciekawego dla miasta nie robi.
                              Czemu nie walczą oni z 22 % bezrobociem w mieście czy z ponad 400 mln długiem miasta w 2013 r.?
                              • Gość: Moherek radomski Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.182.235.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.13, 11:28
                                Jak to nie walczą ... cierpliwości - zaczynają od rodzin i znajomych. Na resztę tez przyjdzie kolej :)
                              • Gość: Ja Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 12:06
                                Założyli Bractwo Kurkowe, do którego wstąpili, aby poprawić sobie samoocenę. Żaden z nich jak sądzę nie pochodzi z rodziny, która od kilku pokoleń zamieszkuje w mieście. To chłopskie syny, którym wydaje się, że jak założą kontusz to staną wyżej na drabinie społecznej. Ciekawi mnie ilu z nich należy również do Rycerzy Kolumba, klerykalnej organizacji, której przewodniczył biskup Zimowski, a która usiłuje pełnić podobną rolę, jak masoni ?
                                • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 12:35
                                  W Bractwie Kurkowym z Radomia to chyba tylko jest Fogiel. Jego rodzina od 4 pokoleń jest z Radomia. A reszta to nie wiem czy oni są z Radomia nawet w 2 pokoleniu? Pewnie wielu rzeczywiście jest ze wsi czy z małych miasteczek. W Warszawie mąż prezydent Hanny Gronkiewicz - Waltz pan Andrzej Waltz to rodowity Radomianin absolwent Liceum im. Chałubińskiego w naszym mieście.
                                  • Gość: Izaak Goldwicht Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.182.152.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.13, 11:11
                                    Masz słusznom racjem - Fogiel czy Waltz to stare słowiańskie rody z Radomia :)
                            • Gość: Radca radnych Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.31.189.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.13, 09:58
                              Masz na myśli to zdjęcie w jarmułce - zayebiste!
                              • Gość: Brat Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.play-internet.pl 04.01.13, 01:51
                                Bractwo Bażantowo-Pawiowe zrzesza tylko facetów od 40 lat w górę. Załapał się do niego nawet Pan radny Kogiel Mogiel and Fogiel zawód wyuczony mgr inż. elektroenergetyk a wykonywany właściciel piekarni. Bractwo zdominowało Radę Nadzorczą SM Nasz Dom i rządzi 6000 członkami, którzy otumanieni jak żaby w jeziorze nie przychodzą na zebrania walne
                                • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:33
                                  A to były radny Mariusz Fogiel z Radomian Razem zmienił poglądy polityczne? Pamiętam jak startował na posła w 2005 r. z listy Janusza Korwin - Mikke i głosił, że ma poglądy liberalne i nie popiera socjalnych poglądów jak jego syn też były radny tylko, że PiS Radosław Fogiel a teraz jest w tym Bractwie?
                                  Widać może nową linię w stowarzyszeniu Radomian Razem? Może w 2014 r. zamiast iść samodzielną listą albo z PO oni pójdą z PiS?
                                  Samo Bractwo Kurkowe u nas jest mało aktywne i tysiące Radomian nawet nie wie, że coś takiego istnieje w naszym mieście. Może to i dobrze dla Radomian.
                                  • Gość: Goj radomski Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.147.134.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.13, 20:19
                                    Tylko krowa nie zmienia poglądów :)
                                    • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 22:24
                                      Oj tu się zgadzam w Radomiu radni cały czas zmieniają poglądy, w zależności od tego co im się bardziej politycznie opłaca....
                                      • Gość: Dópek radomski Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.180.48.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 10:04
                                        A frajerzy na nich pracują ... ironia losu!
                                        • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 10:44
                                          W Radomiu elektorat jest na takim poziomie, że duża grupa osób myśli, że ludzie są za darmo w mieście radnymi czy prezydentami miasta. Dodatkowo poziom radomskich mediów sprzyja ogłupianiu społeczeństwa. Tylko Gazeta Wyborcza w Radomiu i portal ,, mój Radom" jest w realnej opozycji wobec PiS i Prezydenta.
                                          • Gość: Dópek radomski Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.30.215.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 16:20
                                            W Radomiu elektorat jest na takim poziomie, że duża grupa osób myśli, że ludzie są za darmo w mieście radnymi czy prezydentami miasta.
                                            ------
                                            A bo nie są? Nie chcesz powiedzieć, że zaszczytna funkcja radnego nie jest wykonywana społecznie - dla dobra ogółu :)
                                            • Gość: OK Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.radom.vectranet.pl 08.01.13, 19:22
                                              Z zawiści o szyk, elegancję i wysoką kulturę nie przdłużyli mu umowy o pracę w powiecie. Czy nie powiecie...
                                              • Gość: Dópek radomski Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.147.202.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 10:53
                                                Myślę, że facet za dużo majaczył o filharmonii i komuś się to znudziło ... aj-waj :)
                                                • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 10:56
                                                  W Radomiu radny Rady Miejskiej co miesiąc otrzymuje netto czyli ,, na rękę " w zależności od funkcji w Radzie od 1900 zł do 2750 zł. Tak więc radni Radomia NIE SĄ ZA DARMO radnymi w mieście jak twierdzi pewna część radomskiego elektoratu.
                                                  1900 zł w Radomiu to bardzo dobra pensja więc radzę raczej nie denerwować duże grupy Radomian twierdzeniami że radni za darmo są radnymi u nas.
                                                  W mieście jest ponad 22 % bezrobocie.
                                                  • Gość: Radny Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.31.252.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.13, 19:56
                                                    A dlaczego jest tak wysokie bezrobocie? Ludzie są leniwi, nic nie potrafią czy może na Radom ktoś rzucił urok?
                                          • Gość: cogito Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.radom.pilicka.pl 09.01.13, 13:18
                                            > W Radomiu elektorat jest na takim poziomie, że duża grupa osób myśli...........ale znaczna większość nie myśli.
                                            • Gość: OpiniaOradzie Re: polecam foto Pana radnego w OK Magazyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 14:55
                                              Tak masz rację. Dramatem jest też frekwencja w wyborach samorządowych w Radomiu. W ostatnich wyborach w 2010 r. wyniosła tylko 42 % w Radomiu. To i tak dużo więcej niż w 2002 r. i 2006 r.

Problemem Radomia jest też to, że do Rady Miejskiej dostają się osoby z bardzo niskim poparciem społecznym jak np. radny Adamiec tylko 293 głosy w okręgu nr.1 czy radny Maciąg - 193 głosy w okręgu nr.4.

Obaj dostali się do Rady Miejskiej bo zrezygnowały osoby co miały bardzo wynik - prezydent Kosztowniak - okręg nr.1 - 2248 głosów czy radny Kluzinski - 1407 głosów w okręgu nr.4 !
                                              • Gość: :(( rządy PiS - dramat miasta IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 12:30
                                                Rządy PiS to dramat tego miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka