Dodaj do ulubionych

CHAMSCY LEKARZE !!!

IP: *.udn.pl 01.10.04, 08:50
Dlaczego w Radomiu bardzo często spotyka się gburowatych lekarzy, traktują
pacjenta jak śmiecia i potencjalnego wroga tym bardziej, że są bardzo słabi w
swoim fachu. Byłem w wielu miastach i tam lekarz rozmawia z człowiekiem po
ludzku a nie ryczy. Przeważnie to dotyczy lekarzy , którzy mają jakieś tam
etaciki w przychodni, ażeby był opłacany ZUS. Prywatnie są chyba totalnie
inni. I jeszcze jedno wypisują recepty z lekami, które później okazują się
lekami 100% chybionymi ale pacjent płaci. Mam propozycję żeby wpisywać tu
lekarzy ludzkich i dobrych a także tych jak ja to nazywam „od bydła i trzody
chlewnej”.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 09:03
      w Radomiu strach chorowac, bo nie ma zadnego lekarza, ktoremu mozna by zaufac i
      pokladac nadzieje w jego "umiejetnosciach". dlatego wszyscy jezdza sie leczyc
      poza to miasto. moje doswiadczenia z radomskimi medykami sa brutalne -
      spartaczonymi operacjami przyczynili sie do kilku zgonow wsrod bliskich i
      znajomych! np. dr Sander (nie wiem czy jeszcze leczy ale usmiercil bliska mi
      osobe zlym rozpoznaniem i katastrofalna operacja)...
      • Gość: obserwator Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 09:11
        mojej znajomej zrobili operację w zeszłym tygodniu, a w przywszły ponioedziałek
        kroją znowu, bo coś im nie wyszło. ZGROZA!!!
      • Gość: rym Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 01.10.04, 17:23
        w Łodzi na AM był jeden docent który zawsze mawiał do studentów "uczcie się bo
        jak nie to pójdziecie leczyć do Radomia" nic dodać nic ująć
        • Gość: mami Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 10:21
          Docenci, jak wiadomo, dzielili się na habilitowanych i mianowanych.
          Habilitowany musiał wydać 10 prac naukowych drukiem, a mianowany musiał wydać
          (komunistom) 10 kolegów. Ten z Łodzi zapewne był mianowany sądząc po kulturze,
          którą prazentował. Zaś Pan Rym zapewne studiował w łódzkiej AM, skoro tak
          dobrze zna owego docenta, ale z całą pewnościąjej nie ukończył.
          • Gość: obserwatorpozytywn Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 13:05
            Może jej nie ukonczył, ale za dobrze ocenia sytuacje i przedewszystkim nie
            szkodzi.
        • Gość: KASIA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 26.01.05, 21:06
          Na AM w Warszawie również bardzo często można usłyszeć "po co się uczyć
          w Radomiu też można świetnie leczyć." I jak tu ufać radomskim lekarzom (rzeźnikom)
        • Gość: kasia Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:42
          to ,że jeden lekarz w radomiu sie tak zachowuje to nie znaczy że wszyscy są
          tacy sami
          • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.03.05, 22:06
            Z dyskusji na tym forum wynika, że chamstwo i niekompetencja są tu raczej
            regułą, a nie odosobnionymi przypadkami.
        • Gość: gość Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.05.05, 19:40
          taaaaaaak, bo jak wiadomo lekarze w ŁODZI to dopiero coś, co za bzdura,
          naprawdę, cała rzecz w tym, ze albo ktoś ma serce do tego zawodu, albo nie i
          niewiele ma to wspólengo z wielkościa miasta, w którym pracuje; można być
          skurczybykiem pracując w dużym uniwersyteckim mieście, można być świetnym
          lekarzem na prowincji, w małej wsi, pracując "u podstaw"
      • Gość: pacjentka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.116.udn.pl 14.10.04, 09:53
        jest lekarz, któremu można zaufać. Wprawdzie ma stado pacjentek, ale mam wra żenie, że wszystkie pamieta. Jest taktowny,ale stanowczy, uprzejmy. Przy tym ma olbrzymią wiedzę, której nie musi udowadniać, przepisując kupę niepotrzebnych lekarstw. Udowodnił swoje kompetencje, bo na początku wszelkie jego siagnozy sprawdzałam w Internecie i u innych lekarzy. Mówię o DOKTORZE ALEKSANDRZE ANANICZU, ginekologu-położniku.
        • Gość: AS Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 12:59
          Jemu też zdarzyła się wpadka, przez co dziecko znajomych musiało przechodzić
          operację nerek.
          PS.Nie mam nic do niego.
        • Gość: Olek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 15.10.04, 15:22
          sprawdzanie diagnoz jednych lekarzy u drugich lekarzy jest skończonym
          kurewstwem teraz przynajmniej wiem skąd sie biorą kolejki w przychodniach.A nie
          wystarczy tylko internet?
        • Gość: rencistka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 01:27
          Do pacjentki: Sprawdź co wyprawia w Sądzie jako biegły - "uzdrowiciel
          cudotwórca" - hahaha!!! Doktorku zwichnołeś sobie karierę tym Sądem.
          • Gość: bob Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 07.01.05, 22:15
            Co za jeden?
        • Gość: xyz Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.145.* 21.06.05, 10:13
          Mojej rodzącej żonie powiedział, że niestety nie może jej pomóc, bo jest już
          zmęczony i położne sie nią zajmą. Notabene tym kobietom należą się słowa
          uznania i wielkiego szacunku za ich podejście do pacjentki.
        • Gość: ewa Re: CHamscy lekarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:10
          Co ty opowiadasz, chodziłam do Ananicza i więcej nie będę. Nie prowadzi kartotek
          pacjentek, umawia po pięć kobiet na tę samą godzinę, przez co ciężarne czekają
          po 2 godziny na niewygodnych krzesłach.Co do jego pamięci, to masz rację, że
          tylko masz wrażenie, że zna pacjentkę, za każdym razem ( a chodziłam 7 miesięcy)
          pytał się jak się nazywam.Czasem przyjmował w szpitalu w godzinach swojego
          dyżuru, na szpitalnym sprzęcie, oczywiście za opłatą, oczywiście też się
          czekało. Jest zalatany, niepozbierany, zabałaganiony. Co do wiedzy, nie mogę się
          wypowiedzieć, bo ciąża dobrze przebiegała, a mnie nic nie dolegało, poza tym nie
          jestem lekarzem.Może jest świetny w swoim fachu,ale skoro płacę dużo za wizytę,
          to wymagam, aby lekarz te 15 minut poświęcił mnie, a nie rozmowom przez telefon
          z innymi pacjentkami.Zupełną odwrotnością jest dr Wróblewski- rzeczowy,
          konkretny, posiada czysty, przyjemny gabinet z całym potrzebnym sprzętem
          medycznym, prowadzi komputerową kartotekę.
          • Gość: remi Re: CHamscy lekarze!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.03.06, 20:09
            zgadzam się, że na Staszica w przychodni są dobrzy lekarze pediatrzy, miałam do
            czynienia z doktor Maksym i Batory. Obie sympatyczne i życzliwe. Leczenie
            zawsze trafione. Man szacunek szczególnie do doktor Batory, bo myślę, że nie
            tylko jest dobrym lekarzem, ale dobrym człowiekiem w ogóle. Miałam okazję sie o
            tym przekonać i nie chciała prezentu, było to kilka lat temu. Natomiast lekarze
            dla dorosłych w tej samej przychodni, korzystałam trzy razy, dość nieprzyjemni,
            chociaż doktor Liss, nie wiem, czy jeszcze tam pracuje, dobrze zdiagnozował i
            dobre leki mi pzepisał, ale był gburowaty i więcej do niego nie poszłabym
      • Gość: ANAN Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 01:20
        ODZIAŁ NEUROCHIRURGICZNY NA JÓZEFOWIE. Nie wszędzie jest źle. Jestem po
        poważnych operacjach kręgosłupa. Chodzę. Wielkie dzięki również za mamę.
        Wspaniali lekarze i personel. Podobne zdanie mam o odziale neurologii tegoż
        szpitala. POzdrawiam.
        Przeciwieństwo stanowi oddział neurologii przy ul.Tochtermana. W sposób
        szczególny nie pozdrawiam dr. H. Jędraska (neurolog), który powinien wrócić do
        książek. Współpracując z firmami farmaceutycznymi przepisuje (w poradni)
        pacjentom drogie, nie trafione leki. Nie potrafi zdiagnozować. Podobnie
        w odziale, z którego wypisuje się pacjentów ze schorzeniem neurologicznym
        jednak bez rozpoznania. Wyróżnia się tu dr Warwas - swiom chamstwem.
        Pewnie nie wszyscy są tam chamscy i bez pojęcia, ale wystarczą mi ci dwaj aby
        zdecydowanie unikać pobytu w tym oddziale.
        • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.10.04, 16:01
          Też serdecznie pozdrawiam personel neurochirurgii z Józefowa - kompetentni,
          uprzejmi lekarze, personel pomocniczy też w porządku. Myślę, że duża w tym
          zasługa ordybatora, doc. Pastuszki. Regułą chyba jest, że na oddziałach
          kierowanych od lat przez tych samych radomskich "fachowców" dzieje się źle, a
          tam, gdzie szefują ludzie napływowi (najczęściej z akademii medycznych)
          sytuacja jest diametralnie inna.
          • Gość: wawiak Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.kkcmkp.pl 28.10.04, 16:53
            Ludzie!! Wradomiu tylko ryba nie bierze.Prawie wszyscy lekarze biorą i to
            dużo.Znam to środowisko bardzo dobrze.Najgorsze jest to że biorą za nic,
            n-chirurdzy, Ha ha popatrzcie na ich domy prawda panie lekarzu
            Zagata,Pasierb,Kasperski itp,do nauki i dopiero wystawiaj łapę po
            pieniążki.Wiele można by tu pisać ale szkoda cennego czasu na tych
            znachorów.Nie dotyczy to wszystkich.
          • Gość: ANAN Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:07
            Doktorku - nie umniejszam zasług obecnego ordynatora, ale ten oddział znam
            jeszcze z ul. Tochtermana i mile wspominam panującą tam atmosferę. Wydaje mi
            się, że doc. Pastuszko miął szczęście trafić do dobrze kierowanego oddziału - i
            tak trzymać.
            • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.10.04, 22:45
              W czasach, gdy oddziałem kierował Kasperski (jeszcze na Tochtermana) sytuacja
              była chyba jednak inna (że przypomnę głośną sprawę zmarłego tam chłopca, wraz
              ze wszystkimi przyległościami).
              • Gość: ANAN Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:19
                Neurochirurgia to bardzo ciężki oddział. W czasie pobytu tam (w ubiegłym
                miesiącu) bywały dni kiedy umierało 2-ch pacjentów. Czy to też wina ordynatora?
                Smirć bliskiej osoby jest ogromną tragedią (wiem coś o tym) ale tak naprawdę to
                chyba nie decydują o tym lekarze.
                Błędy popełniamy wszyscy. W przypadku lekarzy w grę wchodzi życie. Oby mieli
                ich jak najmniej.
                Ja naprawdę mam za co dziękować neurochirurgom.

• izunia731 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 09.10.05, 20:04
                a co to za chlopiec byl co sie z nim dzialo/
      • Gość: koles Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 11:20
        Mam wrażenie , ze nikt z wypowiadających się na tym forum nie ma zielonego
        pojęcia o tym co mówi. NIe wiem czy komuś wykształconemu ( a z pewnościa
        wykształcenie medyczne jast najtrudniejsze do osiągniecia)chciałoby sie
        pracować za jakieś 1000 zlotych. Dodam tylko , ze nie są to jakieś nedzne
        studja gdzie 3 lata obija sie równo , a 2 kolejne pisze sie jakąś nic niewartą
        magisterską prace , którą jeszcze w połowie sie przepisze z innych
        żródeł.Trwają 6 lat i dopiero po tym okresie prawdziwa medycyna sie zaczyna na
        dobre , ze niejednokrotnie dopiero w wieku 40 lat możesz powiedzieć , ze wiesz
        coś i masz doświadczenie w swojej dziedzinie. Wiem cos o tym sam studjuję na 3
        kierunkach , mam porównanie i wiem jak postępują moi rówieśnicy. Odziwo do tych
        Z AM nie mam zarzutu.Mam wrażenie ,że obecnie w Polske jest straszna nagonka na
        lekarzy .Przerażają mnie rozmowy dwóch osób w której jedna zarzuca lekarzowi,,
        a ten dureń nie znał dawki leku homeopatycznego - a po jaką cholerę ma znac ,od
        tego sa tabele , on ma wiedziec jak on dzieła. BArdzo chciałbym wiedzieć jak
        państwo szanowne samych siebie wyleczyłoby , skoro to takie łatwe i
        byle ,,dureń ,, potrafi. Tacy ludzie pokazują tylko swoją głupotę wypowiadająć
        sie o lekarzach w taki sposób. Nie mogę sie doczekać czasów w których lekarzy w
        Polsce zabraknie .Ma to miejsce już na Zachodzie Europy .Tam jest właściwe
        podejście do tej grupy zawodowej . Bo ludzie wiedzę co to znaczy czekać 2
        tygodnie do lekarza kiedy ma sie grypę. Polskim pacjentom przydałaby sie taka
        lekcja zycia i szacunku . Od razu docenilibyscie to co mieliscie ..
        • Gość: franz Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.130.udn.pl 07.02.05, 16:10
          Zaden szanujący się lekarz nie wypisze leku homeopatycznego. Nie ma żadnych
          wiarygodnych badań naukowych, potwierdzających ich skuteczność. Trzeba zreszta
          być idiotą, żeby wierzyć, że jak się lek wielokrotnie rozcieńczy i parę razy
          potrząśnie, to będzie mocniej działał.
        • Gość: Pacjentka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:15
          Koleś, Ty chyba nigdy nie musiałeś dostać się do lekarza. Spróbuj a
          przestaniesz pisać takie brednie. Np. na rehabilitację czeka się w Radomiu
          conajmniej pół roku, do alergologa z dzieckiem - tylko raz w miesiącu 21-go są
          zapisy na następny miesiąc, do onkologa musisz stać niemal całą noc a przy
          okienku okazuje się, ze już nie ma numerków itd... . Wszystko jest do
          sprawdzenia.
          Życzę zdrówka.
    • Gość: knur Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 09:49
      Mój kolega miał wypadek – połamał się, radomscy ortopedzi dosłownie poskręcali
      go na śruby tyle tylko, że gdy zorientował się że coś jest nie tak tzn. znajomy
      lekarz powiedział mu żeby stąd jak najszybciej spierd...... było już za późno
      pojechał do Warszawy na konsultacje tam nie mogli wyjść ze zdumienia gdzie to
      zrobili oznajmiając mu że w Polsce tą metodą już się nie robi od 10 lat. Nic
      dodać nic ująć. Brawo.
      • Gość: ... Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 10:30
        mojemu ś.p. dziadkowi zaszyli w brzuchu chusteczke...
        • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 10:41
          Mojego dziadka z wylewem trzymał N. na izbie przyjęć na wózku trzy i pół
          godziny. Pacjent zszedł, błędu lekarskiego nie było, śledztwa toczą się 3 lata
          i co jakiś czas są zamykane, a po moich wołaniach, odgrzebywane od nowa.
        • Gość: głupia Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 06.05.05, 17:19
          to miał dziadek szczęscie, telefon komórkowy z wibratorem
          • Gość: baba Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.ds3.agh.edu.pl / *.ds3.agh.edu.pl 06.05.05, 18:35
            :)))
        • Gość: fr. student Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 149.156.58.* 10.06.05, 11:34
          o ile sie orientuje nie jest to wina lekarza a instrumentariuszki ktora przed
          zamknieciem brzucha ma obowiazek sprawdzic czy wszystko to co wydala lekarzom
          wrocilo do niej
          • Gość: *uj Re: chamscy lekarze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 00:05
            O ile się nie mylę to odpowiedzialny jest zawsze SZEF zespołu operacyjnego. Od
            tego jest szefem a nie sprzątaczką.
    • Gość: Tata Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 11:00
      Ja sam się zastanawiam czy nie zmienić lekarza mojej córki. Od urodzenia ją w
      razie potrzeby leczy. Nie było problemów jeśli chodziło o przeziębienia, czy
      bilanase. W przypadku dziwniego kataru, który ciągnie się przez kilka tygodni,
      nie bardzo wie co zrobić i przepisuje leki od alergii. Na szczęście potrafię
      czytać (ulotki). Przerażony byłem co ona wypisuje. Najprawdopodobniej
      wpakowałbym dziecko w poważną chorobę. Dziecko po takim leku czuło się fatalnie
      i miało jeszcze większy katar i kaszel.
      Cóż wszyscy lepsi lekarze uciekają z tego miasta, a czasem nawet z Polski -
      trochę im się nie dziwię. A my Radomianie jesteśmy skazani na znachorów
      wykonujących doświadczenia na pacjentach.
      Bardzo sympatyczna pani S.

Tata
      • Gość: zdrowy. Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:16
        to tata umie czytać.Zapłać porządnie za leczenie i będziesz miał problem z
        głowy.
        • Gość: Tata Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 11:49
          idź spać, bo pewnie popiłeś, a teraz pieprzysz głupoty. Tak się składa, że płacę
          tej pani za wizyty tyle, ile sobie życzy.
          A ty kim jesteś?
          Myślisz, że jak dobrze zapłacę, to ta pani będzie lepiej leczyć? Jak się nie
          zna, to pieniążki też nie pomogą. Nadal będzie wciskać nieodpowiednie leki (tak
          jak ty głupoty na tym forum).
          Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj

Jak naajbardziej niepozdrawiam
          • Gość: do taty Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 12:08
            Zmień lekarza tymbardziej jak płacisz.Może nie taka zła ta pani doktor skoro
            uparcie do niej chodzisz,a może to ona tobie płaci za te wizyty.Bez
            pozostawania w szacunku.
          • Gość: mami Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 10:24
            O! Wyszła słoma z butów>
            • Gość: AS Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 13:48
              Radom dyskutuje.
              Żałosne.
      • Gość: marrek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 09.10.04, 13:18
        Współczuję Twojemu dziecku, ma takiego mądrego rodzica. Ciekaw estem tylko jak
        długo przy Tobie pożyje...
    • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 11:07
      Tytuł wątku powinien być inny: głupi, skorumpowani i chamsccy lekarze. Bo
      chamstwo jest rzeczą przykrą (szczególnie u lekarza), ale głupota jest
      niewybaczalna, bo powoduje cierpienia i (nierzadko) śmierć człowieka. Gdyby
      robili co do nich należy, nawet będąc chamami, to myślę, że moglibyśmy im
      przebaczyć. Ale nieuctwa i łapówkarstwa - nigdy.
    • Gość: lek. Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:10
      jak jesteś bydle to nie dziw się że ciebie tak traktują. Popatrz na chamskich i
      agresywnych pacjentów którym się wydaje że wszystko im wolno.Popatrz na siebie
      a potem krytykuj innych
      • Gość: do doktorka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 11:30
        prosze cie arogancki lekarzu, nie odzywaj sie tu wiecej, ty pwnie nie wiesz co
        to sa problemy ze sluzba zdrowia, bo ci kolesiue wszystko zalatwiaja, ale
        przecietny pacjent ktory placi mnostwo kasy na sluzbe zdrowia dostaje od was
        gowno! a niedawno byla sprawa Ewamedu, gdze lekarze na bezczelnego, wrecz na
        chama okradali NFZ wpisujac falszywe liczby wizyt, dane pacjentow itp. i biorac
        za to refundacje... to kropla w morzu waszych skandali. wiec doktorku wynos
        sie z tego forum i nie obrazaj pacjentow!!!!
        • Gość: do tego "płatnika" Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:41
          A ile ty płacisz na NFZ? Pewnie nic.Najwięcej "ujadają" ci co nic nie płacą.
          • Gość: płatnik Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 12:22
            jestes dowodem na to, ze lekarze to aroganckie chamy, dlatego po(d)pisuj sie
            dalej w tym watku...
            • Gość: do płatnika Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 12:44
              A ty się zdecyduj jak się po/d/pisać i nie obrażaj nieznanch ci ludzi.Jak masz
              jakieś kompleksy to udaj się do....znachora. A z tym dziadkiem z chustą w
              brzuchu to przesadziłeś.Nie przyznaj się na forum bo rodzinę oskarżą o
              przywłaszczenie mienia szpitalnego.
              • Gość: płatnik do doktork Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 13:46
                przeceniasz swoja bystrosc. ale zmieniles moje zdanie o srodowisku lekarskim -
                na gorsze. bez odzewu.
        • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 14:11
          Myślę, że ta tyrada jest skierownana do internauty, który podpisał się lek., a
          nie do mnie. Ja nie jestem lekarzem, a pacjentem. Pozdrawiam zbulwersowanych
          pacjentów (w szczególności tego, który pomilił nicki) i mądrych lekarzy
          (których na tym forum nie ma). Trochę bez sensu ich pozdrawiać, skoro ich nie
          ma. Ale może chociaż jakiś jeden...
      • Gość: lekarzbydlak Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 13:11
        Dzieki tym "bydlakom" ty Ćwoku mozesz pracowac i brać lapówki. Bys tak zgnił z
        cierpienia
    • Gość: A Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 01.10.04, 12:01
      ja mam rózne doświadczenia, ale sa wśród nich i te pozytywne- u narodzonego
      dziecka pediatra rozpoznała wadę serca wrodzoną(ginekolog nic nie zauważył mimo
      kilku USG)i następnego dnia mała była w Centrum Zdrowia Dziecka (tylko dzieki
      tej pani doktor, chwała jej za to). Co do ortopedów - to sa wśród nich tez
      nieźli, z rozstraskanego biodra i nogi potrafili w pól roku wyprowadzić młodego
      chłopaka tak, że teraz kustyka tylko o jednej kuli.
    • Gość: Jaś Fa so la si do Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.stat.gov.pl 01.10.04, 14:36
      Podsumowując mozna stwierdzić że dowcip z lat 60-tych ubiegłego wieku jest
      wciąż aktualny:

Czas egzaminów. Profesor do miotającego się studenta 1 roku medycyny.
      - Proszę pana, musi się na początku zdecydować, czy pan chce zostać lekarzem,
      czy chce pan pracować w Radomiu?

Pokutuje to do dzisiaj. Smutne? Niestety.
    • Gość: radomianin Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 15:32
      O czym gadać parę lat temu ok. 7 uciekłem dosłownie spod skalpela – diagnoza
      lekarza radomskiego OPERACJA!!! Pojechałem na konsultacje do Lublina do
      jakiegoś profesora on mnie nawet nie badał powiedziałem czym się zajmuję i co
      mi dolega od razu rozpoznał chorobę trwało to może 5 min. Przepisał mi leki
      brałem przez tydzień i do dzisiaj jest wszystko ok.
    • Gość: rodzic Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 17:10
      Kilka lat temu poszedłem ze swoją roczną córką do lekarza pediatry, na początku
      zostaliśmy razem z żoną delikatnie mówiąc zjepani za to że żona od 5 miesiąca
      przestała karmić piersią poczym pani dr zbadała dziecko i przepisała leki
      wcześniej pytając droższe czy tańsze ja oczywiście odpowiedziałem lepsze,
      zapłaciłem za nie ok. 100 zł. Jednak po kilku dniach choroba nie ustępowała.
      Przypadkiem zadzwoniła moja znajoma lekarz z innego miasta i opowiedziałem jej
      o dolegliwościach mojego dziecka jak i o lekach jakie jej przepisała pani dr ,
      znajoma kazała mi natychmiast zaprzestać je podawać i kupić dosłownie za grosze
      inne, po pierwszym dniu zauważyłem istotną poprawę u córki. Apeluję do lekarzy:
      pieniądze rzecz nabyta raz są raz ich nie ma ale zdrowie jest jedno, a
      leczenie nie powinno się odbywać na zasadzie loterii bo przychodnia to nie
      kolektura toto. Od tamtej pory unikam radomskich kapo-lekarzy.
    • Gość: bydle Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 17:16
      Ludzie walić im po nazwiskach, dzięki temu może uratujecie komuś życie.
      Wpisujcie też tych dobrych w swoim fachu.
    • Gość: ktoś Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 17:49
      jakies cztery latatemu, moja siostra (wowczas w 9 miesiacu ciazy) pojechala do
      szpitala, bo zle sie czula(termin byl za niecale 2 tygodnie), przyszedl
      chirurg, popatrzyl sie na moja siostre, zbadal(!?!) i stwierdzil, ze to
      wyrostek!!!!!!!! siostra zwiala stamtad, pojechala do Lublina i urodzila zdrowa
      coreczke:)) POzdrawiam chirurga
      • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 18:35
        Właśnie, czego się boicie? Nazwiska.
    • Gość: OBIEKTYW COS POZYTYWNEGO MOZE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 18:46
      JA CHCE POWIEDZIEC O EWIE SOBIESKIEJ Z PRZYCHODNI NA MICHALOWIE,BARDZO
      RZECZOWA KOBIETA,NIE JEST WYNIOSLA,SZANUJE PACJANTOW I ZAWSZE SA DO NIEJ
      KILEJKI.
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: COS POZYTYWNEGO MOZE IP: 193.111.144.* 01.10.04, 18:51
        Kiedyś był dobry dr Girduszewski, ale teraz jakby mu zwisało.
        • Gość: OBIEKTYW COS POZYTYWNEGO MOZE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 01:05
          CHYBA RACZEJ"GIERDUSZEWSKI"-TAK,RACJA KAZDY CHYBA JZU OLEWA PACJENTOW W
          PRZYCHODNI....
        • Gość: zmartowiny Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:28
          Gierduszewski, niezly lekarz, tyle tylko, że on już nie żyje. W przychodni
          Michałów jest nawet tablica pamiątkowa mu poświęcona.
      • Gość: ilecka Re: COS POZYTYWNEGO MOZE IP: *.cust.tele2.it 14.10.04, 13:31
        masz racje, ostatnio to moja osobista pani doktor... przynajmniej mi anemie
        wykryla!! bo wczesniej nikt nie wiedzial o co chodzi...
        b. fajna
        • Gość: MIKI Re: COS POZYTYWNEGO MOZE IP: *.udn.pl 26.01.05, 21:33
          No moja droga anemie to i potencjalny człowiek rozpozna wystarczy zrobić badania. Na wynikach są normy wystarczy uważnie przeczytać . A tej pani doktor nie oceniaj pochopnie.
      • Gość: pacjentka Re: COS POZYTYWNEGO MOZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 02:58
        Czy Pani Ewa, to żona Wieśka neurichirurga, którego już nigdzie nie chcieli i
        ostatecznie wylądował w chorym funduszu?
        Teraz z przykrością patrzę jak muszą mu czapkować fachowcy, którym potrzebne są
        złotówki dla przychodni.
        • Gość: oko Re: odp. dla PACJENTKI ??- o lek. Sobieskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:12
          a co to przeszkadza, że jest żoną tego lekarza? Jest dobra i tyle. A On też
          jest dobry, niejednemu życie uratował, tylko tego się nie widzi. To, że nowy
          ordynator na Józefowie (warszawka) dobierał sobie kadrę z zasłyszanych opinii,
          to nie znaczy, że dr Sobieski jest złym fachowcem. Awansował, bo na Tochtermana
          cóż miał robić, jak zlikwidowali oddział? Udizela porad do dnia dzisiaejszego i
          jest super.
          • Gość: Pacjentka Re: odp. dla PACJENTKI ??- o lek. Sobieskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:05
            Przykro mi ale nie zmienię zdania na temat tego lekarza.
            Nic mi nie przeszkadza, że Pani Ewa ma takiego męża.
            To chyba dobrze, że nowy ordynator zatrudnił kompetentnych lekarzy?
            > cóż miał robić, jak zlikwidowali oddział? Udizela porad do dnia dzisiaejszego
            i
            >
            > jest super.
            Oddziału nikt nie zlikwidował. Został jedynie przeniesiony.
            Czy Twoim zdaniem zrobienie z super neurochirurga gryzipiórka jest awansem?
            Człowiek, który przez wiele lat przygotowywał się do wykonywania tego zawodu
            rezygnuje z niego nie bez powodu. Teraz głównie przelicza punkty na złotówki i
            pełni rolę "biegłego" w sądzie.
    • Gość: zadowolony Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 19:19
      Ja mam dobre wspomnienia z pediatrą panią dr Urbanowicz jest to kobieta o
      wielkim sercu, szalenie sympatyczna a co najważniejsze miała bardzo dobrą ręke
      do moich dzieci i służyła zawsze nieocenioną dobrą radą - poprostu ludzka.
      Dziękuje.
      • Gość: poskładany Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 01.10.04, 23:58
        dr Adam Roguś - JEDYNY w tym mieście lekarz, do którego mam zaufanie. kilka lat
        temu poskładał mnie po wypadku i do dziś nie mam żadnych komplikacji - a
        połamałem się porządnie. leżąc wówczas kilkakrotnie w szpitalu przy
        Malczewskiego, obserwowałem jak wygląda praca lekarzy... smutne to refleksje -
        nie odbiegają w tonie od tych wyżej.
        • Gość: o lekarzach ;-) Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 02.10.04, 00:02
          absolwent politechniki mówi do drugiego:
          - wiesz, jak pomyślę sobie, jacy z nas inżynierowie...
          ...to aż boję się iść do lekarza.
        • Gość: pacjentka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:00
          Następny biegły niezbyt biegły.
    • Gość: Tomek Skąd to chamstwo się wzięło? IP: *.pronet.lublin.pl 02.10.04, 11:55
      Zwróćcie uwagę, że do Radomia napływają ci lekarze, którzy nie przebili się w
      swoich miastach (Łódź, Warszawa, Lublin) bądź zostali stamtąd usunięci za brak
      umiejętności. Z Radomia uciekają młodzi i zdolni - nie tylko medycy! W Radomiu
      istnieje specyficzny małomiasteczkowy klimat pełen korupcji i załatwiania
      spraw "po znajomości". Tu najwięcej do powiedzenia ma miernota uwikłana w
      korupcyjne bagienko.
      • Gość: pokrzywdrzony Re: Skąd to chamstwo się wzięło?Nieszczęśnicy... IP: *.udn.pl 05.10.04, 21:39
        Powołują sie na cieżkie sześcioletnie studia- jakoby mieli z tego powodu
        przywilej do lepszego standardu życia, tylko zapominają, że stydia do czegos
        zobowiązują a nie otwieraja drogi do chamstwa, łapówkarstwa. Wiele ludzi kończy
        studia i to po kilka kierunków i ciągle sie doskonali, ale żadne studia nie
        zwalniają nikogo z kultury, człowieczeństwa, czy odpowiedzialności.
        Tak sie zkłada że największa patologia jest obecnie zauważana w śród tych grup,
        które wczesnie uzyskiwały przywileje z uwagi na wykształcenie tj.: księża,
        nauczyciele i lekarze.Ci ostatni zazwyczaj tez zostaja lekarzami "dziedzicznie"
        nie z wyboru czy zamiłowania, lecz że tata , mama sprawdzili "rynek" i wiedza
        jak ustawić dzieci najbezpieczniej i tak powstaja rodzinne kliki karierowiczów
        nie lekarzy.Pięć różnych posadek i jeszcze kilka społecznych - i czy to mozna
        pogodzic? ...można ale kosztem pacjęta

I najłatwiej płakać przy tym na choryu system służby zdrowia!!!
        Nawet w najlwpszym systemie cham bedzie chamem, łapówkasz łapówkażem i partacz
        partaczem, tylko może za jeszcze większe publiczne pieniądze
        • Gość: lek.med. Re: Skąd to chamstwo się wzięło?Nieszczęśnicy... IP: 217.153.70.* 11.10.04, 00:35
          Kolega chyba studiów nie ukończył.Piszemy pacjenta a nie pacjęta, składa a nie
          zkłada, łapówkarz a nie łapówkasz etc.
          odnośnie studiów- 6 lat, rok stażu, ok. 6 lat aby zdobyć specjalizację ( proszę
          użyć kalkulatora jeśli potrafisz).
          By the way- lekarz na Zachodzie zarabia bardzo dobrze i ma lepszy standard
          życia . Nikogo to nie dziwi.
          Swoją drogą, szanowny kolego, zakres studiów medycznych jest tak mały, że z
          pewnością starczyłby na ukończenie co najmiej dwóch kierunków.
          ZAtem kolego, niech się kolega zacznie włóczyć, o , sorki miało byc- uczyć.
        • Gość: do Re: Skąd to chamstwo się wzięło?Nieszczęśnicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:46
          Gościu pokrzywdzony jakież to przywileje mają nauczyciele? 1300 zł mgr z14
          letnim stażem. A wiesz co się teraz dzieje w szkołach po reformie? Może chodzi
          ci o kursy i podyplomówki za które trzeba płacić z własnej kieszeni, żeby
          zachować pracę, a może o te godziny spędzone na licznych radach i szkoleniach
          organizowanych w czasie wolnym za które nikt nie płaci? osobiście nie znam
          biednych lekarzy znam za to wielu ubogich nauczycieli.
      • Gość: ewa Re: Skąd to chamstwo się wzięło? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 22:12
        Masz absolutną rację!!!!TO JEST RADOM W CAŁEJ OKAZAŁOŚCI..
    • Gość: Pacjent Radomia Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 13:02
      Przecież to są wspaniali nie narzrci ludzie. Oni wzna pieniadze za wyleczenie
      człowieka choć wiedzą ,że tojuz koniec. Ci fachowcy mogą przyjmować i leczyć
      tylko w Radomiu, w kazdym dużym mieście dawno zostali by 'wypędzeni". Dziwne
      jest to, Dyrekcja Przychodni ,Szpitali udaje że nic nie wie chyba czeka na
      raportaz w telewizji, aby sie dowiedzieć. Przeciez to niemożliwe aby pracodawca
      niewiedział,że pracownik powinien przyjmować od 8-12. a 9 go jeszcze nie ma, o
      12 już go niema ale przyjmuje prywatnie od godz.11.00
      Na Akademiach medycznych nie bez przyczyny sie mówi że jeśli będziesz sie tak
      słabo uczył to moze znajdziesz prace, ale tylko w Radomiu.
      • Gość: moor Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 14:34
        RADOM jest wielkim miastem skoro wytrzymuje tyle obelg,wyzwisk i wylewanego
        szamba przez różnej maści szambelanów na różnych stronach(szambelan -istota dwunożna uwielbiająca babranie się w szambie i ten specyficzny zapach szamba).
        • chefot Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 28.01.05, 01:29
          Gość portalu: moor napisał(a):

> RADOM jest wielkim miastem skoro wytrzymuje tyle obelg,wyzwisk i wylewanego
          > szamba przez różnej maści szambelanów na różnych stronach(szambelan -istota
          dwu
          > nożna uwielbiająca babranie się w szambie i ten specyficzny zapach szamba).

jakież to prawdziwe. :(
    • Gość: Nerwus Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 03.10.04, 16:19
      Zapraszam do Przychodni przy ul.Okulickiego podleglej Szpitalowi w
      Krychnowicach.Takiego braku szacunku dla pacjenta jaki sie tam objawia trudno
      szukac.Lekarze i pozostaly personel traktuje to jako zatrudnienie bo szpital
      paci ZUS.natomiast kiczy sie chaltura.Lekarz np.Pawel Prokopczyk
      psychiatra,tatus toze kierownik olewaja pacjentow rowno.Np.ma przjmowac od
      13.00przychodzi z ZUSu o 15.00.Ma przyjmowac do 18.00 wychodzi o `16.00 I tak
      zawsze aby dalej kase tluc.Dyscyplina zerowa,gdzie dyrektor Szpitala,a moze on
      wie tylko sie nie chce narazac.Tylko narzekania sie slyszy,a pracy nie ma.
      • Gość: kola Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:53
        To może sobie podać rękę z panią alergolog Grabowską, która przyjmuje w
        przychodni na Tochtermana. Chodzę do niej z dzieckiem o paru lat i jeszcze mi
        się nie zdarzyło, że by przyszła do pracy na czas. Na wywieszce jes napisane,
        że przyjmuje od siómej trzydzieści, a potrafi przyjśc nawe na dziewiątą.
        Ludzie, czy ich nikt nie kontroluje?
        • Gość: ziuta Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:11
          to po co do niej chodzisz? nie ma innych?
      • Gość: Ewa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:07
        Prokopczyk jest orzecznikiem w ZUS. Cudowny "uzdrowiciel". Miałam wiele
        schorzeń, ale wtedy jeszcze nie leczyłam się psychiatrycznie. Podstawowe to
        przepuklina kręgosłupa /po operacji/. Nie badał mnie wogóle. Nawet nie
        sprawdził czy mam bliznę.
    • Gość: Aga Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.lublin.msk.pl 04.10.04, 10:28
      Współczuję Wam . Ja jestem radomianką mieszkającą w Kielcach od ponad 20 lat.
      Mało korzystam z porad lekarskich ale ostatnio wylądowałam w szpitalu na
      Kościuszki . Bałam sie bardzo ,bo opinie ogólnie o służbie zdrowia są takie
      jakie są czyli nie najlepsze a na dodatek w lutym 2001 r. zmarła tam moja
      mama. Jak wielkie było moje zdziwienie i miłe zaskoczenie ,że dbano o mnie nad
      wyraz dobrze . Wspaniała lekarka opiekująca się mną zupełnie
      bezinteresownie ,wspaniałe pielegniarki ,które mimo nawału pracy i małych
      zarobków były cierpliwe i uśmiechnięte. Nie wszyscy lekarze są w Kielcach
      komunikatywni ale ja miałam to szczęście trafić na taką wspaniałą doktor.Życzę
      Wan tego samego.
      • Gość: lekarka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 04.10.04, 14:09
        mnie także czasami włos się jeży na głowie, gdy widzę, co robią moi koledzy...
        Ale nie wszyscy tacy są. Przykro mi czytać, że jesteśmy nieukami i
        nieudacznikami. Bo pracę mogłabym znaleźć wszędzie - w stołecznych klinikach
        też. I jestem uczciwa. Obiektywnie rzecz biorąc, środowisko lekarskie nie różni
        się zbytnio od innych. Wszedzie są szumowiny. Ale przecież nie tylko szumowiny.
        Chciałam jeszcze nadmienić, że lekarz krytykujący postawę swojego kolegi po
        fachu jest traktowany jak zdrajca. Może tu leży przyczyna tego stanu rzeczy?
    • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 14:03
      apeluję-zbojkotujmy radomskich lekarzy,nie bedą mieli pracy!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lekarka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 04.10.04, 14:12
        Tak jest! zbojkotuj! Najlepiej wytatuuj sobie na piersiach, że w razie wypadku
        chcesz, żeby nikt Ci nie udzielił pomocy :)
        • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.04, 14:25
          Jest mi przykro za tych lekarzy, którzy są uczciwi i rzetelni. Znam takich,
          także w Radomiu, choć z radomskiej "opieki medycznej" nie korzystam. Problem
          polega na tym, że ci porządni nie reagują na poczynania chamów i kanalii. Co
          więcej, w rozmowach prywatnych przyznają, że wiedzą co się dzieje, ale jak
          tylko sprawa trafia do izby lekarskiej lub do prokuratury o wszystkim
          zapominają. Sam tego doświadczyłem. W kwestii tatuowania - moje doświadczenie
          wskazuje, że obojętnie, czy będę miał ten tatuaż, czy nie, to jeśli trafię do
          szpitala na Tochtermana i tak jest mała szansa, że ktoś mi jej w kompetentny
          sposób udzieli.
          Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale jeśli chcesz uniknąc takich ogólnych ocen,
          jakie padają na tym forum, to zrób coś w kierunku samooczyszczenia radomskiego
          środowiska. Jestem pewny, że nie będziesz osamotniona!
          Pozdrawiam.
      • Gość: Piotr Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 10.10.04, 19:34
        Ja już dawno to zrobiłem. Wizyta w Radomiu czy Lublinie kosztuje tyle samo a
        nawet i mniej, ale efekt leczenia inny.
    • Gość: pr Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.apmoller.net / 195.65.218.* 04.10.04, 21:20
      takze chcialbym w tym miejscu wpisac dr Sandersa - nawet nie mam ochoty pisac o
      co chodzi. Jezeli typ to typ.
      • Gość: ziuta Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:26
        dr Sanders był w australijskim serialu o tym krokodylu - coś tam od Edenu.
        Niezła cholera z niego była.
        • Gość: Ulek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:59
          Narzeakacie na radomskich lekarzy? To idźcie do Wsoli. Tam jest taki doktor
          Mekelburg. Jak wam udzieli informacji, jak się zaineresuje , co was boli, jak
          się przejmie waszą chorobą to aż sie zdziwicie!
    • Gość: italjanka KSIEZNICZKA MARIA POWROZNIK IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.04, 11:53
      PLUS GINEKOLOG.L.SZCZEPANIUK CZY SZCZEPANSKI W PRZYCHODNI NA MICHALOWIE.2
      GBURY OBRAZONE NA SWIAT ZE MUSZA PRZYJMOWAC PACJENTOW
      • Gość: (B)Ania Re: KSIEZNICZKA MARIA POWROZNIK IP: 217.17.35.* 05.10.04, 12:03
        Leopold S. nie obraża sie tak bardzo, gdy przyjmuje w prywatnej przychodni na
        Moniuszki, a PANNA Maria, no cóż, żeby jej się chciało tak, jak jej się nie
        chce, to może by była OK, ale dlaczego musi zawsze przyjmować tych
        przedstawicieli handlowych dłużej niz pacjetów, to tego w ogóle nie rozumiem.
        • Gość: kola Re: KSIEZNICZKA MARIA POWROZNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:34
          Pewnie oni dają kasę.
          • Gość: bydle Re: KSIEZNICZKA MARIA POWROZNIK IP: *.udn.pl 05.10.04, 23:48
            To już mamy paru delikwentów. Za parę dni ich wszystkich opublikuję na łamach
            forum.
            Ps. Do Pani Lekarz: rozumiem rozgoryczenie, że we wszystkich zawodach jest to
            samo ale w przypadku lekarzy chodzi o zdrowie a nawet o życie ludzi (często
            dzieci - pani dzieci).
        • Gość: lusia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:03
          dr szczepanowski jest w porządku, czepiacie się. Jest bardzo kmpetentny, a że
          małomówny to nie znaczy gburowaty. Prowadził moją ciążę i zawsze miał czas na
          wyjaśnienia, wątpliwości, bardzo dokładnie odpowiadał na moje pytania i to
          właśnie w przychodni na "Michałowie". Polecam pana doktora...
      • aga_olivka Dr Oleś-perdiatra jest ok 16.10.04, 11:22
        W przychodni gdzie przyjmuje nawet po czasie jest tak samo w porzadku jak prywatnie.Zawsze solidna,sympatyczna,wszystko wyjaśni choćby padała ze zmęczenia,mimo że dziecko chore to do gabinetu wchodzi się z przyjemnością.Fundowicz tez jest w porzadku,a prywatnie bierze tylko 20 zł.Sa to lekarze "starej daty",solidni,nauczeni,naprawdę można im zaufać.
      • aga_olivka Szczepanik 16.10.04, 11:33
        jest zupełnie inny PRYWATNIE!Prowadził ciążę mojej koleżanki i na telefon przyjechał w ciągu paru minut o godzinie 24.Podał kroplówkę,dziewczyna się nie męczyła jak ja do rana.Tylko że ta troskliwa opieka kosztowała ją 1000 zł...
      • Gość: krzysiek jest jeszcze MEDICON IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 13:16
        to jest moja przychodnia i z tego co wiem ogromna wiekszosc pacjentow jest
        bardzo zadowolona
        • Gość: oko Re: MEDICON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:21
          Medicon?? Tu przyjmują pacjentów bez badania i od razu wypisują recepty, jak im
          powiesz na co chcesz chorować lub aktualnie chorujesz!!
    • Gość: mwj Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.rwt.pl 06.10.04, 15:14
      To co tu wypisujecie nie dotyczy dr Panina .Dwa razy uratował mi życie za co
      jestem mu bardzo wdzięczny .
    • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.rwt.pl 07.10.04, 08:59
      Prosze nie wrzucać wszystkich do jednego kotła .
      Nie wiem co by ze mną było , gdyby nie fachowość takich lekarzy jak dr Nowaczek
      i dr Krajewska .Myślę , że każdy ma jakiegos lekarza któremu dużo zawdzięcza .
      Oczywiście sa też i czarne owce jak w każdym środowisku .
    • Gość: lek.med. NAJŁATWIEJ SPLUNĄĆ W TWARZ.... IP: 217.153.70.* 11.10.04, 00:27
      Wyjechałem z Radomia kilkanaście lat temu aby studiować medycynę w innym
      mieście i tam już zostałem. Wielu moich kolegów i koleżanek z liceum wróciło
      jednak do Radomia aby tam leczyć pacjentów.Znam ich dobrze i wiem ze pomagają
      swoim podopiecznym ze wszystkich sił i pełnią swojej wiedzy.
      Uwierzcie mi,ta praca dla większości z nas jest powołaniem ( bo kto normalny po
      tylu latach studiów pracuje po 300 godzin miesięcznie za 2000pln???) i nikt z
      nas nie leczy specjalnie źle. Kazdy przypadek choroby jest inny i nad kazdym
      nalezy sie zastanowic a potem podjac decyzje. Pamietajcie tez o tym, że nie o
      wszystkim można nauczyć się z ksiażek. Practise makes you perfect.

Zła wiadomość roznosi sie do co najmniej 10 osob, dobra tylko do trzech. Jest
      mi przykro, ze tak łatwo jest Wam oceniac i szkalowac, a tak trudno chwalic.
      Kto chociaz raz stał przy stole operacyjnym wie, ze kazdy ruch reki to powazna
      decyzja wymagajaca wiedzy, opanowania, zimnej krwi. Kto chociaz raz nie mial
      powiklan u leczonego przez siebie pacjenta, nie zrozumie medycyny.

Z punktu widzenia ekonomisty szpital niczym nie rozni sie od warsztatu
      ssamochodowego, magla czy zegarmistrza. Sa to po prostu jednostki swiadczace
      uslugi dla ludnosci. Z jedna dyskretna roznica...
      Jesli do mechanika samochodowego przyjedzie klient i nawrzuca mu od chamskich
      mechaników etc. to mechanik ów z radością poinformuje pana klienta zeby sie tam
      nigdy nie pokazywał.
      Jesli do lekarza trafi klient ( ups, pacjent) i od razu nawrzuca mu od chu...,
      kur.. itd. ( tak, tak, kochani pacjenci) to wszystko jest ok.....

I jeszcze jedno- uwielbiam słuchać tych dyskusji pod gabinetem- ten doktor jest
      do du..., gdzie ten cham sie pałęta, te pieprz...łazęgi na niczym się nie znają
      itd.itp. .. A potem , juz w gabinecie, " panie doktorze ciurli ciurli, moze
      dałby pan pare dni zwolnienia".
      Ech, pacjenci.
      • Gość: Rodzic Re: NAJŁATWIEJ SPLUNĄĆ W TWARZ.... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.10.04, 11:16
        No to ja coś na plus dla równowagi (psychicznej}. O lekarzu dobrym.
        Pani dr. Sobuś z przychodni na Zamłyniu. Lekarz pediatra z dobrymi wynikami w
        leczeniu mojego dziecka. Nie faszeruje dzieciaka antybiotykami jak inni do tej
        pory to robili, a skutki leczenia są OK.
        Są widać i w Radomiu dobrzy lekarze jak z tego wynika.
        A tak przy okazji to wszystkim zdrówka życzę.
        • marco1988 Re: NAJŁATWIEJ SPLUNĄĆ W TWARZ.... 09.02.05, 02:04
          najbardziej lubie pania dyrektor, zawsze dawala mi zwolnienie (bez kasy).
          Byla tam tez jedna mloda doktorka ktora 7 lat temu gdy przyjechalem do niej z
          bolem brzucha powiedziala mi ze mam zatrucie dala leki i wyslala do domu.
          mialem dziewiec lat wtedy. wrocilem do nie tego samego tygodnia 2 razy. a ona
          nadal ze zatrucie. nastepnego tygodnia przychodze ona kaze mi sie rozebrac a
          sama wyszla chyba po kawe, i weszla pilegniarka z kartami i powiedziala mi ze
          mam zapalenie wyrostka. rozumiesz lekarz sie nie mogl poznac tylko
          pielegniarka. jak pojechalem do szpitala to ubiegly ordynator mnie opie..l
          ze dlaczego tak poznio przyjechalem (mialem juz rozlany wyrostek). zrobil mi
          operacje (ktos mi powiedzial ze byl wtedy pijany) i siedzialem sobie w szpitalu
          ze 2 tygodnie. 1 tydzien wszystko bylo dobrze ale drugiego niemoglem z bolu juz
          chodzic. otworzyli mi szwy a z tamtad wyciekla fontanna ropy na okola 0.5 metra
          wysokosci(ledwo zdarzyli podlozyc miske). leze sobie na kozetce z otwartym
          szwem dookola mnie z 6 lekarzy i medrkuja, nie mialem co robic to sie patrze na
          jedna doktro blondynke(bylo na co patrze) a ona do mnie "co sie gapisz", no to
          sobie patrze w sufit a oni odpompowuja ze mnie rope. wrocilem do lozka na pare
          dni (chyba 3) jem sobie normalnie na kolacje parowki i zaczolem wymiototwac ale
          sie wku..li az tak ze tej samej nocy mialem nastepna operacje. oczywiscie
          przeprowadzil ja ten sam ordynator (po uprzednim grozeniu podaniem do sadu
          przez maja matke) i znow do lozka. w sumie chorowalem okolo 2 miesiace. dorza
          strata w podstawowce 2 miesiace. moja matka rozmawiala po mojej pierwszej
          operacji z asystentem ordynatora ktory powiedzial jej ze chorowalem bo lekarz
          nie oplukal mi jelit z ropy ktora mialem w srodku z wyrostka, jakby to zrobil
          to nie musial bym siediec w szpitalu dodatkowy miesiac, miec 12 cm blizne
          (tylko 5-6). zapomnialem dodac ze trzy dni przed druga operacja ordynator
          powiedzial mi ze moge wrocic do domu pod koniec tygodnia.
        • marco1988 Re: NAJŁATWIEJ SPLUNĄĆ W TWARZ.... 09.02.05, 02:16
          opowiem ci jeszcze o jednej grobej dentysce w przychodni. a wiec bylo to 5 lat
          temu przyszlem z bolacym zebem, a ona ze trzeba wyrywac(a nie byl to zwykly zab-
          przedostatni w szczece bardzo duzy) najpierw prubuje bez znieczulenia...
          pokrzyczalem troche, to dostalem ;-) ale tylko miejscowe;-(. no wyrywamy dalej.
          ciagnie z dziesiec minut, dlubie, ciagnie i wyszlo ale polowa... no lecimy z
          druga, ale druga polowa nie chciala wyjsc w ogole po 20 minutach (znieczulenie
          przestalo dzialac po 10) powiedziala ze nie moze wyrwac i wyslala mnie na
          pogotowie na Lekarska. nawet nie zadzwonila po ambulans. przychodze goscu od
          razu wyrwal podziekowal i wyslal do domu. zajelo mu to 3 minuty a ona jebala
          sie z tym 30.

Ale i tak lubie pania dyrektor
          • Gość: szkoda_gadać Burski - czerwony cwaniak IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 07.10.05, 10:24
            jeśli ktoś miał do czynienia z tym palantem burskim i jego synkiem (ordynator
            wewnętrznego na Tochtermana) to zacznijcie się modlić do Boga żeby zachował Was
            przy życiu bo oni na pewno Wam w tym nie pomogą. Oprócz tego, że Was nie
            wyleczą to musicie mieć grubą kopertę bo panowie łaskę robią że kogoś przyjmą
            na oddział.
    • Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.116.udn.pl 14.10.04, 09:49
      Proszę: gburowate lekarki pediatrzy (na czele z panią ordynator) z ginekologii i położnictwa na Tochtermana. Brak informacji o dziecku, zatajanie wpisów do karty szpitalnej, oszustwa co do przeprowadzanych badań. Rodzice, którzy ufają lekarzom, sa od razu na przegranej pozycji.
      • Gość: :) Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 06.09.05, 09:05
      • Gość: :) Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 06.09.05, 09:07
        straszne! nie chodźcie do lekarzy! leczcie się sami! wiecie wszystko najlepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka