Dodaj do ulubionych

Chory system z zawałem

IP: 67.111.137.* 13.11.04, 10:44
Gdyby tak (na nieszczęście) zdarzyło się, że zawału serca dostałby po godz. 15.00 generał i potem on (albo ktoś) napisałby skargę do Prezydenta, to skargę by rozpatrzono i po interwencji Prezydenta, natychmiast (na szczęście), po godz. 15.00 dla Radomian z zawałem serca byłaby już właściwa opieka lekarska.
Widzicie jakie proste rozwiązania podpowiada życie?
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Chory system z zawałem IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 19:16
      Pani Magdo, temat ktory pani poruszyla jest bardzo ciekawy, ale podaa go pani
      jak standardowa informacje o pogodzie. Czyzby rutyna pania dopadla?Moze czas
      dac szanse mlodszym ze swiezym spojrzeniem na otoczajaca rzeczywistosc. Waznych
      tematow pani nie brakuje, ale nuzy opakowanie w jakim je pani sprzedaje
      • Gość: bezstronny Re: Chory system z zawałem IP: 66.225.241.* 13.11.04, 20:17
        Czytelniku, jesteś wyraźnie wściekły, że taki temat przedstawiono w prasie.
        Czytelniku, przede wszystkim powinieneś uświadomić sobie różnicę pomiędzy krytyką i krytykanctwem. Krytyka to ustosunkowywanie się do problemu (pozytywne i pożądane) a krytykanctwo to ustosunkowywanie się do osoby stosowane gdy ktoś nie potrafi lub nie chce ustosunkować się do tematu a także wtedy gdy chce się krytykującemu zamknąć usta.
        Jesteś tylko krytykantem.
        Zamiast tych wycieczek osobistych może uzasadnij np. to dlaczego ci co dostaną zawału po godz. 15.00 mają mieć mniejsze szanse na przeżycie niż ci co dostaną go przed godz. 15.00? że np. tak ma być jak jest i pieniędzy z naszych podatków szkoda na ratowanie naszego życia bo potrzebne są na jakieś imprezy itp., itp. itd. No proszę.
        • Gość: weteran Re: Chory system z zawałem IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 15.11.04, 16:35
          Starzy wracają!?? Już był w Radomiu taki jeden, który mówił:"wieczie,
          towarzysze, krytyka muszi byc konsztruktywna".
    • Gość: wrrr... Rosyjska ruletka IP: *.udn.pl 13.11.04, 19:59
      i bogatych.Szczęśliwych i nieszczęśliwych. W Radomiu KTOŚ zabawia się LUDZKIM
      ŻYCIEM grając w rosyjską ruletkę.
    • martica Re: Chory system z zawałem 15.11.04, 12:39
      witam,
      a czy nie mozna zrobic tak, zeby na tochtermana bylo do 15, a na jozefowie od
      15??
      wiem, ze najproastsze rozwiazania sa najtrudniejsze, wiec moze nikt na to nie
      wpadl?? :)).
    • Gość: qmpel Re: Chory system z zawałem IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 14:07
      Nie dajmy się zwariować. Szkolnictwo i tzw. służba zdrowia to zatwardziałe
      bastiony socjalizmu.Zatrudnieni tam ludzie umieją tylko labidzić, przerzucać
      odpowiedzialnośc na innych i żądać więcej. W 1991 roku rozdielonoo weterynarię
      od tzw. służby zdrowia i od tego czasu nie epatuje się grozą wiejącą w
      weterynarii, mimo że nikt nakazowo-odgórnie nie racjonalizuje wydatków. A
      trzeba Wam wiedzieć, że wydatki w tzw. służbie zdrowia wzrastają rokrocznie
      więcej niż w jakimkolwiek innym dziale gospodarki (sorry za niestosowne
      porównanie SŁUŻBY i gospodarki). Zgadzam się, że proste rozwiązanie
      naprzemiennej pracy dwóch oddziałów jest bez dotacji, lub przynajmniej decyzji
      ministra niewykonalne. W tym zakresie Achremczyk z Wrzosek się nie porozumieją.
      Dziwne, że takie porozumienie jest im najzwyczajniej zbędne w tzw. praktyce
      prywatnej.
      • Gość: Smok Re: Chory system z zawałem IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 15.11.04, 16:31
        Niestety, masz dużo racji. Ale wstęp i zakończenie kłócą się ze sobą. Ja optuję
        za końcowymi wnioskami, że sami lekarze stwarzają specjalnie stan zagrożenia,
        aby wygrywać swoje interesy.
    • Gość: Amos Re: Chory system z zawałem IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 15.11.04, 16:44
      Wiele paradoksów mozna wykazać każdego dnia w naszym mieście.Chciałbym
      przypomnieć, że jeszcze kilka lat temu na rezonans jeździliśmy po całej
      Polsce.Jeszcze kilka lat temu mogliśmy tylko marzyć o takiej pracowni w
      Radomiu. Dziś mamy je aż w dwóch radomskich szpitalach! Fakt,jeszcze nie ma
      kadry, jeszcze nie ma doświadczeń, jeszcze nie ma umiejetności pracy i
      współpracy i ...jeszcze jest partykularyzm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka