Dodaj do ulubionych

MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!!

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.04, 10:29
Inspiracją gazety Wyborczej jest przybudówka SLD t.zw. Młoda Lewica.Od dawna
miałam uzasadnione podejrzenia, że tak jest w istocie ale potwierdzenie tego
przyszło wczoraj kiedy dowiedziałam się, że Młoda Lewica zbiera podpisy pod
projektem ustawy USUWAJĄCEJ NAUKĘ RELIGII ZE SZKÓŁ!!! Całe przedsięwzięcie
jest bardzo dobrze prygotowane logistycznie pod kątem organizacyjnym,
propagandowym i socjotechnicznym. Podpisy zbierają głównie pod szkołami
średnimi od - jeszcze nie wykształconej emocjonalnie, ale już pełnoletniej -
młodziezy mamiąc obietnicą zalegalizowania miękkich narkotyków. Całe to
działanie nie byłoby z pewnością możliwe bez udziału wyszkolonych
propagandzistów (ich ojców, wujków i innych bydlaków z PZPR, SB, MO), którzy
zajęli się całą logistyką. Podrzucają paszkwile na księży, na siłę próbują
uzyskać coś ich obciążającego. Nie przypadkowo właśnie teraz pojawiły ię
rozdmuchane "afery" z rzekomym Maybachem ojca Rydzyk, w Wwie rozrzucane są
ulotki informujące informujące o loterii organizowanej przez ojca Rydzyka, w
którym można wygrać wspomniany samochód o wartości 3 mln zł, na siłę szukanie
dowodów na prałata Jankowskiego (kolejnych trzech już dorosłych mężczyzn
potwierdziło, że nigdy nie tylko nie byli molestowani ale również nic takiego
nie zauważyli), wszelkie nieprawidlowości czy podtknięcia przedstawiane są
przez media (w Gazecie Wyborczej w szczególności) jako sprawy ogromnej wagi
przynajmniej na poziomie zdrady narodowej!!! Młoda Lewica tak bardzo jest
pewna siebie do tego stopnia, że zapowiedziała już zbieranie podpisów pod
wnioskiem do Trybunału Konstytucyjnego o stwierdzenie nieważności
Konkordatu!!! Co za tupet, buta, arogancja, chamstwo i małomiasteczkowość!!!
Mnie również nie podoba się działalność niektórych księży, ale trzeba
pamiętać, że są to wyjątki, jest ich zaledwie garstka, ale to nie znaczy, że
wolno bezkarnie atakować cały Koścół i moją WIARĘ!!! Czyżby na siłę ktoś
chciał zrobić ze mnie judaistę obrzydzając mi wpierw wiarę KATOLICKĄ?
IM WIĘKSZY ATAK NA KOŚCIÓL I MOJĄ WIARĘ TYM BARDZIEJ STAJĘ SIĘ SILNIEJSZĄ!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Chopin Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:23
      Super napisane. Podpisuję się obiema rękami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dodałbym Młoda Lewica inspirowana przez starą ale oczywiście wynika to z
      treści. Wyborcza stała się rozpier...laczem Polski od środka. Popieranie
      pedałów, "sprawnych inaczej", ganianie za niemalże wszystko Kościół,
      zniekształcanie relacji z Izraela i Palestyny, ewidentne wspieranie
      rewizjonistów żydowskich, ukrywanie prawdy historycznej o udziale żydów w
      mordowaniu inteligencji polskiej w okresie międzywojennym, zniekształcanie jej
      poprzez wskazywanie iż jedynym ciemiężonym narodem w tym okresie był naród
      żydowski a pozostali byli współtwórcami ich zagłady, wmawianie kobietom, że są
      poniżane, jakby drugą kategorią ludzi itd ma za zadanie skłócić ze sobą jak
      największą część Polaków a takie zjawiska jak red. Dunin mają temu sprzyjać.
      Teraz wykorzystują młodych naiwnych SLDowskich pomiotów, którzy chcąc jakoś
      zaistnieć - chociażby przez chwilę - w mediach (czytaj Wyborczej) będą robić
      wszysytko co im podrzucą.
    • Gość: werzący Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.udn.pl 14.08.04, 13:55
      Macie w całej rozciągłości rację. Ale ja bym chciał, aby też i kościól się
      zmieniał na lepsze, a z tym różnie bywa. Niestety, te "siły", o których
      piszecie dostają z naszej strony coraz więcej argumentów. Wolna prasa zawsze
      będzie pisać tylko o tym i to rozdmuchiwać, co jest im wygodne i na rękę ich
      mocodawcom.
      Każde działanie powinno być przemyślane, pod kątem możliwości wykorzystania
      przez przeciwników, a my tego nie robimy i mamy pretensje, że inni to
      wykorzystuja. Zawsze będą pokazywać negatywy naszych działań i wykorzystywać
      nasze potknięcia. Z tym trzeba się liczyć.
      Walczyć trzeba nie tylko "z nimi", ale głównie ze swoimi problemami, które są
      dla "nich" pożywką.
      Szkoda, że tego nie zauważamy.
      • Gość: KK Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.udn.pl 14.08.04, 15:02
        Poniekąd zgadzam sie z tym wszystkim co piszeszecie,ale takich ludzi jak Rydzyk
        kościół powinien pozbyć się ze swych szeregów jak najszybciej.Mimo,że darze
        ludzi zgromadzonych wokół Radia MAryja szacunkiem, to uważam że działają Oni na
        kształ SEKTY,której guru jest właśnie wspomniany już o. Rydzyk. Taka osoba jak
        on szkodzi instytucji Kościoła ba podważa jego wiarygodność, a także jest
        uosobieniem wszystkiego tego co niszczy tę instytucję.Nie dziwmy sie więc,że
        Młoda Lewica próbuje teraz zaatakować,teraz kiedy ludzie są oburzeni tym jak do
        swojej pracy podchodzą i jakich żądają za to profitów niektórzy duchowni.Nie
        mam tu już nawet na myśli tego maybacha, ale to z jaką rozrzutnością żyją
        księża,to jakie budują sobie domy.Spójrzcie na plebanie przy ul.
        Młodzianowskiej, na budowę jaką prowadzą siostry zakonne na terenach po dawnej
        izbie wytrzeźwień.Mogę takich przykładów przytoczyć setki,ale po co. To co
        opisałem drażni ludzi i mimo tego,że nie bedą za tym by na przykład wyrzucić
        religię ze szkół, to jednak to zrobią bo będzie to akt desperacji i pokazania
        klerowi,że musi się coś zmienić.
        • Gość: Radek Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.udn.pl 14.08.04, 15:19
          Niestety, masz rację. Umiarem i skromnością wielu nie grzeszy, także wypowiedzi
          są naczęściej nie przemyślane. Za to pretensje to się ma do innych, a nie do
          siebie samego. Ot cały problem.
          • Gość: smutny ... co to za bzdury? IP: 193.111.144.* 14.08.04, 15:38
            CO wy za bzdury tu wypisujecie?Polityka polityką.A Ja wlasnie jestem ZA tym
            zeby usunac religie ze szkoł.Przeciez zyjemy w wolnym kraju to jakim cudem ktos
            bedzie na sile kazal mojemu dziecku uczyc sie religii i od malego ksztaltowac
            konserwatywny i subiektywny punkt widzenia?NIe zgadzam sie na to.A Jesli
            wyborcza Wam przeszkadza to czytajcie sobie "kompetentne i rzetelne" Słowo Ludu
            czy inne dzienniki religijne.
            Macie oczy szeroko zamkniete niestety.
            • Gość: Patron Re: co to za bzdury? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.04, 16:32
              Już ci mówiłem Smutny-Łepek żebyś tu nie wypisywał. Jak zwykle nie masz nic do
              powiedzenia tylko te swoje lewicowe (Radomian Razem) wywody. Nie będę ci
              ubliżał (choć jak zwykle na to zasługujesz) tylko powiem wprost: zjeżdżaj stąd!
              Odnośnie natomiast samej istoty sprawy jak najbardziej macie rację. Chociaż
              czarne owce Kościoła nie powinni mieć wpływu na Jego wizerunek. Niestety, te
              siły, o których piszecie w sposób bezlitosny wykorzystują każdą nadarzającą się
              okazję do przywalenia. Ale super zakończyła to Fiona. Ja też staję murem (np za
              Jankowskim) jeżeli widzę, że ktoś na siłę próbuje zrobić z niego pedofila
              pomimo, że kliku dorosłych i pełnoletnich świadków stwierdziło inaczej.
    • Gość: Ita Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.internet.radom.pl 14.08.04, 21:07
      Fiona kazdy kazdego sądzi według siebie to ty też jest bydlakiem
      • Gość: DMR Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.04, 21:18
        TO SKANDAL ABY W PAŃSTWIE PRAWA, GDZIE FUNKCJONUJE KOSTYTUCJA WIARA KATOLICKA
        BYLA STAWIANA WYŻEJ OD INNYCH WYZNAŃ. RELIGIE TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ USUNĄĆ ZE
        SZKÓŁ, WYDAWAĆ ODDZIELNE ŚWIADECTWA. ŻYJEMY W PAŃSTWIE PRAWA, A NIE
        ZDOMINOWANYM PRZEZ KOŚCIÓŁ. DLACZEGO KATOLICY MAJĄ MIEĆ PRZEDMIOT RELIGIĘ W
        SZKOLE??? TO ŻE STANOWIĄ WIĘKSZOŚĆ NIE JEST ARGUMENTEM - TRZEBA LICZYĆ SIE Z
        MNIEJSZOŚCIĄ. UWAŻAM, ŻE NAJDALEJ IDĄCYM AKTEM OBECNOŚCI KOŚCIOŁA W SZKOŁACH
        POWINNY BYĆ KRZYŻE. WYJDŹMY WRESZCIE ZE ŚREDNIOWIECZA ODDZIELMY PAŃSTWO OD
        KOŚCIOŁA. KOŚĆIÓŁ NIE MOŻE MIEĆ UPRZYWILEJOWANEJ POZYCJI, NIECH PŁACI PODATKI
        ZARÓWNO TE POWSZECHNE JAK I SPECJALNE A ZNIKNIE SZYBKO DZIURA BUDZETOWA.
        • Gość: Dzierżyński Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.04, 23:56
          Tu nie jest wątek o wyższości wiary katolickiej nad innymi.Tu jest wątek
          obnażający esbecki sposób działania pomiotów lewicy.To są najczęściej dzieci,
          wnukowie starych złodziei z PZPR albo inni którzy przyłączyli się w odpowiedzi
          na apel Millera o lepsze jutro (dla swoich).
          • Gość: DMR Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 09:16
            Ale ściśle łączy się z konstytucyjną wolnością wyznania i równości wszystkich
            obywateli bez względu na wyznanie. DLACZEGO JEDNE DZIECI MAJA MIEĆ NA
            ŚWIADECTWIE PRZEDMIOT RELIGIA, A DRUGIE W TYM MIEJSCU CZARNĄ KRESKĘ??? TYLKO
            DLATEGO ŻE NIE UZNAJĄ WIERY KOŚCIOŁA RZYMSKO-KATOLICKIEGO??? LUDZIE ZASTANÓWCIE
            SIĘ! PAŃSTWO PRAWA NIE MOŻE FAFORYZOWAĆ ŻADNYCH INSTYTUCJI ZEWNĘTRZNYCH BO
            INACZEJ STAJE SIĘ CHORE - POLSKA JEST CHORA M.IN. PRZEZ KOŚCIÓŁ!
    • czterej_jezdzcy Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! 14.08.04, 21:34
      kiedy religia znalazla sie w szkolach na powrot, stala sie jednym z najbardziej,
      jezeli nie najbardziej olewanym przedmiotem! sluzyla jako dziura w zajeciach
      pozwalajaca odrobic zalegle lekcje, mozna bylo pogadac niecoi swobodniej a takze
      zejsc z haju marihuanowego... zgubila sie gdzies atmosfera salek
      katechetycznych, zniknelo poczucie, ze lekcje religii to nie wychowanie fizyczne
      ani jezyk polski. religia stala POSPOLITYM PRZEDMIOTEM. druga sprawa: ksieza to
      ksieza, Bog to Bog. nie wszyscy niestety zachowuja sie jak Jego poslannicy, ale
      i my, nie stanowimy przykladnego stadka. zanim zaczniemy uzdrawiac wspolnote
      Kosciola, uleczmy siebie i nie mylmy prostoty z prostactwem. darz bor.
      • Gość: katecheta Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.udn.pl 15.08.04, 12:33
        Przedmiot, który jest na świadectwie to religia/etyka i nie ma obowiązku
        chodzić na religię, można na etykę. Na świadectwie nie wolno skreślać żadnego z
        tych członów, tak że nikogo się nie dyskryminuje.A tych ochrzczonych którzy tak
        tęsknią za islamem wysyłam do Francji gdzie muzułmanie w niektórych
        miasteczkach stanowią już ponad połowę mieszkańców i narzucają mniejszości
        katolickiej swoje prawa i obyczaje.
        • Gość: DMR Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 13:55
          TYLKO DROGI KATECHETO UŁÓŻ PLAN LEKCJI TAK BY DWIE, TRZY OSOBY CHODZILY NA
          ETYKĘ...CIEKAWE JAKI DYREKTOR ZATRUDNI ETYKA DLA PARU UCZNIÓW??? TEN PROBLEM
          JEST CZĘSTO PRZEMILCZANY W SZKOŁACH. We Francji muzułmanie narzucają swoje
          obyczaje, a w Polsce przypadkiem nie jest na odwrót???
    • Gość: Kogut Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 13:53
      Drogi Katecheto.Tym wszystkim czerwonym bandytom za dobrze jest w
      Polsce.Polsce, którą ciągle wykorzystują tak jak ich ojcowie do swoich
      prywatnych niecnych zachcianek.To niereformowalne śmiecie, dla których jedynym
      wyjściem byłaby reinkarnacja.
      • Gość: wierny Re: MŁODA LEWICA ATAKUJE KOŚCIÓŁ I NASZĄ WIARĘ!!! IP: 5.5R* / 212.253.2.* 15.08.04, 15:13
        Wypowiedż wybitnie w duchu chrześcijańskiej (czytaj: rydzykowej) miłości bliźniego!
    • Gość: OBIEKTYWNIE KLER WON OD MIASTA! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:07
      NIE ZYJE W PANSTWIE WYZNANIOWYM ZEBY KLER MI MOWIL CO MAM ROBIC W NIEDZIELE ITD,
      ALE W RADOMIU OCZYWISCIE KATOLAND RZDAZI I SIE WPIER****LA W KAZDY DETAL
      A PROKLERYKALNE PACHOLKI I NAWIEDZONE DEWOTY WTÓRUJĄ ZAKLAMANEJ OPIERDA***JACEJ
      SIE CZARNEJ MAFII W SPODNICACH

NIE KAZDY JEST KATOLIKIEM I NIE KAZDY BEDZIE PZRESTRZEGAL KLERYKALNYCH
      IDIOTYZMOW I ZABOBONOW
      • Gość: Marysia Re????! IP: *.udn.pl 15.08.04, 14:12
        A co się stało u ciebie z kulturą, pewnie kler ci ją zabrał.
      • Gość: Kogut Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:20
        Tak mówią t.zw. światowcy, tak? Jesteś jednym z nich?
        Ja nie należe do żadnego kleru, do kościoła za często nie chodzę bo nie wszyscy
        księża mi odpowiadają ale WIARY mam za dwóch, trzech lub więcej!!!
        WIARA jest we mnie. Komunizm mi jej nie odebrał, nie obrzydziła mi jej nawet ta
        znikoma część złych księży, z którymi się nie zgadzam to tym bardziej takie
        śmiecie jak ty nie zmienią tego. Tu nie chodzi o popieranie jakiś czarnych!
        Tu chodzi o WIARĘ, to co jest we mnie, co jest mną, co jest mną!!!
        I wara ci od tego ty "światowcu" ze słomą w butach, dla ktorego "światową"
        rozrywką jest szlajanie się po marketach.
        • Gość: OBIEKTYWNIE Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:51
          TO IDZ OPLAC CZYNSZ,OPLATY BIEZACE I INNNE RACHUNKI -SWOJA WIARA

MOZE UZNAJA JĄ JAKO NOWA WALUTE
          QWA ALE NAIWNOSC CIEMNOSTA:||||||||

PS IDZ DO KSIEDZ I POWIEDZ ZE NIE MASZ NA CHLEB - HAHAH ZOBACZYSZ JAK CIE
          WSPOMOZE- TO CIS IE NIEDOBRZE ZROBI PIEDZEJ NIZ DA CI 2 ZLOTE
          • Gość: Kogut Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:59
            Twoją wiarą jest mamona moją, WIARA W TRÓJCĘ ŚWIĘTĄ. I nazywaj mnie jak chcesz.
            Nie wiem tylko co faryzeusze mają do mojej wypowiedzi? Ni przypiął ni
            przyłatał. Ale zapewne jesteś jakimś czerwonym kmiotkiem, który nauczony w domu
            wszystko potrafi komuś przypisać.
            • Gość: OBIEKTYWNIE Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 21:04
              PROKLERYKALNY WAZELINIARZU NIE ZABIERAJ GLOSU W SPRAWACH O KTORYCH NIE MASZ
              NAWET MGLISTEGO POJECIA.
              KLER DO ROBOTY A NIE PASOZYTOWAC NA SPOLECZENSTWIE.
              MAFIJNA PASOZYTNICZA KASTA
            • Gość: wierny Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.udn.pl 15.08.04, 21:06
              "Nie każdy, który mi mówi: Panie, Panie - wejdzie do Królestwa Bożego" -chyba wiesz, Kogucie, kto to powiedział?
        • Gość: wierny Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.studiosquassabia.it / *.studiosquassabia.it 15.08.04, 15:18
          Jeśli czytałeś kiedykolwiek Pismo św. (Nowy Testament), to chyba pomijałeś wypowiedzi Jezusa o faryzeuszach. Gdybyś, Katecheto, zdawał egzamin przed Jezusem pewnie byś go oblał. To do Ciebie być może Jezus skierował słowa: Wybacz Ojcze, ale nie wiedzą co czynią!
        • Gość: wierny Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.eu.verio.net 15.08.04, 15:24
          Przepraszam Katechetę. To co napisałem wcześniej kierowałem do Koguta. Jest mi, Katecheto, przykro, że niezasłużenie Ci się dostało. Przepraszam!
          • Gość: svooy Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.08.04, 07:35
            aja popieram wypowiedz OBIEKTYWNEGO.Co to za kraj w środku europy,gdzie ksieża
            panują i zabierają Nam kazdy złoty?Z jakiej racjimają być WYŻSI od reszty
            spolecznnstwa skoro sami staraj sie z nim RÓWNAĆ?niech placa za siebie tak jak
            i my wszyscy.Niech placa za opieke zdrowotna itd.

Ja nie chce tu oskarzac katolików czy jakiekolwiek inne wyznanie bo żadna wiara
            mi nie przeszkadza ALE!.Ale otworzcie choc na chwile oczy.Czy nie widzicie że
            kosciol chce ciagle tylko wiecej i wiecej?ze staje sie kolejnym filarem
            RZĄDZAYM tym panstwem?Zaczyna zakazywa i nakazywac?Nie powinno sie tak
            dziac.Wiara ma w skromności i przyzwoitości gromadzic ludzi i im pomagac.A nie
            na odwrót!
            Nie zycze sobie (bedac wolnym czlowiekiem)zeby religia ZMUSZALA mnie do pojscia
            do kosciola czy tez zrobienia jakiejkolwiek ineczj rzeczy wbrew woli.

Wy tu piszecie ze Wyborcza to Sld - to po co czytacie tą gazetę?Po co piszecie
            cos na jej forum?przecie to sld.A Ja Wam moge napisac że kosciol przeforsowal
            slynny radomski ZAKAZ w osobie pana radnego L. i mi sie to wcale NIEPODOBA.A co
            gorsza-w tym miescie nie moge swobodnie wyrazic swojej opinii i wyrazic swojego
            niezadowolenia.

• Gość: MRad Re: KLER WON OD MIASTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:46
              Cos nowego!! To teraz księza zabieraj nam każdy zloty:) (w latach 20 i 30 w
              Niemczech podobno to byli żydzi)!!! Co tam jakieś afery z SLD jakieś 4 mln
              wyprowadzone na Cypr itd.!!!!!!! wszystkiemu sa winni ksieza i religia w
              szkolach?!!! Bravo!!!!!!(a jeszcze całkiem niedawno wydawało mi się ze młodzi
              sld-owcy wyrosną na prawdziwa europejska lewice i nie mogłem się po tej stronie
              doczekać zmiany pokoleniowej, czuje się rozczarowany, bo to takie same betony
              jak ich starsi koledzy i będą używać takich samych SB-cko -Stalinowskich metod)
              Wyobraź sobie ze mnie nikt nie zmusza do dawania na tace!!! i dalej będę to
              robił, bo taka mam ochotę!!!! Ty zapewne i tak nie dajesz, bo do kościoła nie
              chodzisz, wiec proszę uświadomcie mnie wszyscy, o czym ten koleś mówi!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka