Dodaj do ulubionych

Dramat w "Starym Ogrodzie"

06.12.13, 14:00
Nie wiem czy ktoś z was widział ostatnio jak wygląda "rewaloryzacja" Starego Ogrodu ?
Dzisiaj jadąc obok popatrzyłem w tamtą stronę i po prostu łza mi się w oku zakręciła na widok
rozmiaru dewastacji jaka jest czyniona w tym "byłym" parku w imię rzekomej rewitalizacji.
Przetrzebiono wg.mnie ok 70% starego pieknego drzewostanu .Nikt mnie nie przekona że 70% drzew w tym parku jest chorych i wymaga natychmiastowego usunięcia . Pozostała garstka
gołych kikutów , park stracił całkowicie swój charakter i w niczym nie przypomina tego znanego nam pięknie zadrzewionego zielonego latem terenu .Moi drodzy to autentyczne barbarzyństwo , tak się zastanawiam czy te całe pseudorewitalizacje to nie pretekst do szukania zleceń dla zaprzyjaźnionych firm .Gdzie jest jakaś opozycja w tym mieście która by powalczyła z ty jawnym procederem??
Obserwuj wątek
    • Gość: du Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.pilicka.pl 06.12.13, 14:16
      w tym mieście opozycja jest teraz władzą
      • lmka Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" 06.12.13, 14:25
        Posadzenie kilkudziesięciu patyków z których przyjmie się znikomy procent w niczym nie zrekompensuje utraty tak olbrzymiego obaszaru zieleni
        • Gość: Pytia Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 15:01
          Od momentu kiedy zobaczyłam jak się rąbie pierwsze drzewo w Starym Ogrodzie wysyłałam maile i zdjęcia do GW, gdzie jest prokurator? Może jest ślepy i nie widzi że parku już nie ma ...jest pustynia, mieszkam obok parku nie mogę spokojnie przechodzić koło niego. Jaka rewitalizacja? to jest bezmyślna demolka. Jak mógł na to pozwolić konserwator przyrody, na podstawie czego zdecydowano o wycięciu poszczególnych drzew ? Pani Krugły wygadywała głupoty o stertach gałęzi które leżały na trawnikach po każdym " większym wietrze" bzdury bzdury, bzdury , przez kilka miesięcy byłam w parku dwa razy dziennie, połamane gałęzie leżały sporadycznie a jak już czerwcowe wichury złamały gałąź nad chodnikiem przy Wernera to musiałam zadzwonić do zieleni miejskiej bo przez kilka dni nikogo z dbających o park róg du...nie zabolał żeby tę gałąź usunąć. Arogancja i ignorancja ludzików którym się wydaje że są władcami Ciemnogrodu radomskiego jest przeogromna, ale to się niedługo skończy.
          • Gość: ono Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.13, 17:04
            GW ma cię głęboko w doopie
    • Gość: KRZAK Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.play-internet.pl 06.12.13, 15:10
      Spokojnie, idzie nowe a wraz z nim nowa nazwa: Nowy Ogród - siła w precyzji.
      • Gość: Zwierzyniec Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 15:21
        Nowy Ogród - Zoologiczny to mamy ...od kilku lat w UM niestety
        • Gość: Emski Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 15:49
          To prawdziwy koszmar , trudno wprost uwierzyć ze można zgodnie z prawem dopuścić się takiej dewastacji .Naturalnie w papierach wszystko będzie grało "drzewostan było chory", wycięte "chore" drzewa natychmiast usunięto .Teraz nikt nie udowodni jaki był faktyczny stan drzew .W Radomiu uchodzi to bezkarnie podczas gdy w innych "normalnych" miastach za coś takiego poleciała by niejedna głowa . Pozbawiono nas i następne pokolenie enklawy zieleni w centrum. To coś co zapewne tam będzie posadzone nie zrekompensuje nam za naszego życia tego co wytrzebiono .To nie będzie już park , raczej będzie to można nazwa skwerem.... Prywata wygrywa w tym mieście z rozumem !
          • Gość: czytelnik Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 16:31
            Moze UM kupi jakieś "ładne" kwietniki od lokalnego przedsiębiorcy?
      • Gość: ono Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.13, 17:05
        Popieram PIS a wy?
        • Gość: My Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 17:30
          A my nie popieramy ciebie.
    • Gość: Mgła ladowanie_mikolaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 17:07
      skroc.pl/ladowanie_mikolaja
    • Gość: Mgła !ladowanie_mikolaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 17:08
      skroc.pl/ladowanie_mikolaja
    • Gość: Ja Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.13, 17:19
      Kiedy widzę to, co dzieje się w Radomiu pod rządami nieudaczników, którzy uwili sobie gniazdko pod skrzydłami p. Suskiego przychodzą mi do głowy słowa piosenki Młynarskiego : co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze spieprzyć... Tak to jest, jak w mieście stanowiska obsadza się kierując się kolesiostwem, a nie kompetencją.
      • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 08.12.13, 21:51
        Widzisz co chcesz widzieć. Dla PISu nie ma alternatywy.
    • Gość: Spacerowicz Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.13, 18:35
      Zbrodnia na żywym organizmie - oto miastowe zapędy plebejskich parweniuszy.
      Będzie " nowoczesność " w domu i zagrodzie.
      • Gość: M.K Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 18:47
        Nawet najbardziej fanatycznemu zwolennikowi obecnych poczynań lokalnych "władz" powinien się przysłowiowy scyzoryk w kieszeni otworzyć na widok tego prymitywnego barbarzyństwa. Tutaj nie ma żadnego wytłumaczenia ,to nadużycie władzy , wykorzystanie przepisów do własnych interesów albo po prostu przestępstwo .To psucie miasta .
        • lunemee Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" 08.12.13, 19:42
          Widziałam dzisiaj... Tragicznie
          • Gość: marzenie Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.ntlworld.ie 08.12.13, 20:11
            Marzy mi się, by w Radomiu stało się to, co się dzieje teraz w Kijowie. A po usunięciu tego kolesiostwa z UM, zamknięcie ich wszystkich na długie lata za ich 'wiekopomne dokonania', których skutki za pięćdziesiąt lat, jak nie gorzej, będzie jeszcze można odczuć. Ten Kaczy pomnik też pewnie leciałby równie dobrze jak kijowski Lenin.
            • Gość: lmka Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 20:48
              Niestety to w naszym mieście jest nieaktualne (mam na myśli wysłanie w kosmos obecnego zarządu miasta) , niemniej jednak na pewno mamy do czynienia z barbarzyństwem .Ciekawe jak radomscy "konserwatorzy przyrody" oceniliby stan drzewostanu warszawskich łazienek i innych znanych w kraju parków .Na podsumowanie wypada powiedzieć "chroń na Panie Boże przed takimi obrońcami przyrody !!
              • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 08.12.13, 21:48
                A może winny jest Kaczyński? Bo, ze Macierewicz to jasne.
            • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 08.12.13, 21:49
              Masz marzenia klasycznego kretyna.
              • Gość: Sherlock Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 21:51
                Milszy kretyn niż prostak taki jak ty. Ale jak widać u ciebie to genetyczna przypadłość.
                • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 22:47
                  Jak każdego lewaka.
              • Gość: Też Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 12.12.13, 22:03
                Nie wemur acw...mur
          • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 08.12.13, 21:50
            Zbierz grupę lewacko ekologiczną i do dzieła może TVN24 przyjedzie.
            • Gość: partia Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 22:36
              No i pojawiliby się w Radomiu ci lewacy, ekolodzy, tvn... Jakbyś to przeżył człowieku ze swoją zaściankowością i ksenofobią???
              Ludzie troszczą się o los i wygląd miasta, ty zaledwie o jego aktualny układ władzy.

• Gość: R.j Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 07:25
                Wypociny niejakiego wemura to klasyczna wizytówka sposobu myślenia i poziomi grupy towarzyskiej jaka sobie zawłaszczyła o miasto i zachowują się jak przysłowiowe pijawki
                wysysając gdzie się da jak się da i co się da. Pojęcia lokalny patriotyzm , troska o wygląd miasta
                itd to dla nich kosmos .Nie bardzo to zrozumieją o co chodzi ,dlatego proponuje nie wchodzenie z nimi w polemikę nie ma sensu bo to inny "gatunek"
                • Gość: lmka Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 18:51
                  Co na to radni opozycji ? Czy ten rozbój odbywa się za cichym przyzwoleniem wszystkich lokalnych "patriotów miejskich" ? Czy większość w RM oznacza bezwarunkowe przyzwolenie na
                  to wszystko co się dzieje w mieście ?
                  • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 22:52
                    Od czerwonych nie należy oczekiwać czegokolwiek. Tak samo jak od ciebie
                • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 22:50
                  I tu masz czerwony pająku racje.
              • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 22:49
                Mam gdzieś twoje lewackie troski.
        • Gość: wemur Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.13, 22:46
          U mnie wody brak. To wina Kosztowniaka.
          • Gość: apocalypsenow Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.ntlworld.ie 09.12.13, 22:54
            Się lepiej przygotuj, bo jak Kosztowniak doprowadzi miasto do bankructwa, to zabraknie też ciepła, gazu i elektryczności. Zawsze jednak będzie można się modlić w katedrze, albo do kaczorów na żeromskiego o poprawę sytuacji.
    • Gość: norbi Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.13, 23:39
      przyroda.radom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=575:to-nie-jest-dobre-miasto-dla-starych-drzew&catid=68:inicjatywy-&Itemid=130
      • Gość: Eryk Re: Dramat w "Starym Ogrodzie" IP: *.radom.vectranet.pl 16.12.13, 07:15
        Jak widać Towarzystwo Przyrodników ma słabiutką pozycję w mieście skoro dochodzi do takich aktów barbarzyństwa z jakimi mamy do czynienia w "byłym" Starym Ogrodzie. Tragiczne jest to ze wielu dostrzega skalę tego barbarzyństwa a nie ma możliwości powstrzymania tego procederu i ukarania winnych .Kolejny powód dla którego kos może nazywać Radom "innym miastem" i dla którego Radom daje pretekst aby być pośmiewiskiem Polski . akie to jest o nasze miseczko i nie widać szans aby coś się tu miało zmienić na lepsze . Jacy mieszkańcy takie miasto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka