Dodaj do ulubionych

AirShow 2015 w Dęblinie!!!

08.07.14, 21:13
"W związku z przeprowadzanymi cywilnymi operacjami lotniczymi cywilnego portu lotniczego w Radomiu, Organizator AirShow nie może zapewnić bezpieczeństwa zarówno załogom wojskowych statków powietrznych, jak również zgromadzonej na terenie pokazów publiczności. W związku z tym zapadła decyzja o zorganizowaniu AirShow w Dęblinie".

Juz wszyscy obsmiewaja lotnisko-widmo w Radomiu i nikt, nawet cywile, nie chce miec z nim nic wspolnego.

Ja dodam, ze teraz, zeby "zwiedzic" trzeba przechodzic przez kontrole bezpieczenstwa, jak na JFK, czy Heathrow. Siwak z Orlem powinni wystapic z kontr-oswiadczeniem i powiedziec cos w stylu: "Zrezygnowalismy z udostepnienia lotniska cywilnego na czas AirShow 2015, bo boimy sie, ze lud nam antene rozbierze, jak ich wpuscimy po przetrzepaniu, co nam ja jeszcze buduja, a i ruch pasazerski mamy miec taki, ze nie bedzie miejsca na zadne wojskowe samoloty".

No coz, jaki prezydent, taka organizacja. ;-)

22-23 sierpnia 2015 - lotnisko wojskowe w Dęblinie zaprasza.
Obserwuj wątek
    • po-pzpr czerwono-różowo menda znowu jątrzy 08.07.14, 21:28
      Mówił ci już ktoś że jesteś zwykła mendą? Taką mała kur.wą żywiącą się krwią Radomia.

Chętnie poznałabym twoją tożsamość. Nie po to żeby ci wje.bać, ale najzwyczajniej w świecie

nacharchać ci w ryj. Za mój Radom.

____________________________________________________________________________

MOŻLIWOŚCI REGENERACYJNE BEZINTERESOWNEGO SKU...SYŃSTWA SĄ NIEOGRANICZONE - obraz prorządowych mediów w Polsce
      • l_oeil_du_spectateur Re: czerwono-różowo menda znowu jątrzy 08.07.14, 23:19
        Czy to tak po radomsku? Te bluzgi i sugestie spod znaku "co bym zrobil gdybym..."? Doskonala wizytowka dla miasta, ktore tak kochasz. Sam pokazujesz skad jestes.

A "czerwono-rozowo" nie jezdem. Jezdem jeno zielono, alem nie krowo, ani ufo. Czem jezdem wienc?*

-------------------------------------------------------------------
        * wytlumaczenie: zdania w jezyku po-pzpr, zeby zroumial.
    • jareal Re: AirShow 2015 w Dęblinie!!! 08.07.14, 21:45
      Masz link, który potwierdziłby tę informację ? Jeżeli jest prawdziwa to może nasza prasa rozpropaguje ten kolejny "sukces" ekipy Kosztowniaka. Zresztą AS nam niepotrzebny. W Radomiu bawimy się najlepiej na Wigilii na deptaku oraz uczestnicząc w różnych procesjach oraz jasełkach.
      • l_oeil_du_spectateur Re: AirShow 2015 w Dęblinie!!! 09.07.14, 01:19
        Prasa ma numer telefonu do rzecznika AS, mam nadzieje. Niech zadzwonia i zobacza co im powie. Niech pozniej zadzwonia do kosztownego i zobacza co ten im powie. Taki artykulik porownujacy jedna wersja z druga moze pare rzeczy znow wyciagnie na swiatlo dzienne.

jareal napisał:

> Masz link, który potwierdziłby tę informację ? Jeżeli jest prawdziwa to może na
        > sza prasa rozpropaguje ten kolejny "sukces" ekipy Kosztowniaka. Zresztą AS nam
        > niepotrzebny. W Radomiu bawimy się najlepiej na Wigilii na deptaku oraz uczestn
        > icząc w różnych procesjach oraz jasełkach.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 08.07.14, 23:15
      Czyli wygląda na to, że "polityka" medialnego rozgłosu ("w Radomiu lada chwila będzie od kilku do kilkunastu samolotów tygodniowo...!!", "... lotnisko obsługiwać będzie milion pasażerów rocznie...!!" itp itd) backfired a więc przyniosła gorsze efekty.

Bo choć argumentami ZA Radom mógł poważnie przebić poważne argumenty PRZECIW strony wojskowej (rocznica - owszem, podniosła sprawa), to tego typu retoryka rozgłosu raczej zaszkodziła organizacji imprezy w R-miu.

Nie wiem, może w Dęblinie bardziej wierzą w te zapewnienia o drugiej Ławicy (czytaj: może w Polsce łatwiej uwierzyć, że coś sensownego z tego Sadkowa jakimś cudem będzie...).
      Będąc poza Polską i to w jednym z krajów "emigranckich", patrząc na sprawę wnikliwiej w żadne cuda w sprawie lotniska w R-miu się raczej już nie wierzy...
      • l_oeil_du_spectateur Re: Re 08.07.14, 23:32
        A ja wierze! Wierze, ze pociagnie miasto na samo dno, wierze, ze jak juz zbuduja DVOR/DME, znajdzie sie kolejne wytlumaczenie, dlaczego lotow nie ma, wierze rowniez w to, ze go nie zamkna, bo Radomianie wierza, ze cos moze na nim kiedys wyladuje. Dlaczego? Bo wierza w kosztownego, wierza siwemu i orlowi i wierza w pisowski populizm i w to, co ksiunc z ambony rzeknie. Jak przestana wierzyc, to siwy z kosztownym znow wyskocza z jakims pomyslem, jaka to wspaniala inwestycja i Radomianie, jak w transie, znow uwierza. Ja wiec wierze! Wierze i sie smieje, bo to wszystko to lepsze niz komedia.

P.S. A z tym obosiecznym mieczem propagandowym, to masz stuprocentowa racje. O ile siwy wlazi w tylek kosztownemu i wice-wersa i kochaja sie niezmiernie, o tyle wojsko ma tego typu ukladziki w glebokim powazaniu...i stad decyzja.

A swoja droga, jak oni chcieliby te kilkadziesiat, czy nawet sto tysiecy ludzi, ktore to niby zawsze sie zjawiaja na AirShow przepuscic przez kontrole bezpieczenstwa, zakazac wnoszenia czegokolwiek, lacznie z napojami, a w reszcie zabezpieczyc te kilka kawalkow infrestruktury cywilnej przed ciekawskimi? Przeciez po czyms takim konieczna by byla kolejna inspekcja bezpieczenstwa? Ponadto, jesli otworza granice, to po wejsciu na plyte ludzie beda eksterytorialni i co wtedy? Jak tak jeden z drugim sie potna nozami np? :-)
        • ja_wemur Re: Re 09.07.14, 16:03
          poproście może aby postawiono wasze biurka obok siebie śmiedzące urzędasy :-)
          Przynajmniej na forum będzie normalniej
          • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.07.14, 16:50
            Jakie urzedasy? Upadles na glowe?
            Jakbym byl urzedasem, w ogole bym sie nie odzywal, bo byloby mi dobrze, cieplo i bezpiecznie u pulchnego kosztownego za pazucha.
            • ja_wemur Re: Re 09.07.14, 16:55
              Urzędas to stan ducha a nie zawód.
              • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.07.14, 17:19
                Juz wyzej wyjasnilem po-pzpr, ze nie jestem "czerwono-rozowo".
                Nie jestem rowniez "urzedasem".
                W powyzszym wpisie, wydaje mi sie, ze doskonale rowniez opisalem kim jestem, jednoczesnie zadajac o to pytanie.
                Niestety odpowiedzi o tym kim jestem nie uzyskalem.
                No, alem zaden z powyzszych.
                • ja_wemur Re: Re 09.07.14, 17:28
                  Nie interesuje mnie kim jesteś, nie interesuj się kim ja jestem.
                  Interesuje mnie o czym piszesz, interesuj się o czym ja piszę.
                  A wnioski nasuną się same...
                  • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.07.14, 17:45
                    Wracajac wiec do lotniska-widma i przeniesionego do Deblina AirShow...
                    • ja_wemur Re: Re 09.07.14, 17:49
                      Punkt za poczucie humoru :-)
                      Bardzo ci dają popalić na tym lotnisku ?
                      • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.07.14, 18:02
                        No wlasnie nie. Kaza tylko przez dziesiec godzin dziennie wpatrywac sie w horyzont i modlic, zeby cos przylecialo.
                        Ma byc tez zorganizowana pielgrzymka do Czestochowy, zeby AirShow zwrocili na chwale miasta i nim rzadzacych.
                        Zreszta. Praca super. Nic nie trzeba robic, lezymy sobie na lezaczkach, opalamy sie, a miasto nam placi.
                          • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.07.14, 19:21
                            :)
                            A ten kanal ogladamy, w przerwach w modlitwie o loty. Nasz ulubiony, bo tyle tego ostatnio sie dzieje, zwlaszcza w okolicach Radomia, ze chcemy wiedziec co bedzie, jesli bedzie. Prezes mowi, ze to czesc naszego szkolenia zawodowego.

www.youtube.com/channel/UC6efatOfdyCTJLVnvsrMJ4A
                        • ra_alium Re: Re 03.03.15, 12:49
                          No i co l_oeil_du_spectateur twoje wypowiedzi na tym forum na temat Air Show 2015 można skomentować dowcipem o tłumaczeniu przemówienia Breżniewa w Chinach przez chińskiego tłumacza.Cały czas chińczyk mówił jedno słowo a na koniec powiedział dwa słowa. Gdy spytał się jakie to słowa to usłyszał że chińczyk mówił cały czas jedno słowo :
                          • l_oeil_du_spectateur Re: Re 03.03.15, 18:07
                            Zmienila sie wladza, wiec udalo sie sciagnac te watpliwej jakosci impreze do Radomia. Cieszyc sie nie nalezy, bo placic za nia bedzie miasto i zadnego z niej pozytku nie ma, bo to zwykla pokazowka.
                            A co do pie...nia, to twoj kosztowny pie...l w sierpniu, wrzesniu, pazdzierniku ub.r. jak to wszystko juz dogadane, podpisane i wspaniale ( jak cale jego rzady ).
                            Deblin mial sie przygotowywac i nawet zaczal. Gwarantuje Ci, ze jakby kosztowny byl caly czas u sterow, imprezy w Radomiu by nie bylo.
                            P.S. Dla mnie to jeszcze lepiej, bo mam zamiar zlozyc wniosek o odszkodowanie za halas ( smaoloty ), niedogodnosci w dojezdzie do posesji (objazdy ) i zagrozenie mienia prywatnego ( cala halastra, ktora sie zjedzie nie wiadomo skad ). Tak wiec i tak jestem na wygranej pozycji, madralo. :-)
    • kkes Re: AirShow 2015 w Dęblinie!!! 10.07.14, 21:57
      img.sadistic.pl/pics/1fea94436cbe.jpg
      • l_oeil_du_spectateur Re: AirShow 2015 w Dęblinie!!! 03.03.15, 18:08
        Sie powtarzasz. Na nic innego cie nie stac, czy to po prostu szczyt twoich mozliwosci intelektualnych?
        • lechujarek_wolski Re: AirShow 2015 w Dęblinie!!! 03.03.15, 18:44
          Gostek pisze to co mu każą w "centrali" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka