Gość: JK IP: *.dami.com.pl / 172.16.1.* 20.05.02, 09:44 oDEZWIJCIE SIĘ ABSOLWENCI TEGO LICEUM PRZY KIELECKIEJ.Wiem że kończli je m.in. Adam Ozimek /biskup/ i Adam Włodarczyk /polityk lewicowy/.Jestem absolwentem z 1968 r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ABC Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 29.01.03, 19:50 Również kończyłam,ale w cztery lata wcześniej od Ciebie. Nie wiedziałam, że A. Włodarczyk też ją kończył. Teraz wiem dlaczego uważałam go za rozsądnego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.radom.leased.ids.pl 27.02.03, 11:27 Nikt więcej nie ukończył tej uczelni? A ks. Wojciech Szary? A inni fajni ludzie? Gdzie jesteście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 27.02.03, 20:40 Widać nie chcą się ujawnić lub nie zaglądają na tę stronę. Mam wsród swoich znajomych co najmniej naście osób, które tę szkołę kończyły. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.4.* 25.03.03, 20:53 Chcemy zrobić spotkanie w 35 rocznicę matury.Naszymi wychowawczyniami były prof. Pawłowska i Tyburcy. Kontaktujcie się z ks. Wojciechem Szarym na Glinicach, lub z Jerzym Kutkowskim w Zespole Szkół Plastycznych przy ul. Kilińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.4.* 30.03.03, 11:42 Gość portalu: JUREK napisał(a): > Chcemy zrobić spotkanie w 35 rocznicę matury.Naszymi wychowawczyniami były > prof. Pawłowska i Tyburcy. Kontaktujcie się z ks. Wojciechem Szarym na > Glinicach, lub z Jerzym Kutkowskim w Zespole Szkół Plastycznych przy ul. > Kilińskiego. Moglibyśmy się spotkać w czerwcu lub wrześniu. a może w wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.ne.client2.attbi.com 06.01.04, 00:59 Troche pozno znalazlam te strone.Skonczylam Syrokomle w 68.Pamietam panie Pawlowska i Tyburcy.Mieszkam za oceanem - nie pomijajcie mnie ,tez jestem fajny ludz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 11.02.04, 19:29 Podaj jakiś adres Gosiu. Musimy się znać, bo były wtedy dwie klasy maturalne. Jedna żeńska, a druga mieszana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: 158.66.132.* 11.04.03, 13:35 Kończyłem szkołę w 1979 r. już pod nazwą Traugutta i była to pierwsza matura po przeniesieniu szkoły z ul. Kieleckiej. Dlatego chyba czuję się też trochę jako absolwent Syrokomli. Poza tym tradycje rodzinne też mają tu znaczenie. Pozdrawiam wszystkich absolwentów tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 13.04.03, 17:23 Dziękujemy, też pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.4.* 23.04.03, 09:24 Czy absolwenci Syrokomli nie zaglądają do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 28.04.03, 18:57 Też się nad tym zastanawiam. Widać nie. A szkoda. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: 195.205.11.* 09.10.03, 21:15 Skończyłem w 1970 r.Czy było już spotkanie absolwentów?Moją wychowawczynią była P.Banderówna,a następnie P.Grochecka.<petermich@poczta.onet.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.ne.client2.attbi.com 06.01.04, 00:44 W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 11.02.04, 19:30 Czy Rita to Gosia? Napisz: jk19@gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 15:19 ja skonczylam;)) ale 4 lata temu... jak bede sławnaa to sie wpisze jeszcze raz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 15.02.04, 00:09 SYROKOMLA - i czemu tak malo? Przeciez cala ksiazke mozna by o tej szkole napisac! Jak ze zreszta ciekawa! Pewnie bylaby ona bardziej kolorowa niz ksiazka o innych radomskich "uczelniach", ze wzgledu na barwna palete charakterow kadry pedagogicznej, pobierajacych tam nauke no i wszystkiego co z tej kombinacji wynikalo. Mam duzo wspomnien zwiazanych z ta szkola ale czy to kogos jeszcze interesuje? Odezwijcie sie raz jeszcze absolwenci (i nie doszli) Syrokomli. W sumie cos tam dla Radomia i swiata wtedy zrobilismy! Pozdrowienia - Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 15.02.04, 16:44 Mnie interesują losy absolwentów. Napisz do mnie Jacku. Adres e-mailowy jest wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch prof.Kowalika Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 17.02.04, 09:06 DUZO ICH KONCZYLO ALE NIE WSZYSCY CHCA SIE DO TEGO PRZYZNAC, CHOLERA PANIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 18.02.04, 22:15 Banderowna! Ktos wspomnial o tej kobiecie. Dziekuje. Mysle, ze wielu wspomina ja z takim sentymentem jak ja. Wspanialy pedagog! Dla wielu prawie jak matka. Zbyt wiele fizyki mnie nie nauczyla ale za to duzo zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: 195.205.11.* 20.02.04, 00:27 Fajnie przypomnieć sobie Prof.Banderę,Medyńską,Grochecką,Kowalika,Wicherka,Tyburcy,Dyrektora Słomskiego.Kto pamięta jeszcze inne nazwiska?Ja pamiętam nazwiska jeszcze kilku koleżanek i kolegów- takie jak,Jacek Dąbrowski,Wojtek Błędowski,Małgosia Nowakowska,Marylka Dębek,Danuśka Arseniuk,Witek Tomczyk,Januszek Struniewicz,Irenka Tomaszewska i jeszcze kupa innych,których nie bardzo już kojarze,ale na pewno przypomniałbym sobie,gdyby oni się przypomnieli.Jeśli macie ochote,skontaktujcie się z Piotrkiem na adresie petermich@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 28.02.04, 00:21 Pozdrowienia dla wszystkich, szczegolnie dla Petera (napisze) i Heleny, ktora tak cieplo wspomina moja ulubiona wychowawczynie, szczerze dobrego czlowieka - prof. H.Banderowne. Pomyslec, ze mamy juz po tyle lat (lub wiecej) co nasi dawni nauczyciele! Z niektorymi kolegami z klasy, jak np. ze wspanialym Jurkiem Jarzynskim nie spotkamy sie juz nigdy! Dzieki rowniez "jk" za rozpoczecie tego watku. Widac byl potrzebny bo ciagnie sie dlugo i nawet malolaty sie podlaczaja. Jacek. PS A swoja droga wybralbym sie raz jeszcze na taka wycieczke szkolna do pewnej lesniczowki. Tam bylo tak fajnie! Choc teraz, obiecuje, nie probowalbym juz uruchamiac autobusu ktorym przyjechalismy ...itd, itd, itd. No nie Peter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:41 Czy Jurek Jarzyński już nie żyje?A co z innymi,może coś wiesz?Co mi utkwiło w pamięci,to jak nie pozwalałeś prof.Kowalikowi postawić sobie lufy z matmy,potrącając jego długopis,gdy tylko zbliżał go do dziennika.Wyjazdy na wycieczki też były super.Pozdrówka. Piotr Michalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 01.03.04, 22:00 Jurek Jarzyński zmarł po długiej chorobie w lipcu 2003 r. Był wykładowcą grafiki na PR i najlepszym radomskim grafikiem specjalizującym się w linorycie, chociaż próbował również technik metalowych. Radomscy plastycy zorganizowali aukcję swoich prac by mu pomóc finansowo, niestety nie na wiele to się zdało.Chodził ze mną do jednej klasy, trzecim plastycznie uzdolnionym był Maciek Kraśnicki. Wychowawczynią była p. Pawłowska /geografia/, a potem Tyburcy /historia/. Uczyli nas też P.P. Kowalik / matematyka/, Bandera /fizyka/, Grochecka/ j.rosyjski/, Ciszewska/j. angielski/, Wicherek/wf/. Piękne to były czasy, cholera panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: 195.205.11.* 02.03.04, 13:38 To kto Ty JK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 02.03.04, 20:32 Napisz do mnie jk19@gazeta.pl , ztych wymienionych znam Lalkę Tomaszewską od urodzenia. Chodziliśmy do jednej klasy w podstawówce nr29. Mieszkaliśmy po sąsiedzku na Zamłyniu. Mogę znać również Jacka Dąbrowskiego, bo brzmi mi to znajomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 12.03.04, 22:54 Ale cie wcielo Peter! Jak kamien w wode albo jak bezpiecznik z elektrowni Kozienice w Wisle. Pradu Ci zabraklo zeby mi odpisac? Przeciez chwaliles sie, ze sam go produkujesz! Zrob tak: zdejmij tylne kolo od roweru, podlacz agregat, posadz na rowerze listonosza i kaz mu mocno pedalowac. Jak zapali sie czerwona lampka na komputerze to znak, ze mozesz mi odpisac. A moze dopadl Cie jakis wirus? W tym wieku wszystko moze sie zdarzyc. Moj komputer nie dopuszcza zakazonych. Wiec moze to jest przyczyna, ze nie otrzymalem od Ciebie odpowiedzi? Zglos sie do najblizszej przychodni (i zamejluj z tamtad). Pozdrowienia dla wszystkich ktorzy odwiedzaja te strone. Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 07.03.04, 22:11 Do góry ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVa Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 08.03.04, 12:11 Odezwijcie się absolwenci z 1979 roku. Czy wszyscy wymarli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andwak Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.radom.sint.pl 22.05.04, 11:28 Odzywam się, byłem w klasie Pani Wandy Miłkowskiej. Moj adres: andwak.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.03.04, 18:29 Długo to trwało, ale wreszcie się ten wątek rozkręcił. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 14.05.04, 16:32 inni to Maria Pierzchalska, Jerzy Żuchowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wozny Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 04.06.04, 23:31 Oj pechowa byla ta Syrokomla! Zaraza jaka czy co? Policzcie ilu ludzi sie odezwalo. Reszta pewnie juz nie zyje. Albo wykladaja na Harvardzie. Nie wiem... Choc internet tez tam juz pewnie dotarl. Wiec dlaczego nic nie pisza? Mam pewna teorie, wozny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napoleon Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.04, 22:35 Ja na szczęście nie kończyłem, bo to raczej wstyd, niż powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turońówa Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 06.06.04, 00:42 Dlaczego wstyd? Tu obok tych, którzy dostali się po zdaniu egzaminów wstepnych pełno było zesłńców z innych szkół, nieprzeciętnych, wolnych, niepewnych politycznie, niepokornych fantastycznych osobowości. Ta mieszanka z tymi, którzy już tam uczęszczali była wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napoleon Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.06.04, 20:01 Pamiętam jak w podstawówce mówili nam nauczyciele: ucz się, bo jak nie, to wylądujesz w Syrokomli. Z mojej klasy nikt tam nie zdawał. Bo to był wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wozny Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 08.06.04, 22:52 Oj Napoleon, szczerze szkoda mi Ciebie poniewaz dajesz dowod wyjatkowego dyletanctwa, braku logiki oraz znajomosci realiow, ktore w owych czasach rzadzily tym krajem (a tym miastem w szczegolnosci). Czy Ty naprawde nie wiesz jak przebiegala wtedy selekcja? A moze uwazasz, ze to wtedy a nie teraz byla ta prawdziwa demokracja? Nie robie z uczniow Syrokomli dekadentow i meczennikow systemu ale wierz mi, tak jak napisala to moja poprzedniczka - tam ladowalo, lub musialo rozpoczynac nauke wielu wartosciowych i ciekawych ludzi. Badz wiec ostrozny w swoich ocenach bo krzywdzisz ludzi. Tam byla naprawde troche inna atmosfera. Zaluj, ze tego nie przezyles Napoleon, bylbys dzis zupelnie innym czlowiekiem. Normalnym, bez kompleksu nizszosci. Wozny. PS A czy Napoleon z Chalubinskiego nauczyl Cie przynajmniej wkladc szable do pochwy na plecach? Bo mnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkoholik... Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 08.06.04, 23:10 ... z Kochanowskiego! "wozny", alez ty sie szarpiesz i dajesz prowokowac. Przeciez to widac, ze facet jest troche z tylu i juz do konca zycia nic nie zrozumie. Ja konczylem Kochanowskiego i co mam z tego dzis? Gowno i przejebane zycie. Tylko komunista-nazista moze uwazac, ze ktos jest lepszym czlowiekiem bo urodzil sie tu a nie gdzies indziej lub konczyl te a nie inna szkole. Nie zawracaj sobie nim dupy tylko napisz cos konkretnego bo widze, ze cie na to stac. Pomimo, ze jestes z syrokomli. Zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wozny Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.04, 23:16 Hej "alkoholik". Po przeczytaniu Twojego komentarza musze stwierdzic, az tak zle z Toba chyba nie jest! Piszesz ladnie i skladnie (no moze z paroma wyjatkami). Dziekuje za komplementy. Co do "Napoleona" wiecej tekstow z mojej strony juz nie bedzie. On i tak by z tego nic nie zrozumial. Istnieje pewna granica, gdzie na wychowywanie, jest juz za pozno. On chyba umrze juz w tym przekonaniu, ze wtedy mial nieco mniej pryszczy, byl troche lepszym czlowiekiem, duzo madrzejszym budowniczym PRL-u i onanizowal sie o wiele mniej niz ci z Syrokomli. Mysle, ze dzis jest czlowiekiem zawiedzionym i rozgoryczonym. Choc w dalszym ciagu NAPOLEONEM. A na te chorobe, jak wiesz, psychiatria nie znalazla jeszcze metody. Pozdrawiam - wozny. PS Twoj operator wydaje mi sie znajomy. Czy mieszkamy w tym samym kraju? Przepraszam, zapomnialem, ze jestesmy razem w Europie i moze dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.06.04, 23:50 Napoleon nie powinien pisać, że to było wstyd chodzic do Syrokomli, bo człowieka ceni się po czym innym, a nie po liceum, które kończył. Ja kończyłam Czachowskiego (30 lat temu) i nie mam kompleksów Kochanowskiego, czy Chałubinskiego, które wówczas były najlepszymi liceami w Radomiu. Natomiast rzeczywiscie przypomniałam sobie, że i w mojej szkole podstawowej (28) nauczyciele (oczywiscie nie wszyscy) mówili nam, że trzeba się przykładać do nauki, bo inaczej to będziemy chodzić do Syrokomli. Niestety wtedy w rankingu liceów (a było ich wówczas 6) Syrokomla stała zdecydowanie najniżej i być może przez wiele osób była traktowana jako najsłabsze liceum do którego się zdaje w przypadku braku szansy dostania się do pozostałych. Przypominam sobie, że z mojej klasy 1 osoba zdawała do Syrokomli (nie był to najlepszy uczeń), być może ktoś jeszcze, ale tego nie rejestruje moja pamięć. Nie znaczy to jednak, że absolwent Syrokomli musi się wstydzić swojej szkoły. Wprawdzie nie jestem absolwentką Syrokomli, ale przeglądam z ciekawością te szkolne wspomnienia i postanowiłam zabrać głos, bo nie podobał mi się zarówno wpis Napoleona, jak i nie najwyższych lotów riposty woźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bubbi Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? 11.06.04, 23:21 Maryla! Czy to ty z ktora pilismy czesto rieslinga w krzakach za naszym basenem (kochanowskiego)? Twoj sposob myslenia i pisania cos mi mowi. Potwierdz jesli to ty. Mialem wtedy pseudonim "morda" (i juz wszystko wiesz). Po co my wogole jestesmy na tej stronie? Co nas oni obchodza? Podaj swoj adres to zobaczysz, ze znow bedzie wesolo. alkoholik. PS A "woznego" sie nie czepiaj bo chyba nie zalapujesz o co mu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bubbi Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? 11.06.04, 23:29 alkoholik napisał: > Maryla! Czy to ty z ktora pilismy czesto rieslinga w krzakach za naszym basenem > > (kochanowskiego)? Twoj sposob myslenia i pisania cos mi mowi. Potwierdz jesli > to ty. Mialem wtedy pseudonim "morda" (i juz wszystko wiesz). Po co my wogole > jestesmy na tej stronie? Co nas oni obchodza? Podaj swoj adres to zobaczysz, ze > > znow bedzie wesolo. alkoholik. > PS A "woznego" sie nie czepiaj bo chyba nie zalapujesz o co mu chodzi. MA RACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.stjosephschool.net / *.ny325.east.verizon.net 12.08.04, 19:19 Czy odezwie się ktoś, kto kończył Syrokomlę w 1961 r.? Gdybym miał po raz drugi iść do szkoły średniej, a istniałaby Syrokomla (taka jak wtedy, w 1957 r.) poszedłbym do Niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BJJ Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.physics.carleton.ca 19.08.04, 19:04 No to czesc, kolego. Ale kto Ty? Odzywa sie Bogus' Jarosz, z XIA. Jestem aktualnie profesorem fizyki na Carleton University, Ottawa, Canada. Napisz do mnie na jarosz@physics.carleton.ca. Czekam na wiesci. Pozdrowienia, BJJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admirał Nelson Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 04.07.04, 17:31 Drogi Napoleonie, muszę stwierdzić, że wstyd to jest mieć takich durnych nauczycieli jakich miałeś ty, oczywiście jeżeli prawdą jest to co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 02.07.04, 22:24 Napoleonie zaręczam Ci, że jako absolwent Hubala też nie masz powodu do wstydu i kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napoleon Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.07.04, 22:51 Mario zaręczam Ci, że w życiu bym nie poszedł do Hubala. A swojej szkoły (VI LO) nie mam co się wstydzić, bo była najlepsza zarówno 20 lat temu, jak i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: 195.205.11.* 10.06.04, 10:51 To byla jednak super szkola.Konczylem ja w 1970 roku.Jak wszedzie ,ludzie ktorzy ja skonczyli,cos w swoim zyciu zdobyli,a sa i tacy,co tylko czekali,az im manna z nieba kapnie.Nie zalezy to od tego,jaka szkole sie skonczy,choc bardzo moze pomoc.Ja to liceum zawsze milo wspominam.Niektore fakty mam przed oczami do dzisiaj.Pozdrawiam wszystkich absolwentow PIOTREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 1968 Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.udn.pl 11.06.04, 18:52 Tam mało zdawało bo szkoła była daleko od centrum. JA MIESZKAŁEM NA zAMŁYNIU I DO NIEJ MIAŁEM NAJBLIŻEJ. Pamiętam egzamin wstepny. Przed prof. Kowalikiem stała wypełniona po brzegi waza pełna truskawek, które ten pałaszował w przerwach między pytaniami. Pamiętam tę sypatyczną łysinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 21:43 38 TO NAJLEPSZZY OKRES W CALEJ MOJEJ DOTYCHCZASOWEJ EDUKACJI.. LUDZI, NAUCZYCIELI, WOGOLE CALEJ ATMOSFERY NIGDY NEI ZAPOMNE.. SUPER BYLO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy1 Re: Kto kończył SYROKOMLĘ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:16 Ja kończyłem w 1975 ale niestety musz przyznać ze wstydem , ze kilka lat po mnie kończył były prezydent miasta Wlazło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: To jednak jest nas trochę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 22:53 ... i cieszy, że mamy takie dobre wspomnienia ze szkoły. Czytając posty można wyrobić sobie zdanie o niewyszukanym poziomie piszących, szczególnie niektórych arogantów z Kochanowskiego. A może to jedyne ich i ich rodziców osiągnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagm80 Re: a jednak jest nas dużo więcej 30.05.05, 13:13 Cześć absolwenci z 1970 roku! Moja wyśmienita pamięć wspomina jeszcze takie osoby jak: Paweł Białas, Ewa Staniewska, Gerard Pawlikowski, Andrzej Samborski, Paweł Longin, Gosia Wojciechowska, Majka Czubińska, Jurek Smolarski, Iza Stankowska, Andrzej Lech, Ula Mikos, Eśka Sułek, Ela Adamczyk, Romek Trzmiel, Marek Kurzela, Bożena Porczyńska, Grzesio Tkaczyk. Proponuję zorganizowanie wspólnego wspominkowego spotkania w jakimś dogodnym terminie. Czekam na maile danum@poczta.onet.pl Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: a jednak jest nas dużo więcej IP: 195.205.11.* 21.06.05, 01:08 Paweł to się Nazywa(ł) SONGIN.Ktoś Ty?Może z 11 Z? Odpowiedz Link Zgłoś
dagm80 Re: a jednak jest nas dużo więcej 23.06.05, 11:30 Cześć Rzeczywiście się pomyliłam, nie Longin a Songin, ale pamięć nieco już szwankuje. Moją wychowawczynią też była p.Grochecka. Ja mam na imię Jadwiga, pamiętasz taką fajną dziewczynę? Kumplowałam się z Danusią Arseniuk :). A może udałoby się zorganizować spotkanie w mniejszym lub większym gronie braci z tej klasy? Co ty na to? Pozdrawiam Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: a jednak jest nas dużo więcej IP: 195.205.11.* 24.06.05, 11:12 Pewnie jakbym Cię spotkał na ulicy,to zabiłbym się o Ciebie,a może nie?Danusię pamiętam,ale Ciebie przepraszam,ale nie bardzo.Może się przypomnisz.Swoją drogą,co się dzieje z Danusią?Napisz też coś o sobie.Jak nie chcesz na forum,pisz petermich4@wp.pl Z 11 z to spotkałbym się z wielką ochotą. Serdeczne pozdrowienia Piotrek M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: a jednak jest nas dużo więcej IP: 195.205.11.* 08.08.05, 00:52 No i co?Wymarliście czy co?A może wszyscy na wakacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: a jednak jest nas dużo więcej IP: 82.139.48.* 14.07.06, 23:12 Trzeba odświeżyć wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: a jednak jest nas dużo więcej IP: 82.139.43.* 29.07.06, 13:58 Raczej na wakacjach. Odpoczywamy, by wrócić we wrześniu do pracy w Kochanowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.Regulska syrokomla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:37 To byly czasy... Wspaniale , niepowtarzalne, ale wciaz obecne w mojej pamieci. Mieszkalam wlasnie na Przytyckiej i razem ze swoim rodzenstwem wszyscyuczeszczalismy do Syrokomlii. Ja , moja siostra Monika Regulska i brat Marek. Nasza mama prowadzila w Syrokomlii sklepik i czesto jezdzila z nami na wycieczki... Adam Ozimek bywal u nas na podworku i kto by wtedy pomyslal... Ja konczylam w 1966 r...Moja siostra Monika 9 lat pozniej...Niestety od 20 lat nie zyje , byla lekarze , zona rowniez absolwenta Syrokomlii Krzyszka Ciesniarskiego. Pozdrawiam Wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga-Ga Re: syrokomla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:30 Witam Pani Basiu. Chodziłem z Moniką i Krzyśkiem do jednej klasy. Czasami zaglądam na to forum i nawet swego czasu zaproponowałem spotkanie naszej klasy, w 30 rocznicę egzaminu maturalnego, ale nikt nie podjął tego tematu.Ma Pani rację. Dawna Nasza szkoła miała swoistą, cudowną atmosferę, której zazdrościli nam wszyscy. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że spotkamy się w Radomiu, a nie w Ciechocinku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regulek Re: syrokomla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:45 Panie Irku , Jak miło było przeczytać Pana post!!! Aż łezka sie wokół kręci...Mam nadzieje , że się wkrótce zobaczymy .Tym razem jednak może nad morzem... pozdarwiam , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Syrokomla IP: *.rad.vectranet.pl 14.08.07, 16:57 Coś nie bardzo ten wątek się rozwija. Czyżby miał się skończyć? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srhhuk Re: Syrokomla IP: *.radom.vectranet.pl 25.10.08, 23:08 Gdzie jesteście absolwenci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Syrokomla IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:20 Jestem,jestem,tylko sie nie ujawniam!Kiedys bralem udzial w tym forum,ale jakos sie nie przedluzylo.Bede obserwowal,moze ktos z mojego rocznika(absolwenci 1970r.klasa "Z"Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Syrokomla IP: 78.88.17.* 01.12.08, 01:40 Witaj Piotrze, ja z Tobą przez rok w jednej ławce siedziałem, a Jacek D. z Markiem K. chyba przed nami. Pamiętam tę wycieczkę z uruchamianiem autobusu na podwórku leśniczówki w Łagowie, o ile dobrze pamiętam. Profesorów Banderę (naszą wychowawczynię), Pawłowską, Kowalika i ze wszechmiar oryginalnego prof. Wicherka. Ech, to były czasy! A my byliśmy tacy młodzi... Pozdrawiam serdecznie koleżanki i kolegów z Syrokomli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Syrokomla IP: 78.88.17.* 09.12.08, 03:01 Alllo? Absowenci, odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Syrokomla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:01 ja konczyłam syrokomle w 55!!!i wspaniale wspominam te szkołe jak i nauczycieli.Jesli ktoś z tego rocznika lub obok tez ją konczył, prosze sie odezwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Syrokomla IP: 78.88.17.* 28.12.08, 15:28 A to ktoś jeszcze czyta ten wątek????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Syrokomla IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.02.09, 16:23 Witaj!A może zdradzisz mi tajemnicę litery M,bo wybacz,ale nie bardzo mogę sobie przypomnieć.Pozdrowionka-PM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Syrokomla IP: *.91-127-52.t-com.sk 28.02.09, 22:33 M to Marek i nazwisko też na M. Rok z Wami byłem tylko. Przeprowadziłem się do Radomia ze Szczecina w trakcie VIII klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Kto kończył Syrokomlę ? IP: 78.88.17.* 09.01.09, 23:19 Ktoś tu jeszcze zagłąda? Czy może już się wszyscy odmeldowali na drugą, lepszą stronę bytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Kto kończył Syrokomlę ? IP: *.radom.vectranet.pl 07.02.09, 16:18 Od czasu do czasu czyta. Jeszcze się wszyscy nie odmeldowali choć czas nieubłaganie szybko płynie. A swoją drogą to rzeczywiście dość mizernie się tu dzieje. Czy chodzi o to, że ludzie nie chcą się ujawnić jako absolwenci Syrokomli, czy też może są tak zapędzeni, że nie mają czasu? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś