Dodaj do ulubionych

Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet.

08.11.13, 11:54
Chciałem komuś z zagranicy podesłać link. Okazuje się, że Siła w precyzji prężnie działa. By pokazać cokolwiek z Radomia wystawiłem laptopa na okno i przez znany komunikator pokazałem, że miasta jeszcze nie zaorali. Ciekawe, że stać takie miejscowości jak np. Kwidzyn, Kęty na postawienie kamer a Radomia nie. Komuś się nie chce, czy koszty są tak duże, że zrujnuje to budżet miasta. Wiem, że to nie zarabia na siebie ale promocja w mediach też kosztuje. Może jednak gdzieś działa taka kamera a ja o tym nie wiem???
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytelnik Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.13, 12:18
      www.radom.pl/page/1912,widok-na-deptak.html
      działa?
      • Gość: terna Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.radom.vectranet.pl 08.11.13, 17:42
        Nie działa. Pomysł jest dobry. Dwie kamery dość dpbrej klasy przydałyby się. Kiedyś była jedna na Placu Konstytucji działająca on line a przed nią DAMI ustawiło kamerę na nieistniejącym już balkonie budynku WKU w miejscu dzisiejszej galerii ROSA
        • Gość: loeilduspectateur Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.ntlworld.ie 08.11.13, 18:07
          www.um.kielce.pl/kamera/index.php
          W Radomiu na Rynku niebyłoby czego pokazywać... no chyba, że pustkę, meneli i walące się kamienice.

;-)
        • Gość: Mgła Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 21:14
          To sie nadaje na komisje sledcza. Tym musi sie zajac Macierewicz. Komus musialo zalezec, aby przestalo działac!
      • Gość: wers Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.radom.vectranet.pl 08.11.13, 21:27
        nie działa w IE 11.
        • Gość: Obywatel Re: Kamera internetowa w Radomiu. Zimny kotlet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 16:50
          Juz działa. Chrome. Widocznie znów piorun strzelil :D
          Jakość tragiczna, ale jaki pan, taki kram.
          • Gość: WR A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.13, 20:26
            Jeżeli dwór kosztowniaka to sami bezmózgowcy. Towarzystwo wzajemnej adoracji zajmuje się sobą, swoim kumplami i interesikami. Skoro wiele małych miast zrobiło bez zadnego rozgłosu coś co w wielkim Radomiu jest niemożliwe to znaczy, że rządzący radomiem do pięt nie dorastają tym z nawet małych miasteczek. I taka to jest gorzka prawda!
            • Gość: loeilduspectateur Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.ntlworld.ie 09.11.13, 20:46
              Kosztowniak i jego klika są zajęci wielkimi, wiekopomnymi "inwestycjami", tj. "lotniskiem" i "miejskim odcinkiem" trasy S12 i... kwietnikami, a nie podstawowymi rzeczami potrzebnymi obywatelom miasta. W małych miasteczkach mają ogólniedostępne darmowe wi-fi, bo to XXI wiek, w Radomiu - dla równowagi - dziury w drogach, walące się kamienice i olbrzymi deficyt w budżecie.
              • Gość: Kuba Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.13, 12:21
                A czemu to siedzicie w Radomiu a nie tam gdzie tak dobrze? Odpowiedź jest tylko jedna. Bo jesteście zwykłymi nieudacznikami.
                • Gość: Ja @Kuba IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.13, 12:56
                  Siedzimy w Radomiu, bo w przeciwieństwie do ciebie tu się urodziliśmy, a nie przybyliśmy do tego miasta z okolicznych wsi. Niemniej jednak coraz więcej ludzi opuszcza ten grajdół.
                • Gość: czytelnik Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 13:58
                  Bo mamy tu swoich rodziców, którymi chcemy się opiekować na miejscu? Zapewne nie wiesz, jak trudno przesadza się stare drzewa. Jest też sentyment do tego miasta, ale o tym pewnie też nie masz pojęcia bo dla Ciebie liczy się tylko kasa, kasa, kasa...
                  • Gość: Kuba Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.13, 20:14
                    Jesteś nieudacznikiem nie ściemniaj
                    • Gość: loeilduspectateur Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.ntlworld.ie 10.11.13, 20:44
                      Pomijając epitety. Kwestią jest, że Radom miał szansę i ją zaprzepaścił, bo do koryta dorwała się klika, którą interesują jedynie własne tyłki na ciepłych posadkach, układziki i kasa. Nie mają oni pojęcia o zarządzaniu miastem - sami nawet w mieście nie mieszkają. Łatając dziurę budżetową, łatwiej im było rozsprzedać przemysł szabrownikom, zmuszając tym samym ludzi do podróży do Warszawy za chlebem. Radom to duży ośrodek i ma/miał potencjał. Tylko, by ten potencjał wykorzystać i zapobiec staczaniu się tego miasta po równi pochyłej, u sterów powinni być ludzie z głową, pojęciem i umiejętnością długofalowego planowania. Obecnie są to ludzie, którzy zżerają wszystko na bieżąco, planów nie mają tak długo jak mają swoje posadki i kaska płynie, a co się stanie za lat pięć - co ich to obchodzi, przecież pewnie już nie będą na stołkach. Trzeba się nachapać póki można. Nie ważne, że dług miasta wzrósł o blisko 600% Lud ma przeprane mózgi, w czym gorliwie pomagają "amboniści" od agitacji i koło się zamyka. Radom to stan umysłu: kombinacje, malwersacje, plecy, nadużycia, bezmózgowie. Przykładem jest międzykontynentalna studnia bez dna w postaci "lotniska". Twór iście ciekawy, bo dojechać do niego można po klepisku z koleinami na pół metra, albo... na piechotę. Kościoły odnawiają, a zabytki się walą. Te pojedyncze przykłady pokazują, jakie władze mają priorytety - utrzymanie się u władzy dzięki populistycznym, ale irracjonalnym pomysłom i chodzenie pod rękę z "ambonistami", bo ci pomagają w utrzymaniu populacji ciemnogrodzkiej, a tym samym w utrzymaniu się "władzy" u koryta.
                      • Gość: WR Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.13, 20:58
                        W innym miejscu Cię skrytykowałem. Tu jednak trudno się z Tobą nie zgodzić! Najgorsza jest ta ambona. Niby tacy uczciwi a przekupni jak te spod latarni.
                        • Gość: Alex Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.13, 22:20
                          Pomysł lotniska ma już 20 lat i każde kolejne ekipy się za niego brały. A nawiasem mówiąc obecna ekipa jest i tak najmniej korupcjogenna i wiedza doskonale o tym Radomianie.
                          • l_oeil_du_spectateur Re: A kto ma o tym pomyśleć!? 10.11.13, 23:32
                            A nawia
                            > sem mówiąc obecna ekipa jest i tak najmniej korupcjogenna i wiedza doskonale o
                            > tym Radomianie.

Buahahahhahaha!!! Uśmiałem się tak, że się i posikałem i popłakałem.

Radomianie to wiedzą doskonale, co im "ambonista" w kościele powie, a tym liżą tyłki kosztowniakowskie pisożyty. Koło się zamyka.
                            • Gość: uczestnik Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.13, 23:46
                              W wigilię Święta Niepodległości Jarosław Kaczyński przemawiał na placu Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Szef PiS powiedział, że chcąc budować silne i niepodległe państwo, Polacy muszą odsunąć od władzy tych, którzy w Polską niepodległość, w polski Naród, w polską przyszłość godzą. - To jest nasze zadanie, to jest pierwszy krok ku budowie silnej Rzeczypospolitej, ku budowie takiego państwa polskiego, które zapewni nam niepodległość i zapewni nam to co tak mocno oddziaływało 95 lat temu - zapewni nam Godność - mówił Kaczyński.
                              • Gość: :0 Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.13, 10:51
                                Ciekawe co bierze.
            • Gość: Fik Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.gov.au 11.11.13, 00:39
              Skoro wszystkim bylo i jest od dawna wiadomo ktos zas jest Kosztowniak to pytam do cholery kto na tego faceta glosuje. Glosowaliscie na niego to teraz zamknac paszcze. Od dawna jest wiadomo, ze nic nie potrafi i inne sprawy go interesuja wiec kto ma w tym interes zeby tego czlowieka promowac. Zadolowal to miasto do konca i czy tego nie widac , czy 3/4 mieszkancow tego miasta choruje na slepote?
              • Gość: Kola Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.13, 11:26
                Czerwony pajacy wbij sobie do łba, że większość Radomian chce Kosztowniaka a nie nieudacznika z opozycji.
                • Gość: loeilduspectateur Re: A kto ma o tym pomyśleć!? IP: *.ntlworld.ie 11.11.13, 12:45
                  ...bo ma skutecznie przeprane mózgi i klapki na oczach, może?
    • Gość: etiuda007 Moja dziala IP: *.range109-154.btcentralplus.com 11.11.13, 23:18
      www.worldcam.pl/8780,7,77,podglad.html
      • Gość: Prezes Re: Moja dziala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 23:48
        Hasło i login?
      • steefann Re: Moja dziala 12.11.13, 23:38
        Przynajmniej jedna. Trochę nudno. Kiedyś była w US na Toruńskiej. Ale to nie o takie chodzi. Z chęcią zobaczyłbym (i nie tylko ja) Żeromskiego. Ciekawe by było mieć podgląd na pomnik pary prezydenckiej i nie dlatego, że jestem wielbicielem lub przeciwnikiem(choć optowałem za opcją nie stawiania go w tym miejscu). Jestem ciekaw czy i jak ludzie reagują na pomnik, czy są zainteresowani, przystają, oddają hołd (lub w przypadku lokalnych żuli oddają mocz)? Raz do roku pewnie można by pewnie zobaczyć wielce szanowanego i zasłużonego dla Radomia pana posła Suskiego. W Ustce jest kamera na pomnik syrenki. Tam większość facetów robi sobie zdjęcia trzymając syrenkę za goły biust. Mają dużą frajdę. Podchodzą wiele razy czasem jest kolejka. Czy ludzie robią sobie zdjęcia przy radomskim pomniku? Żeromskiego nie jest mi po drodze więc nie wiem. Może ktoś miał chwilę, poobserwował i zaspokoi moją ciekawość?
        • Gość: Prezes Re: Moja dziala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 08:47
          Ludzie klękają i ida dalej. Na mieście kraży plotka, że jak nie klękniesz to zwiną Cię na dołek i będzie pokuta.
          • steefann Re: Moja dziala 13.11.13, 11:20
            Dobrze, że to tylko plotka, bo ulice by się wyludniły a dołek z jakiejś kopalni musieli by zrobić. Ale z kamerami w Radomiu jednak nie jest tak źle. Oprócz etiudy jest jeszcze na basenie MOSIRu. Gratuluję. W samym Rzeszowie dla przykładu jest 6 czy 7 kamer. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że to nie jest do życia potrzebne i dodatkowy koszt. Ale jeśli ktoś to robi w innych miastach i miasteczkach to znaczy, że jest na to zapotrzebowanie. Nie popieram małpowania wszystkiego a nawet jestem przeciwny ślepemu kopiowaniu cudzych pomysłów. Jednak trzeba iść z postępem i czasem popracować głową i ruszyć swoje dupsko zza biurka. Czyżby łatwiej było pokombinować z bezsensownym kwietnikami na rondach za marne kilkadziesiąt tysięcy niż z nie najnowszą przecież techniką kamer IP.
            • Gość: Prezes Dział promocji do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 12:12
              Niestety dział promocji miasta nie wie, że za kilkaset złotych można w taki właśnie sposób promować miasto. Podobno mamy taki ładny deptak, fontanny i ten pomnik... Chwalmy się! ....eeee po co, kupmy kwietniki, malujmy trawe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka