Dodaj do ulubionych

Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili j...

12.09.13, 21:35
może dla któregoś z urzędników kwota 11 - 12 tys. zł nie jest problemem. Bo może za dużo zarabiają i oderwali się dawno o realiów w tym mieście.
Ale dużo by pisać...
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.13, 21:57
      niech się poskarży Tuskowi lub Kopaczowej...haha Już jej dadzą M5 na słonecznym
      • Gość: franz Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 08:55
        Zastanawiam się , czy jest zgodne z prawem żądanie spłacania przez nowego najemcę czyjegoś długu. Bo z logiką to na pewno nie ma nic wspólnego. Nie istnieje taki byt, jak zadłużone mieszkanie - zadłużony mógł być co najwyżej najemca i to od niego należy dochodzić spłaty. Czy można sobie ustalać taką dowolną procedurę wewnętrzna: masz spłacić czyjś dług, to dostaniesz mieszkanie...?
        • max-kom Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili 13.09.13, 09:11
          DOKŁADNIE !!!
        • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 12:38
          Na pewno nie z ustawą o gminnym zasobie mieszkaniowym . Właśnie się zastanawiałam na jakiej podstawie MZL żąda od ludzi podpisywania tak kretyńsko brzmiących deklaracji.
        • Gość: l.i.l.a.b.a.j.ona Re IP: 31.25.4.* 17.09.13, 14:47
          Podobnie jest, a przynajmniej było kiedyś, z urzędami pracy - jeśli wpisujesz się na listę bezrobotnych to zobowiązujesz się podjąć pracę, którą wyznaczy ci urząd. Śmiech na sali bo niewolnictwo zniesiono już dawno temu... :)
      • j.an Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili 13.09.13, 09:27
        W mieście rządzi PIS,który jak głosi jest bardzo wrażliwy na krzywdę ludzi a tu widzimy jak urzędasy ustanawiają jakieś bezmyślne prawo którego warunkiem otrzymania mieszkania jest spłacenie długu poprzedniego najemcy,jak się to ma do Konstytucji RP.Panowie urzędnicy czy wam aby w tych główkach się coś nie przestawiało,co na to Pan Prezydent czy wie jakie prawa ustanawiają jego pracownicy na zarządzanym folwarku.
    • wall-enrot Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili j... 13.09.13, 09:56
      ja tez chcę 'dostać' mieszkanie - śliczne, jeszcze pachnące, najlepiej z wyposażeniem. Nikt mi nie 'da' ? Musze wziąć kredyt i go spłacać przez 30 lat ? Skandal !!! Kiedy ten socjalizm się skończy....
      • Gość: werg Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 11:51
        synciowi nie chce sie pracowac siedzi na garnuszku mamy i mama płacze a może tak wziąść się za prace a nie wszystko od opieki dajcie i dajcie..ja też bym chciał by mi dano ale pracuje szukałem pracy i muszę sobie dać radę bo wstyd mi iść prosić ale ludzie zrobili sobie z tego metode na życie tylko dlaczego z moich podatków??????????????????
      • Gość: Piszczek w trawie Re: Nie chciała zadłużonego mieszkania, skreślili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 12:44
        Ależ jesteś w błędzie ...zamieszkaj w ruderze i zgłoś się do gminy w sprawie mieszkania , jak najbardziej dostaniesz " z wyposażeniem" . Tylko, czekać możesz ho ho ho ...a jeśli chcesz czyste i pachnące to faktycznie ...bierz kredyt. Swoją drogą budynek przy 25 czerwca słynie w Radomiu z patologii, tylko pewnie jaśnie rządzący miastem o tym nie wiedzą. Podobnie jak o tym jaką patologię wprowadzili do nowo wybudowanych mieszkań socjalnych na M. Gail. Normalni ludzie nie chcą tam przyjmować mieszkań w obawie przed bandytami którzy zdemolowali nowe bloki i terroryzują pozostałych mieszkańców.
    • dyzioradom77 MZL: nie masz na długi i remont? Skreślamy z listy 30.10.13, 11:28
      Może by tak referendum i Kosowskiego skreślić z listy mieszkańców Radomia, JA się podpiszę pierwszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka